• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mehirimi aileme verebilirmiyim eşim buna karışabilir mi ?

Trip atınca böyle devam etmektense ayda 700 tl veririm daha iyi diyor .sigortalı işe girirnce o 700 tlde kesiliyor zaten .boşanalım diyor
adama bak ya! sen yazdıkça sinirlenmeye başladım. neleri düşünüyor? yani bosansam verecegim nafaka bu kadar olur o da sen işe girersen kesilir diyor. Özür dilerim çok kötü, çok fena biri eşiniz...Boşansaniz daha hayrınıza gibi

Her ay zincirinizden 300 liralik bozdurun borcunuzu odeyin.
Ailenize vermemis olursunuz. Esiniz de anlamaz.
Mehir sizin hakkiniz bunu esinize bildirmenize de gerek yok.
Ama kesinlikle kendi guvenceniz icin o zincirin tamamini ailenize vermeyin.

Ayda 300 TL lik borç için neden bu kadar ezilmek
Çalışmamak, bu zihniyette bir adamın ağız kokusunu çekmek
Neden tercihiniz bu oluyor gencecik insanlar anlamıyorum
Mehir senin paran, üzerinde söz hakkı yok zaten o ayrı bir meselede, insan karısının borcunu nasıl sahiplenmez ya
Böyle tinetsiz adamları koca diye niye başınızda oturtuyorsunuz
Katılıyorum tamamen :KK9:

Yani mahkeme kadına 700 tl veriyormuş boşanınca bunları arastırmış
Öyle birşey yok maaşına oranına göre değişir hakimede bağlı ayrıca net maaşı 5 binmiş 1000 lirada alabilirsin 800 de onu eşin bilemez.Ayırca boşanınca ailen arkanda değilmiş o zaman hiç verme 100 gram nereden baksan 15 bin eder git kuyumcuya bozdur 5 binle borcunu öde kalan 10 bini bankaya at,hatta elinde kalan bilezik diğer altın vs varsa onlarıda bozdur bankaya kat nereden baksa. Bankada yine 15 bine yakın paran olur.Mehirede diğer altınlara karışamaz.

Ben artık senin konularını okuyamiycam çünkü gerçekten çok üzülüyorum sana.
Kusura bakma ama kocanında boyu posu devrilsin.
Bu kadar şeye nasıl hala katlanıyorsun pes.
Ben o adamın çenesini çekeceğime babama böyle böyle derdim ona minnet edeceğime babacığıma minnet ederdim.

Çalıştırmıyor, hele elin ekmek tutsa seni nasıl ezecek?
Derdim ama siz bu zihniyetle hem çalışır hem evde her işi yapar hem de maaş kartınızı eşinize verir , 5 lira harçlık alabilmek için dil dökersiniz.
Bu adamın sizi yarı yolda bırakacağı yazdığınız her cümleden belli. Size dış kapının dış mandali muamelesi yapıyor, iki lafindan biri 'boşarim seni'
Böyle bir adamla neden devam edesiniz ki?
Seneye bir cocuk doğurup 'cocugum için katlanıyorum' mu demek niyetiniz?

Çalıştırmıyor işte anlaman gereken bu
Sana sahibin gibi davranan bir adam
Ben evdeki kediye diretemiyorum şunu yapmayacaksın diye
Gencecik yaşınızda bu muameleyi neden çekiyorsunuz
5 bin lira borç için mihrini verme, bu adamla çok işin var kenarda bir güvencen olsun
Çalışmak için diret, bir gelirin, bir sigortan olsun, ayaklarının üzerine bas zira kocan olacak kişinin sana bir faydası olmayacak, ayda 300 lira için tatava eden adam sana bir gelecek veremez

Katılıyorum

İzin vermiyor onu baika bi şey için kullanmak istiyor bende 300 tl vermiyosun 15 bini mi sakın isteme dedim .oda zor günümde bana o altını vermezsen boşarım seni diyor
15 binin için mi evli kalıyor yani senle...
Nereden buldun bu adamı sen

Hesappasif Hesappasif artık su konularını görmekten ismini hafizama kazıdım gerçekten

Aylık 300 liralık paranın lafını yapan kocadan bence bir halt olmaz gerçekten ne bu ya gereksiz muhabbet sen en başta hatalısın babam öder dediğin için şimdi ya lafını yiyeceksin yada kavga kıyamet gidip o kolyeyi bozdurup kendin borcunu ödeyeceksiniz arkadaş ne paraymis ya

Git olay çıkar onun ailesini çağır. Sen saçını başını da yolsan bu adam seni dinlemeyecek. Size her ay yardım yapıyor ama benim borcumu ödemeyi babama atıyor ben eşi değil miyim? Sürekli ağzında boşanma boşanma. Yeter bıktım ben boşanalım o zaman daha fazla çekemem de. Altınlarını da sakla ayrıca senden gizlice alır bu adam.

