Ben umutsuzun ailesinin hem yengeye, hem miras konusuna olan tavrindan dolayi tutucu (dini anlamda demiyorum) ve kapali bir aile yapilari oldugunu dusunuyorum. Umutsuzun ablalari bile mirasi abiye vermekten rahatsiz degil cunku.
Bu kadar ataerkil ve koloni bir ailenin aldigi gelin de muhtemelen benzer yapida bir aileden geliyordur. Burada da goruyoruz herkes cocuklarini alip bosanacak dirayette olamiyor. Defalarca aldatildigi hatta dövüldüğü halde bosan(a)miyorlar. Yenge calismiyor, yanlis hatirlamiyorsam iki çocuk var. E belli ki abi oyle anlayisli bir adam degil, kayinaile ortada. Kendi ailesi gelinlikle ciktigin eve kefenle donersin kafasinda bir aileyse cahilce bir kadinin bosanmasi oyle kolay degil. Hatta kendi annesi bile normal görüyor olabilir.
Elalem ayri evde yemek yedik diye laf eder zihniyetinde bir ailenin bosanma surecinde kadina neler edeceğini düşünemiyorum bile.
Yengeyi savunmuyorum kesinlikle ama abiye ses cikaracak kuvvette degil diye kadinin ustune bastikca basiyorlar. En guzeli cocuk mocuk yokken cekip gitmesiymis.
Valla hep dedim yine diyorum, insallah umutsuz kendi ailesi gibi bir aileye gelin gider, yasattiklarinin aynisini yasatir. Kendi acisindan yengeye yaptiklari normal oldugu icin sıkıntı olmaz zaten.