Meğer konu iş de para da değilmiş. Ben boşanamıyorum.

Anlayann muczsx

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2020
915
1.083
63
Arkadaşlar herkese hayırlı Ramazanlar. Bu güzel günlerde keşke tek derdimiz yardımlaşma ve dayanışma olsaydı. Çocuklarımıza güzel bir örnek teşkil etseydik. Ama maalesef olmayınca olmuyor işte. Aynı yolda yürüdüğün insanla aynı yöne doğru gitmek bu kadar zorken insan huzurlu olamıyor rol yapamıyor. Yine kendimi bıraktım yatak döşek yatıyorum iki gündür.
Ben 10 senedir evliyim. Görücü usulü denilebilicek vesilelerin tanıştırmasi ile evlendik.İlk istemeye çiçek bile getirmediler. Ailesine hiç ısınamadım hâlâ da öyle. Acele karar verdiğimi düşünüyorum. Mutsuz bir dönemimdi. Düğünümde yüzüm hiç gülmüyordu. Balayına bile gidelim diye teklif edilmedi olabilir tabi ki ama beklentim bu değildi.
Annemle babamın da evliliği hiç iyi değildi iletişimleri düzgün sayılmaz ama dışardan herkes beğenir ama çocukluğum hep yatılı okul dışında kavga gürültü ile geçti.
Neyse evlenince baktım ki kayınvalidemlerin durum çok daha vahim. Hâlâ bile şiddet görüyor eşinden. Bir anda ne yapacağı belli olmayan tuhaf dengesiz ve öfkesini yönetemeyen birisi kayınpeder kişisi. Çok da tartışmalarımiz oldu. Ben onları kabullenene kadar hep tartıştım direndim ama bir gün baktım ki bunlar değişmez. Hayata bakış açılarımiz, konuşmalarimiz, tarzımiz tamamen farklı. Zaten ailem ayrı sehirdeler onlar binde bir telefon dışında görüşmüyor.
Neyse benim asıl en büyük sorunum eşimle. O da eğitimli birisi olmasına rağmen babasını aratmıyor belli bir zaman sonra ilk tanıdığım sessiz sakin adamın yerini sürekli bağıran çağıran hatta gerekirse şiddete atmaya tutmaya fırlatmaya başvuran bir adam aldı. Sinirlendiği şeylerde konusunu ben genelde hiç anlamam bir konuda normal konuşurken bir anda bağırmaya ben öyle mi diyorum gerizekalı ve daha da ileri giden küfürler savurmaya başlar. Hep suç bendedir bana vurduğu da oldu üzerime yürüdüğü de ama hep ben onu çıldırttim sorsanız. Tüm özel günlerde bayram düğün vs hep kötü hatıralar ile dolu. Terapi aldık iki sene boyunca. Herşeyi öğrendik hatalarımızı vs vs ama bu sözlü ve fiziksel şiddet hiç bitmedi ara ara devam etti. Hakaret zaten var. Çalışıyorum iki çocuğum var. Bir kere aile evine gittim tekrar bir telefonla otobüse bindirip beni geri gönderdiler. Sevmiyorum dedim aileme sevemedim dedim. Babam da böyle bir bahane olmaz dedi. Annem de biz neler çektik bakanlar hepsi neler çekti dedi iki çocuğun var yapmasaydin dedi geri geldim. İyice özgüvenim bitti ve artık ben kötü de olsam telefonlards iyiyim bir şey yok demeye başladım. Ama çoğunlukla mutsuzum. Çocuklara genel olarak iyi babadır çok düşünür ilgilenir ara sıra delirip bağırsa da kıyamaz çocuklar ona düşkün. Ben yavaş yavaş evde kendimi çocuklarim için evde duran dolgu malzemesi gibi görmeye başladım. Çünkü aşk yok fedakarlık yok çalışırim eve gelirim daha uyanmamiş geceleri oturur sabaha kadar PC başında. Daha neler var anlatamadığım. İyiyken çok iyi bir yönü de vardır kriz anlarında hemen o röle bürünür ve bir şekilde ikna eder beni. Dün gece yine çok basit bir şeyden beni itekledi kolumu sıktı baktım şimdi morarmış bağırdı çağırdı. Bugün uyaptan boşanma davası ilk aşamasıni başlattım. Ama ne yapayım bilmiyorum. Anlaşmalı olsun hemen bitsin dedim dilekçe gönderdim örnek. Hiç ses yok normal geziyor evde şarkı mırıldaniyor. Zaten beş senedir hep böyle iki ayda bir saldırganlık yapar ve sonra özür dileme hediye gönül alma asla yapmaz bitti. Ben iki senedir boşanma kararını verdim ama ev araba vs çocuklarin iki tane olması okulları, ayrilmamalari çok önemli benim için. Ailen başka şehirde hem de zaten oraya girmeyi pek düşünmüyorum zaman ne gösterir bilemiyorum ama çocuklar büyüyene kadar babalarını da görsün isterim aynı şehirde olalım. Kısacası yanlış kişiyle hep aynı döngüleri yaşamak ile kızlarımı babasız annesiz bırakmak arasında gidip geliyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Bu tarz aile içi şiddet, hakaret, saygısız ve sevgisiz bir evlilik sürdüren kadınlarda gördüğüm ortak özellikleri, en başta bile bile sırf aileden kaçmak için kurtulacağını sanıp mutsuzluğuna rağmen evlenmeleri. Size hiç saygı duymamışlar ki. Birde iki çocuk yapmışsınız şimdi biz ne desek yanlış olur. Bu sıkıntı içinde ikinci çocuğu da yapıyorsunuz sonra çocuk için boşanamıyorsunuz. Ama yinede söyliyim madem boşanmaktan başka çaresi yok zira işin içinde şiddet var ve eşiniz bu sonsuz döngüden hiç çıkmayacak.

