Tüp Bebek Merkezleri Memorial Hastanesinde Tüp Bebek Yaptıranlar

bende ne kadar şanslıyım ki memorial gibi bir hastane ve mustafa bey gibi bir doktorla karşılaştım ve bebeklerimi kucağıma aldım...sadece 1 yıl oldu tedavi maceram başlayalı ve kendimden sonra 3 arkadaşımı daha memoriala gönderdim büyük bir gurula.sizler bizim mustafa beyin gidişi ile verdiğimiz tepkiye üzülmüşsünüz.bizde sizin olaya yaklaşımınıza üzüldük.burası memorial da tedavi olanlar topiği bizim için başka bir hastaneye gitmek yada başka bir başlık altında yazışmak çok kolayken hala burda olmamız hastanemize verdiğimiz değeri göstermez mi.ayrıca memorial bi doktoruna bu kadar sahip çıkıldığını görmeli ve sorun neyse çözmeye gitmeli, bununla da gurur duymalıydı...ne yazikki bunun yerine bankodaki görevlilerinin üslubunu bile düzeltmediler.doktorunuzun ilişiği kesildi dedirttiler..biz sadece doktorlaın yoğunluğunu hemşirelerin ilgisini düzeltmelerini istiyoruz.inanın sizde bizi anlamıyorsunuz çünkü 1 yıl önce ben tedavi olurken bile böyle değildi hastaneki şu an olanlar neler anlatıyorlar...yani biz sizin evlat yangınınızı ve size derman olan doktora bağlılığınızı çok iyi anlıyoruz (mustafa hocaya ve nur hanıma bağlılığımız gibi) ama siz hastanemize olan bağlılığımzı göremiyorsunuz sanırım...şöyle örnekliyim şuan kanaması olan bi arkadaşımız hastanedeki görevli doktorlara ulaşamıyor ama mustafa hoca ve doğum iznindeki nur hanım a ulaşıyor ve yönlendiriliyor ne yapması gerektiği konusunda...şimdi bu doktorlarmı sizin dediğiniz herhangi sıradan doktorlar...yapmayın allah aşkınıza.
yeni aldığınız üyeliğiniz hayırlı olsun bu arada aramıza hoşgeldiniz :)

yasemensu tedavin hayırlı olsun inan yazılanlar seninle ilgili değil...senin gibi bizde senin tedavinin iy sonuçlanacağına inanmak istediğimiz için yazıyoruz bunca şeyi...

Sevgili bgnün yeni üyeleri ve ziyaretçi arkadaşlarımız.4 yıllık evliyim ve 4.tedavime başlayacaktım.Bzm derdimiz memorialin hastasını kaçırmak değil okadar çok emek harcıyoruz ki bu yolda bi Allah'ın kulundan bir güler yüz bi ümit verici kelime bi umutlu söz duymak o stresli anımızda bizi nekadar rahatlatıyor anlatamam ama böyle bir anda saatlerce bekletilmek kafamızdaki binlerce soruya cevap alamamak...
Daha birkaç gün önce üye olan arkadaşlar hastaneyi överek iyilik yapmıyorlar.Biz hastanenin sorunları göstererek düzeltici önlemler almasını istiyoruz.Memorialle güvenmesek sorunları düzelttirmeye çalışmak yerine başkayere giderdik

Yasemicim seni kirmak ve sana yonellik bisey degil bu yazdiklarimiz..bak gecen kic ben 4.denemem icin merkez arastirirken gurkanklinik ve memorial arasinda karar veremezken bu kk da arastirma yaparken bu sayfadaki okuduklarim ve burdaki arkaslarimin dostliugu beni burda tedavi olmaya itti..mart ayinda lap. Oldum ama onu bile olsam mi olmasam mi guvensem mi diye burdaki arkadaslarin basinin etiniyedim ...benim ilk muyenemi ve lap.teshisini nur hanimkoydu..zaten nur hanimin adi gecince akan sular duruyor teslim et kendini ne isterrse yap denildi yaptim..ama o izne ayrilinca ameliyttan sonrasi muayeneleri hep endiseliydi....ve hatanedeki ilgi bu duruma geldi..neyse uzatmayayim simdi pozitif sonuc aldim vekeseyi ve kalp atisini gormek icin insallah gun sayiyorum..ama acil bisey olsa ben kime ne sorarim bilmiyorum....
Senin tedavinde insallah pozitif olucak cunku burasinin labaratuari super guven ve olumsuzluklara kulak asma tedaviye odaklan...bide narsuyu ve anans ye cok abartmadan ama ye mutlaka..Allah yardimcimiz olsun.

