meme ameliyatından bir kez daha cayma sebebim :((

güzle bir yazı olmuş :) kesinlikle göğüslü iri göğüssüzü anlayamaz evet. benimde küçük seni çok iyi anlıyorum .

nur içinde yatsın. çok üzüldüm. gerçekten çok üzüldüm.inşallah buradan çok daha iyi yere gitmiştir.
diğer konuya gelince bağışıklık sistemini düşürdüğünü değilde aksine onu çok fazla aktif hale getirip vücudu yorarmı diye korkuyorum.bazı reaksiyonları başlatıyorlarmı mesela?doktorların hepsine güvenmiyorum güvendiklerimde , şüphelerinizde kesinlikle haklısınız diyorlar mecbur bende vazgeçiyorum.inşallah daha iyi araştırmalar yapılırda benimde içim rahat bir şekilde ameliyata girerim.

hayır silikonu kafamdan sonsuza dek tabiki atmadım.şimdilik bekliyorum sadece :) . daha iyi şeyler duyarsam bir dakka beklemem yatarım masaya. lazere gelince . onuda çok araştırmıştım.şuan kanser yapmadığı biliniyor . kesin kanser yapmıyor diye birşey yok tabki. sonuçta uzun yıllar gerekiyor. ama hem silikon hem lazer cidden inşallah yapmıyordur.

sağ ol bu dünyadan daha güzel bir yerde olduğunu düşünmek bizi bir nebze olsun rahatlatıyo çok acı çekiyordu

dr lara güvenmemek konusunda bir şey diyemem adam bu işin ticaretini yapıyor bundan para kazanıyor zararlı olsa bile der mi ama zararlı olduğunu düşünseler bazı hekimler yapmaz örn yag ile meme büyütmeyi birçok hekim yapmıyor hem tetkikler için hemde erime oranını hesaplayamadıkları için .

şüphelerin için araştırma yapılıyor olması lazım silikon taktıran kadınlar ile silikonsuz kadınların bağışıklık sistemi ile ilgili peki vücut bu sistemi kullanarak bizim yararlı diye nitelediğimiz kapsülü 6 ay 1 yıl içinde mi yapıyor yoksa ömür boyu mu yani sürekli mi vücut buna reaksiyon gösterecek yoksa o silikonu kaplayana kadar mı ? sen çok daha iyi araştırdığın için bilirsin

valla böyle düşünürsek ölelim neden mi çocuklara doğar doğmaz aşılar yapılıyor mesela bizim bi tanıdığımız tek doz kızamık aşısı uygulandığı için SSPE hastası oldu çocuk şu an balkondaki çiçekten farksız bi arada domuz gribi çıktı aşıları çıktı ben bulunduğum bölgede hastalıktan ölen ve geçiren insan çok diye henüz araştırması bile doğru düzgün yapılmayan bi aşıyı çocuğuma yaptırdım belki 10 sene sonra bu aşı vurulanlarda başka hastalıklar çıkacak

evet aşı kosunusunda kesinlikle haklısınız. kapsül süresini hiç araştırmadım malesef. dediğiniz gibi aşılardaki risk avr fakat benim dediğim silikon ilerde pat diye bir sorun çıkarırmı şeklinde değilde durduğu müdetçe ne gibi reaksiyonalar. benim kafama takılan sadece bunlar ( yoksa dediğiniz gibi yada diğer türlü aldığın havada bile risk var. benim risk alma dediğim şey pat diye oluşan ,yada şans eseri bende oluşan riskler değil. tüm silikonlularda durduğu müdetçe neler olduğu.birde lenfomaya sebep oluyormuş onuda çok düşünüyordum.bilmiyorum.daha bilinçli doktorlarla görüşmem lazım ama onalarda işte dediğim şeyleri söylüyorlar.inanın çok istiyorum bu ameliyatı.

lenfoma ne bilmiyorum ama bi araştırma yapayım bazen bazı şeyleri bilmemek daha iyi sanırım :)

hannah yaklaşık son bir yılda elimde iki tane kan sonucu var ikisinde de lenfositlerim düşük ama bende kronik faranjit var genelde sürekli hasta halde dolaşırım sürekli bi boğazımda ağrı yutkunmada zorluk vardır
benide çok tedirgin ettin önemli bir şey mi öyle olsa bir şey derlerdi kimse önemsemiyo onları sadece kansızlık varmı yokmu ona bakıyorlar

çok üzülerek söylüyorum lenfoma , lenfositlerin meydana getirdiği bir kanser türüdür.

