• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onkoloji - Kanser ve Türevleri Meme kanseri olanlar, burada paylaşalım

Merhaba.Çok geçmiş olsun.Biz de maalesef doktora gittiğimizde ileri evre meme kanseri olduğunu öğrendik.Lenflerde ve bel omurunda,leğen kemiğinde metastazlar var.Genel cerrahımız kemoterapiden olumlu cevap alınırsa memenin alınabilceğini söyledi.Fakat onkoloğumuz kesinlikle bıçak vurulmayacak dedi.Kime ve neye inanacağımızı bilmiyoruz.Bıçak vurulmayacak kadar durumun vahim olduğunu da anlatmaya çalıştı tabii.Sizin durumunuzdan ve nette okuduğum bazı durumlarda da önce kemoterapi yapılıp sonra ameliyat olunabildiğini biliyoruz.Kemoterapi ve radyoterapiyle kemiklerdeki metastazlar yok olabiliyor mu?Allahım herkese bir an önce şifasını versin.
Teşekkür ediyorum..Ben son kemoterapimi 28 haziran 2015'te aldım.Yapılan taramalarda memede tümörün tamamen yok olduğu, lenflerdekinin 1 cm.den küçük olduğu, omurilik ve göğüs kafesimdeki minik metastazlarında kemiği eritip geçtiği görüldü.Şimdilik çok şükür herşey yolunda.Kemikler kendini 2 yıl gibi bir sürede yeniliyormuş, yani tam iyileşme olup olmayacağının anlaşılması için daha çok zaman var.Doktorlar ameliyatın bu aşamada gereksiz olduğunu söylediler.Zaten mememde alınacak bir tümör de yok.Radyasyon ya da ışın terapisi de verilmedi.Sadece 5 yıl boyunca tamoxifen kullanıcam, artı zoledronik asit ve gasorelin verildi.Bunlar da ayda bir göbekten vurulan iğne ve kemik güçlendirici serum oluyor.

Ben de durumumun çok vahim olduğunu, bir daha eskisi gibi olamayacağımı sanıyordum ama çok şükür ki kendimi çok iyi hissediyorum.Hastalık aklıma bile gelmiyor, yaşam kalitemi de hiç düşürmedi tedavi sürecim.Siz de inanın ki bu zor günler geçicek, ki ben bile geçmeyeceğini sanmıştım.Hayat o kadar güzel ki olumsuz şeylere takılıp kalmamak gerekiyor.

Saçlarım da şu an idolum (resimdeki) jean seberg'inki gibi..Bu hastalığa yakalanmasam asla cesaret edip böyle kestiremezdim ve bu modelin bana çok yakıştığını asla bilemeyecektim.

Selam, son durum raporu veriyorum. 30 Haziran'da son ilaç verildi,21+10 gün sonrasından itibaren 25 iş günü sol memeye, 8 iş günü ameliyat yerine radyoterapi verildi. Memem Julio İglesiasın suratı gibi oldu, hemşire kantaron yağı sür dedi, gerçekten de kısa sürede rengi düzeldi. Bu tedavi bittikten 10 gün sonra hormonterapisi başladı.
Ayda bir karından yapılan bir iğne ve günlük içilen bir hap verildi, hormon baskılayıcılarmış. Menapozlu gibi sıcak soğuk geçişleri yapıyor. Kontrolde batın ve göğüs tomografisi çekildi, fazla radyasyon yüklendiğim için bana pet olmazmış. Sonuç bekliyorum, sonrasını bilmiyorum, hastane ( acıbadem) kim kime dum duma olmuş, kendin sorup takip etmezsen yol bulunmuyor, belki ilgili memurdan bilmiyorum, bakalım.

