Menfaatçi komşu !!! Ve aptal olan ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki rica etsem ona beyaz önlük senrdomunu siz sağlıkçılar ne amaçla kullanıyorsunuz diye sorarmısınız ?? Bi dr bu amaçla kullandığını yazmış diye teyit ettirir misiniz ?( ne gelirse sağlıkçının başına gelir ne gelirse sağlıkçı yakının başına gelir ) çünki ben şuan arkadaslara yazsam buraya atsam bunada inanmayacaklar

Doktorlar bu cümleyle ne ifade etmek istiyorlar? Ameliyat korkularını mı?
Siz ameliyat korkunuzun açıklaması olarak yazmışsınız çünkü bunu.

Maddi durumlarının gerçek kötü olduğununa emin misiniz belkide kendilerini öyle gösteriyorlar.

Bizde de vardı böyle bir komşu,eşi çalışıyordu tabi ne kadar maaş alıyor bilmiyoruz neyse bu kadın abartmıyorum herkesten birşeyler ister hergun sampuan, sabun, deterjan, kiyafet zeytinyaği, salça, meyve,evde ki pişen yemeklerden tutunda çaya kadar,hatta nevresim takımı,bir komşu koltuk takımı alsa diğerini bana ver durumumuz kötü vs neyse aradan zaman geçti kiraciyiz diyordu ev onların çıktı,bulunduğumuz sehirden başka evleride varmış,memlekette evler,bag-bahce,köyde evi kendi söyledi yada ağzından kaçırdı bilemiyorum bir Kac kişi onu taniyanlarda söyledi tabi sonra yardımlar kesildi komşular tarafından.
Hiç sorgulamadım acıkcası canım :KK43:

Peki rica etsem ona beyaz önlük senrdomunu siz sağlıkçılar ne amaçla kullanıyorsunuz diye sorarmısınız ?? Bi dr bu amaçla kullandığını yazmış diye teyit ettirir misiniz ?( ne gelirse sağlıkçının başına gelir ne gelirse sağlıkçı yakının başına gelir ) çünki ben şuan arkadaslara yazsam buraya atsam bunada inanmayacaklar

Malesef uzun süredir siteye girmiyor kendisi, siz tüm sağlıkçılar gibi onun da çok yoğun nöbetleri vardı. Muhtemelen çok çalıştığı için bizi bıraktı. Ama görürsem mutlaka soracağım :KK69:

Doktorlar bu cümleyle ne ifade etmek istiyorlar? Ameliyat korkularını mı?
Siz ameliyat korkunuzun açıklaması olarak yazmışsınız çünkü bunu.
Amaliyat korkusu gibi değilde komplikasyonları diyelim…
Şöyle örnek vereyim apendektomi basit bir amaliyattır yaklaşık yarım saat sürer ama hekim arkadasımızın apandisi patladı acil ameliyata alındı 4saat sürdü..arest olmuş geri döndürmeye uğraşmışlar sonra dönmüş bu defada nabzı yükselmiş vb…
Normalde hergün en az 5-6vaka alınan işlem onda bunlara sebep olmuş buda bizde beyaz önlük sebdromudur ne gelirse sağlıkçıya gelir deriz

Malesef uzun süredir siteye girmiyor kendisi, siz tüm sağlıkçılar gibi onun da çok yoğun nöbetleri vardı. Muhtemelen çok çalıştığı için bizi bıraktı. Ama görürsem mutlaka soracağım :KK69:
Sorunca yazarsanız çok sevinirim 🙏🏻 benim şu ara aktif olmamın tek sebebide ücretsiz izinde olmam bunuda sorgulayanlar olcak en iyisi baştan yazayım :)

Zenan da iyidir. Yine iyi doktorlara denk gelmişsiniz. Şanslısınız ya da hep Acıbadem falan 😁

ilk iş deneyimim eczacı kalfalığı idi baba mesleği olması dolayısıyla ve 250m çapındaki bi alanda dört farklı hastane vardı. dolayısıyla hem özel hem de devlet hastanesi kadrosundan gereğinden fazla doktor tanıdım. herhalde sizin için yeterli bir kriterdir bu.

