• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocası aşırı iştahlı olanlar yemek seçenler

Yemek yapma aşamalarınızdaki temizlik ve titizlik, sandığınız gibi olağanüstü bir durum değil zaten olması gereken,normal oluş.
Oburixin iştahlı oluşuna bişey diyemem tabiat lakin saygısızlığına ve açlık krizindeyken beğenmediği yemek olunca direk hakaret moduna geçen ayımsılığından tiksindim. Çocuk konusunda da, ev işleri konusunda da çok yorgun olmadığı zamanlarda yardım etmeli.

Ben anladım seni. Sana zor gelen çabanı görmemesi. Bugün yemek yok dediğinde canın sağolsun dememesi.

Allah var eşimden böyle şikayetlerim yok. İşten gelip bana yemek yapmışlığı çoktur asla aramaz ama seçer. Bir gün tas kebap yaptım. Bizde tas kebap biraz sulu ve domates biberli falan olur. Kapağı açtı ve suratı düştü. Kavurma istermiş böyle sevmezmiş. Saatlerce uğraşmışım zaten o suratı o kadar sinirlendirdi ki kavga ettim. Bana diyor ki yemem yemeyeceğim bik bik aldığım gibi tencereyi çöpe. Allah affetsin. Bu lazımdı artık. Şok oldu. Sonra kendime biraz pilav alıp oturup yedim. Sonra bir gün mozaik pasta yaptım sabah 3-4 gibi içimden geldi. Nöbetten gelecekti. Annesi gibi yapmamışım. Nasıl bozuldum anlatamam. O da çöpe gitti. İki kere beğenmedim dediği şeyi attım gözünün önünde. Daha beğenmedim demiyor 😑 ben manyaksam sen daha manyaksın der her zaman. Biraz manyak olmak lazım aslında.

Not: et yemeği dökerken çöp temizdi. Poşetiyle alıp hayvanlara koydum sonra. Ama pasta gitti tabi.

Eşim hersey yer kilolu biri değil evde tek yemek seçen benim :)
Ama salatayi çok severim sabah öğle akşam salata olsun yerim yani.. bende zayıfim
Bizim evde oyle çorbasindan tutun da ara sıcak ana yemek tatli yapmam nedeni ise hemen doyuyoruz 1 çesitle bitiyor..esim kendi annnem ben ve 1 yaşında kızım var hicbirimiz öyle çok yiyen (esiniz gibi) degiliz bir çesit yaparız ve onu tuketiriz zaten kaliyor yazık
Ama esiniz gercekten olaymiş corbadan tutunda tam tatlısına kadar istiyor..iştahlı birinin yemek secmesi garip geldi bana

Benim eşim de çok istahlidir ama ne bulsa yer. Hele yaptığım yemeği begenmemesi haddine değil. Dün 1.5 paket makarna pişirdim akşam yemeği için (sadece makarna ve yoğurt vardı sofrada) yedigimizi yedik, kalanını da bugün işe götürdü orda yiyecek. Durumumuz da orta halli memur maaşı.

Benim eşimde çok iştahlıdır, yemek yemeği çok sever ama asla yemek ayırmaz.
İşten gelince 2 yumurta kırarım ona bile ses etmez.
O kadar kolaysa kendisi yapsın yemeklerini.
Ayı

Eşimde istahlıdır, çoğu yemeği yer ama mesela yumurtalı ıspanağı eşimde yemez. Sebzeleri içinde kıyma yada et olmadan yemek istemez. Salata sever. Bende severim evde çoğunlukla salata yapılır. Ben yapmamışsam kendi yapar. Hastaysam en son düşüneceğim şey yemek olur. Bazen sadece makarna olur.

Eşinizin tavrı ve sözleri kötü, sizi yemek yapmaya mecbur görmesi de aynı şekilde. Mesela akşam yemeğinde doymadıysa sonradan yumurtasını kalkıp kendi yapsın bir zahmet. Çocuk gibi sürekli gönlünü eğlemek zorunda değilsiniz. Baştan böyle alışmıs bundan sonra da güzellikle çözülmez bu durum.

Kendi açımdan bakıyorum eşim genelde 20:00 - 21:00 gibi evde olur, ayriyeten bazen geç saatlere kadar proje çizer.
Şimdi bu kadar yoğun çalışan biri elinden geleni yapıyorsa ben de elimden geleni yapmaya çalışırım.
Eşiniz de istese de istemese de çalışmaya mecbur.
Yemeklerde salata ve sulu yemeğin olması iyi bir şey, ben sizin yerinizde olsam hatta değişik salatalar yaparak daha sağlıklı yemeye yönlendirdim.