Teşekkür ediyorum..Ben son kemoterapimi 28 haziran 2015'te aldım.Yapılan taramalarda memede tümörün tamamen yok olduğu, lenflerdekinin 1 cm.den küçük olduğu, omurilik ve göğüs kafesimdeki minik metastazlarında kemiği eritip geçtiği görüldü.Şimdilik çok şükür herşey yolunda.Kemikler kendini 2 yıl gibi bir sürede yeniliyormuş, yani tam iyileşme olup olmayacağının anlaşılması için daha çok zaman var.Doktorlar ameliyatın bu aşamada gereksiz olduğunu söylediler.Zaten mememde alınacak bir tümör de yok.Radyasyon ya da ışın terapisi de verilmedi.Sadece 5 yıl boyunca tamoxifen kullanıcam, artı zoledronik asit ve gasorelin verildi.Bunlar da ayda bir göbekten vurulan iğne ve kemik güçlendirici serum oluyor.

Ben de durumumun çok vahim olduğunu, bir daha eskisi gibi olamayacağımı sanıyordum ama çok şükür ki kendimi çok iyi hissediyorum.Hastalık aklıma bile gelmiyor, yaşam kalitemi de hiç düşürmedi tedavi sürecim.Siz de inanın ki bu zor günler geçicek, ki ben bile geçmeyeceğini sanmıştım.Hayat o kadar güzel ki olumsuz şeylere takılıp kalmamak gerekiyor.

Saçlarım da şu an idolum (resimdeki) jean seberg'inki gibi..Bu hastalığa yakalanmasam asla cesaret edip böyle kestiremezdim ve bu modelin bana çok yakıştığını asla bilemeyecektim.
Sizin adınıza çokkkk sevindim.Yaşama sevinciniz hiç kaybolmasın,gerisi yalan vücutta nerede hangi tümör,hangi hastalık varmış,mutlulukla her şeyin aşılacağını düşünüyorum.Annem de ilk kemoterapiyi aldı.Sizdeki belirtilerin hiçbiri yok.Sadece hafif bir kırgınlık karın bölgesinde biraz huzursuzluk dışında bir şey görünmüyor.Sizin göğüsdeki tümörün yok olması gerçekten mucize.Kemoterapiye vücudunuz inanılmaz olumlu cevap vermiş olmalı.Çünkü ilk mesajınızda tümörün büyük olduğunu söylemişsiniz.Anneminkide 2,5 cm kadarmış.Birden fala küçük kitleler de var.Bu yüzden umarım o büyük olan tümör küçülür ve meme tamamiyle alınır.Kemiklerin 2 yılda onarıldığını sizden öğreniyorum.Annem 58 yaşında.Siz genç olduğunuz için sanırım bu durum sizde olabilir.Hastalığınızı moralle yendiğinizi görmek beni umutlandırdı inanın bizde ailemle birlikte annemi moralle yaşatacağız inşallah.İnşallah kemoterapiden olumlu cevap alırız.Şu anki tek dileğim bu.Tekrar çok geçmiş olsun.Herkese acil şifalar diliyorum.

Selam, son durum raporu veriyorum. 30 Haziran'da son ilaç verildi,21+10 gün sonrasından itibaren 25 iş günü sol memeye, 8 iş günü ameliyat yerine radyoterapi verildi. Memem Julio İglesiasın suratı gibi oldu, hemşire kantaron yağı sür dedi, gerçekten de kısa sürede rengi düzeldi. Bu tedavi bittikten 10 gün sonra hormonterapisi başladı.
Ayda bir karından yapılan bir iğne ve günlük içilen bir hap verildi, hormon baskılayıcılarmış. Menapozlu gibi sıcak soğuk geçişleri yapıyor. Kontrolde batın ve göğüs tomografisi çekildi, fazla radyasyon yüklendiğim için bana pet olmazmış. Sonuç bekliyorum, sonrasını bilmiyorum, hastane ( acıbadem) kim kime dum duma olmuş, kendin sorup takip etmezsen yol bulunmuyor, belki ilgili memurdan bilmiyorum, bakalım.[/QUOTE