çok üzülerek söylüyorum lenfoma , lenfositlerin meydana getirdiği bir kanser türüdür.
beni öyle bir tedirgin ettin ki bu silikonların etrafını saran kapsül sürekli bağışıklığı mı etkiliyor yani doğru mu anladım

benim sağ meme ucunda bir sertlik vardı kendi ameliyatımı yapan dr hasan fındık o bir şey yok demişti ic dikiş diyordu sonra 6. ayda bu iç dikiş olamaz ultrason çektir dedi çektirdim bir şey çıkmadı sonra o sertlik ağrı yapınca yine gösterdim yine ultrason istedi yine bir şey çıkmadı hasan bey ultrasonda bir şey yoksa demekki normal doku dedi rahat ol.

beni bu konuşmalarımız tedirgin ettiği için ben başka bir dr a gittim muayene etti ve benim anlayabileceğim şekilde söylediği şu dikiş esnasında orda kalan ölü doku vücut tarafından yabancı madde olarak algılamış. sanırım kontaminasyon oluşmuş ve tam meme ucunda olduğu için sağıma yattığımda ister istemez protez ile birlikte baskı oluşuyor ve inanılmaz ağrı duyuyorum geçenlerde gece farkında olmadan sağıma yatmışım ağrıdan uyandım.

ve bu gittiğim dr baya bir genç tahminen 35 ancadır o muayene ederek bunun ne olduğunu bildi ama kendi dr um ultrason isteyip sonuca göre bir şey yok demesi beni çileden çıkarıyor açıkcası. sordum da radyoloğa başka bir şey gerekiyorsa çektireyim yook hayır bir şey yok rahat ol diyip durdular. kendi dr umda relax bir şeyy yok diyordu.
en son gittiğim dr emar istedi sırf benim içimi rahatlatmak amaçlı çok önemli bir şey değilmiş ,ancak rahatsız oluyorsam ki ben 1 yıldır bundan rahatsızım belki 5 kere göstermişimdir, küçük bir ameliyat ile alınabileceğini anlattı.

çok uzun yazıyorum kusura bakma ama sence bu kontamizasyon mudur nedir tam bilmiyorum çarşamba rapor çıkacak. benim bağışıklığımı etkilemiş midir çünkü sürekli hasta oluyorum ama bunu hep kronik faranjite bağladılar burunda tıkanıklık olduğu için.

