• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Menü yardım

kuru fasulyeyi niye herkes gömmüş ya. sofralarımızın geleneksel yemeği gibi neredeyse. bende sürekli kurufasulye yemem olmazsa olmazım değil. ama bu kadar olumsuz yorumu görünce şaşırdım açıkçası :KK45:

Tek başına kuru fasulye menüsü patlatsa tamam da böyle ana yemek öncesi meze gibi sunmak komik kaçıyor. Kuru fasulye kodu mu oturtan bir yemek yani ehehe. İskender yapacağım diyor önden kuru fasulye verilir mi, olmaaazz :)

Corba
Etli yemeginiz
Pilav
Zeytinyaglı barbunya yada sebze
Kırmızı biber kızartması yoğurtlu
Salata
Yeterli bence .Sonra kalıyor .

Normalde çok sevmeme rağmen davet sofralarına kuru fasulyeyi yakıştırmıyorum ben.

Benim menüm şöyle olurdu
Terbiyeli tavuk çorbası
Dolmalar zeytinyağlı
Eti Mantarla sotelerdim
Arpa şehriyeli pirinç pilavı
Fırınlanmış patates püresi
Ortaya karışık kızartma üzerine yoğurt
Firinlanmis patetes puresi nasil oluyor tarif alabilir miyim

Bence de davet sofrasında kurufasulye olmaz, corba, et, 2-3 çesit zeytınyaglı, sarma, börek , pilav ve ustune tatlı daha uygun olur

Davet sofrasina kuru fasulye hic olmamis.Daha dogrusu tercih sebebidir ama ben asla tercih etmem.Onun disinda gayet iyi menunuz.

Fazla fazla bile olmuş.

Soframıza butun yemekleri koyup herkes ıstedıgı den ıstedıgı olcude almasını ıstedıgım ıcın acıkca önce etı ara sıcak dıye sunu diye düşünmedim acıkcası

Ortaya meze çeşidini arttırman gerekiyor bence. Kuru fasulye yerine etli nohut daha iyi olmaz mı ? İlla baklagil dediğin için diyorum.

Bana menünüz çok karışık ve ağır geldi bence şöyle olabilir;

Başlangıç
Mercimek Çorbası (tavuk suyu alakasız gelir bence kırmızı etli menüde)

Arasıcak
Kuru patlıcan dolması ekşili
Barbunya pilaki z.yağlı (kuru fasulye yerine tadımlık)
Börek

Ana Yemek
İskender (sadece et olacaksa yanına şehriyeli pilav güzel olur; ama bildiğimiz iskenderse pilav gereksiz pidesi vs. olacak zaten)
*kuru fasulye tek başına doyurucu bir yemek olması sebebi ile bunu eleyin

Salata
Yoğurt
Turşu
Mevsim Salata

Tatlı
Bisküvili Pasta(hem pratik hem baklava gibi ağır olmaz)

şahsi görüşüm kendi evimizden de bildiğim için insanlar ara sıcak kısmında tıkanıyor ana yemeği zor yiyor ve 2.yapılan ana yemek her zaman kalıyor sofrada 12 kişi olunca max 3 kişi ikinci yemeğin tadına bakıyor o da hatır gönül için.
+1
Aynen bende boyle bir menu cikartirdim.
Konu sahibi buyuk davet sofralarina bakliyat yakismiyor pek.

Kızlar pazar günü mısafırım gelecek yemeklı yemek olarak dılımlenmıs kırmızı et İskender gıbı yanı, kuru fasulye pilav kuru patlıcan dolması lahana sarması baklava tavuk suyu çorbası salata yogurt tursu düşünüyorum varmı baska onerısı olan cok kararsız kaldım hem az gıbı hemde daha degışık olabılır gıbı
Kuru fasulye ve mantı düşünüyorsanız listeden çıkarın bunlar zaten ana yemek,ette yapacak mışsınız zaten 3 ana yemek olur yenmez,eti fırında patatesli olarak pişirebilirsin.

Bana menünüz çok karışık ve ağır geldi bence şöyle olabilir;

Başlangıç
Mercimek Çorbası (tavuk suyu alakasız gelir bence kırmızı etli menüde)

Arasıcak
Kuru patlıcan dolması ekşili
Barbunya pilaki z.yağlı (kuru fasulye yerine tadımlık)
Börek

Ana Yemek
İskender (sadece et olacaksa yanına şehriyeli pilav güzel olur; ama bildiğimiz iskenderse pilav gereksiz pidesi vs. olacak zaten)
*kuru fasulye tek başına doyurucu bir yemek olması sebebi ile bunu eleyin

Salata
Yoğurt
Turşu
Mevsim Salata

Tatlı
Bisküvili Pasta(hem pratik hem baklava gibi ağır olmaz)

şahsi görüşüm kendi evimizden de bildiğim için insanlar ara sıcak kısmında tıkanıyor ana yemeği zor yiyor ve 2.yapılan ana yemek her zaman kalıyor sofrada 12 kişi olunca max 3 kişi ikinci yemeğin tadına bakıyor o da hatır gönül için.

Yemekteyiz menusu. :KK53:

Edit: Ben karniyarik , icli kofte tercih ederdim. Gelenler diyette olabilir, saglik sorunlari olabilir. Artik eskisi gibi tabaklar dolusu yemek tercih edilmiyor.

Son düzenleme:
Firinlanmis patetes puresi nasil oluyor tarif alabilir miyim
Patatesleri haşlıyorsunuz ezip içine tuzunu biraz karabiberini tereyağını kaşar peynirini katıp karıştırıyorsunuz. Sonra bir borcama yayıyorsunuz üzerini kaplayacak kadar kaşar peyniri koyup fırına veriyorsunuz. Üzeri kızarınca yemeye hazır.

Kuru fasulye herkes evinde surekli yiyor
Ben yapmayi tercih etmem
Zeytinyagli enginar bezelye vs ve borek eklerim ben lahana sarmada fazla geldi bana

Patatesleri haşlıyorsunuz ezip içine tuzunu biraz karabiberini tereyağını kaşar peynirini katıp karıştırıyorsunuz. Sonra bir borcama yayıyorsunuz üzerini kaplayacak kadar kaşar peyniri koyup fırına veriyorsunuz. Üzeri kızarınca yemeye hazır.
Patatesin ustune cok az besemal sos veya 1 br sutle pismis mantar corbasi dokup kasar koyuyorum birde oyle deneyin:super:

Kızlar pazar günü mısafırım gelecek yemeklı yemek olarak dılımlenmıs kırmızı et İskender gıbı yanı, kuru fasulye pilav kuru patlıcan dolması lahana sarması baklava tavuk suyu çorbası salata yogurt tursu düşünüyorum varmı baska onerısı olan cok kararsız kaldım hem az gıbı hemde daha degışık olabılır gıbı

Davet sofrasında kuru fasulye bana çok hoş gelmiyor
Tavuk suyu çorba
Dilimlenmiş etinizin yanına püre ve haşlanmış sebze garnitür
Barbunya pilaki
Lahana sarması, kuru patlıcan dolması
Mevsim salata
Közlenmiş patlıcan ya da rus salatası gibi ilave bir seçenek olabilir
Çorbadan sonra paçanga gibi bir ara sıcak da yapabilirsiniz
Birde tatlı tamamdır bence
Çok kalabalık olacaklarsa ana yemeği bir fırın yemeği ile değiştirebilirsiniz daha doyurucu olması açısından

Back
X