Sizin adınıza çokkkk sevindim.Yaşama sevinciniz hiç kaybolmasın,gerisi yalan vücutta nerede hangi tümör,hangi hastalık varmış,mutlulukla her şeyin aşılacağını düşünüyorum.Annem de ilk kemoterapiyi aldı.Sizdeki belirtilerin hiçbiri yok.Sadece hafif bir kırgınlık karın bölgesinde biraz huzursuzluk dışında bir şey görünmüyor.Sizin göğüsdeki tümörün yok olması gerçekten mucize.Kemoterapiye vücudunuz inanılmaz olumlu cevap vermiş olmalı.Çünkü ilk mesajınızda tümörün büyük olduğunu söylemişsiniz.Anneminkide 2,5 cm kadarmış.Birden fala küçük kitleler de var.Bu yüzden umarım o büyük olan tümör küçülür ve meme tamamiyle alınır.Kemiklerin 2 yılda onarıldığını sizden öğreniyorum.Annem 58 yaşında.Siz genç olduğunuz için sanırım bu durum sizde olabilir.Hastalığınızı moralle yendiğinizi görmek beni umutlandırdı inanın bizde ailemle birlikte annemi moralle yaşatacağız inşallah.İnşallah kemoterapiden olumlu cevap alırız.Şu anki tek dileğim bu.Tekrar çok geçmiş olsun.Herkese acil şifalar diliyorum.
Doktorum da kemoterapiye beklenenden hızlı ve iyi cevap verdiğimi söyledi.sebebi de hızlı bölünen tümör hücrelerine sahip olmammış.tabi bir gün ilaçlar işe yaramamaya başlarsa yine hızlıca yayılmaya başlayacaktır..anneciğinize de tekrar acil şifalar diliyorum.bu zor günlerin geçeceğini bilsin sadece..

Doktorum da kemoterapiye beklenenden hızlı ve iyi cevap verdiğimi söyledi.sebebi de hızlı bölünen tümör hücrelerine sahip olmammış.tabi bir gün ilaçlar işe yaramamaya başlarsa yine hızlıca yayılmaya başlayacaktır..anneciğinize de tekrar acil şifalar diliyorum.bu zor günlerin geçeceğini bilsin sadece..
Emin olun bir gün ilaçlar işe yaramasa bile yaşama sevinciniz ilaç olacaktır.Ben yaşama sevincine inanıyorum.Mutlu olduğunuz sürece onların bölünmelerine engel olacaksınız.Çok teşekkür ederim.Zor günler hem de çokk.... geçeceğine inanmak istiyoruz.Her şey annemin moraline,mutluluğuna ve kemoterapiye olumlu cevap vermesine bağlı.Ameliyatla ilgili bazı makaleler okuyorum.Önlem amaçlı yani sonradan oluşabilecek metaztaslara önlem amaçlı memenin alınması hastalar açısından iyi olabiliyormuş.

HErkese kocaman gecmis olsun. Ben annemi 10 yil once meme ca dan kaybettim. Daha 42 yasindaydi. Sorum su benim anne tarafimda hic kimsede yoktu teyzelerim 60 indan fazla suan. anneannem 80 yasina yakindi vefat ettiginde. Genc yasta bu hastaliga yakalananlar hastaligin genetik gecisli olup olmadigi hakkinda bilginiz var mi bu hastaligin yuzde 5-10 u genetikmis. Bende korkmaya basladim. Lutfen bilenler yardimci olsun

iyi akşamlar anneme 2 ay önce kanser teşhisi koyuldu.Herhangi bir yere sıçrama yok sadece bir tane koltukaltı lenf bezlerine sıçramış ameliyatla sağ göğsü alındı şimdi kemoterapilerine başladı fakat doktorumuz çok konuşkan biri değil o yüzden pek fazla bilgi alamıyorum doğru düzgün birşeyde bilmiyorum 2 aydır çok perişanız.Öğrenmek istediğim şu an diğer organlara yayılma yok ama yayılma olasılığı varmıdır beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler

merhaba arkadaşlar herkese geçmiş olsun
benimde annem meme ca şu an kemoterapi görüyor 4 kür 3 haftada bir 12 kür her hafta olcak dedi dr şu an haftalık kürün 4. sü nü aldı. bitince memesi alınacak 52 yaşında kendisi aranızda memesini aldırırken aynı anda silikon taktıran ya da bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Merhaba arakadaslar 29 yasindayim 4 yaşında bi kizim var yaklasik 3 hafta önce meme kanseri olduğumu öğrendim.cok zor bi durum kemoterapiye basladim simdi kemiklerden supheleniyor doktorum ayni durumla karsilasan varmi arkadaslar kemiklerde olmasi tehlikelimi :(

