İş yerinden biri vardı. Bir gün geldi yanıma bana ingilizce çalıştır dedi. Ne alaka dedim başta içimden. Nasıl olacak ki pandemi var her yer kapalı dedim. Bana gel dedi. Ben de ev olmaz, dışarıda açık havada çalışacaksak çalışalım dedim. Neyse sen gel bakarız dedi. Neyse o gün de aksi gibi hava yağmurluydu :) Ama sonra neden bilmem bir dikkatimi çekti bu. Ona farklı bir gözle bakmaya, incelemeye başladım. Sonra aramızda bir yemek muhabbeti oldu. Buralar uzun olduğundan kısaltarak anlatıyorum. Bir konuda iddiaya girdik. Ben de dışarıda yemek ısmarla ya da sen yap dedim ama derken yarın yap demedim :) Müsait bir zamanda yapmasını istedim, daha doğrusu bakalım nasıl tepki verecek diye onu denedim. Neyse bu demez mi yarın akşam iş çıkışı. Ben de yasaklar var, nasıl geri döneceğim dedim. Ayarlarız dedi. Öyle deyince ben de herhalde arabası var, beni bırakacak gibi düşündüm. Evet dedim ama içimde bir sıkıntı vardı. İptal etsem mi diye düşünmeye başladım. Sonra yarınsı gün aradaysık. Şu sigaradan ne anlıyorsun dedim ona, akşam gösteririm ne anladığımı dedi. Beni sonra bir sıkıntı bastı anlatamam. Öğlen ben gelemeyeceğim dedim. Biraz üsteledi ama sonunda gitmedim. Bu konu baya bir uzadı, öyle yerlere geldi ki sonunda beni kötü bir kız olarak düşünmesin diye ondan hoşlandığımı itiraf etmek zorunda kaldım. Sonra ben de ona sordum peki sen beni nasıl görüyorsun diye. Arkadaş olarak görüyorum dedi. Peki hayatından nasıl birini istiyorsun dedim. Neyse bu saydı işte. Sonra inşallah öyle birini bulursun dedim. Sonra da buldum diyebilirim aslında bakalım nasip kısmet dedi. Ben de öyle deyince herhalde birini seviyor ama daha ortada bir şey yok gibi düşündüm. Neyse sonradan iş icabı olsun başka konularda olsun biz yine konuştuk. Bana ingilizce sorusu falan attı. Sonra bir gün bana sana bişey sorucam gelmediğine pişman oldun mu diye sordu. Ben de olmadım dedim. Neyse konuyu bir şekilde kapattık. Öyle normal konuşmaya devam ediyorduk iş yerinde. Ve geçen gün olan oldu. Başka bir arkadaştan bir konuşma sırasında nişanlı olduğunu öğrendim, ama yüzük de takmıyor. Hem nişanlı hem de bana yazıyor. Seni arkadaş olarak görüyorum dese de yaptıkları benimle flört etmek ister gibiydi. Üstelik ondan hoşlanmaya başlamıştım, resmen çok oldum, aramızdaki muhabbeti bilen tanıdıklarım da aynı şekilde şaşırdı. Kime anlatsam karşılıklı bir flört var gibi duruyor diyordu ama öyle değlmiş.
Benden neden nişanlı olduğunu sakladı sizce? Sizce ona nasıl davranmalıyım? Nişanlı olduğunu öğrendiğimi bilmiyor bu arada.