Canım ben Dr değilim, umut taciri değilim ama felaket tellalı hiç değilim... Şimdi vücudumdaki her sıkıntıyı bi hastalık belirtisi olarak değerlendirsem literatüre baksam ALLAH BILIR NE HASTALIKLAR BULURUM. Gelelim şu kronik faranjitine.... 22 yaşında öğretmen olarak Karadeniz'in şirin bi sahil kasabasına atandım. O yaşa kadar bomboş olan sağlık karnem bir hafta sonra faranjit teşhisi ile ilaçla dolup taşmaya başladı.meslek hastalığı dediler. Sesim kısıldı, burnum tıkandı, sürekli boğazım ağrıyor ... Fln fln... deniz/ yeşillik/ yepyeni bi flora/ uçsuz bucaksız bitki örtüsündeki acayip hayvancıklar ve burnumun tıkanıklığı beni 1 yıl hep hasta etti.teşhis: kronik farenjit. 1 yıl sonra eş durumu tayiniyle tekrar yaşadığım coğrafyaya gelince sıkıntılarım kısmen hafifledi. O yıl basit bi deviasyon ameliyatı oldum ve burnum açıldı. Nefes almaya başlayınca sıkıntılarım daha da hafifledi . Ama beni hasta eden, sesimi kısan şeyleri buldum:
1- bazı parfümler ve bütün ama bütün oda kokuları,
2-bazı deterjan ve yumuşatıcılar,
3-ve en önemlisi TOZ TOZ TOZ TOZ.... Bu bahsettiğim şeyleri soluduğum anda, BURNUM ÇAT ÇUT ETMEYE BAŞLIYOR, burnumdan ŞIPIR ŞIPIR TUZLU SU GIBI BIŞEY AKMAYA BAŞLIYOR, kafamın Bi tarafı SINÜZIT MİŞİM GIBI AĞRIYOR, sesim kısılıyor, BOĞAZIM ACIYOR.... Dr a gidiyorum FARANJIT diyor. Ama ben teşhisi koydum :ALERJI .... Geçen gün, Arkadaşım bana bişey göstermek için dolabının üstündeki hurcu indirdi, O AN ÖLCEM SANDIM. Înan gözle görülen bişey yok ama o minik tozlar beni öldürdü. Hemen eve gidip tuzlu su yapıp burnuma çekip gargara yaptım. O rahatlattı hemen beni. Yoksa 3 hün boğaz ağrısı ile uğraşırdım. Aynı kadar uzun oldu ki demek istediğim şeyi unutucam nerdeyse canımmmmmm faranjitin sebebi sana dokunan bişey olabilir .... Bi koku, yeni bitki örtüsü, hava kirliliği, toz, ev akarları, kullandığın bi deterjan , yün yorgan, kuştüyü yastık ..... Hepsi olabilir.

Kızımda da aynı hassasiyet var, 9 yaşında ama onun da burnu tıkalı çok düştü çünkü. Geçen kulağım ağrıyor diye ağladı yine. Kulakta hiç bişey yok, bu zamana kadar kulağı için verilen antibiyotikleri boşuna içmiş. Çok iyi bi kbb ci var burda, adam , alerjik geniz akıntısına bağlı bu durum demişti bize. Çocukçu otit / kulak iltihabı diyordu. Ama kbb ci bi alerji tedavisi uyguladı bize hiç bişeyi kalmadı şükür . Bi de çocuğun yatağında yün ve kaz tüyü olmayacak dedi. Montu bile kaz tüyü olmayacak dedi. Bunu test yapmadan söyledi. Ben de pamuk yorgan ve elyaf gibi bi yastık ayarladım. Înan çok rahatladı çocuk. Sen de çevrenden uzaklaştır bunları . Yattığın oda da çok ev tekstili olmasın, yani toz tutabilecek hiç bişey olmayacak: tüylü şagi halı, fonlu şıkır şıkır perdeler, aksesuar fln... Bi dene bunları. Az kokulu veya kokusuz deterjanlar kullan, yeri kokulu deterjanlarla silme, Arap sabunu ve sirke ile sil, özellikle çamaşır suyunu çok soluma....... Aklıma bunlar geliyor ...

aynen canım o kadar dikkat ediyorum ki ben parfüm bile kullanmıyorum evimde halı bile yok böyle tüysüz kadife şeyler var küçükkende sürekli boğazlarım şişerdi bana hep bademcik dediler şimdi bile bir dr bademcik bi dr faranjit diyor iyi bir dr bulursam burun ameliyatı olacağım dr burun klima görevi görüyor burnum tıkalı ise sabah boğaz ağrısı ile uyanıyorum evde kendim atlatmaya çalışıyorum antibiotik almamak için ama bıktım gerçekten özellikle son bir yıldır o kadar çok hasta oluyorum ki şimdi bir de çorlu ya taşındım buranında havası kuru geldii sanırım onun da etkisi var hava nemlendirici faydası oluyor bi yandan boğazım bir yandan memem sinirlerim harap oldu şu emarın sonucu bi çıksada rahatlasam

önce diğer mesajını okumuşum bunu sonradan gördüm.

