- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.860
- 598
- 32
- Konu Sahibi Birtekefem
-
kuru fasulyeyi niye herkes gömmüş ya. sofralarımızın geleneksel yemeği gibi neredeyse. bende sürekli kurufasulye yemem olmazsa olmazım değil. ama bu kadar olumsuz yorumu görünce şaşırdım açıkçası
Firinlanmis patetes puresi nasil oluyor tarif alabilir miyimNormalde çok sevmeme rağmen davet sofralarına kuru fasulyeyi yakıştırmıyorum ben.
Benim menüm şöyle olurdu
Terbiyeli tavuk çorbası
Dolmalar zeytinyağlı
Eti Mantarla sotelerdim
Arpa şehriyeli pirinç pilavı
Fırınlanmış patates püresi
Ortaya karışık kızartma üzerine yoğurt
Normal patates püresi yapıp borcama koyuyorum ben üstüne kaşar at fırına sıcak sıcak son dakika kızarsın üstü misssssFirinlanmis patetes puresi nasil oluyor tarif alabilir miyim
+1Bana menünüz çok karışık ve ağır geldi bence şöyle olabilir;
Başlangıç
Mercimek Çorbası (tavuk suyu alakasız gelir bence kırmızı etli menüde)
Arasıcak
Kuru patlıcan dolması ekşili
Barbunya pilaki z.yağlı (kuru fasulye yerine tadımlık)
Börek
Ana Yemek
İskender (sadece et olacaksa yanına şehriyeli pilav güzel olur; ama bildiğimiz iskenderse pilav gereksiz pidesi vs. olacak zaten)
*kuru fasulye tek başına doyurucu bir yemek olması sebebi ile bunu eleyin
Salata
Yoğurt
Turşu
Mevsim Salata
Tatlı
Bisküvili Pasta(hem pratik hem baklava gibi ağır olmaz)
şahsi görüşüm kendi evimizden de bildiğim için insanlar ara sıcak kısmında tıkanıyor ana yemeği zor yiyor ve 2.yapılan ana yemek her zaman kalıyor sofrada 12 kişi olunca max 3 kişi ikinci yemeğin tadına bakıyor o da hatır gönül için.
Kuru fasulye ve mantı düşünüyorsanız listeden çıkarın bunlar zaten ana yemek,ette yapacak mışsınız zaten 3 ana yemek olur yenmez,eti fırında patatesli olarak pişirebilirsin.Kızlar pazar günü mısafırım gelecek yemeklı yemek olarak dılımlenmıs kırmızı et İskender gıbı yanı, kuru fasulye pilav kuru patlıcan dolması lahana sarması baklava tavuk suyu çorbası salata yogurt tursu düşünüyorum varmı baska onerısı olan cok kararsız kaldım hem az gıbı hemde daha degışık olabılır gıbı
Bana menünüz çok karışık ve ağır geldi bence şöyle olabilir;
Başlangıç
Mercimek Çorbası (tavuk suyu alakasız gelir bence kırmızı etli menüde)
Arasıcak
Kuru patlıcan dolması ekşili
Barbunya pilaki z.yağlı (kuru fasulye yerine tadımlık)
Börek
Ana Yemek
İskender (sadece et olacaksa yanına şehriyeli pilav güzel olur; ama bildiğimiz iskenderse pilav gereksiz pidesi vs. olacak zaten)
*kuru fasulye tek başına doyurucu bir yemek olması sebebi ile bunu eleyin
Salata
Yoğurt
Turşu
Mevsim Salata
Tatlı
Bisküvili Pasta(hem pratik hem baklava gibi ağır olmaz)
şahsi görüşüm kendi evimizden de bildiğim için insanlar ara sıcak kısmında tıkanıyor ana yemeği zor yiyor ve 2.yapılan ana yemek her zaman kalıyor sofrada 12 kişi olunca max 3 kişi ikinci yemeğin tadına bakıyor o da hatır gönül için.
Patatesleri haşlıyorsunuz ezip içine tuzunu biraz karabiberini tereyağını kaşar peynirini katıp karıştırıyorsunuz. Sonra bir borcama yayıyorsunuz üzerini kaplayacak kadar kaşar peyniri koyup fırına veriyorsunuz. Üzeri kızarınca yemeye hazır.Firinlanmis patetes puresi nasil oluyor tarif alabilir miyim
Patatesin ustune cok az besemal sos veya 1 br sutle pismis mantar corbasi dokup kasar koyuyorum birde oyle deneyinPatatesleri haşlıyorsunuz ezip içine tuzunu biraz karabiberini tereyağını kaşar peynirini katıp karıştırıyorsunuz. Sonra bir borcama yayıyorsunuz üzerini kaplayacak kadar kaşar peyniri koyup fırına veriyorsunuz. Üzeri kızarınca yemeye hazır.
Kızlar pazar günü mısafırım gelecek yemeklı yemek olarak dılımlenmıs kırmızı et İskender gıbı yanı, kuru fasulye pilav kuru patlıcan dolması lahana sarması baklava tavuk suyu çorbası salata yogurt tursu düşünüyorum varmı baska onerısı olan cok kararsız kaldım hem az gıbı hemde daha degışık olabılır gıbı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?