Yemek yapmak bi dert salata yapmak bi dert bir de ben öyle öyle aman yemeği ya⁷payım olsun bitsin demiyorum baya inceliyorum örneğin tavuk pişireceğim zaman bayağı yıkıyorum, derilerini ayıklıyorum, ıspanak yapacağım zaman ıspankları tek tek yıkarım.
10 kova sudan geçiririm
salata yapacağım zaman marulları tek tek yıkayıp ovaladıktan sonra ince ince doğruyorum
eşim aşırı boğazına düşkündür illa sulu yemek ister her akşam, öyle pilav kızarmıs tavuk vs de kurtarmaz kızar, surat yapar,keyifsiz olur,tartışma çıkarır.
Gerçi geçen gün yumurtalı ıspanak yapmıştım
Bu ne böyle yeşil yeşil bir daha yapma dedi

Ispanak zaten yeşil olur????
😒
Pırasa yemeğini sevmez, nohut sevmez
En sevdigi yemek patlıcan musakkadır,
Bu mevsimde patlıcan alınmaz dyorum boşver al diyor .
Yazın yapıp koy diyeceksinz ama Ben buzluğa sebze koymam kokar bana yiyemem öğürürüm bu genetik sanırım teyzemler de öyledir, taze taze mevsiminde alıp pişirmeyi tercih ederım

domatesi çok sever dayanmıyor ki yazın bile
1 haftada 2 kilo domates tek basına yer.

Hâlâ bana kızar evde domates yok diye, domates de kışın alınmaz konserve domatesde bitti.

Eşim 36 yasında 105 kilo . Boy olarak 1.80 yani aşırı uzun değil kısa da değil ama göbeği aşırı çok bel
Oturdu mu 2 tane somon ekmek anca yer tazeyse. Zayıflaman gerekiyor diyorum hiiiç boğazını tutmuyor. Ekmek Bayatsa ısıt getir der.
Kahvaltılarda zaten 2 yumurta yer 2 ekmek vs vs. bıktım sürekli sofra kur sofra topla zaten asıl mesele hiç yardım da etmez.

Yemek yer alır telefonunu geçer tv karşısına.
Sadece işe gider işten gelir tv karşısına,ev işleriyle alakası yoktur.

yemek yapiyorum ev işleri çocuk takdir edilmek istiyorum ama malum biz ev hanımlarının görevi yemek yapmak çocuk bakmak oldugu için takdir edilir miyiz?

İnsan takdir edilmek de istiyor övülmek istiyor şahsen.

Çocuk bakıyorum işim gücüm var gece hiç uyumadı ateşliydi nöbet tuttum basında diyorum
Çocuk gece uyumadıgı için
gündüz uyumuşuz yemek pilav tavuk vardı.
Isıttım servis ettim hani salata çorba nerde diyor

Çorba yapmadım çünkü sen mana buluyorsun beğenmiyorsun dedim
Yayla çorbası yapmıştım sütlaç gibi diyor,
Mercimek çorbası yapsam "mamalunga" diyor yani herseye mana.
Yapacaksam da kızımla kendime kadar yapıcam artık
Annesinden daha güzel yemek yaparım elimin lezzeti olduğunu söylerler bizimki de lezzetli yemek yaptığımı söyler ama arada bir mana bulur. Yayla çorbası nı sütlaca benzetir sevmez ne yapayım

bu ara çocuk hastaydı gripliydi onun ilaçlarını verdim pek birşey yemedi süt içti sadece . bir se 2 yaş sendromunda sanırım sürekli telefonları yere atıyor bize vuruyor

Ya 2 -3 çocuk olsaydı napçaktın diyor eşim gülüyor.
1 tane çocuk bile olsa çocuk çocuktur zorlugu var öyle değil mi?
Bir de dediğim gibi kızım 3 -4 gündür grip. Aşırı nazlı,normalden fazla ağlıyor eşim dayanamıyor koltuklara vuruyor,kaçıp gidicem diyor

çocugumuzun 2 yaş sendromunda olduğunu söylüyorum. Sendrom da neymiş uydurma diyor. Yahuu bunu tüm uzmanlar söylüyor .!!!

Sizler de takdir bekliyor musunuz ?Salata çok sevmem kültürümde yok eşim illa ki her aksam ister yapmıycam diyorum yapacaksın diyor.

