ilk haftalarda konustugumuzda 300 tl farkla mesai saatleri disinda geliyolar denmisti. sanirim sonra bu kalkti, en son muhasebe ile gorustugumuzde hic bahsetmediler cunku.
ben derya hn a sordugumda hep dedi ki zaten ilk dogumlar oyle hemen olmaz sen hastaneye gelirsin, sancin artar, ben gelene kadar doguma hazir olursun filan dedi. yani gece gelmiyorum demeye getirdi :)
bir de sen sor bakalim
Merhaba kızlar, 14 Mayıs saat 00.06 da, bebeğim sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi çok şükür. Zorlu saatler, günler geçirdim, hala da tam toparlanamadım.
Normal doğum diye başladığımız ve ilerlediğimiz bu süreç sezaryenle son buldu.
13 Mayıs Pazartesi 05.30 da nişanım gelmişti. Sancılar da belli aralıklarla gelmeye başlamıştı. O gün öğleden sonra kontrolümüz vardı. (Doktorum Suna hanım.) Öğlene kadar bekledik. Öğlen gittik hastaneye. Bu arada sancılar giderek artıyordu. Doktorum açıklık muayenesi yaptı, 1cm di. Yatışım yapıldı. sat 17.30 civarı doktorum geldi kontrole, durumuma baktı. sezeryana karar verseydim kendisi yapacaktı. ben beklemek istiyorum dedim..
İlerleyen saatlerde suyum geldi. Sancılar da daha artar oldu. İkinci kez açıklığa bakıldı. 2cm di. Yalnız bu muayene benim için oldukça zorluydu.
Saatler geçiyor, sancı şiddetleniyor ancak açılma yeterli olmuyordu. Doktor (Belgin hanım- nöbetçi doktordu o gün), bu şekilde normal doğurman çok zor dedi, kendi doktorum da demişti öncesinde.. ama ben ısrarla normal doğum olsun diye zorluyrdm ..sonunda doktor neden bu kadar ısrarcı olduğumu sordu, normal doğum için zorlarsam imza alacağını, doğum sırasında oluşabilecek ciddi olumsuzluklardan bahsetti. ben başladım ağlamaya..
22.00-22.30 civarıydı ve sezaryene karar verdik mecburen. saat 23.30 u geçmişti. sonda takıldı ve ameliyathaneye indirdiler. uyandığımda hala narkozun etkisindeydim, gözlerimi açamıyordum tam. odama çıkardılar. yavrumu yanıma koydular, onu öptüm, kokladımm.. ama gözümü açıp bakamıyordum.. onun kokusunu almak bile her seye değer..
hastanede kaldığım sürece hemşirelerden, temizlik görevlilerine kadar oradaki çalışanlardan memnun kaldık.. gayet ilgili, alakalılardı. sadece iclal hanım var o katta çalışan sanırım o da kadın doğumcu, tam bilemiyorum.. açıklık muayenesini o yapmıştı, sondayı da o taktı. sonda takılırken ben çok acı çektim ve çok zorlandımm.. o aşamadaki yaklaşımı hoşuma gitmedi.. "bazı insanlarla çalışmak ne zor vs. diyor yanındakine.. ben ne olur hakkınızı helal edin, elimde değil diyorum.. hiç cevap vermiyor.. neyse geçti bitti çok şükür.. düşünmek istemiyrm o anları..
arkadaşlar hastaneyle vs. ilgili sormak istediklerinizi sorabilirsiniz. fırsat buldukça cevaplarım seve seve..
not: kopuk kopuk yazmış olabilirim kızlar, kusura bakmayın.. bu mesajı gece yazıyordum aslında..bebiş uyandığı için yarım kalmıştı, şimdi bitirdim..
Canım ilk bizede o şekilde söyledier ek ücretle gece doktorunuz gelebilir diye bide benim dok doç olduğu için 500 tl ve biz bunu kabul ettik ama doktorum çok fazla yoğun olduğu için gece kendi adına çok sıkıntı olduğunu söyledi eşi yurt dışındaymış küçük çocukları varmış vs gece bırakıp gelemezmiş haklı olarak ama bizim için şok tabisonra bi baktık bütün doktorlar hastane yönetimiin aldığı kararla gece nöbetçi doktora bırakıyolar işi mazeretleride şu nöbetçi doktorlarımız da uzman kesinlikle stajer değil falan filan işte
Amannnn zaten herşey bana denk geliyoo 6 aylık doğum izinden de faydalanamadımbu ne yasaymış arkadaş mecliste kaldı çıkmadı gitti bu gün dertliymişim ben beee oğlumu zor uyuttum uyuyacama gevezelik yapıyomm:)
Heepiize iyi geceler:)
merhaba herkese
daha once yazmistim ben derya yasara gidiyordum ve normal dogum icin konusmustuk hep.
