merhaba herkese
daha once yazmistim ben derya yasara gidiyordum ve normal dogum icin konusmustuk hep.
26 nisan da 40+0 da dogum yaptim. normal dogum olarak basladi ancak sezeryanla bitti
bu hastanede dogum yapacaklara sunu soylemek isterim eger normal dusunuyorsaniz doktorun hic onemi olmuyor. cunku sanci gelince gideceksiniz ve mesai saatleri disindaysa nobetci dr sizi dogurtacak.
ben 16 saat hastanede sanci cektim. gece 3 te gitmistik hastaneye, nobetci kimdi hatirlamiyorum bile ilk kontrolumu yapti, 3 cm aciklik var dedi yatisim yapildi. sabah 9 a kadar ebeler gelip kontrol etti, nobetci dr hic gelmedi yanima. 9 da derya hn geldi guzelce kontrolunu yapti, sonra arada yine geldi gitti ama daha cok ebe ve hemsireler geliyor. oglen 1 de derya hn geldi ve ogleden sonra izinli oldugunu soyledi gitti bu arada cuma gunuydu aklinizda olsun her cuma izinliymis. beni baska nobetci dr a birakti didem hn. a. saat 19 a kadar o dr arada geldi kontrol etti filan. benim aciklik hala 4 cm. takatim kalmamisti. her ihtimale karsi yemek su hicbirsey vermiyorlar, bi de uykusuzluk ve 3-5 dk arayla gelen sancilari karsilmaktan halim kalmadi, aglaya aglaya sezeryan oldum. dr a epidural icin yalvardim resmen ama olmaz ikinamazsin dedi, vermedi. belki kendi dr. um olsaydi yada baska bir dr belki epidurali verir normal dogum yapabilirdim.
kendinizi kesinlikle kesin normal dogum yapicam diye sartlandirmayin, inanin benim gibi zor durumlarda saglikli dusunulmuyor ve biran once dogum olsun istiyorsunuz. dr. a israr edelim, tartisalim vs gibi seyler ne sizin nede yakinlariniZin aklina geliyor. simdi olsa neler neler derdim ama o halimle herseyi kabullenmisim.
hastane gercekten cok guzel ve rahat. ben sancilarimi dogumhanedeki ozel odada cektim ve esim annem kardesim hep yanimdaydi. sadece esime cok fazla disari cikmayin demisler o kadar. cunku koridorda benim gibi bir kisi daha sanci cekiyordu ve gezinmek gerekiyor.
hemsireler cok ilgili her an kontroller icin gelip gidiyorlar, bebek hemsiresi ayri, benimle ilgilenenler ayri filan.
ertesi gun cocuk dru geldi zaten ilk o bakmis bebege. 2 defa da kan almak icin bebegi goturduler onun disinda hep yanimizdaydi.
biraz uzun ve daginik oldu ama...
sormak istedikleriniz varsa seve seve cevaplarim ozelden de yazabilirsiniz