Canim seninki takinti bence. Muhtemelen hayatinin diger yonlerine de yansiyordur bu durum. Bir kez bile yadrgamadim veya hissetmedim protezi disimdeki dolgu daha cok fazlalik geliyor bana :)Arkadaşlar benim daha önceki konumumu okuyanlar bilir. meme ameliyatına ihtiyacım vardı fakat vücuda yabancı bi madde konulması fikrine çok karşı olduğumdan hep temkinliydim .4 senedir araştırıyorum konu açmıştım , vücut sürekli olarak yabancı bi madde olarak algılaması beni korkutuyordu. saatli bomba taşımış hissi istemiyordum .çünkü bir çok doktor elbette bir risk alıyorsunuz diyor,çünkü araştırmalar çok eski tarihlere dayanmadığını söylüyor. bende pratisyen doktor olduğum için , bu işin içindeyim. herkes okadar hem fikirdiki silikonun sorun çıkarmayacağına. derken tekrar bir haber gördüm ve tekrar kuruntularımda haklı olduğumu gördüm ve sizinle paylaşıyorum.
Meme büyütme için kullanılan silikonlarda kapsül kontraksiyonu (protezin zamanla sertleşmesi) ve diğer komplikasyonları azaltmak için, silikon meme protezlerinin üzerini kaplayacak değişik materyaller denenmekte . Son olarak Almanya’da yürütülen bir çalışmada örümcek ipeği denilen aslında örümcek ağı kopolimerlerinden oluşan bir kaplama maddesi çok ince bir tabaka halinde meme protezlerinin dış kısmını kaplamak için kullanıldı (BioShield-S1) ve çok başarılı sonuçlar alındı. Protezin mekanik özelliklerini değiştirmeyen bu kaplama sayesinde, meme büyütme operasyonundan sonra görülebilen, protez etrafında oluşabilecek sertleşme (kontraktür), kapsül kılıfında kalınlaşma ve enflamasyon gibi bulgularda azalma tespit edilmiş. Bu bulgular, vücuda yabancı örümcek polimerlerine karşı vücudun bağışıklık sisteminin daha az enflamasyonun geliştirdiği ve örümcek ağının protez etrafında daha kabul edilebilir bir iyileşmeye neden olduğunu ortaya koymakta.
Yanlış biliyorsunuz. Hamilelik döneminde de, emzirme döneminde de en ufak problem yaşanmıyor. Sizi protezli bir hamilelik geçirmiş, emzirmekte de sorun yaşamamış arkadaşlarımızın yanına alalım.Gerçekten çok gereksiz buluyorum bu meme büyütme olayını. Bekar kızlarımız heves ediyor ama, hamilelik döneminde bu protezlerin sorun yarattığını okumuştum. Bir de işin bu kısmını araştırın dedim. Bekar anne adaylarımıza duyurulur.
Olumsuz bir yanını duymadım. Ayrıca sizin yukarıda yazdığınız örümcek ipeğinin nesi olumsuz yan onu da hiç anlamadım.takıntı değil. sadece yaptırıcaksam artılarını ve eksilerini bilmem lazım. burada yaptıran herkes tabiki içini rahatlatmak için sorunsuz yanını görücek. ben henüz yaptırmadım ve bu tarz bilgi öğrenirsenizde sizden paylaşmanızı istiyorum. konuyu açma sebebim paylaşım ve sizdende okuduğunuz olumsuz bir haber olursa paylaşmanız. olumlu özlelliklerini bende biliyorum. o yüzden olumlu özelliklerini şimdilik konu fazlalığı yapmaması için kendinize saklamanızı isteyeceğim. çünkü bu sizin mutlu hislerinizle alakalı birşey değil , tıbbi birşey. hissettikleriniz size stres vermiyorsa ne güzel. ama ben bu konu hakkında daha fazla bilgiye sahip olduğum için sizin gibi sadece silikon taktırdığım iyi hissediyorum hissiyle hareket edemiyorum. anlayışınızı bekliyorum. bu arada ana dilim türkçe değil o yüzden türkçem için özür diliyorum.
Gerçekten çok gereksiz buluyorum bu meme büyütme olayını. Bekar kızlarımız heves ediyor ama, hamilelik döneminde bu protezlerin sorun yarattığını okumuştum. Bir de işin bu kısmını araştırın dedim. Bekar anne adaylarımıza duyurulur.
Olumsuz bir yanını duymadım. Ayrıca sizin yukarıda yazdığınız örümcek ipeğinin nesi olumsuz yan onu da hiç anlamadım.
Sizin bu ameliyatla ilgili okuduğunuz olumsuz yazıları bu ameliyatı olmuş yada olmayı düşünen kişilerin araştırmadığını mı düşünüyorsunuz? Herşeyi araştırıp ona göre karar veriyorlar insanlar. Burada ameliyat sonrası zorlu süreç geçiren birçok kişi var ameliyat olmaya karar verenler bunları göze alıp oluyordur eminim.