Gerçek ten boşanmak isteyeni hiç bir şey durduramaz. Siz boşanmak istemiyorsunuz hazır değilsiniz. bunun içinde kendinize haklı sebepler buluyorsunuz. Yok iyi bir babaymış yok beni kırdıktan sonra özür diliyormuş. İyi bir eş özür gerektirecek davranışlarda bulunmaz bile.

İstiyorum inanın tüm kalbimle gece gündüz istiyorum iki senedir. Ama babam bosanirsan her şey senin üstüne kalır iki çocukla daha çok acı çekersin bırak yapsın sorumluluğunu dedi. Aklım karışıyor. Gidersen çocukları alamazsın dedi zaten. Bir öğrencim var anne ayrı şehirde abla ile, çocuk babasıyla birlikte. Onu görünce çok kötü oluyorum çocuk hiç iyi değil babanne ve dedeyle yaşıyor annesiyle telefonla dahi konuşturmuyorlarmiş çocuğu da doldurmuşlar istemiyor annesini.

Benim eski eşte böyleydi küfür hakaret şiddet vardı artık dedim bu beni öldürür yakında ne yapacağı belli olmaz diye çocuk yalmadan boşandım aileme de rest çektim ben boşanıyorum yanımdaysanız amenna değilseniz ben szi silerim dedim ki eşimi zorla kabul ettirmiştim onlara neyse boşadım gitti onun yanında durduğum 1 yılıma acıyorum sadece lütfen daha fazla yanında durmayın ilerde kendinizi affedemezsiniz , kolay değil ama o gücü içinizde bulun ve defedin pisliği , sizin kaderinizi çocuklarınız bari yaşamasın

Terapi de denemissiniz,zaten terapi bence yanlış anlaşılma, iletişim sorunları gibi konuları düzeltir, şiddeti duzeltmez sanırım ya. Ailesinden ne görüyorsa onu rol model almış, bu yaştan sonra değişmez. Maddi konularda anlaşabilirseniz en güzel noktalamak eşinizi ikna edip çocukların yüzüne bakacak kadar saygılı bir şekilde boşanmayı teklif edin.
2 seçeneğiniz var ya şimdiki gibi hep mutsuz olmak, ya da huzurlu bir hayatı seçmek. Ben yazdiklarinizdan durumun farkında bir kadın görüyorum, bence kararinizi vermişsiniz. Allah gönlünüze göre versin.

Sizin boşanamayacağınızı düşünüyor o yüzden bu kadar rahat. Şarkılar söylüyor falan. Bırada en kötü şey ikilemde kalmanız. Boşanacaksanız her şeyinizi hazırlayın adama öyle protokolü sunun ve dönmeyin. Aynı evdesiniz evlilik rutini devam ediyor ama boşanacağım diyorsunuz haliyle adam ciddiye almıyor.

Esin kavgayı bagirmayi ve şiddeti babasından öğrenmiş. Senin de çocuğun erkekse bu şekilde büyüyünce eşine şiddet uygulayacak, kız ise dayak yeyip sindirilmeyi sineye çekmeyi öğrenecek. Rol modeller belli. Aynı eşinin annesi gibi dayak yeyip o evde kalmaya devam ediyorsun. Bunu gerçekten çocuklarına yapacak misin?

