- Konu Sahibi hulya-unal
Arkadaşlar öncelikle herkese şu konuyu belirtmek isterim. ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR. Ben medikalciyim sürekli hastanede ve doktorlarla beraber olmama rağmen bu konuyu ihmal ettim. Halbuki çok kolay. Her banyodan sonra göğsünüzü ve koltuk altınızı muayene edin, ele gelen birşey var mı, göğsünüzde şekil değişikliği var mı, meme ucunda sıvı akıntısı yada siyah bölgede içe çekilme var mı? En kolay ve en etkili tedbir bu. O zaman zaten işin başında bu illet hastalığı teşhis etmiş olursunuz ve sorunsuz tedavi olursunuz, o da geldiği gibi gider:)) Ama benim gibi geç kaldıysanız hem göğüste hemde lenflerde varsa bile paniğe gerek yok. Elbette ilk duyunca şok olacaksınız, elbette dünya başınıza yıkıldı sanacaksınız, elbette ya bana bir şey olursa diye düşüneceksiniz bunlar gayet normal. Ama tedavi süreci başladığında anlayacaksınız ki bu da diğer hastalıklar gibi, bir farkı yok. Sadece tedavi süreci uzun o kadar. Kılişe gelebilir ama moral kemoterapiden bile etkili bu hastalıkta. Ben 36 yaşındayım., bir kızım var 9 yaşında. Rabbimden herkese acil şifalar dilerim, herkesi evladına bağışlasın. Bir de not: Radyoterapi alanlar o bölge için sarı kantoron yağı alıp sürsün çok etkili.