• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mehirimi aileme verebilirmiyim eşim buna karışabilir mi ?

Hayır hadi kocan hödük te Kardeşim seninde öyle hataların var ki en büyüğü senin kendine saygın olmaması. Sende kendine en az kocanın sana yaptıklarını yapıyorsun kusura bakma. Kendini geliştirmemişsin sözünü lafını ilk sen kendin ezmişsin.

Ben gerçekten çok üzülüyorum sana.
Yaşadıklarına.
Yaşattıklarına.
Yaşamına.
Ben hırs yaptım kpss calısıp bu şehirden gidicem

Git olay çıkar onun ailesini çağır. Sen saçını başını da yolsan bu adam seni dinlemeyecek. Size her ay yardım yapıyor ama benim borcumu ödemeyi babama atıyor ben eşi değil miyim? Sürekli ağzında boşanma boşanma. Yeter bıktım ben boşanalım o zaman daha fazla çekemem de. Altınlarını da sakla ayrıca senden gizlice alır bu adam.
Şöyle söyleyeyim kv ogullarına yeğenlerini isteyen bi tip eltim boşanmaya kalmış zamanında kadın sevinmiş eşimide nişanlıykem vazgeçirmeye calısmıs kendi yegenini alsın diye yani benim boşanmam ailesinin umrunda olmaz sevinirler 13 yasındaki görümcem bile bak daha 13 yasında abümden ayrılsan naparsım dedi bana .bunlar bana görünürde hiç bi şey yapmıyo cok iyi davranıyorlar ama zamanında beni istememiisler kv beni nişanlıylem 1 kere aramadı ama simdi cok iyi davranıyor bende ona öype ama nedense içimde bir nefret yok değil

Babası emekli olunca 4 yıl somra
Eşiniz gerçekten çok saçma bir tavırda
Mehir sizin mehriniz küçük altın falan varsa ay ay babanıza verseniz enazından bir kaç ay
Kolye benim kolyem verdim babama derim aslında ama işte herkesin hayatı farklı
Kırılmakta kızmakta da çok haklısınız
Bilezik lafını açınca bişey diyor mu

Beni anlamadınız her türlü ihtiyacımı karsılıyor ama aileme gelince cimrilik yapıyor borcumu

Kavga ettik hala aynı bozduramazsın dedi .bende hıncımı markete cıkarrıp 400 tllik ıvır zıvır alarak geçirmeye calıstım alısverişede cıkıcam her seyin pahalısından alıcam acimicam kendime bir sey almama bir sey demiyor ama borca takmış .dedim artık sana acimicam elektrik dogalgaz alısveriş harcicam görürsün oda sen bilirsin cocuklarının geleceğini tehlikeye atmış olursun bende ne cocugu senden cocuk mu yapılır dedim cenemi sıktı.babamı arayıp el öpmeye giderken verecegi bileziği göndermesini isticem öyle ödicem

Sen böyle yaptıkça daha kötü olacak adam akıllı konuş su herifle ya gerçekten 300 liranın peşine düşmüş ve sırf inadından yapıyor yoksa derdi senin 300 liran felan değil cimri bir herif olsa istedgin şeyleri almaz

Mehir olayini cok yanlis anliyoruz bence. Evlenir evlenmez hani mehir mi diyorsunuz bilmiyorum ama mehirin anlami o degil. Olasi bir bosanma durumunda,esinizin sizin belli bir sure gecinebilmenizi saglamaniz icin size vermekle yukumlu oldugu paradir mehir. Daha ortada bosanma yok bir sey yok mehirim ha mehirim diye tutturuyorsunuz. Su dini kavramlara madem bu kadar duskunsunuz,bari oturup gercek anlamlarini ogrenin de ona gore yasayin.

En baştan anlatayım ben evlenmeden önce eşime tamam 3 bilezik ailene veririm borcları için demiştim ki verdim 3 bilezik borç olarak (geri geleceğini sanmıyorum) .benim şu an 4 bileziğim ve 100 gramlık bir kolyem var.mehir olarakda 100 gram altın kesmistiler .yani o kolye benim mehirim .geleyim sadede eşim benim baba evinde yaptıgım ayda 300 tllik borcu ödemek istemiyor baban ödesin diyor ille de .bende babama ödetmek istemiyorum çalışamıyorum da madem öyle mehirimi aileme vereyim diyorum onların olsun borc değil. fakat bir kere eşime söylemiştim bunu sinirlenip bosanırım senden demişti ben onun ailesine bilezik verdim .borcunu da baban ödesin diyor benim ailemde hep almak isterken kendi ailesine verici davranıyor .boşanma gibi durumda benim ailem çok üzülür arkamda durcaklarınıda sanmıyorum elalem ne dercilerden çünkü.kısaca ve özetle napıcam ya off hem üniv. Giden kardeşim var hemde benim taksidim babamı zora sokmak istemiyorum napabilirim ablalarım bana bir yol gösterin bu arada babam bana her fırsatta soruyor lazım mı para diye ben istemiyorum
Mehir adam seni boşayınca vermesi gereken şeydir evliyken verilmez ki kaldı ki gerçekten kuş kadar parayı sorun yapan adamla bir ömür olur mu bilemedim
Hayir evlenirken kizin esinden istedigi para altin ya da baska birseydir.. ister cop ister isterse agirlogonca altin.senin dedigin sey tazmibat olmasin?
Hayır Mehir nikahımizı kıyan hoca söyledi

Ben hırs yaptım kpss calısıp bu şehirden gidicem

Çalış tabiyki ya güzel bir işe yerleş.
Yanlış anlama okumamışsın cahilinle yaftalamadım.
Özgüven,gurur,onur ne bileyim böyle karaktersel donanımlarında eksiklik görüyorum.
KPSS ye çalışırken birde lütfen kişisel gelişim kitapları oku.
Koca ne du ya! Gibi bir kitap vardır umarım ondan başlarsın :)

Hanımlar konuya mehirin dini boyutunu yazmayın ki, dini içerikli konu gerekçesiyle topik kapatılmasın.

