• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mehirimi aileme verebilirmiyim eşim buna karışabilir mi ?

Aynen öyle çalıstırmıyor malesed

Çalıştırmıyor değil, sen istemiyorsun diye düzeltelim onu.. Eşin de olsa senin çalışma hakkını elinden a-la-maz..
Bir kere mehirini istediğin şekilde kullanabilirsin o buna karışamaz. Düğünde takılan altınlar bile sadece kadına verilir boşanma durumunda.
Kendi babasının borcunu öderken iyiydi de babana gelince niye kaypaklık yapıyor. Onun ki anne baba da seninkiler ne?

Sana sahip çıkamayan adamın sözüne itimat edip çalıştırmıyor diye kabullenip oturmak çok feci..

mehir kimseye verilmez borcun varsa odeyeceksin ya da bitmeden evlenmiyeceksin o borcu kocanin duymasi bile abes

Bileziklerden birini bozdur borcunu odemeye basla 100 gr lik kolye verilir mi 5 binlik borc icin

Şaşkınım!
Eğitimli veya egitimsiz bi bayanın "kocam çalıştırmıyor" cümlesini hiç bir zaman anlayamayacağım..bu tamamen kişinin kendi vereceği karardır.

Hele ki, okuyup üniversite mezunu olmuş birinin, o egosu tavan yapmış kocanın boyunduruğu altına girmiyormu!

Ya lütfen, kızlar yapmayın.. öncelikle bi birey olduğunuzu anlayın sonra evlenin.

Konu sahibi size söyleyeceğim..çocuk yapmayın ve ekonomik özgürlüğünüzü kazanın.
Bi birey olduğunuzu, dolayısıyla kendi kararlarınızı bazı durumlarda da ortak kararlar verebiliceğinize anlamanız gerekiyor.

Bu arada öğrenim kredilerini eşlerine ödetenlere cidden tepkiliyim.. Arkadaşlar size bakmak ve okutmak ailenizin görevi eşinizin değil..Ailenin ekonomik durumu müsait değilse devlet size kredi veriyor.. Devlet de o krediyi oku da çalış-üret sonra bana öde diye veriyor. Yan gel yat başkasına ödet diye vermiyor!! Ha diyelim ki ödeyemedin, ailelerin ödemesi gerek o vakit..

Bu arada öğrenim kredilerini eşlerine ödetenlere cidden tepkiliyim.. Arkadaşlar size bakmak ve okutmak ailenizin görevi eşinizin değil..Ailenin ekonomik durumu müsait değilse devlet size kredi veriyor.. Devlet de o krediyi oku da çalış-üret sonra bana öde diye veriyor. Yan gel yat başkasına ödet diye vermiyor!! Ha diyelim ki ödeyemedin, ailelerin ödemesi gerek o vakit..

Eşten eşe değişiyor canım benim eşim kendimnodeyecegim dedi hiç karışmıyorum mesela

Eşten eşe değişiyor canım benim eşim kendimnodeyecegim dedi hiç karışmıyorum mesela
Eşiniz tabiki de ödemek isteyebilir.. sorun da yaratmayabilir.. herkesin bakış açısı farklı ama ben evlenmeden önceki borçların eşlere ödetilmesini doğru bulmuyorum.. Evlenmeseydiniz siz ya da aileniz ödeyecekti sonuçta...

Eşiniz tabiki de ödemek isteyebilir.. sorun da yaratmayabilir.. herkesin bakış açısı farklı ama ben evlenmeden önceki borçların eşlere ödetilmesini doğru bulmuyorum.. Evlenmeseydiniz siz ya da aileniz ödeyecekti sonuçta...

Evet haklısın adama ben odeyecegim dediğim da ne alaka ben evlendim seninle artık dedi beni. Borcum olsa sen odemeyecekmiydin dedi ben de tabiki elimden ne gelirse zaten yaparım biliyor o yüzden hiç karismadim.mesela şuan da ödeniyor başka borçlar olduğu için tek seferde kapaticam dedi sen bilirsin dedim ama bunu konuşarak çözmeleri lazım bu şekilde konu sahibinin eşi resmen inatlasiyor

Mehir elinde olan altın değildir ki. Olur da boşanırsan ozaman onu eşin sana ödemek zorunda sen o takıyı Mehir saymışsın ama o eşinle senin hakkın. Bence ailene verme verirsen de eşinin rızasını al. Mesele senin benim olayı değil. Bu benim dediğin anda eşinle zıtlaşırsın hoş değil.

