• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

medipol mega hastaneler kompleksi (medipol bağcılar üniversite hastanesi) ÇOK UCUZ!

ben bizzat yasadim. derya hanim beni sancilarimla birakti gitti saat 13de ogleden sonra izinliyim dedi. acil durum olursa gelirim filan da demedi yarin sabah gorusuz dedi gitti.
hicbir dr gelmiyor artik mesai saatleri disinda
dogum kati cok guzel evet ins. istedigin gibi normal yaparsin ama sezeryan olursan orada erkekler var soyliyeyim. benim sezeryanda kadin doktoru haric hepsi erkekti

Sadece derya hanim degil maalesef hastanenin tum doktorlari mesaileri bittigi anda birakip gidiyor bir cok yakinim ve arkadasim bu hastanede yapti dogumunu ve farkli doktorlardi hepsi ayni durumla karsilasti. hastane politikasi oldugu tum doktorlar uzman oldugu ve size yapilan en ufak mudahalenin bile kayit altina alindigi icin tum dr tarafindan bilinebilecegini belirterek uygulamanin bu sekilde gerceklestirildigini izah ediyorlar. Ben iki gun hastanede yattim erken dogum tehlikesi nedeni ile Derya Hanim mesai saatleri icinde cok cok ilgili davrandi ve mesai disindada gerekirse beni arayip bilgi alirlar dedi.. Rabbim tum hamileleri hayirli merhametli doktorlarla karsilastirsin..

Bu arada planli sezaryenlerde medikal muhasebeden tum personelin bayan olmasi talep edilebiliyor fakat acil durumlarda bunu garanti edemiyorlar bence arkasindaki destek grupta dusunulunce hastanenin en buyuk eksigi bu birde suit odasini hala acamamis olmasi... umarim bu erkek personel konusunada en kisa surede cozum bulurlar...

Sadece derya hanim degil maalesef hastanenin tum doktorlari mesaileri bittigi anda birakip gidiyor bir cok yakinim ve arkadasim bu hastanede yapti dogumunu ve farkli doktorlardi hepsi ayni durumla karsilasti. hastane politikasi oldugu tum doktorlar uzman oldugu ve size yapilan en ufak mudahalenin bile kayit altina alindigi icin tum dr tarafindan bilinebilecegini belirterek uygulamanin bu sekilde gerceklestirildigini izah ediyorlar. Ben iki gun hastanede yattim erken dogum tehlikesi nedeni ile Derya Hanim mesai saatleri icinde cok cok ilgili davrandi ve mesai disindada gerekirse beni arayip bilgi alirlar dedi.. Rabbim tum hamileleri hayirli merhametli doktorlarla karsilastirsin..

Bu arada planli sezaryenlerde medikal muhasebeden tum personelin bayan olmasi talep edilebiliyor fakat acil durumlarda bunu garanti edemiyorlar bence arkasindaki destek grupta dusunulunce hastanenin en buyuk eksigi bu birde suit odasini hala acamamis olmasi... umarim bu erkek personel konusunada en kisa surede cozum bulurlar...

evet tum personel icin gecerli tabi. planli sezeryanlarda zaten sorun yok kendi dr un yapacak kendi belirlediginiz zamanda. ama acil durum olunca cogu seye mudahale edemiyorsun maalesef.

Canim gecmis olsun Allah anali babali buyutsun insallah
Belgin hanim benim doktorum hakkinda yorum istiyorum senden nasil ilgisi alakadi ne bileyim iste nasil davrandi merak eiyorum

sağ olasın canım tesekkür ederim.. Belgin hanımla çok muhatap olmadık. 1 kere geldi doğumdan önce muayene için, bir de çıkış yapacağımız gün. iyi bir doktora benziyr.. ama dediğim gibi net bir yorum yapamayacğm..

