• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Memleketimden uzakta evliyim hiç arkadasım yok diyenler

kaç arkadaşın var

• baya var

OY: 0 0,0%
  • 20 tane

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    6
  • Anket Kapalı .
slm, p1t1rc1k..
Kendime göre açık yazdım ama, anlaşılamamışım ilginç. Evlenecek, ıstanbul'a gelin gidecekmişsiniz.Allah yolunuzu açık etsin öncelikle.Hayal ettiğiniz herşeyi görmenizi dilerim. Hep bu şekilde evlendik gurbete gittik. ılk başlarda gerçekten insanı zorluyor bu durum. Yani yakın çevrenizden, memleketinizden kopmaktan bahsediyorum. Buna kendinizi hazırlarsanız çok etkilenmezsiniz diye düşünüyorum.Aslında evlilik kadın için zaten başlı başına bir değişim, yakında olsak bu böyle-uzakta olsak böyle, dünyamız 180 derece değişiyor.
Beni ailemden ayrılıp gurbete gitmek çok zorlamadı esasında. Bana zor gelen çevre edinememek, arkadaşsızlık oldu. Ve yıllar içinde (11 yıllık evliyim), kendi kendime yetmeyi, kimseden yardım almadan ayaklarımın üzerinde durmayı öğrendim. Ve buna çoook alıştım. Şimdi sıkıntım, yarın öbürgün yerleşik bir hayata geçersek, bir yere yerleşirsek, anne-baba ve akrabalarımız hayatımıza karışacak birşekilde...ışte o zaman ne yapacağım bilemiyorum.
Size ne, siz ne karışıyorsunuz diyemeyeceğim... ama öte yandan benim kurduğum düzeni değiştirmelerine de seyirci kalamayacağım. Eşim emekli olduğunde kendi memleketine yerleşmek istiyor. Bense hiç taraftar değilim buna. Kendi memketime de gitmeyi hiç düşünmedim. Ortalarda bir memleket olmalı diyorum hep içimden. Çünkü büyüklerle şu saatten sonra bir yerde yaşayamam. Burada bir sürü arkadaş, kaynana-elti-görümce-vs diye yazıp duruyor. Kimse aileler ile beraber olmaktan hoşnut değil. Hele benim gibi yalnızlığa alışan biri için bu durum, hiiiç hoş değil.
Nişanlı iken ben sizin gibi 'acaba vazmıgeçsem' hiç demedim, çünkü eşimin mesleğinden dolayı uzaklarda olmak zorundayız bunu biliyordum ve bu benim için güzel bir şeydi. Çok aileye düşkün, çok bağlı bir kimse değildim zaten. (Ama annelik kişiyi değiştiriyor, duygusallaşıyor insan ve ana-babayı arıyor zamanla.)
Size yaşamadığım birşeyi anlatamam ama, tek tavsiyem olabilir evlilik arifesinde. Gelecekte benim konumuma gelirmisiniz bilmiyorum. Eğer böyle bişey var ise şimdiden nişanlınız ile oturup konuşun ve anlaşın derim. Gelecekte neler olur biter, zamanın size getirecekleri neler olur...tüm bunları konuşup anlaşın. Zira zaman öyle hızlı geçiyor ki, koşturuyor. Yıllar geçiyor ve birsürü düşünce çıkıyor önünüze. Benim gibi 'şimdi ne yapacağım' demenizi istemem. Bir takım sözler alın nişanlınızdan ve yarın gerektiğinde bunları ona hatırlatın. Çünkü nişanlılıktaki gibi olmuyor evlenince çoğu erkek. Bu da bizim erkeklerimizin gerçeği malesef... aklınzın bir kenarında olsun istedim.
Size bol şans ve mutluluklar dilerim.

Çok uzun yazmışım gene, kusura bakmayın arkadaşlar.. kısa yazmayı hiiç beceremiyorum.Sıkmam kimseyi umarım. Sevgiler.

kızlar selam bende gurbetteyim memleketim kayseriden geldim yanlızım 2 yıl oldu töbemisin alışamadım sokaklarını caddelerini sevmiyorum sabah kahvesini içmeye gelecek arkadaşım yok ev köşelerinde oturuyorum hergun bugun nası gececek diye düşünüyorum sabah kalkınca ee birde bebek olmayınca oyalanacak o zaman daha da koyuyor gurbet kimse kafanı sarmıyo memleketin plakalı arabası gecince acaba tanıdıkmı diye içine düşüyosun belli etmeden

bende istanbula geldim ve inanılmaz zorlanıyorum..eşimin ailesiyle altlı üstlü otruyorum..her ne kadar aynı memleketten olsakta aileler arası uyuşmazlık hat safhada ve bu beni çok zorluyor..eşim sabah gisiyo ayın 12 gecesi yok nöbetçi ve ben onlarla biraraadayım..kendimden çok ödü veriyorum ve bu durum beni çok yıpratıyor..kafa dengi bir arkadaş desen o da yok olsa bile yeni gelin çok gezmez muhabbetiyle tanımaya fırsatım olmuyo..işe de başlamadım daha ki arkadaşlarım olsun..velhasıl zor bi durum gurbet:((

slm kızlar bende gurbetteyim adana'dan malatya'ya geldim.kimsem yok burda.ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden.kafayı yicem artık.sadece komşular var.şöyle dertleşebileceğim bi arkadaşım bile yok.komşular desen hepsinin yaşı var.kendi akranların gibi olmuyo.sevdiklerinden uzakta gurbette olmak ne zormuş ;((

bende aynen sizler gibiyim.sivastan aydına gittim.herşeyi bırakıp çok zorrrrrrr.aydında benim gibi olan biri varmı aranızda tanışalımm.