Mehir elinde olan altın değildir ki. Olur da boşanırsan ozaman onu eşin sana ödemek zorunda sen o takıyı Mehir saymışsın ama o eşinle senin hakkın. Bence ailene verme verirsen de eşinin rızasını al. Mesele senin benim olayı değil. Bu benim dediğin anda eşinle zıtlaşırsın hoş değil.

Mehir boşanmayla sabit değildir durumu varsa konu sahibinin boşanmadan verilmesi gereken bir paradır yada ölmeden

Mehir, hiçbir ihtiyacı karşılamak için yapılan harcama yerine geçmez. Kocanın bunu karısına doğrudan vermesi gerekir. Ama kadın bu mehirden isterse vazgeçebilir.

Mehir, erkeğin evlenirken kıza vermesi gereken altın, mal veya bir menfaattir. Mehrin altın olması şart değildir. Herhangi bir mal (ev, apartman, bağ, araba, fabrika) veya bir menfaat de olabilir. Mehir olarak Kur’an-ı Kerim öğretmeyi istemek de câizdir.

Mehir iki kısımdır. Mehr-i muaccel ve mehr-i müeccel. Her iki mehir, nikâhta bildirilmedi ise, Mehr-i misil verilmesi gerekir. Kadının baba tarafından akrabasına verilen kadar verir.

Mehr-i muaccel: Acele verilmesi gereken mehir demektir. Nikâh yapılınca, verilmesi vacip olur. Zifaftan veya halvetten önce verilir. Mehr-i muacceli geciktirmek câiz değildir. Hanım ayrılmaya sebep olan bir şey yaparsa, mesela mürted olursa, hurmet-i musâhere’ye sebep olursa, mehr-i muaccel verilmez. Erkek boşarsa veya ayrılığa sebep olanı yaparsa, yarısı verilir.

Mehr-i müeccel: Hemen verilmeyip daha sonra verilmesi gereken mehir demektir. Halvet olmuşsa veya ikisinden biri ölmüşse, mehr-i müeccelin verilmesi vacip olur. Hanımının istediği zamanda verilir. Eğer istemedi ise, ikisinden biri ölünce, verilmesi vaciptir. Hanım ölünce, kocası, hanımının vârislerine verir. Kocası ölünce, mirasından hanımına verilir. Mehrin başlık parası ile ilgisi yoktur. Başlık parası almak haramdır.

Boşanma Hâlinde Mehir

Boşanma hâlinde, zifaf veya halvet olmuşsa, müeccel mehrin tamamı, olmamışsa yarısı verilir. Bir ayet-i kerime meali:

"El dokunmadan boşadığınız kadınlara, mehrin yarısını veriniz!.."(Bakara, 2/237)

Mehir boşanmayla sabit değildir durumu varsa konu sahibinin boşanmadan verilmesi gereken bir paradır yada ölmeden
Öyledir de bunu eşine şart koşarsa eşiyle arası bozulacak. Ailesi için mehrini kullanmak istemesi de evli iken çok doğru değil. Sonuçta mehir boşanma olduğunda kadın ortada kalmasın bi güvencesi olsun diyedir. Maddi mevzular ve mehir de dahil nikah altındayken tat kaçırıcı olacağından konuşulmamalı.

Öyledir de bunu eşine şart koşarsa eşiyle arası bozulacak. Ailesi için mehrini kullanmak istemesi de evli iken çok doğru değil. Sonuçta mehir boşanma olduğunda kadın ortada kalmasın bi güvencesi olsun diyedir. Maddi mevzular ve mehir de dahil nikah altındayken tat kaçırıcı olacağından konuşulmamalı.

Bu konu da haklısın canım zaten şuan konu sahibinin yaptığı çok tutarsız evlenmeden önce söylemiş babam öder diye baştan konusaakti ben aileme ödetmek istemiyorum kendim çalışıp ödeyeceğim diye ben eşime o şekilde söylemiştim o da bn öderim dedi bir daha da kalkta ödedin mı bile sormadım sikbogaz etmek anlamsız

Hepinize teşekkür ederim hallettik sorunu 2 bini eşim .3 bini babam ödeyecek halloldu kpss calısmaya da başlıyorum batıya gidicem inşallah eski düzenime kavusucam teşekkürler tekrardan
Ay çok sevindim sonunda bir ortak yol bulunmuş eşinle birlikte gideceksin dimi çalışmaya ?

Back