Hayırlı uğurlu olsun Allah güle güle sağlıkla büyütmeyi nasip etsin... güzel ahlaklı uzun ömürlü evlat olsun inşallah.. sizede çok geçmiş olsun.. suan benimde en korktuğum şey sancı çekip sonra sezaryen olmak,. Bu arada sormak istediğim bir şey var. Doğumunuz gece olmuş ameliyatıniz da erkek personel var miydi??

amin sağ olasın...Allah razı olsun..
malesef erkek personel vardı ameliyathanede.. ona da moralim bozuldu. plansız bir sezaryendi benimkisi, neyle karşılaşacağımı bilmeden gittim.. ama 2. doğumu yaparsam ilerde kesinlikle önceden konuşacğm..

Kızlar herkese merhaba
Ben birşey sormak istiyordum tecrübenizden yararla mak istedim ben c.tesi gününe nagihan hanımdan rande u aldım hiç tanımıyorum sadece yazılanlardn dolayı ondan aldım ben tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım o yüzden doktorun iyi e tecrübeli olmasını istiyorum sonrada hande hanımdan mı alsaydım dedim kendisi bazı hastanlerin tüp bebek bölümlerinde çalışmış galiba benim için önemli olan tecrübe ve güleryüz siz acaba hangi doktoru tavsiye edersiniz?

Rica ederim tabikide doğum izni ödeneğinden faydalanıyosunuz ben henüz almadım ama rapor bittikten 25 ile 45 gün arası paranızı toplu olarak ziraat bankasından alıyosunuz istifa etmeden önce süt izninizde kullanın toplamda 30 günde süt izni var bu süreçte iş yerinizden bir aylık maaş daha alıyosunuz .
Benim anlamadığım biz hem doğum izni için para alıyoruz hem de maaş mı alıyoruz. zaten o verilen para çalışamadığımız için verilmiyor mu.

Kızlar herkese merhaba
Ben birşey sormak istiyordum tecrübenizden yararla mak istedim ben c.tesi gününe nagihan hanımdan rande u aldım hiç tanımıyorum sadece yazılanlardn dolayı ondan aldım ben tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım o yüzden doktorun iyi e tecrübeli olmasını istiyorum sonrada hande hanımdan mı alsaydım dedim kendisi bazı hastanlerin tüp bebek bölümlerinde çalışmış galiba benim için önemli olan tecrübe ve güleryüz siz acaba hangi doktoru tavsiye edersiniz?

Ben Nagihan hanımın hastasıydım ve de kendinden son derece memnundum. Ama tüp bebek konusunda bilgisi var ya da yeterli değil diye bir şey diyemem elbette. Bence kendin deneyerek bak hangi doktoru seçeceğine. Ben öyle yapmıştım bir kaç doktor gezip kararımı verdim. Ama güleryüz konusunda kesinlikle tavsiye ederim. Sanki yıllardır arkadaşımmış gibi. Doğum yaptım ama hala hastaneye gittiğimde yanına gidip halini hatrını sorarım. Çok sevdim bee :)

Son düzenleme:
Benim anlamadığım biz hem doğum izni için para alıyoruz hem de maaş mı alıyoruz. zaten o verilen para çalışamadığımız için verilmiyor mu.

Ücretli doğum izninde 4 ay boyunca maaş almaya devam ediyoruz. Ekstra bir ödeme alınmıyor. Ama duyduğuma göre ücretli izin bittikten sonra iş başı yapıldığında bağlı bulunduğumuz sgk dan doğum parası adı altında bir ödeme alınıyormuş. Bu konuda bilgisi deneyimi olan varsa bilgi verirse biz de aydınlanmış oluruz aslında.

sevgili anneler pazartesi derya hanıma gittim ve açık açık konuştum doğumum mesainiz dışında olursa gelir misiniz diye yaklaşık 30 saat nöbet tutuyoruz nöbet ertesi gelemem dedi. nöbetçi doktor kimse o sizi takip ediyor ekstra ücretle doğum yaklaştığında doğum anına geliyoruz dedi. doğum gün içerisinde olursa zaten burda olduğumuz için biz takip ediyor falan filan bayağı karmaşık geldi açıkçası. Doğumum temmuz ayına denk geldiği için temmuz başında nöbetleri belli oluymuş doktorların 5-6 tane nöbet tutuyorlarmış ay içerisinde onları öğrenip biraz ona göre gidicem yoksa başka bi hastaneye çok mu risk alıyorum anlamadım.

bende hande hanıma gidiyorum tavsiye ederim..