Hayır hadi kocan hödük te Kardeşim seninde öyle hataların var ki en büyüğü senin kendine saygın olmaması. Sende kendine en az kocanın sana yaptıklarını yapıyorsun kusura bakma. Kendini geliştirmemişsin sözünü lafını ilk sen kendin ezmişsin.

Ben gerçekten çok üzülüyorum sana.
Yaşadıklarına.
Yaşattıklarına.
Yaşamına.

Bu borç ne borcu bekarken yaptıysanız eşiniz ödemesi sart değil bence.
Ondan önce yapılan borçlar çünkü ha çalışırsınız siz ödersiniz o ayrı konu.
Benim kız kardeşimin kredi borcu vardı öğrenim kredisi evlendi benim ailem ödedi eşi karışmadı.
Kimse de talep etmedi zaten okurken oldugu için borç.
Mehir konusuna gelirsek o kadının hakkı kocası dahil kimse karışamaz isteyemez.
Boşanırsanız kadının bir çeşit toparlanan kadar güvencesidir.

Evlenme aşamasında eşiniz ile babanız sorun mu yaşadı? Neden babanızın ödemesi için bu kadar ısrarcı davranıyor?
Çalışmanıza izin vermiyor, nasıl bir adam bu?
Maaş zamanı size harçlık gibi bir para veriyorsa onun ile ödeseniz borcunuzu?
Mehir olarak verilen altını bozdurup 5000 Tl borcu ödeyip geri kalanı bankaya atsanız, boşanma durumunda evlilik birliği içerisinde elde edilmiş bir para olduğu için sanırım eşinize de pay düşer, o nedenle bankaya yatırmak da mantıklı değil.
Kocanız ömür boyu katlanılacak bir adam değil belli ki..

Evden iş yapın. Boncuk işi, kurdele işi, kutu işi vs. Rahat çıkar aylık 300, belki fazla bile. Mehir sizin boşanmadan sonraki güvenceniz.

Çalıştırmıyor, hele elin ekmek tutsa seni nasıl ezecek?
Derdim ama siz bu zihniyetle hem çalışır hem evde her işi yapar hem de maaş kartınızı eşinize verir , 5 lira harçlık alabilmek için dil dökersiniz.
Bu adamın sizi yarı yolda bırakacağı yazdığınız her cümleden belli. Size dış kapının dış mandali muamelesi yapıyor, iki lafindan biri 'boşarim seni'
Böyle bir adamla neden devam edesiniz ki?
Seneye bir cocuk doğurup 'cocugum için katlanıyorum' mu demek niyetiniz?
Beni anlamadınız her türlü ihtiyacımı karsılıyor ama aileme gelince cimrilik yapıyor borcumu
Hesappasif Hesappasif artık su konularını görmekten ismini hafizama kazıdım gerçekten

Aylık 300 liralık paranın lafını yapan kocadan bence bir halt olmaz gerçekten ne bu ya gereksiz muhabbet sen en başta hatalısın babam öder dediğin için şimdi ya lafını yiyeceksin yada kavga kıyamet gidip o kolyeyi bozdurup kendin borcunu ödeyeceksiniz arkadaş ne paraymis ya
Kavga ettik hala aynı bozduramazsın dedi .bende hıncımı markete cıkarrıp 400 tllik ıvır zıvır alarak geçirmeye calıstım alısverişede cıkıcam her seyin pahalısından alıcam acimicam kendime bir sey almama bir sey demiyor ama borca takmış .dedim artık sana acimicam elektrik dogalgaz alısveriş harcicam görürsün oda sen bilirsin cocuklarının geleceğini tehlikeye atmış olursun bende ne cocugu senden cocuk mu yapılır dedim cenemi sıktı.babamı arayıp el öpmeye giderken verecegi bileziği göndermesini isticem öyle ödicem

Evlenme aşamasında eşiniz ile babanız sorun mu yaşadı? Neden babanızın ödemesi için bu kadar ısrarcı davranıyor?
Çalışmanıza izin vermiyor, nasıl bir adam bu?
Maaş zamanı size harçlık gibi bir para veriyorsa onun ile ödeseniz borcunuzu?
Mehir olarak verilen altını bozdurup 5000 Tl borcu ödeyip geri kalanı bankaya atsanız, boşanma durumunda evlilik birliği içerisinde elde edilmiş bir para olduğu için sanırım eşinize de pay düşer, o nedenle bankaya yatırmak da mantıklı değil.
Kocanız ömür boyu katlanılacak bir adam değil belli ki..
Hayır babam cok iyi bir insan asla böyle bir damat haketmiyodu dünyada ki en saf insan diyebilirim

Back