O kadar cokkı böyle. Sonra bır yerdennhastalık gelıyor. Sadece sız mı çalısuyırsunuz. Maasınızıda alıyor mu? Yani ne denır kı bılmıorum. Boşanmak allahın sevmedıgı tek hak. Ama insan kendıne exıyet etmemeli

Iki tane kucuk cocukla cok zor. Bosansaniz cocuklari size verirler buyuk ihtimalle. Nafaka da alirsaniz, gecinebilirsiniz heralde. Calisiyormussunuz zaten. Cocuklar babalarina duskun ama babalari size kotu davraniyor. Medenice ayrilabiliyorsaniz ayrilin. Ayri evlerde beraber buyutursunuz yine cocuklari. Kendinizi de dusunun biraz. Sizin de ömrunuz geciyor onu bunu beklerken

Çevremden bunu cok duyuyorum. Bosanirsan cocukla tek basina ilgileneceksin, yorulacaksin, oda gununu gun edecek diyolar. Sorumluluk sahibi ve gercekten dediginiz gibi ilgili bir baba ise cocuklarini okula götürür, getirir, alışverişlerini yapar, gezdirir, sosyal ihtiyaclarini karsilar, bugun cocuklar sende kalsin dediginizde seve seve kabul eder. Eger benim eşim bunlari yapmaz diyorsaniz o zaman iyi bir baba oldugu yönünde kendinizi kandiriyorsunuz, aslinda kotu bir baba demektir.
Her halükarda cocuklarinin annesine siddet gösteren bir baba iyi degildir. Iyi bir baba cocuklarinin bu davranislara maruz kalmasini istemez. Ya kendisini duzeltmek için cabalar ya da kendi rızasıyla zorlamadan bosanmak ister.
Benim onerim anlasarak bosanmaniz yönünde.

bahaneler bahaneler .

aslında çocuklarla alakası yok bence evli olmamaya basinizda bir erkek olmamasına siz cesaret edemiyorsunuz.
bir çocuk daha yapmazsınız umarım.

zaten öyle bir düşüncesi yok konu sahibi kocasının ilgisini çekmek için göndermiş boşanma örneğini.
gerçekten boşanmak isteyen insan böyle mi davranır

Kolunuz morardıysa darp raporu alın. Şimdi hemen boşanmasanız bile bu şekilde kanıt toplamış olursunuz. Gerçekten boşanmayı düşünüyor ya da en azından bunu ciddi bir şekilde değerlendiriyorsanız, bir avukata gidin hemen ve süreci kendiniz için doğru yönetin. Çocuklarınız var boşanma sırasındaki kazanımlarınız çok önemli olacak.

Ne yazık ki ailesi desteklemeyen kadınlarda bu sıkışıklık, çaresizlik, şüphe durumu çok oluyor. Anne ve babanızın böyle bir tavrı olmasına çok üzüldüm. Boşanırsanız ailenizin yanına gitmeyin bence ve kendinize tek göz oda bile olsa, küçük bir hayat kurun çocuklarınızla.

Erkekler boşanma sırasında çocukları istemiyor genelde, hele şiddeti darp raporu, vs. gösterebildiğiniz zaman çocukları vermek istemez hakim. Yaşları kaç çocuklarınızın?

Boşanma davası sürecinde evsiz yurtsuz kalmamak için darp raporu ve uzaklaştırma alın, çocukların ve sizin düzeniniz bozulmasın. Hayvan herif nereye gidiyorsa gitsin kendi başına.

Çalışıyormuşsunuz da geri dönüp baktığınızda “niye bu kadar beklemişim” dersiniz. Böyle adamdan ilgili baba olması mümkün değil. Muhtemelen sizin ilgili baba beklentiniz yerlerde, bu da eleştiri değil muhtemelen öyle bir örnek yok elinizde.

zaten öyle bir düşüncesi yok konu sahibi kocasının ilgisini çekmek için göndermiş boşanma örneğini.
gerçekten boşanmak isteyen insan böyle mi davranır
Bu tarz hareketler ne kazandırıyor onu anlamıyorum. Adam şarkı söyleyip dalga geçiyor boşanmaktan korkan adam zaten düzgün davranır

Evden o gitsin kendine yeni düzen kurması ona daha kolay.
Zaten çalışıp geçim sağladığınıza göre çocuklara nafaka alıp huzurla yaşarsınız.
Ev araba evlilik de edinilen mal ise neyi düşünüyorsunuz zaten hakkınız var

Bu çocukları alamazsın neye göre diye sormadınız mı?
Yasa var anne velayet istemezse çocuk baba da kalır.bunları bilmiyor olamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…