Yemek yapmak bi dert salata yapmak bi dert bir de ben öyle öyle aman yemeği ya⁷payım olsun bitsin demiyorum baya inceliyorum örneğin tavuk pişireceğim zaman bayağı yıkıyorum, derilerini ayıklıyorum, ıspanak yapacağım zaman ıspankları tek tek yıkarım.
10 kova sudan geçiririm
salata yapacağım zaman marulları tek tek yıkayıp ovaladıktan sonra ince ince doğruyorum
eşim aşırı boğazına düşkündür illa sulu yemek ister her akşam, öyle pilav kızarmıs tavuk vs de kurtarmaz kızar, surat yapar,keyifsiz olur,tartışma çıkarır.
Gerçi geçen gün yumurtalı ıspanak yapmıştım
Bu ne böyle yeşil yeşil bir daha yapma dedi
Ispanak zaten yeşil olur????
Pırasa yemeğini sevmez, nohut sevmez
En sevdigi yemek patlıcan musakkadır,
Bu mevsimde patlıcan alınmaz dyorum boşver al diyor .
Yazın yapıp koy diyeceksinz ama Ben buzluğa sebze koymam kokar bana yiyemem öğürürüm bu genetik sanırım teyzemler de öyledir, taze taze mevsiminde alıp pişirmeyi tercih ederım
domatesi çok sever dayanmıyor ki yazın bile
1 haftada 2 kilo domates tek basına yer.
Hâlâ bana kızar evde domates yok diye, domates de kışın alınmaz konserve domatesde bitti.
Eşim 36 yasında 105 kilo . Boy olarak 1.80 yani aşırı uzun değil kısa da değil ama göbeği aşırı çok bel
Oturdu mu 2 tane somon ekmek anca yer tazeyse. Zayıflaman gerekiyor diyorum hiiiç boğazını tutmuyor. Ekmek Bayatsa ısıt getir der.
Kahvaltılarda zaten 2 yumurta yer 2 ekmek vs vs. bıktım sürekli sofra kur sofra topla zaten asıl mesele hiç yardım da etmez.
Yemek yer alır telefonunu geçer tv karşısına.
Sadece işe gider işten gelir tv karşısına,ev işleriyle alakası yoktur.
yemek yapiyorum ev işleri çocuk takdir edilmek istiyorum ama malum biz ev hanımlarının görevi yemek yapmak çocuk bakmak oldugu için takdir edilir miyiz?
İnsan takdir edilmek de istiyor övülmek istiyor şahsen.
Çocuk bakıyorum işim gücüm var gece hiç uyumadı ateşliydi nöbet tuttum basında diyorum
Çocuk gece uyumadıgı için
gündüz uyumuşuz yemek pilav tavuk vardı.
Isıttım servis ettim hani salata çorba nerde diyor
Çorba yapmadım çünkü sen mana buluyorsun beğenmiyorsun dedim
Yayla çorbası yapmıştım sütlaç gibi diyor,
Mercimek çorbası yapsam "mamalunga" diyor yani herseye mana.
Yapacaksam da kızımla kendime kadar yapıcam artık
Annesinden daha güzel yemek yaparım elimin lezzeti olduğunu söylerler bizimki de lezzetli yemek yaptığımı söyler ama arada bir mana bulur. Yayla çorbası nı sütlaca benzetir sevmez ne yapayım
bu ara çocuk hastaydı gripliydi onun ilaçlarını verdim pek birşey yemedi süt içti sadece . bir se 2 yaş sendromunda sanırım sürekli telefonları yere atıyor bize vuruyor
Ya 2 -3 çocuk olsaydı napçaktın diyor eşim gülüyor.
1 tane çocuk bile olsa çocuk çocuktur zorlugu var öyle değil mi?
Bir de dediğim gibi kızım 3 -4 gündür grip. Aşırı nazlı,normalden fazla ağlıyor eşim dayanamıyor koltuklara vuruyor,kaçıp gidicem diyor
çocugumuzun 2 yaş sendromunda olduğunu söylüyorum. Sendrom da neymiş uydurma diyor. Yahuu bunu tüm uzmanlar söylüyor .!!!
Sizler de takdir bekliyor musunuz ?Salata çok sevmem kültürümde yok eşim illa ki her aksam ister yapmıycam diyorum yapacaksın diyor.
Eşleri aşırı iştahlı olanlar yemek seçenler ve ona yemek yapmaktan yorulanlar yorum yazabilir mi.
( yemek yapmaya mecbursun ) der
Haa ben kendi ellerimle börek açsam dahi nasıl olmus derim güzel olmus der suratı asık bır şekılde.
Bu arada hiç mutlu neşeli değil. Eskisi gıbı değil artık