- 19 Haziran 2011
- 158
- 114
- 123
- Konu Sahibi hulya-unal
Teşekkür ediyorum..Ben son kemoterapimi 28 haziran 2015'te aldım.Yapılan taramalarda memede tümörün tamamen yok olduğu, lenflerdekinin 1 cm.den küçük olduğu, omurilik ve göğüs kafesimdeki minik metastazlarında kemiği eritip geçtiği görüldü.Şimdilik çok şükür herşey yolunda.Kemikler kendini 2 yıl gibi bir sürede yeniliyormuş, yani tam iyileşme olup olmayacağının anlaşılması için daha çok zaman var.Doktorlar ameliyatın bu aşamada gereksiz olduğunu söylediler.Zaten mememde alınacak bir tümör de yok.Radyasyon ya da ışın terapisi de verilmedi.Sadece 5 yıl boyunca tamoxifen kullanıcam, artı zoledronik asit ve gasorelin verildi.Bunlar da ayda bir göbekten vurulan iğne ve kemik güçlendirici serum oluyor.Merhaba.Çok geçmiş olsun.Biz de maalesef doktora gittiğimizde ileri evre meme kanseri olduğunu öğrendik.Lenflerde ve bel omurunda,leğen kemiğinde metastazlar var.Genel cerrahımız kemoterapiden olumlu cevap alınırsa memenin alınabilceğini söyledi.Fakat onkoloğumuz kesinlikle bıçak vurulmayacak dedi.Kime ve neye inanacağımızı bilmiyoruz.Bıçak vurulmayacak kadar durumun vahim olduğunu da anlatmaya çalıştı tabii.Sizin durumunuzdan ve nette okuduğum bazı durumlarda da önce kemoterapi yapılıp sonra ameliyat olunabildiğini biliyoruz.Kemoterapi ve radyoterapiyle kemiklerdeki metastazlar yok olabiliyor mu?Allahım herkese bir an önce şifasını versin.
Ben de durumumun çok vahim olduğunu, bir daha eskisi gibi olamayacağımı sanıyordum ama çok şükür ki kendimi çok iyi hissediyorum.Hastalık aklıma bile gelmiyor, yaşam kalitemi de hiç düşürmedi tedavi sürecim.Siz de inanın ki bu zor günler geçicek, ki ben bile geçmeyeceğini sanmıştım.Hayat o kadar güzel ki olumsuz şeylere takılıp kalmamak gerekiyor.
Saçlarım da şu an idolum (resimdeki) jean seberg'inki gibi..Bu hastalığa yakalanmasam asla cesaret edip böyle kestiremezdim ve bu modelin bana çok yakıştığını asla bilemeyecektim.