Meme büyütme için kullanılan silikonlarda kapsül kontraksiyonu (protezin zamanla sertleşmesi) ve diğer komplikasyonları azaltmak için, silikon meme protezlerinin üzerini kaplayacak değişik materyaller denenmekte .hayır normal silikonda sorun olduğu için zaten bu yöntemi geliştirmeye çalışıyorlar. bu yöntemin zararlı olduğunu söylemedim.
şu an hamilesin Allah nasip ederse doğum yapacaksın evine bebek görmeye gelenler olacak ve sen onların içinde emzireceksin tecrübeli ablalar iyilik yapmak adına ay dur şöyle tut bebeği böyle emzir derken bir ergen kadar olmayan memeni gördüklerinde ( ki bu meme süt ile büyümüş hali) ay senin sütün yok ki küçücük sütün gelmemiş deseler kendini nasıl hissedersin bu eli kolu bacağı olmayan bir insanın protez kol bacak taktırmasından hiçbir farkı yoktur yani bu heves değildirGerçekten çok gereksiz buluyorum bu meme büyütme olayını. Bekar kızlarımız heves ediyor ama, hamilelik döneminde bu protezlerin sorun yarattığını okumuştum. Bir de işin bu kısmını araştırın dedim. Bekar anne adaylarımıza duyurulur.
Ağzına sağlıkşu an hamilesin Allah nasip ederse doğum yapacaksın evine bebek görmeye gelenler olacak ve sen onların içinde emzireceksin tecrübeli ablalar iyilik yapmak adına ay dur şöyle tut bebeği böyle emzir derken bir ergen kadar olmayan memeni gördüklerinde ( ki bu lele süt ile büyümüş hali) ay senin sütün yok ki küçücük sütün gelmemiş deseler kendini nasıl hissedersin bu eli kolu bacağı olmayan bir insanın protez kol bacak taktırmasından hiçbir farkı yoktur yani bu heves değildir
Meme büyütme için kullanılan silikonlarda kapsül kontraksiyonu (protezin zamanla sertleşmesi) ve diğer komplikasyonları azaltmak için, silikon meme protezlerinin üzerini kaplayacak değişik materyaller denenmekte .
Bu yöntem sadece kapsülü önlemek amaçlı yapılıyormuş. Kapsül olan kimse duymadım şimdiye kadar bu forumda, onlarca kişinin ameliyatını okudum, ameliyat sonucunu gördüm.
konu sahibi arkadaş artısı ile eksisi var tabi ki mesela şu an ne kadar bi Dokun var az çok var mı varsa sen yaptırma çünkü hazır değilsin bak kuaföre gidip saçımızı boyatıyoruz bazen beğenmiyoruz sonra tekrar boyatıyoruz şimdi diyeceksinki saç ile bu aynı lıg değil tabi mi ama geri dönüşü olan bir şey kapsül den başka ne gibi riskleri var şekli güzel olmayabilir fazla küçük fazla büyük olabilir ama bunlar görsel tıbbi olarak kapsülden başka çok çok düşük şeyler olabilir seroma olabilir enfeksiyon olabilir vücut kabul etmeyebilir.
Bunu bilmediğimi mi sanıyorsunuz? Bu konuda bilgisi olan sanki bir siz varsınız gibi konuşuyorsunuz. Ben kapsül oluşumu hakkında en az sizin kadar bilgiliyim, benim yukarıda bahsettiğim zararlı kapsül.. Yoksa elbette ki protezin yüzeyi doku ile kaplanıyor. Konuyu açış amacınizi anlamadım. Çok isteyen biri değilsiniz zannımca..öyleyse size bilmediğiniz birşey söyleyeyim. her silikon etrafında kapsül oluşur .istisnasız. çünkü vücut silikonla kendi dokusuları arasına bir bariyer koyar. silikonu izole etmek için. vücudu korumak için. bu göz ardı edilir. ne zaman çok fazla kapsül oluşur silikonu sıkmaya başlar memeniz sertleşir hatta dışardan bile fark edilebilir duruma gelebilir bu sıkışma. ozaman kapsül oluştu denir diğer türlüsü her silikon implantı olduğu için bu göz ardı edilir. çünkü diğer türlüsü mümkün değildir. bu herkesde olması beklene kapsül ise vücudun kendini koruma mekanizmasıdır.çünkü silikon yabancı bir maddedir ve silikonla vücut arasına bir bağ koyar. işte benim merak ettiğim sürekli bu tepkiyi vermesi vücudu yorup yormasıdır. sürekli böyle reaksiyon gösteryorsa bu vücud için zararlıdır. benim anlamaya çalıştığım eğer birkeye bu briyeri koyup artık reaksiyon gösterip göstermediğidir.
sizde lütfen biraz ön yargısız olun. durduk yere silikon zararlı diyen birisi değilim. çünkü hepinizden fazla ben istiyorum. ama vücudum için bir sorun olucaksa tahta gibi göğüslerle dolaşmak beni daha fazla mutlu edicektir. sizi etmiyorsa bilemem bu benim problemim olmuyor. umarım anlamışsınızdır. saygılar sunuyorum...