Bilezikleriniz ve zincirinize gelince, evlilik halinde kadına takılan takıları kanun şöyle tanımlıyor: Evlenme sırasında kadına hediye edilen ziynet eşyaları kadına aittir. Boşanma halinde geri verme yükümlülüğü yoktur.

Bu takılar bağış niteliğinde sayılır ve takılan ziynet herhangi bir gerekçeyle sonradan erkek ve ailesi tarafından geri alınırsa bu haksız bir geri alma sayılıyor.

Yani kısaca size ait olan takıları dilediğiniz gibi kullanma hakkına sahipsiniz, biz kadınlar eşlerimize sevgi ve evlilik birliğine olan saygımızdan bu gibi durumlarda eşimizin fikrini alıyoruz, aslında olması gereken de budur, erkekte kadında her ikisini de ilgilendirecek konularda oturup birlikte karar vermelidir ama kendi aileleri zor duruma düşünce kolunuzdan bilezikleri sıyırıp alan adam, iş sizin ailenize gelince boşarım diyorsa durup bir düşünmek gerekir, siz ağaç kovuğundan çıkmadınız.

Çok afedersiniz de insan koynuna aldığı eşinin 300 tl lik borcunu Nasıl ödemek istemez aklım almıyor benim.Bu Nasıl iş ayda 4500 kazanıyor diyorsunuz bir de.O maaşta sizin de hakkınız var , Allah sizin rızkınızı eşiniz aracılığıyla size ulaştırıyor sadece.Hepsi bu.Bunları söyleyin eşinize.

Evleniyim evimde kadın olsun her işimi yapsın ben sadece karnını doyuriyim mi diye düşünüyor acaba eşiniz? Yanlış anlamayın sizi üzmek değil amacım.Sadece içinde bulunduğunuz durumun farkına varın.

Ailenize filan da yardım yapmayın ya mehrinizi bozdurup.Birinden biri ödicek ya aileniz ya eşiniz.Sizin geliriniz yoksa mecbur ödicekler.Çalışmanıza izin yok borcunuzu ödemiyor parayı yoktan var etmenizi istiyor sanırım eşiniz.

Şöyle söyleyeyim kv ogullarına yeğenlerini isteyen bi tip eltim boşanmaya kalmış zamanında kadın sevinmiş eşimide nişanlıykem vazgeçirmeye calısmıs kendi yegenini alsın diye yani benim boşanmam ailesinin umrunda olmaz sevinirler 13 yasındaki görümcem bile bak daha 13 yasında abümden ayrılsan naparsım dedi bana .bunlar bana görünürde hiç bi şey yapmıyo cok iyi davranıyorlar ama zamanında beni istememiisler kv beni nişanlıylem 1 kere aramadı ama simdi cok iyi davranıyor bende ona öype ama nedense içimde bir nefret yok değil
Baban hic mi bu hoduk aileyi araştırmadı?
Bu aile ve o erkek müsveddesi kocan zir cahil.bence ne yap ne et bu adamı bırak.boylesi bana denk gelecek ki.........@#@$/¥₩£bippppbippppp

Ayda 300 TL lik borç için neden bu kadar ezilmek
Çalışmamak, bu zihniyette bir adamın ağız kokusunu çekmek
Neden tercihiniz bu oluyor gencecik insanlar anlamıyorum
Mehir senin paran, üzerinde söz hakkı yok zaten o ayrı bir meselede, insan karısının borcunu nasıl sahiplenmez ya
Böyle tinetsiz adamları koca diye niye başınızda oturtuyorsunuz

+++
++++
Koca sevdası yazıyorum sonra taşlıyorlar

Sen onu alip copede atsan kesinliklw karisamaz ama esin anlayissiz biri kavga cikar huzurun icin bence beklemelisin borc hemen mi odenmesi gerekiyor
Calismak istedigi i soyle borcumu kapatiyim o zman de beni caresiz bir duruma sokuyorsun babam benim borcumu odemesi gibi bir durum olamaz imkansiz olarak goster

O borcu ne için yaptın?

Evlenmeden önce kendi yada ailenin şahsına olan bir borçsa insiyatifine kalmış. Karım zor durumda kalmasın diye ödeyebilir ama ödemek zorunda değil. Ayrıca bunu şimdi düşünüyor olman ve sana taktıkları zinciri sırf onun ailesine bilezik verdin diye kendi ailene vermek istemen bana biraz misilleme gibi geldi. Madem böyle bir borcun vardı evlenmeden önce durumu izah edip ailenin bu borcu ödeyemeyeceğini söylemen gerekirdi. O zaman çözüme kavuşturmalıydın bunu şimdi değil.

Back