Şöyle örnek vereyim apendektomi basit bir amaliyattır yaklaşık yarım saat sürer ama hekim arkadasımızın apandisi patladı acil ameliyata alındı 4saat sürdü..arest olmuş geri döndürmeye uğraşmışlar sonra dönmüş bu defada nabzı yükselmiş vb…
Normalde hergün en az 5-6vaka alınan işlem onda bunlara sebep olmuş buda bizde beyaz önlük sebdromudur ne gelirse sağlıkçıya gelir deriz

beyaz önlük sendromunu bir mesajımda açıklamıştım ve anlattığınızla alakası dahi yok

Doktorum diyor ama beyaz önlük sendromum var diyor doğumda Dr dan korkuyor.Cumlelerinden yada konudaki çelişkilerden Dr olabileceğine inanıyor musunuz?
Evet inaniyorum, insan dogumda doktordan korkabilir ya da genel olarak doktor olup doktordan korkabilir, bana normal geliyor yani en azindan tutarsiz gelmiyor

Sendromun kendisi beyaz önlük hipertansiyonu olarak da biliniyor.
Tekrar alıntı yapayım:
White coat hypertension is high blood pressure that occurs at your doctor’s office or in a medical setting, but not in other settings. Regular hypertension is high blood pressure that occurs in many scenarios, not just a medical one.
Among those with high blood pressure at the doctor’s office, 15 to 30 percentTrusted Source of them may actually have white coat hypertension. Experiencing the white coat effect doesn’t mean you have more general hypertension.
Likewise, some people with hypertension don’t always experience high blood pressure at the doctor’s office.
This second condition is called masked hypertension. It occurs when your blood pressure reading is within a normal range at your doctor’s office but is higher in other settings

Bir de tercüme edelim:
Beyaz önlük hipertansiyonu, doktorunuzun muayenehanesinde veya tıbbi bir ortamda ortaya çıkan ancak diğer ortamlarda görülmeyen yüksek tansiyondur. Normal hipertansiyon, sadece tıbbi değil birçok senaryoda ortaya çıkan yüksek tansiyondur.
Doktor muayenehanesinde yüksek tansiyonu olanların yüzde 15 ila 30'u Güvenilir Kaynak olanlar, aslında beyaz önlük hipertansiyonuna sahip olabilir. Beyaz önlük etkisi yaşamak, daha genel bir hipertansiyonunuz olduğu anlamına gelmez.
Aynı şekilde, hipertansiyonu olan bazı kişiler de doktor muayenehanesinde her zaman yüksek tansiyonla karşılaşmaz.
Bu ikinci duruma maskeli hipertansiyon denir. Kan basıncı değeriniz doktorunuzun muayenehanesinde normal aralıkta iken diğer ortamlarda daha yüksek olduğunda ortaya çıkar

Bence burada tutarsız olan kısım bu gelir grubunda bir insanın tüm apartmanının fakir olması.
Muhitlerde gelirler arası böyle bir uçurum olmaz. Normal değil bu durum
Evet inaniyorum, insan dogumda doktordan korkabilir ya da genel olarak doktor olup doktordan korkabilir, bana normal geliyor yani en azindan tutarsiz gelmiyor

Bence burada tutarsız olan kısım bu gelir grubunda bir insanın tüm apartmanının fakir olması.
Muhitlerde gelirler arası böyle bir uçurum olmaz. Normal değil bu durum
Benim doktor cift bir arkadasimin evi esenyurtta, cok da kotu bir semt biliyorsunuzdur ama nobetten cikinca falan vakit kaybetmemek icin hastaneye yakin ev tuttular

Diğer konularında Dr olmasına inanmamışlar ya tutarsa niyetine burada tutmuş 😁
Ne anlatsak faydasız

herşeyden önce üniversite mezunu birisinin bilgi için tarama yapmayı bilemesi ve bilmediği bir mevzu üzerinden sallayarak insanları uyutmaya çalışması çok ilginç
hastanede temizlik personeli de olabilirsin. kimsenin bunu sorun edeceğini düşünmüyorum. tersine insanlar daha yapıcı yorumlar yapardı kendisi hakkında doğru ve dürüst paylaşımlar yapsa idi.