zaten nur hanim izindemi deglmi belli degil hala hastalariyla ugrasiyor onlarin yardimina kosuyor...telefonla ve maille rahat birakmiyorlar kadincagizi...daha hic telefonu acmamazlik yapmamis mesela...

kızlar nerdesiniz?ben ne yapacağım şimdi?tam tedaviye başlayacakken mustafa bey ayrılmış,semra hanım için de bu hafta ve diğer hafta yok yazmışsınız ama benim 3 temmuz da semra hanımdan randevum var...semra hanım kesin yok mu?

bu arada ben pgt topiğindenim kızlar,yanlış anlaşılma olmasın,inci ve akasya bilir,5.denemem için merkez araştırıyorum da :)

Kızlar Semra hanımla telefonda görüşmek istedim. Telefonda görüşme yapmıyor dediler.. Eee ben sorularımı kime soracagım şimdi?? Kendi doktorlarım malesef hastanede yok onlara da soramıyorum Eee şindi ben sorularımı beni hiç tanımayan hakkımda en ufak bilgi sahibi olmayan doktora mı sormalıyım?? Bu mudur yani sistem ve düzen???

zaten nur hanim izindemi deglmi belli degil hala hastalariyla ugrasiyor onlarin yardimina kosuyor...telefonla ve maille rahat birakmiyorlar kadincagizi...daha hic telefonu acmamazlik yapmamis mesela...

Evet bende gecenlerde mail attım 5 dk içinde cevap yazdı çok şaşırmıştım:)

Evet meryem yeni sistem budur...insallah en kisa zaman da bi cozum bulunur...bu yazinda insallah inatcianne denen yeni uyemiz okurda ...onun zamaninda durum farkliymis demek ki yada ona ozel insan ayirma durumu olusmus...

merhaba meryem ben memorial a ilk kez haftaya çarşamba gelecektim ama semra hanım var mı yok mu anlamadım hastaneyi de aramadım,önceki tedavilerim ankaradaydı
senin ilk tedavin mi?

Benim bu 4 olacak inşallah da sonu bebişli olur artık Allahım nasip etsin:) hastaneyi arayıp sorabilirsin var mı yok mu diye...

Evet meryem yeni sistem budur...insallah en kisa zaman da bi cozum bulunur...bu yazinda insallah inatcianne denen yeni uyemiz okurda ...onun zamaninda durum farkliymis demek ki yada ona ozel insan ayirma durumu olusmus...

Sezyal oradaki kızlar (sekreterdi galiba)Semra hanıma sorularınızı sorrız size geri dönüş yaparız dediler.. Telefon numaramı da aldılar dur bakalım geri dönüş yapılacak mı çok merak ediyorum... Okusun okusunda görsün memorialin ne duruma düştügünü...

Selam herkese,

uzun zamandır topiğe girmiyodum.ama ortalık baya karışmış.Neler olduğunu anlamaya çalışıyorum şu an. Mustafa Beyin ani ayrılışı gerek kendi hastalarını ve gerekse genel olarak tüp bebek birimi hastalarını şok etmiş ve beraberinde kafalarda birçok soru işaretini belirmiştir.

