- Konu Sahibi umutsuzvaka01
-
Ben de başta aynısını dedim aslında kocasından korkuyor ya da yapabileceği bir şey olmadığını sanıyor. Kadınlar çok güçlüdür. Isterse iş bulur zor bir iş olsa da nafakasını alır çocuklar için gider bu adam ve ailesi ne yapıyorsa yapsın der. Ama diğer türlüsü bunları çekmekten daha zor geliyor demek ki. Yoksa ne kadınlar var merdiven silerek kendini ce çocuklarını geçindiren.Bana kalacak olursa o evde yasamayı kabul etmem ne demek ben yuva kurmak istiyorum
Onun kardeşine anasına babasına bakmak için evlenmiyorum
Yengeye gelince kesinlikle demiştir bunun kavgasını yapmıştır susup kimseye sineye çekmez çekemez bakın sizler bile bu uyeyi tanıyorsunuz tavrını davranışını az çok
Yenge de tanıyor ki küsler
Abi bilmiyor mu kardeşini yenge dediği halde bırakıp çıkamıyorsa gidicek bir yeri yokksa bide çocukları var
Hadi bakalım ne yapsın bu kadın kendini yirtsada bir yerden atsada sözü geçmiyorsa ne yapicak
Hiç bir kadının buna sessiz kalacağını sanmıyorum ama maalesef kadınların artık evlendikten sonra kandin ayakalri üstünde duramiyorlarnsa böyle ruhsuz kahlesiz vurdumduymaz koca da varsa
Çok üzülüyorum kadınlar ziyan oluyorlar
Çok doğru hayranım öyle kadınlaraBen de başta aynısını dedim aslında kocasından korkuyor ya da yapabileceği bir şey olmadığını sanıyor. Kadınlar çok güçlüdür. Isterse iş bulur zor bir iş olsa da nafakasını alır çocuklar için gider bu adam ve ailesi ne yapıyorsa yapsın der. Ama diğer türlüsü bunları çekmekten daha zor geliyor demek ki. Yoksa ne kadınlar var merdiven silerek kendini ce çocuklarını geçindiren.
Aynen abi zaten her şeyin başı ama nasıl bir insan olduğu belli, kardeşi de ona benziyor bakarsak. Yani öyle yetismisler sanırım. Ben olsam mesela küsken zaten inmem ama normal zamanda şu evimize mutfak yaptıralım, sürekli aşağıda yenir mı, ben sabah kalkınca rahat rahat kahvaltı yapmak istiyorum vs diye diye o muftağı yaptırtirdim çoktan aileye. Herkes bir garip yani bu konuda.Çok doğru hayranım öyle kadınlara
Iste bunu herkes yapabilse ama yapamiyor malesef bu yenge de ne yaşıyor bilmiyoruz
Ama çok zor hayati gerçekten ALLAH yardımcısı olsun
Ben abiye takmış durumdayım ALLAH şu kandil hurmetine akıl fikir versin diyecek bir şey bulamadım
Cocuklu ve ev hanimi olan yenge bosansa da alacagi nafaka kirasini bile odemez. Arkasinda ailesi olur mu onu da bilmiyoruz. Cocuklari okutmak, gecim saglamak... eminim yenge de bosanmayi dusunmustur ama tek basina is guc de olmayinca gidememistir. Bir de siginti gibi baba evine de donmek istememistir belki. Konu sahibi ve anasi da bunu biliyor olmalilar. Kadinin eli mahkum diye dusunuyorlar. Abiyi one surup abi oyle istiyor diye bahane uydurarak her gun orada sefa suruyorlar. Ekmek elden su golden misali yasiyorlar.Ben de başta aynısını dedim aslında kocasından korkuyor ya da yapabileceği bir şey olmadığını sanıyor. Kadınlar çok güçlüdür. Isterse iş bulur zor bir iş olsa da nafakasını alır çocuklar için gider bu adam ve ailesi ne yapıyorsa yapsın der. Ama diğer türlüsü bunları çekmekten daha zor geliyor demek ki. Yoksa ne kadınlar var merdiven silerek kendini ce çocuklarını geçindiren.
