- 17 Ekim 2010
- 3.405
- 182
Cevap için teşekkürler. Benim anlamadığım olay şuydu. Dominant gen kendini tam gösterir. Yani 1 tane hastalıklı gen varsa tam hasta olursun. Amma bazen yarım dominant gen oluyor. Yarım dominant genli hastalıklarda 2 tane gen hastalıklıysa şiddetli, 1 tane gen hastalıklıysa bir az daha zayf seyr ediyor. Ben sende böyle olduğunu sanmıştım. Genetik gerçekten çok karmaşık, çok derin bir alan. Her kese göre de deyişe biliyor.
Bir de bir film vardı. Cam kemikli bir zenci vardı. Adam bir düşdü 2 ay tekerlikli sandalyeye mahkum oldu. Rabbim başka dert vermesin. O kadar çok nimet içindeyiz ki, şükür etmek aklımıza gelmiyor. Acaba hangimiz gerektiği kadar sert olan kemiğimiz için şükür ettik ki:26: ???
Evet. Bir filmde bu cam kemik hastalığı işlenmişti. Gerçekten çok zor bir hastalık. Ben hasta olmama rağmen en hafif çeşidi olduğum için şükrediyorum. Ki benim de 12 yaşıma kadar 7 kere kırığım oldu. 3 büyük ameliyat geçirdim. Aylarca alçıda kaldığım oldu. Vs vs. Anlatsam roman olur derler ya aynen öyle Şimdi 34 yaşındayım ama kemik yaşım 70 civarı Boyum kısa.. Skolyozum olduğu için çabuk yoruluyorum. Nefes problemlerim oluyor. Buna da şükür. Rabbim böyle takdir etmiş. Biz bu şekilde bu hayatı yaşadık. Tabii hep eksik yaşadık. İnşallah benim çocuğum bunu yaşamasın. Ben kendimden geçtim artık. Mücadelem sağlıklı bir evlat. Çünkü bu hastalığın acısını yaşadım. Onun da yaşamasını asla istemem.