ben aileme çok bağlıydım.annemle kardeş gibiydik herşeyimiz beraberdi ve şimdiye kadar hiç ayrılmamıştım.üniversiteyide memleketimde okumuştum.8 ay önce evlendim ve hala alışamadım.annemi babamı sevdiklerimi bıraktım.işimden istifa ettim.memleketimden gittim.hepsi birden acayip ağır geldi.bir başıma akşama kadar evde yalnızım yeni bir işe de giremedim.geceleri hıçkıra hıçkıra uyandım hep.şu anda memleketimdeyim annemin yanında.nasıl alışacam bilmiyorum ama gurbet zor.

Bende Sakarya'dan tam 15 saatlik uzağa, Trabzon'a geldim..
Hemde hiç istemeden... Zorla..
Eşim zorladı, mecbur bıraktı beni..
Ağlaya ağlaya geldim buraya..

Evet, çok zor alışmak..
Yapayalnız kalıyorsunuz..
Tek bir insan bile bulamıyorsunuz karşınızda..
Eşim nasıl olsa kendi memleketinde..
Adım başı tanıdığa rastlıyor..
Ya ben....

Bunalıma girdim.. Panik atağım ve depresyonun maksimum düzeye çıktı..
ilaçlar.. Nöbetler.. Krizler... derken günler geçiyor işte..

Başka şehirden insanlarla evlenirken bir kere daha değil,
yüz kere daha düşünün derim..
Nişanlılıkta verilen vaatler unutuluyor hanımlar..
Baştan bunları bilerek, kabul ederek evlenin bence...

Kızlar ben de Denizli'den Antalya'ya gelin geldim. Ama burada hiç akrabamız yok. ılk yıllarda baya zorlanmıştık. Acaba birimizin memleketine geri mi dönsek, yalnızlık zor diyorduk. 4,5 sene oldu. Çok şükür şimdi çok iyiyiz. ış arkadaşlarımız var ikimizin de , ama insana asıl arkadas olan dost olan eşi oluyor gurbette. Şimdi ailelerimizden uzakta olmak ikimize de huzur veriyor. Düşünüyoruz aynı şehirde de olsak, işten güçten haftada bir ya görüşürdük ya görüşemezdik. Herkes yerinde sağolsun kızlar. Sağlık haberlerini almak bizi mutlu etmeye yetiyor. Şimdi çok alıştık buraya. Burdan başka bir yerde yaşayamayız diyoruz. Hayat sevdiğinle her yerde güzel.Allah (C.C) hepinizi hayırlı insanlara çattırsın. Sözünün eri , dürüst ve namuslu insanlarla karşılaştırsın. Elbette arkadaşsızlık insanın canını sıkıyor; ama üzülmeyin. Hayata ve insanlara karşı pozitif ve sıcak olun. Çevrenizdekilerin yaşları size yakın olmayabilir; ama yalnızlıktan kafayı yemektense olgun teyzelerden hayata dair öğütler dinlemeyi tercih edeim. Hepiniz gurbet ellerde sevgiyle ve huzurla kalın. Umarım sıkmamışımdır.

içimdeki en büyük sıkıntı bu zaten. aslında gidip gitmeme kararı bize bağlı bir yanım gitmek istiyor öbür yanım sevdiklerini bırakma diyor... buradaki yorumları okuyunca gözüm çok korktu ewet gurbet, yalnızlık çok zor ama gitmezsem hayallerimi hiç bir zaman gerçekleştiremeyeceğim... karar vermek için 3 ay var oturup bol bol bu konuyu düşüneceğim..

bende manısadan uşak'ın bir ilçesıne geldım az cok bazı insanlarla goz aşinalığım var aynı memleketlı oldugumuzdan dolayı ama 2 arkadasım var sadece onlarda esımın arkadaslarının eşleri...gurbet zormuş gercekten ama ben alıştım :((( aöf kayıt oldum gecen sene evde ders calıştım sonra hamıle kaldım ehlıyet aldım şimdi 6 aylık bir oğlum var aöf 2.sınıf sınavlarına hazırlanıyorum evden dışarı cıkmıyorum...sınavdan sonra manısaya gıderım bır hafta kadar sonra bartın a sonra fınallere calışırım yazında şu işkurun kurslarına gıtmeyı dusunuyorum işte boyle kendıme oyalanacak bişeyler bulmaya calısıyorum...burda bir arkadasın dedıgı gıbı yanlızlığa ve kendı kendıme yetmeye o kadar alıstım kı bırısı bıseyıme karısacak veya duzenımı bozacak dıye ödüm kopuyor...

arkadaslar ve benm yasadıgım yer o kadar küçük ki gezılecek hıç bıyerı yok düşünün bi bim bile yok buyuk sehırdekı arkadaslar gezın tozun alışmaya calışın hayatı kendınıze mafettırmeyın.....

Back