kesinlikle toz parfüm bana dokunuyor bunları keşfettim çamaşır suyu özellikle ben temizlik manyağıyım ama titiz değil nasıl desem pasaklı olabilirim ama o pasaklılık bile temiz oluyor her yeri sürekli çamaşır suları ile silerim daha doğrusu silerdim hafta birr şişe çamaşır suyu biterdi şimdi eskisi kadar takılmıyorum dogal şeylere yöneldim dediğin gibi arap sabunu karbonat limon tuzu sirke ile çeşitli temizliklerimi yapmaya çalışıyorrum ve acill ameliyat olmam lazım

bu konu gundeme gelsin diye ozel bir caba mi var son mesajda birsey goremedim de ben ?

*eklemde şişme ve/veya ağrı ya da artrit benzeri ağrı
*ciltte döküntü
*genel halsizlik
*hafıza problemleri, baş ağrısı
*doğal olmayan saç kaybı
*kas zayıflığı ve yanma
*açıklanamayan ya da genelde gözlenmeyen enerji kaybı
*bulantı, kusma
*sık soğuk algınlığı, virüs enfeksiyonu
*barsak problemleri
*şişmiş bezeler ve lenf düğümleri
*ateş

Bunlar litaratüre geçmiş bazı silikonun yan etkileri. Ayrıca yabancı forumlarda silikon ve bağ doku hastalıkları arasında bağ olduğu hatta toxic implant diye bir sitede implantlarını çıkartıp sorunlarının geçtiğinden bahsediyorlardı. Tıpta 2 kere 2 4 etmez. Daha yakın zamanda kurşunun radyasyonun insana faydalı olduğu sanılıyordu. silikonun dış kılıfının vücudun otoimmün sistemini bozduğuyla ilgili de yayınlar var. Ve bu sistemin bozulması demek hashimatodan tut ronatizma alerji hatta kanser demek. Birçoğunun bağışıklığı bu toksik yükü kaldırabilir ama bu hadi olayım bari denilebilecek bir ameliyat da değil. Ha bu arada ben de silikonluyum. Kar zarar ilişkisine göre yaptırdım. Aşırı sarkmış memem vardı, sadece küçük olsaydı yaptırmazdım. Herkes riskleri bilip nasıl daha mutlu olacaksa öyle yapsın. Ama kesinlikle masumdur denemez.

bu konu gundeme gelsin diye ozel bir caba mi var son mesajda birsey goremedim de ben ?

hatalı yollamışım. bahsettiğiniz şeylede gündeme mi geliyormuş bunuda sizden öğrendim. bence sizin yorumunuz benim hatayla mesaj yollamamdan daha gereksiz olmuş.

benimde demek istediğim buydu. tıpta her zaman 2 kere 2 dört etmez.bize fakülteye başladığımızda ilk denilen şey doğru bildiğiniz herşey bir anda değişebilir.( silikonda zaten kanser yapmıyor denmiyor.kanser yapmadığı biliniyor diyor.ebazı kaynakalr bazı kaynaklar lenf kanseri yapabilirdiyor).evet öğretiyoruz ama yanlışda olabilir. burada bazıları çok bilinçsizce konuşup suçlamalar yapıyor. elimden geldiğince gelişmeleri takip ediyorum. kafama yatar yatmaz tabiki bende yaptırıcam. oyüzden gereksiz yorum yapanlar sessiz kalırsaçok mutlu olucam.çünkü konu farklı yerlere çekiliyor. keşke daha çok doktorolasada sitede ticari amaç gütmeden fikir alış verişi yapsak.

Vallahi ben oldum birbucuk yil gecti suan sag gogsumde kitle oluştu meme ucu kesisi oldum kesininaltinda oldu silikona mi bagli bilmem korkuyorum da yarin drla konuscam gerekirse cikarttiracak bu ne ya herzaman her zaman bisy olcakmi bisy cikcakmi bir haftadir caresiz agliyorum adetim gecsin diye bekliyorum suan adette bagli sismelerde var cunki vallahi hersey goruntu degil kardesim saglik mis onu anladim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…