Kızlar herkese merhaba

Son düzenleme:
merhaba
yeni katıldım kadınlar kulubune,ben de gecen kontrolumde bağcılar medipol a gittim,esim gec geldiği için nobetcı doktor saatine kaldık,sanırım filiz hanım dı,ultrasonla sadece 2 sn baktı,esim daha once kalp atışlarını duymak istediğini soylemişti bana,ama doktor sadece ultrasonografik goruntuyu vermekle yetındı,acaba acil saatinde gittiğimiz için mi bilemedimiçeri girmemizle cıkmamız max 3 dk dır,aslında insan bu donemlerde konusma beklıyor doktorundan,burdan okuduklarımdan sonra ben de nagihan hn. a gitmeyı dusunuyorum,bakalım o nasıl olacak

Ücretli doğum izninde 4 ay boyunca maaş almaya devam ediyoruz. Ekstra bir ödeme alınmıyor. Ama duyduğuma göre ücretli izin bittikten sonra iş başı yapıldığında bağlı bulunduğumuz sgk dan doğum parası adı altında bir ödeme alınıyormuş. Bu konuda bilgisi deneyimi olan varsa bilgi verirse biz de aydınlanmış oluruz aslında.

Arkadaşlar normal şartlarda ücretli izin boyunca iş yerleri personeline herhangi bir maaş ödemesi gerçekleştirmiyor. Ücretli izniniz bittikten sonra SGK'dan son üç aylık bürüt maaş ortalamanızın üçte ikisini 4 aylık toplam olarak size zirrat bankası aracılığı ile yatırıyor. Aylık tutar normalde aldığınız maaşın ortalama 100 TL altında kalıyor yani 4 ayda ortalama 350 - 400 TL'cik zarar edebiliyorsunuz maaş tutarı ve ek ödeme durumunuza göre bu değişkenlik gösterebilir :)

Bazı iş yerleri ise bu süreçte personeline maaş ödemeye devam ediyor fakat ücretli izin bittiğinde SGK'dan aldığınız ücretli izin parasını iş yerine veriyorsunuz size maaşı aylık olarak kendileri çalışmadığınız (raporlu olduğunuz) halde ödediği için.. Bu uygulamayı yapan iş yerleri istisna olup yasal olarakta işyerinin böyle bir zorunluluğu bulunmuyor. Rutinde yapılan ücretli izin uygulaması ve ödeme şekli ilk anlattığım şekildedir.

Yalnız doğum yapıldıktan sonra SGK'dan doğum belgesi ile bir sefere mahsus alınan bir süt parası var ama miktarını bilmiyorum çok cüzzi olduğunu duymuştum..

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir...

Arkadaşlar normal şartlarda ücretli izin boyunca iş yerleri personeline herhangi bir maaş ödemesi gerçekleştirmiyor. Ücretli izniniz bittikten sonra SGK'dan son üç aylık bürüt maaş ortalamanızın üçte ikisini 4 aylık toplam olarak size zirrat bankası aracılığı ile yatırıyor. Aylık tutar normalde aldığınız maaşın ortalama 100 TL altında kalıyor yani 4 ayda ortalama 350 - 400 TL'cik zarar edebiliyorsunuz maaş tutarı ve ek ödeme durumunuza göre bu değişkenlik gösterebilir :)

Bazı iş yerleri ise bu süreçte personeline maaş ödemeye devam ediyor fakat ücretli izin bittiğinde SGK'dan aldığınız ücretli izin parasını iş yerine veriyorsunuz size maaşı aylık olarak kendileri çalışmadığınız (raporlu olduğunuz) halde ödediği için.. Bu uygulamayı yapan iş yerleri istisna olup yasal olarakta işyerinin böyle bir zorunluluğu bulunmuyor. Rutinde yapılan ücretli izin uygulaması ve ödeme şekli ilk anlattığım şekildedir.