Aynen abi zaten her şeyin başı ama nasıl bir insan olduğu belli, kardeşi de ona benziyor bakarsak. Yani öyle yetismisler sanırım. Ben olsam mesela küsken zaten inmem ama normal zamanda şu evimize mutfak yaptıralım, sürekli aşağıda yenir mı, ben sabah kalkınca rahat rahat kahvaltı yapmak istiyorum vs diye diye o muftağı yaptırtirdim çoktan aileye. Herkes bir garip yani bu konuda.
Umutsuzun daha onceki konularinda bunlar hep soylendi. O hep guldu gecti. Anlamak istemedi. Hep bir bahanesi vardi. Cunku isine gelmedi.Çok bilinen bir laf geldi aklıma ev ev üstüne olmaz diye
Abi ve yenge hiç mi.basbasa yemek yemiyor kahvaltı yapmıyor
Ne Bileyim hicmi özel anları olmuyor
Konu sahibi evlense acaba kv olduğu gorumcenin olduğu ev ister mi asla istemez hemde asla
Insan kendi rahatını nasıl düşünüyorsa başkasını da düşünücek
Bu abi acaba hangi dağın odunu ki evliliği ne sanıyor hicmi eşini düşünemiyor
Evlilik eşle yat çocuk doğurt bumu yani silsin süpürsün yıkasın ütülesin yemek yapsın hiç mi tv dizileri izlemezler kendilerini geliştirmek için
Geleneksel aileler örf töre kadının sesi çıkmaz ama görümce her lafta
Ha bide mutfak var buzdolabı en uygun olanı 1600 tl den başlıyor duvara iki dolap set üstü ocak bitti yıllarca hicmi akıllarına gelmedi
O abi bunu düşünmedi yada babaları
Bizler burda bunu diyoruz da onların aklı nerde acaba
Ha şu var niye masrafa gireyim ki nasılsa yemek yapan var ayrı mutfak olsa yemekle uğraşcak adam lazım hazır varken benim canima yazik degil mi bunu daha çok düşünmüşlerdir emin ol
Umutsuzun daha onceki konularinda bunlar hep soylendi. O hep guldu gecti. Anlamak istemedi. Hep bir bahanesi vardi. Cunku isine gelmedi.
Is yapmak istemeyen sadece bahane uretir ya. Bunlar da anali kizli öyle. Kim me derse desin o kadar yuzsuzler ki, gulup gecti sadece. O yuzden bu konuya cok da yazacak birsey yok. Yengeye yazık. Ama bu insanlarda ne vicdan ne merhamet ne de yuz var. Iki senedir konusmadigi bir insanin insan sofrasina oturabilir mi? Oturuyor mesela. Bos yere yazmaya gerek yok bence. Anlamayacak.
Ben umutsuzun ailesinin hem yengeye, hem miras konusuna olan tavrindan dolayi tutucu (dini anlamda demiyorum) ve kapali bir aile yapilari oldugunu dusunuyorum. Umutsuzun ablalari bile mirasi abiye vermekten rahatsiz degil cunku.Ben de başta aynısını dedim aslında kocasından korkuyor ya da yapabileceği bir şey olmadığını sanıyor. Kadınlar çok güçlüdür. Isterse iş bulur zor bir iş olsa da nafakasını alır çocuklar için gider bu adam ve ailesi ne yapıyorsa yapsın der. Ama diğer türlüsü bunları çekmekten daha zor geliyor demek ki. Yoksa ne kadınlar var merdiven silerek kendini ce çocuklarını geçindiren.
O ailelerin gelini ezilir kizi kıymetli olur niyeyseBen umutsuzun ailesinin hem yengeye, hem miras konusuna olan tavrindan dolayi tutucu (dini anlamda demiyorum) ve kapali bir aile yapilari oldugunu dusunuyorum. Umutsuzun ablalari bile mirasi abiye vermekten rahatsiz degil cunku.
Bu kadar ataerkil ve koloni bir ailenin aldigi gelin de muhtemelen benzer yapida bir aileden geliyordur. Burada da goruyoruz herkes cocuklarini alip bosanacak dirayette olamiyor. Defalarca aldatildigi hatta dövüldüğü halde bosan(a)miyorlar. Yenge calismiyor, yanlis hatirlamiyorsam iki çocuk var. E belli ki abi oyle anlayisli bir adam degil, kayinaile ortada. Kendi ailesi gelinlikle ciktigin eve kefenle donersin kafasinda bir aileyse cahilce bir kadinin bosanmasi oyle kolay degil. Hatta kendi annesi bile normal görüyor olabilir.