Eşleri aşırı iştahlı olanlar yemek seçenler ve ona yemek yapmaktan yorulanlar yorum yazabilir mi.
( yemek yapmaya mecbursun ) der

Haa ben kendi ellerimle börek açsam dahi nasıl olmus derim güzel olmus der suratı asık bır şekılde.

Bu arada hiç mutlu neşeli değil. Eskisi gıbı değil artık
Ah keske benimde esim cok istahlı olsa 1.75 boyundda 60 kilo :(

105 kilo nedir bi diyetisyene götürün ya
Çok yüz vermişsiniz, siz hizmetçi değilsiniz bu ne saçmalık.
Benimki de aşırı iştahlıdır ama ne pişirsem yer yani ayırmaz. Kusur da aramaz. Her seferinde ellerine sağlık iyi ki varsın falan der. Çalışıyorum evde yemek yapamadığım h.içi her gün aynı yemeği yediğimiz bile oluyor.

Benim esimde istahlidir fakat yemek secmez yani okurken bile yorucu yasarken km bilir ne kadar yorucu ve sinir bozucudur tatli dille guzlliklr istese istedklerni birde tesekkur etse yahut eline saglik dese gocunmaz seve seve yapardiniz bence

eşiniz yemek seçmiyor, eşiniz bir hödük! kursağından geçen bir yudum suyu bile hak etmiyor gerçekten. eskisi gibi değil demişsiniz, merak ettim evlenmeden önceki döneminizde ya da çocuğunuz yokken nasıldı?

kendi eşim için cevap vereyim, benimki de inanılmaz iştahlıdır ama yemek seçmez. buna rağmen sebze yemeyi de çok tercih etmez ama yer. boyu kilosu gayet normaldir ama çalıştığı için yediklerini çok çabuk eritir o yüzden sık acıkır.

çalışırken acıkmak, evde sıcak yemek yemek ne demek bildiğim için onun gelişine yakın her şeyi hazırlar onu beklerim. bunu o istediği için değil ben içimden geldiği için yaparım. zira onun da ben gelmeden bana sofra hazırlamışlığı çoktur.

yine söylüyorum sorun eşinizde. yemeklerde değil.

aslinda sorun yemek degil, sorun esinizin kabaligi, düsünce tarzi
yani evde cocuk bakan bircok kadin zaten bu saydiklarinizi yapar
Sizi bu durumda sogutmus anladigim kadariyla
Benim de esim 100 kilo civari, kilosu batmaz hic bana, daha da ne yemek istersin diye sorarim
Ama iste dedigim gibi tavirlari cok ama cok can sikici
Esim bana öyle muamele etmez, ha gün gelir isim cok olur yemege özen gösteremem, bazen kendi teklif eder diaridan siparis edelim yorulma diye
Yoksa yemek yapip yemede sorun görmüyorum
Ben de aileden gördügüm salata corba ve ana yemek olur
Ama esim bir tek yemek yapsan yeter bana der
Ben de ailede üc dört cesite alistigim icin anlayamazdim
Aliskanlik meselesi bazi seyler, ama yapmak zorundasi olayi cok cirkin
Ya burada esin gercekten kaba biri, yoksa canm kocam ne pisireyim sana derdin inan
Ben inanilmaz zevk aliyorum esime cocuklarima yemek pisirip onlari duyururken
Üsenmem kahvaltilarda bile türlü türlü seyler yaparim
Sorun esinizin tavri ve bunu de aile terapisti cözerse cözer
Inatlasiyor gibisiniz

eşiniz konusunda herkes bişey yazmis zaten. ben sadece siz kendiniz yaparken yorulmuyo musunuz bu kadar şeyi onu merak ettim.

mesela neden marulu kıvırcıgi incecik dogruyosunuz her seferinde😬
ben elimle bölüp koyuyorum kıvırcık roka maydanoz vs. içine turpu da dogruyorum rendelemiyorum. oğlum 2 yaşında eliyle rahat alıp yiyebileceği boyutta salatalar yaparım genelde.

siz fazla ritüelleri olan birisiniz bu da sizi ekstra yoruyo gibi geldi bana. üstüne düşmeyin bu kadar incelemeyin herşeyi.
yayla çorbası begenmiyosa bi dahakine tanesiz yapın yani pirincsiz. ben öyle yapıyorum :) kendi işinizi kolaylaştıracak şekilde yapın. esiniz eleştirince alinmayin aaaaa evet telastan böyle olmus farketmedim aaa böyle beğenirsin diye yapmıştım haklısın deyip aynen devam edin bildiğinizi yapmaya.

Back