Ben de memorialde 2 kez tedavi oldum.oradaki düzeni (!) işleyişi az çok biliyorum.Şubat ayından mayıs ayına geçen süreçte kaç defa gittiğimi hatırlamıyorum ama orda yaşanan bazı sıkıntıları unutmuyorum,gözümden kaçmış değil.sadece görmezden geldim.Semra hn ile Dr.Betül hn arasındaki tartışmayı ve Betül hn.gözyaşlarını gördüm ama kimseye bişey demedim.sabah 8deki randevu için Anadolu yakasından sabahın köründe yola çıkıp gelip 1-1.5 saat beklediğim oldu,beni takip eden dr.la randevum o anda değişip başka dr.la görüştüm,ama hiç şikayet etmedim,söylenmedim...hepimiz insanız,hergünümüz bir olamaz,herkesin kendi derdi vardır,strestir dedim hiç serzenişte bulunmadım...Önce kendi doktoruma (Müstecep Beye) sonra da ekibe güvendim.Evlat sahibi olabilmek için her türlü sıkıntıya razıydım ki hale öyleyim. Ama son birkaç haftadır yazılanlardan anladığım kadarıyla mevcut sıkıntıların giderilmeye çalışılmasından çok kimin ne dediği veya neden dediğiyle ilgileniliyor. Kimsenin hastaneyi kötülediği yok,olamaz da.kimse hastaneye başarısız veya kalitesiz demiyor,ki başarısı kanıtlanmış zaten.kimse kimseyi suçlamıyor...sadece göze batan birkaç sıkıntı dile getiriliyor ve hasta-dr. bağlılığının getirdiği doğal tepkileri görüyoruz ve yaşıyoruz. Bütün bunlarda tepki gösterilecek yada gönül koyulacak bir şey göremiyorum.

Bu topiği herkes kolaylıkla okuyabilir, gönül isterdi ki hastane çalışanları ya da halkla ilişkiler birimi bu topiğe daha önceden dahil olsaydı da burada paylaşılan sevinçlere, acılara, üzüntülere ortak olurken kendi içlerinde yaşanan ve bizlerin gözüne batan olumsuzlukların farkına varabilselerdi. Belki böylece daha zararsız kayıpsız bir şekilde çözümler bulunabilirdi. Elbette daha başka durumlar da vardır bizim bilmediğimiz ama şu bir gerçek, yolu memorialden geçen herkes bir şekilde oranın bir parçası oluyor ve aile gibi oluveriyorsunuz bir anda. Bunun bir başka hastanede olabileceğini düşünmüyorum,çünkü heimiz en az 2 hastane-klinik gezip gördük biliyoruz. Bunda şüphesiz Memorialin farkı ortaya çıkıyor.

Hepimizin amacı belli ve ortak,bu uğurda katlandığımız acıları,çektiğimiz sıkıntıları,dökülen gözyaşlarını,yaşanan paranoyaları,yıkımları,hüsranları kimse bizim gibi anlayamaz.sadece yaşayan bilir-anlar...

son olarak...Memorialle yolu kesişen biri olarak, maalesef mutlu sona ulaşamasam da benim için orayı 1 numara yapan Dr. Müstecep beye burdan teşekkür etmek istiyorum.Herşey yolunda giderken yüzlerimiz gülerken bizimle gülen doktoruma,bebeğimi kaybettiğimde benimle birlikte üzülen acıma ortak olup beni yatıştırmaya çalışan doktoruma, yüzündeki o içten tebessümle içimi rahatlattığı, her konuda gösterdiği anlayış için çok teşekkür ediyorum. Başka bir hastanede başka bir doktorla bunu atlatmam çok ama çok zor olurdu benim için.

İşte Memoriali farklı kılan bu...Hastaları doktorlarına sonuna kadar güveniyor,onları seviyor,kabulleniyor ve de onları bırakmak istemiyor.
İşte bu yüzden Mustafa Bey gibi bir dr.un gidişi bu kadar sarsıcı olmuş, bizleri üzmüştür ve bu tepkiler aradaki bu bağın doğal bir sonucudur.

Sevgilerimle....