26 nisan da 40+0 da dogum yaptim. normal dogum olarak basladi ancak sezeryanla bitti
bu hastanede dogum yapacaklara sunu soylemek isterim eger normal dusunuyorsaniz doktorun hic onemi olmuyor. cunku sanci gelince gideceksiniz ve mesai saatleri disindaysa nobetci dr sizi dogurtacak.
ben 16 saat hastanede sanci cektim. gece 3 te gitmistik hastaneye, nobetci kimdi hatirlamiyorum bile ilk kontrolumu yapti, 3 cm aciklik var dedi yatisim yapildi. sabah 9 a kadar ebeler gelip kontrol etti, nobetci dr hic gelmedi yanima. 9 da derya hn geldi guzelce kontrolunu yapti, sonra arada yine geldi gitti ama daha cok ebe ve hemsireler geliyor. oglen 1 de derya hn geldi ve ogleden sonra izinli oldugunu soyledi gitti bu arada cuma gunuydu aklinizda olsun her cuma izinliymis. beni baska nobetci dr a birakti didem hn. a. saat 19 a kadar o dr arada geldi kontrol etti filan. benim aciklik hala 4 cm. takatim kalmamisti. her ihtimale karsi yemek su hicbirsey vermiyorlar, bi de uykusuzluk ve 3-5 dk arayla gelen sancilari karsilmaktan halim kalmadi, aglaya aglaya sezeryan oldum. dr a epidural icin yalvardim resmen ama olmaz ikinamazsin dedi, vermedi. belki kendi dr. um olsaydi yada baska bir dr belki epidurali verir normal dogum yapabilirdim.
kendinizi kesinlikle kesin normal dogum yapicam diye sartlandirmayin, inanin benim gibi zor durumlarda saglikli dusunulmuyor ve biran once dogum olsun istiyorsunuz. dr. a israr edelim, tartisalim vs gibi seyler ne sizin nede yakinlariniZin aklina geliyor. simdi olsa neler neler derdim ama o halimle herseyi kabullenmisim.
hastane gercekten cok guzel ve rahat. ben sancilarimi dogumhanedeki ozel odada cektim ve esim annem kardesim hep yanimdaydi. sadece esime cok fazla disari cikmayin demisler o kadar. cunku koridorda benim gibi bir kisi daha sanci cekiyordu ve gezinmek gerekiyor.
hemsireler cok ilgili her an kontroller icin gelip gidiyorlar, bebek hemsiresi ayri, benimle ilgilenenler ayri filan.
ertesi gun cocuk dru geldi zaten ilk o bakmis bebege. 2 defa da kan almak icin bebegi goturduler onun disinda hep yanimizdaydi.
biraz uzun ve daginik oldu ama...
sormak istedikleriniz varsa seve seve cevaplarim ozelden de yazabilirsiniz
ilk haftalarda konustugumuzda 300 tl farkla mesai saatleri disinda geliyolar denmisti. sanirim sonra bu kalkti, en son muhasebe ile gorustugumuzde hic bahsetmediler cunku.