Merhaba çok geçmş olsun öncelikle benimde annem meme kanseri şimdilik bizde bi sıçrama yok çok şükür ama yakın bir tanıdığımda kemiklerine sıçramıştı dr neredeyse hiç şansın yok demişti onun farklı yerlerinde de wardı şu an tedavisi bitti hiç bir şey olmamış gibi saçları bile dökülmedi onun kendisi çok pozitif bir insan şeker hastasıyım ben diyordu sadece iyi olacağına inan kızını düşünerek inanın zor bir süreç ben annemden biliyorum ama 1 sene sonunda herşeyiniz geride kalmış olacak çok çok geçmiş olsun

Evetttt nerden başlayayım bilemiyorum ama benim annem de malesef ki meme ca.
Öncelikle tum hastalarimiza anneme rabbimden şifa diliyorum her türlü sorunuza cevap verebilirim.annemin 2013 aralık ayında teşhisi konuldu ve aslında çok uzun zaman önce varmış doktorunun söylediğine göre farkedip korktuğu için bi süre de böyle geçmiş sonuç 3 cm yakın tümör ve yaygın koltuk altı lenfleri maalesef 10 üzerinde.uzun araştırmalarım sonucu okmeydanı sgk daki allaha havale ettiğim doktor yüzünden hırs yapip allahin izniyle harika bir doktora ulaştım.İstanbul florance nightingale de aynı zaman da meme vakfı başkanı Prof.Dr Vahit Özmen allah ondan razı olsun annemi resmen konusmalariyla pozitifligi ile hayata bağladı ve hic düşünmeden ameliyatini ona yaptırdık.Tabi oncesinde testler kemik sintigrafisi yetmedi naf pet daha detayli kemik taramasi vs yapildi metastas saptanmadi.Ameliyat sonrasi malesef biraz gec kaldığımızı ve bu forumda okudugum kadariyla hic kimsede rastlamadigim genelde genç hastalarda görülen 3lu negatif(triple negatif) yani hormona duyarsız bi tümör tipiyle karşılaştık.Bu arada annemin yaşı 49 du.Ameliyatta hoca meme koruyu önerdi ve sağolsun sirt dokusundaki yağ ve kaslardan dolgu yaparak meme de boşluk olmamasini sağladı.anneme medical sütyen ve lenfodemden korunmak için kolluk önerdi ve annemde hiç kolda şişme olmadı çok şükür.daha sonra onkologumuz çetin hoca tedaviye başladı hormona duyarsiz olduğu için sadece 8 seans kemo ve radyoterapi yapildi.Bu arada bazı arkadaşlar OZON terapiden bahsetmiş ben bunu vahit hocaya sormuştum ve oda dediki ozon hücrelere oksijen yolladığı için ya ölü ve sağlıksız hücreleri canlandirirsa ne olacak ben onermiyorum ve tibben kanıtlanmış bir yöntem değil dedi ve yaptirmadik.tabi yaşadığımız zorluklari zaman zaman isyan durumlari vs günlerce ağladım sabahtan aksama kadar hic bisi yemeden bütün forumlari makaleleri tıbbi verileri vs hatim ettim resmen ama sonra kabullendik tabi ailece ama anneme hiç bisi yansitmadik.Hep pozitif olduk annem kurslara gitti vs.doktorumuz 3lu negatif olduğu için eger 2 yılı atlatirsa sonra çıkması %40 ihtimal dedi ama tekrarlama riski %60 demişti kilo vermen gerekiyo demişti vahit hoca veremedi tabi annem.bu arada kemo alirken annemde ne yara ne kan degerlerinde düşüs bulanti kusma vs hic olmadı.ben hep anneme aktarlarda satılan çığ kuruyemis karışımları yedirdim siyah uzum yaban mersini altın çilek kaju badem ceviz fındık hepsi cig kavrulmamis bol bol et vs yedi.tam herşey bitti tahliller iyi gidiyo vs derken annem yaklaşık 2 ay önce şiddetli ve geçmeyen baş ağrısı bulanti kusma vs yok başladı.Tatilden gelmistik anne dedim bende de var hava değişimi herhalde falan derken kadin iyi ki de gitti içine sinmedi beklemek doktora gitti.Beyin mr ve sonuç sağ serebellar kitle mevcut allahtan kolay yerdeydi hemen doktorumuzun önerisiyle doç.dr sabri hoca floranc ta ameliyatini yaptı ne yoğun bakım ne bisi annem hemen ayildi odasinda yatti 2 gün ki doktoeu 5 gün demisti 1 gün yoğun bakim o kadar güçlü ki çok şükür hemen atlatiyo herşeyi çıktı v3 yeni kemo dönemi başladı 3 seansta yüksek doz beyine işin verilecek.bu arada çekilen pette boyundaki lenflerde ve akciğer bilmemnesinin yakinindaki lenflerde tutulma görülmüş geçen onkologu ile görüştüm artık yüz de yüz iyileşme beklemeyin güçlü olmak zorundasin annem çok iyi pozitif o iyi oldugu surece sizde iyi olacaksiniz yillardir sen gelip gidiyosun başka biri yokmu ailende sanada yazik falan dedi aglamaktan helak olurken ben.sonra toparlandim vs cicplatin ve gemzar diye bi kemo ilacina başlandı 2 gün kötü oldu ama suan daha iyi çok şükür.Beyindeki de memenin aynisi tümör çıktı buda bi artı ki beyinin kendi tümörleri daha agresif oluyomus.fish testi yapildi negatif şimdi Angelina jolie nin yaptirdigi BRCA1 ve BRCA2 genetik testini istediler.Eger pozitif çıkarsa ablam ve bana da yaptirmamizi istediler genetik yapimizda varmi diye.Bu arada burdaki hasta yakinlari da kesinlikle yaptirmali bence bu testi.bizde durumlar böyle allaha bazen isyana düşüyorum sonra hemen tövbe ediyorum rabbim affetsin bu gunlerede şükür insaallah kemo iyi gelir ve lenflerdeki kaybolur dualarinizi eksik etmeyin.kusura bakmayin uzun oldu hakkinizi helal edin sormak istedikleriniz varsa cevaplarim seve seve