şu iyi niyetli yeni üye arkadaşlarımız siz neyin peşindesiniz insalara umut moral aşılamak mı yoksa memorilalin hasta kaybetmesini önlemek mi ? umut olmaksa şimdiye kadar nerdeydiniz zamanlamanız çok düşündürücü sizleri bundan sonrada görmek isteriz ayrıca, memorialde bence dr ve hastalarıyla bir yerlere gelmiştir iyi drlarımz harcanırsa hangi hasta gidicek oraya diğer merkezlerden ne farkı kalıcak insanlar paralarıyla rezil oluyorlardıkimin hatrına iyi drların hatrına (örneğin mustafa bey)onlarda yoksa niye katlansınlarki bence insanlara oraya güvenin demek yerine,hastaneye güvenilir bir yer olmaya çalışın telkininde bulunmalısınız.

HEREKESE GÜNAYDIN...

aramızda SEMRA KAHRAMAN kötü doktor sakın memoriala gitmeyin yazanmı olduda bu tepkiler veriliyor anlamak zor.bizler hastanemize sahip çıktığımız halde kötü olduk.semra hanım ve hastane eğer bu yazılanları karalama kampanyası olarak anlıyor ve yenilenmeye çalışmak yerine eski hastalarına övgü dolu sözler yazdırıyorsa zaten hastane ile hayata bakışımızda bi tutarsızlık var demektir.unutulmamalı ki buraya yazanlar eski hastalar değil şuan bunları yaşayan hastalar.yani hastanenin dününü ve başarılarını görmezden gelen yok ama bugün vaziyet budur.

Memorialde 1 tüp bebek 1 kezde dondurulmuşlarla olmak üzere 2 kere deneyimim oldu ama gerçekten memnun kalmadım bikere sekreterler ilgisiz ve alakasız sanki yokmuşsun gibi davranıyorlar kendimi ssk hastanesinde gibi hissediyorsun, doktorlar sizi kurbanlık koyun gibi görüyor yat uzan kalk sıradaki gelsin umursamaz tavırlar acayip bir sistemleri var.Benim transferden sonra rahim filmimi kaybettiler inanabiliyormusunuz? o kadar ünlü ve şöhretli bir hastane ama bana dedilerki siz kaybetmişsinizdir? verilen cevaba bak!!! özür dileyecekleri yerde ücretsiz bidaha çekelim kusura bakmayın diyecekleri yerde beni suçladılar inanamadım zaten transferden önce saat 2 de transfer olacak dediler saat 5 oldu doktor ortada yok bol su için demişlerdi kolay transfer olsun diye iyice sıkıştım çok rahatsız oldum doktor saat 5 te geldi transfer yapıldı normalde istediğin kadar yatabiliyorsun kendini iyi hissedene kadar bize dedilerki 1 saat sonra kapatıyoruz yavaş yavaş toparlanın??? hem geç kalan doktor hemde bizi bir an evvel göndermeye çalışıyorlar?? bidahada gitmedim güvenim tamamen kayboldu. Bidaha memorialmı asla bedava tüp bebek yapalım deseler inanın bidaha gitmem belkide aksililer bana rastladı ama asla gitmem o tüpbebek merkezini görsem afedersiniz ama istifra ederim diye korkuyorum o kadar tiksindim açıkçası Kısacası umutlarımızı sömürüyorlar bebek için her şeye razı olduğumuzu biliyorlar para saçacağımızı biliyorlar o yüzdende tamamen para odaklı çalışıyorlar insana değer veren yok ver para al tüp bebek politikaları bu memoriale gidenin yolu açık olsun ama ben yaşadıklarımı yazdım kararsız arkadaşlar okuyup bir ders çıkarır belkide iyi günler....

yok artık ya ben memorıalde hamıle kaldım.hamılelıgım boyuncada ordakı doktorlar ılgılendı.sekreterler cok ılgılı sen hangı memorıalden bahsedıyorsun.doktorumuz nur hanımı zıyarete gıttıgımızde bıle sekreterler oktorların yanındakı yardımcı kızlar aradan neredeyse 2 sene gecmesıne ragmen adımı ve hatta kızımın adını hatırlayıp kızımı alıp sevdıler benımlede sohbet ettıler.neden bana boyle davranırkan senın rhım fılmını kaybedıp sana otu davransınlar kı?????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…