Sendromun kendisi beyaz önlük hipertansiyonu olarak da biliniyor.
Tekrar alıntı yapayım:
White coat hypertension is high blood pressure that occurs at your doctor’s office or in a medical setting, but not in other settings. Regular hypertension is high blood pressure that occurs in many scenarios, not just a medical one.
Among those with high blood pressure at the doctor’s office, 15 to 30 percentTrusted Source of them may actually have white coat hypertension. Experiencing the white coat effect doesn’t mean you have more general hypertension.
Likewise, some people with hypertension don’t always experience high blood pressure at the doctor’s office.
This second condition is called masked hypertension. It occurs when your blood pressure reading is within a normal range at your doctor’s office but is higher in other settings

Bir de tercüme edelim:
Beyaz önlük hipertansiyonu, doktorunuzun muayenehanesinde veya tıbbi bir ortamda ortaya çıkan ancak diğer ortamlarda görülmeyen yüksek tansiyondur. Normal hipertansiyon, sadece tıbbi değil birçok senaryoda ortaya çıkan yüksek tansiyondur.
Doktor muayenehanesinde yüksek tansiyonu olanların yüzde 15 ila 30'u Güvenilir Kaynak olanlar, aslında beyaz önlük hipertansiyonuna sahip olabilir. Beyaz önlük etkisi yaşamak, daha genel bir hipertansiyonunuz olduğu anlamına gelmez.
Aynı şekilde, hipertansiyonu olan bazı kişiler de doktor muayenehanesinde her zaman yüksek tansiyonla karşılaşmaz.
Bu ikinci duruma maskeli hipertansiyon denir. Kan basıncı değeriniz doktorunuzun muayenehanesinde normal aralıkta iken diğer ortamlarda daha yüksek olduğunda ortaya çıkar
Googleden aldığınız bu bilgiyi yazıp durmanızı anlamıyorum bide ingilizce yazıp tercüme etmeniz komik !! Bende size diyorum ki bunu bi hekime sorun !!!!! Ayyy gercekten kıskançlıkmı bu başka birşey mi niye bukadar saldırgansınız bana dikkat ettimde tüm yorumlarda bunu yapmıssınız daha önceki konulardada başka konulardada canım otur çalış zor değil ayt tyt tama yakın al gir bi tıp fak. Sen imlanada dikkat et yazımınada söyleminede ithamınada tamam mı canım …
Statünüde koru alt kesimden kimseyle konusma ben dryim diye gezin sosyal medyana her yere yaz dr diye okay …
Ama benden bi uzak canım hadiiii

İnsanlara araştırın dediğinize göre kolayca bulunabilecek bir bilgi olması lazım diye düşündüm ben ama söylediğiniz terimin karşılığı bambaşka bir şey. Hem İngilizcesi hem Türkçesi.
Doktorlar kendi aralarında kimsenin bilmediği bir dil geliştirdiyse bilemem ama insanlara cahil diyerek hastalık olduğunu iddia ettiğiniz şey sizden başka kimsenin bilmediği bir slogandan başka bir şey gibi görünmüyor şu an.

İnsanlara araştırın dediğinize göre kolayca bulunabilecek bir bilgi olması lazım diye düşündüm ben ama söylediğiniz terimin karşılığı bambaşka bir şey. Hem İngilizcesi hem Türkçesi.
Doktorlar kendi aralarında kimsenin bilmediği bir dil geliştirdiyse bilemem ama insanlara cahil diyerek hastalık olduğunu iddia ettiğiniz şey sizden başka kimsenin bilmediği bir slogandan başka bir şey gibi görünmüyor şu an.
1.ben hastalık demedim zaten bununaraştordıgını söyleyem arkadaş paylaşmış bu bir hastalık değil sendroö ayrıca tabiki kendi aramızda kullandığımız ifadeler ve kısaltmalar vardır yani bu yüzden bir hekime sorun dedim yada bir sağlıkçıya bukadar zor değil bence ??
İllakş çevrenizde vardır
İftira atıp sen hekim değilsin yalancısın demek yerine sorun en azından birinin kul hakkına girmemiş olursunuz bu yüzden araştırın dedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X