Elalem ayri evde yemek yedik diye laf eder zihniyetinde bir ailenin bosanma surecinde kadina neler edeceğini düşünemiyorum bile.
Yengeyi savunmuyorum kesinlikle ama abiye ses cikaracak kuvvette degil diye kadinin ustune bastikca basiyorlar. En guzeli cocuk mocuk yokken cekip gitmesiymis.
Valla hep dedim yine diyorum, insallah umutsuz kendi ailesi gibi bir aileye gelin gider, yasattiklarinin aynisini yasatir. Kendi acisindan yengeye yaptiklari normal oldugu icin sıkıntı olmaz zaten.
Ya birkac sayfa once yengenin yemek yapması icin o malzemeler babamin parasıyla aliniyor diyecek kadar yuzsuz. Yengeyi mutfak robotu saniyor herhalde.Umutsuzun daha onceki konularinda bunlar hep soylendi. O hep guldu gecti. Anlamak istemedi. Hep bir bahanesi vardi. Cunku isine gelmedi.
Is yapmak istemeyen sadece bahane uretir ya. Bunlar da anali kizli öyle. Kim me derse desin o kadar yuzsuzler ki, gulup gecti sadece. O yuzden bu konuya cok da yazacak birsey yok. Yengeye yazık. Ama bu insanlarda ne vicdan ne merhamet ne de yuz var. Iki senedir konusmadigi bir insanin insan sofrasina oturabilir mi? Oturuyor mesela. Bos yere yazmaya gerek yok bence. Anlamayacak.
Umutsuzun kendisine bakınca çok tutucu bir aileymis gibi gelmediler ne bileyim.Ben umutsuzun ailesinin hem yengeye, hem miras konusuna olan tavrindan dolayi tutucu (dini anlamda demiyorum) ve kapali bir aile yapilari oldugunu dusunuyorum. Umutsuzun ablalari bile mirasi abiye vermekten rahatsiz degil cunku.
Bu kadar ataerkil ve koloni bir ailenin aldigi gelin de muhtemelen benzer yapida bir aileden geliyordur. Burada da goruyoruz herkes cocuklarini alip bosanacak dirayette olamiyor. Defalarca aldatildigi hatta dövüldüğü halde bosan(a)miyorlar. Yenge calismiyor, yanlis hatirlamiyorsam iki çocuk var. E belli ki abi oyle anlayisli bir adam degil, kayinaile ortada. Kendi ailesi gelinlikle ciktigin eve kefenle donersin kafasinda bir aileyse cahilce bir kadinin bosanmasi oyle kolay degil. Hatta kendi annesi bile normal görüyor olabilir.
Elalem ayri evde yemek yedik diye laf eder zihniyetinde bir ailenin bosanma surecinde kadina neler edeceğini düşünemiyorum bile.
Yengeyi savunmuyorum kesinlikle ama abiye ses cikaracak kuvvette degil diye kadinin ustune bastikca basiyorlar. En guzeli cocuk mocuk yokken cekip gitmesiymis.
Valla hep dedim yine diyorum, insallah umutsuz kendi ailesi gibi bir aileye gelin gider, yasattiklarinin aynisini yasatir. Kendi acisindan yengeye yaptiklari normal oldugu icin sıkıntı olmaz zaten.
Kizi da kiymetli degil. Umutsuz ve ablalarinin miras hakkini abiye vermek istiyor anne. Hatta kardeslerin senden miras ister mi acaba falan diye konusmus abiyleO ailelerin gelini ezilir kizi kıymetli olur niyeyse
Tutucudan kastim geleneksellik anlamında aslinda. Elalem ne derci, bizde böyle diye kestirip atmacali falan. Dini anlamda demedim ama tam tabirini de bulamadimUmutsuzun kendisine bakınca çok tutucu bir aileymis gibi gelmediler ne bileyim.
Ben umutsuzun ailesinin hem yengeye, hem miras konusuna olan tavrindan dolayi tutucu (dini anlamda demiyorum) ve kapali bir aile yapilari oldugunu dusunuyorum. Umutsuzun ablalari bile mirasi abiye vermekten rahatsiz degil cunku.
Kendi gorumcesini de alip yengeye gitmesin de yemeğeKendimi gibi bir aileye giderse çok zorluk çekmez çünkü değişen bir sey olmaz ha tek fark şu olabilir görümce daha da fethan biriyse ha.oldu o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?