• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Menü yardım

Kuru fasülye davet sofrasına yakışmaz, normalde ne kadar yeniyor ki misafirlikte yensin
Hem dolma hem pilav hem mantı hiç olmaz.
Yogurtlu havuç salatası yapabilirsiniz.

Kızlar pazar günü mısafırım gelecek yemeklı yemek olarak dılımlenmıs kırmızı et İskender gıbı yanı, kuru fasulye pilav kuru patlıcan dolması lahana sarması baklava tavuk suyu çorbası salata yogurt tursu düşünüyorum varmı baska onerısı olan cok kararsız kaldım hem az gıbı hemde daha degışık olabılır gıbı
Biraz karışık bir menü olmuş açıkcası et menünüz var tavuk suyu çorbası da karıştırmış işi bir de kuru patlıcan dolmasında pirinç varsa ki lahana da olur gibi pirinç pilavı da çok fazla gelir ben olsam şöyle düzenlerdim :KK52:

Mercimek ya da domates çorbası
İskender eğer ekmeksiz olacaksa yanına patates püresi + pilav
Ara sıcak olarak yoğurtlu bir meze veya cacık eklenebilir.
Kuru fasulye çok anlamsız bu menüde kuru patlıcan dolması da lahana sarması da eş değer neredeyse o yüzden lahana dolması ve bir börek güzel gider gibi:kahve:
En son hafif bir tatlı yaparsanız üzerine yeterli en azından hem doyurmuş hem de göze hitap etmiş olursunuzHoppaBaklava da olur tabi de ağır bir menüye çok kaçar yenmez bana göre ben bu kadar yiyemem mesela :KK39:

Gerçekten cok yardımcı oluyorsunuz öğrenmem gereken cok şey var sanırım:hamarat::spor:

hem pilav hem patlıcan dolması hem lahana sarması olmaz bence hepsi pirinç sonuçta birini çıkarıp yerine yazdan hazırladığınız varsa taze fasulye yada mevsim sebzesi ile yapılan zeytinyağlı bi yemek olabilir

İişt kıymam yok o yüzden içli köfte ve mantı yapamıyorum hangel mı yapsam mantı yerıne
Mantı fazla olur bence. Illaki birşey yapacaksanız garnitürlü makarna salatası,tabule salatası,havuç tarator yada yoğurtlu cevizli kereviz salatası olabilir.
Kuru fasulye bile fazla geldi bana acıkçası. Yerine zeytinyağlı birşey yada börek tarzı bir ara sıcak daha uygun olabilir.

Valla herkes öyle diyor bu kurK fasulye artık tarıh olmuş sanırsam:KK48:

mercimek çorbası/domates çorbası gibi hafif sade bir çorba
et-pilav-patates püresi veya fırında patates (baharatlı fırın poşetinde)
sarma dolma yapacaksanız eti pideyle sunabilirsiniz ya da arpa şehriye pilavı olabilir sadece arpa şehriyeyle yapılan.
yoğurtlu meze- kereviz salatası-havuç tarator gibi
tavuğu da çerkez tavuğu gibi yapabilirsiniz belki.
salata yeşil/çoban
illa bakliyat istiyorsanız barbunya pilaki olabilir.
börek gibi bir hamur işi olabilir şart değil.

baklava veya revani gibi bir şey de olabilir ben sevmesem de :)

Valla herkes öyle diyor bu kurK fasulye artık tarıh olmuş sanırsam:KK48:
buraya konu açıp dert ettiğiniz bir misafirse kuru fasulye olmaz.
memleketinizin fasulyesi güzeldir o zaman olabilir. karadeniz/ispir gibi :)
eşimin tarafını topladığımda bazen yaparım severler çünkü.

Fazla agrı bir men bence sakın mantı vs ekleme. Hafif seyler ekle. Ekleyeceksen.
Kereviz salatası fırında mantar gibi

Ama baklıyat şart ya nohut ya fasulye yağacagım onun yanına mantıds duşunuyodüş ama kıymam yok alternatif sunacagınız secenek varsa alablırım

Kuru fasülye veya nohut niye şart? İlk kez duyuyorum böyle bir şey. Şart falan değil. Ayrıca, hem pilav hem dolma hem sarma, üçü de pirinçli.

Kuru fasülye yapmayın. İki ana yemeği ben gerekli veya şık bulmuyorum. İlla bir bakliyat yapmak istiyorsanız, dolma veya sarmadan biri yerine zeytinyağlı barbunya veya fasulye yapabilirsiniz.

Ama baklıyat şart ya nohut ya fasulye yağacagım onun yanına mantıds duşunuyodüş ama kıymam yok alternatif sunacagınız secenek varsa alablırım

Bir de mantı demişsiniz. Hem kuru fasülye, hem dolma, hem sarma, hem pilav, hem mantı çok karbonhidrat ağırlıklı menü olur. Tatlınız da hamur tatlısıymış. İyice şişerler.

Kuru fasulye olmamış bu menüye. İlla yapılacaksa zeytinyağlı barbunya güzel olur yok illa kuru fasulye yapıcam diyorsanız piyaz. İnsanları gazdan şişirip göndermeyin ehehe. Ayrıca bu kuru fasulyedir etli nohuttur falan ben davet menülerine yakıştırmıyorum, çok alakasız geliyor.

Konu sahibi pek marifetlisin anlasilan. Sofrana sakin hamile falan cagirma catlatirsin kadini bunca lezzetli yemekle ;)
Sofran bereketli olsun insallah

Aboovv ablacım napıyorsun allasen hem baklagil hem mantı hem pilav. Oldu mu yani doyurayım diye hem alakasız hem de şişirir insanı. Mantı ya da baklagil yemekleri bence sofrada tek başına ana yemek olarak şah olması gereken yemekler. Yani ya mantı yapıp ona uygun mezeler tatlılar seçeceksin ya da kendine çok güveniyorsan sıkı bir kuru fasulye patlatıp yanına pilavını turşunu vereceksin. Senin menün şu an aşırı karışık geldi bana açıkçası, yenmez böyle.

kuru fasulyeyi niye herkes gömmüş ya. sofralarımızın geleneksel yemeği gibi neredeyse. bende sürekli kurufasulye yemem olmazsa olmazım değil. ama bu kadar olumsuz yorumu görünce şaşırdım açıkçası :KK45:

Back
X