Çok geçmiş olsun benimde annem meme ca hatta şu an hastanedeyiz 4+9 13. Kürü Alıyor 3 tane kaldı bitince memesi alınacak sonra ışın tedavisi sizin önce ameliyatmı oldu
yavrukartalim yavrukartalim bende aynı ameliyatta silikon yaptıran varmı diye sormuştum size nasıl yaptılar çünkü ameliyattan sonra ışın tedavisi olacak ya bir estetik dr una danıştım pek önermedi ama annemde birdaha asla keyfi olarak ameliyat masasına yatmam diyor bende psikolojisi bozulmasın istiyorum denize vs çok gidiyoruz

Çok geçmiş olsun benimde annem meme ca hatta şu an hastanedeyiz 4+9 13. Kürü Alıyor 3 tane kaldı bitince memesi alınacak sonra ışın tedavisi sizin önce ameliyatmı oldu
yavrukartalim yavrukartalim bende aynı ameliyatta silikon yaptıran varmı diye sormuştum size nasıl yaptılar çünkü ameliyattan sonra ışın tedavisi olacak ya bir estetik dr una danıştım pek önermedi ama annemde birdaha asla keyfi olarak ameliyat masasına yatmam diyor bende psikolojisi bozulmasın istiyorum denize vs çok gidiyoruz
Canım allah sizede yardim etsin annecigine şifa versin inşaallah.dediğim gibi bize meme koruyucu yapıldı ameliyatla doktoru sirttan doku yada kas tam olarak hatırlamıyorum alıp tümörü çıkarttığı yeri doldurdu 3 cm falan di tümör.sonra kemoterapi sonra radyoterapi verildi.bencede yaptirmayin silikon daha sonra mümkün se yaptirin dediği gibi işin vs verecekler silikon dayaniklimi yada deriye işini geçirecek mi hic bilmiyorum

Çok teşekkür ederim ameliyatımıza 1 ay war araştırmaya devam :) sağlığımız yerinde olsun da silikon falan kolay işler diyelim :)

Back