ben derya hn a sordugumda hep dedi ki zaten ilk dogumlar oyle hemen olmaz sen hastaneye gelirsin, sancin artar, ben gelene kadar doguma hazir olursun filan dedi. yani gece gelmiyorum demeye getirdi :)
bir de sen sor bakalim
Canım ilk bizede o şekilde söyledier ek ücretle gece doktorunuz gelebilir diye bide benim dok doç olduğu için 500 tl ve biz bunu kabul ettik ama doktorum çok fazla yoğun olduğu için gece kendi adına çok sıkıntı olduğunu söyledi eşi yurt dışındaymış küçük çocukları varmış vs gece bırakıp gelemezmiş haklı olarak ama bizim için şok tabisonra bi baktık bütün doktorlar hastane yönetimiin aldığı kararla gece nöbetçi doktora bırakıyolar işi mazeretleride şu nöbetçi doktorlarımız da uzman kesinlikle stajer değil falan filan işte
Amannnn zaten herşey bana denk geliyoo 6 aylık doğum izinden de faydalanamadımbu ne yasaymış arkadaş mecliste kaldı çıkmadı gitti bu gün dertliymişim ben beee oğlumu zor uyuttum uyuyacama gevezelik yapıyomm:)
Heepiize iyi geceler:)
selam canım
yaaa sorması ayıp ne kadar ödediniz hastaneye :26:
Evet canım hayırlısı ama benim bi arkadaşım nisa da 4 küsür kg bebeğini epiduralle çok rahat bi şekilde yaptı hatta o an aklıma o geldi doktora söledim ağlayarak benim arkadaşım iri bebek doğurdu bu şekilde ben niye doğuramıyım falan dedim:) o da şaşırdı:)benim doktorumda yaparız epidural demişti konuştuğumuzda ama nasip işte tek hayalim epidural normal doğum yapmaktı olmadı
Bide sende de olmuştur bu hep risklerinden bahsettiler sonrada AMA YİNE ÇOK İSTERSEN YAPARIZ dedikleri zaman bitiyo sonuçta bebeğimin hayatı söz konusu benim yüzümden ona bişey olur korkusu var hep risklerden bahsettikleri için sende diretemiyosun bence zamane doktorları riski ve zoru sevmiyo artık... Etrafıma bakıyorumda herkes sezeryanla doğum yapıyor YAHU RESMEN NORMAL DOĞUM YAPANLARA KAHRAMAN GÖZÜYLE BAKAR OLDUK ŞAŞIRIYORUM ANALARIMIZ NENELERİMİZ KENDİ BAŞLARINA HİÇ BİR MÜDEHALE OLMADAN NASIL O KADAR ÇOCUK DOĞURMUŞLAR ANLAM VEREMİYORUM BİZ Mİ ÇOK ÇÜRÜĞÜZ YOKSA ZAMAN MI BİZLERİ ÇÜRÜTÜYOR ANLAMADIMGERÇEKTEN BOŞU BOŞUNA ORTADA HİÇ BİŞEY YOKKEN İNSANLARI KESİYOLAR HEMEN RİSKLERDEN BAHSEDİP İNSANI KORKUTUYOLAR ŞUNU ÇOK İYİ ANLADIM Kİ HERŞEYDE DE HASTANEYE GİTMEMEK LAZIM KENDİ ADIMA KONUŞUYORUM BİŞEYLERİ İRDELEDİKÇE İSTEMEDİMİZ ŞEYLERLE KARŞILAŞABİLİYORUZ... Doğum fizyolojik bir olay hiç bir müdehale olmadan günü zamanı geldiğinde kendiliğinden de gerçekleşebilir ama malesef hepimizin canı kıymetli keşke bu rahatlığa alışmasaydık nenelerimiz gibi çatır çatır doğurabilseydikkkkkkk:)
Rica ederim tabikide doğum izni ödeneğinden faydalanıyosunuz ben henüz almadım ama rapor bittikten 25 ile 45 gün arası paranızı toplu olarak ziraat bankasından alıyosunuz istifa etmeden önce süt izninizde kullanın toplamda 30 günde süt izni var bu süreçte iş yerinizden bir aylık maaş daha alıyosunuz .Merhaba,
size bişey sorcaktım umarım bilginiz vardır.. doğumdan sonra bebeğime bakacak kimse olmadığı için doğum izninden sonra istifa etmeyi düşünüyorum bu durumda doğum izni ödeneğinden yararlanabiliyormuyum? birde parayı toplumu aldın yoksa aylık olarak mı ? k.bakma çok sordum.. şimdiden teşekkürler..
Aynen canım tabikide hakkımızda hayırlısı buymuş bende öyle düşünüyorum mesela benim bebğimin boynunada kordon dolnmış doğumdan sonra öğrendik o şekilde normal doğum zorlıycaktı baya bizi herşeyin hayırlısı ben genel konuşuyorum herkes sezeryan oluyo artık allah yardımcımız olsun...bana risklinolur filan hic demediler. hatta derya hn cati muayenesinde biraz egrilik var ama bebek cok buyuk degil sorun olmaz normali yaparsin demisti bebegin kafasi cok buyuk degil diye. ama ben beden ve ruhen cok yiprandim sancilardan. nobetci dr hep bekleyelim dedi simdi ne yalan soyleyeyim. ama 16 saatte 1 cm acilinca bende moral de kalmadi.
ama herseyde bir hayir var derler ya meger bebegin kafasi kucuk filan degilmis, yumurta kafa bizimkisi o yuzden kucuk olculmus :) bir de 3200 dedikleri beegim 3500 kilo dogdu. belki de normali denesem egri olan catimdan dolayi sorun olacakti. hayirlisi boyleymis
eğer kanun siz ücretlideyken çıkarsa merak etmeyin sizide kapsar dua edelimde en kısa zamanda çıksın kimse mağdur olmasın[/
..ücretlideyken derken doğum izninden mi bahsediyosunuz benim ücretli iznim bitti eğer 6 aylık ücretsiz izindeyken yasa çıkarsa yine faydalanabiliyo muyum?
eğer kanun siz ücretlideyken çıkarsa merak etmeyin sizide kapsar dua edelimde en kısa zamanda çıksın kimse mağdur olmasın[/
..ücretlideyken derken doğum izninden mi bahsediyosunuz benim ücretli iznim bitti eğer 6 aylık ücretsiz izindeyken yasa çıkarsa yine faydalanabiliyo muyum?
ücretlideyken yararlanabilirsiniz ücretsizde maaleseff olmuyor. 3 ay oldmu siz doğum yapalı
Saol canım bebeğim 2.5 aylık tam 32. Haftamda izne ayrıldım benücretlideyken yararlanabilirsiniz ücretsizde maaleseff olmuyor. 3 ay oldmu siz doğum yapalı
Ben de ücretsizdeyim sıkıldım beklemekten artık 2. çocuklara kısmetse :))
Bu arada fenerbahçem 30 gün süt izni dediğin nasıl oluyor?
Canım hani doğumdan sonra işe başladığında günde 1.5 saat emzirme izni varya işte onu ister hafta da 1 gün tatil şeklinde istersende toplu olarak 30 gün kullanabiliyosun ben de devam etmiyeceğim işe bu sebeple bu hakkımı kullanıp ondan sonra istifamı vericem şu an süt iznindeyim:)
Rica ederim tabikide doğum izni ödeneğinden faydalanıyosunuz ben henüz almadım ama rapor bittikten 25 ile 45 gün arası paranızı toplu olarak ziraat bankasından alıyosunuz istifa etmeden önce süt izninizde kullanın toplamda 30 günde süt izni var bu süreçte iş yerinizden bir aylık maaş daha alıyosunuz .
Cevap için teşekkür ederim ben internetten araştırdım ama net bilgi edinememiştim çok sağol yardımın için süt iznini bilmiyordum iyi oldu öğrendiğim..
Saol canım bebeğim 2.5 aylık tam 32. Haftamda izne ayrıldım ben
Canım hani doğumdan sonra işe başladığında günde 1.5 saat emzirme izni varya işte onu ister hafta da 1 gün tatil şeklinde istersende toplu olarak 30 gün kullanabiliyosun ben de devam etmiyeceğim işe bu sebeple bu hakkımı kullanıp ondan sonra istifamı vericem şu an süt iznindeyim:)
OYY MAŞALLAHH OĞLUNAA KOCAMAN OLMUŞ BİZ DAHA KARNIMIZDA BÜYÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ
Merhabalar medipole giden anneler ben derya yaşar a devam ediyorum ama doğum yapan annelerin yorumlarını okudukça kafamda soru işaretleri artıyor. Özellikle mesai saatleri dışında doktor gelmiyor diyenler var ben geliyor diye biliyorum haftaiçi kontrolüm var gidince doktoruma sorucam normal doğum düşünüyorum basit bi sebeple sezaryana alınmak istemiyorum hastaneyi tercih etmemdeki sebep doğum katının çok güzel oluşuydu ve hiç erkek personel bulunmaması zaten kadın doğumcularının hemen hepsi bayan off ne bilim arkadaşlar Allah yardımcımız olsun burda güzel hikayeler duymaya ihtiyacımız var. Geçen gün doğum yapan arkadaşımı ziyarete gittim 12 saatlik sancıdan sonra bebeğini kucağına almış ve doktoru gittiğinde normal doğum zor sezaryan demiş ama sancıların 2 gün de sürse ben seni beklerim demiş böyle bir destek bence çok önemli ayrıca arkadaşım doğumdaki ebesini dilinden düşüremiyor o olmasaydı beni yönlendirmeseydi kesinlikle doğuramazdım diyor doktorunu o kadar memnun takip etmesine rağmen şimdi ebesini dilinden düşüremiyor.
dogumdan sonra eve geldigimde dizimin arkasindan yukari dogru epey derin bir yara gordum, cizik cizikti. ameliyat sirasinda oldugunu dusunuyorum, masadan alirken filan surtturduler sanirim. sonra o yara gecti ama etrafi kocaman kizardi kabardi, elim kadar genis bi yara oldu. dun cildiyeye gittim mantar olmus dedi, dogum sirasinda olmustur dedi sonra hangi hastanede dogum yaptigimi sordu, burda yaptim diyince sicaktan da olmus olabilir dedi ama sanmam hastaneden bulasti bencede cunku sonra evden disari cikmadim ki hic, bide yaranin etrafi.
cok moralim bozuldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?