Yalnız doğum yapıldıktan sonra SGK'dan doğum belgesi ile bir sefere mahsus alınan bir süt parası var ama miktarını bilmiyorum çok cüzzi olduğunu duymuştum..

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir...

Nurunisyan çok güzel anlatmışsın tam da dediğin gibi sanırım. Ben de 4 ay boyunca aldım maaşımı şuan ücretsizdeyim sanırım SGK'dan alınan para işe başlayınca alınacak onu henüz almadım. Bu arada süt parası dedikleri de 95 TL.

Nurunisyan çok güzel anlatmışsın tam da dediğin gibi sanırım. Ben de 4 ay boyunca aldım maaşımı şuan ücretsizdeyim sanırım SGK'dan alınan para işe başlayınca alınacak onu henüz almadım. Bu arada süt parası dedikleri de 95 TL.

Rabbim bebeğinizi güle güle büyütmeyi nasip etsin hayırlı evlat olsun.. bildiğim kadarı ile ücretli izin bittikten sonra 45 gün içinde SGK sizin adnıza bu parayı ücretsiz izin bitmeden daha yatırıyor Ziraat bankasından bir sorun isterseniz adınıza yatan bir miktar var mı. Eğer bir problem olurda yatmazsa sgk aranarakta ayrıntılı bilgi alınabiliyor hemen yardımcı oluyorlar.. Süt parası da harca harca bitmez bir miktarmış :)

inşallah yasa bir an önce çıkarda kreş yardımı, çocuk yardımı vs faydalanacağımız şeyler olur. Heyecanla bekliyorum...

kızlar hamileliğim düşükle sonuçlandı 1 aylıktı ve değerlerim düşüyordu 2 sefer derya hanıma gittim çok ilgisiz biri rahimde kese gözükmüyor normalde kimyasal gebelik olarak adlandırılıyor bu şekilde olunca ama hiç bir bilgi vermedi ne sorduysam yanıt alamadım açıkçası o yüzden tekrar gitmiycem
önerebiliceğiniz başka güler yüzlü bilgili doktor var mı?

kızlar hamileliğim düşükle sonuçlandı 1 aylıktı ve değerlerim düşüyordu 2 sefer derya hanıma gittim çok ilgisiz biri rahimde kese gözükmüyor normalde kimyasal gebelik olarak adlandırılıyor bu şekilde olunca ama hiç bir bilgi vermedi ne sorduysam yanıt alamadım açıkçası o yüzden tekrar gitmiycem
önerebiliceğiniz başka güler yüzlü bilgili doktor var mı?

bende bi kimyasal yaşadım 5 haftada değerim yükselmedi kanamam başladı doktorlar bunu genelde gebelik olarak görmüyor hatta düşük bile sayılmıyor ben eğer sabırsız davranmayıp bekleseydim zaten kanamam başlıcaktı ve bunu normal adet sanacaktım
bu süreçten sonra hemen şimdiki bebeğime hamile kaldım ara vermeden kimyasalda da şuanda doktorum neşe hanım kimyasalımı bildiği için bu gebeliğimde benle çok ilgilendi şen şakrak aşırı güler yüzlü değil ama hiç bir sorumu yerde bırakmadı beni sürekli rahatlattı

Rabbim bebeğinizi güle güle büyütmeyi nasip etsin hayırlı evlat olsun.. bildiğim kadarı ile ücretli izin bittikten sonra 45 gün içinde SGK sizin adnıza bu parayı ücretsiz izin bitmeden daha yatırıyor Ziraat bankasından bir sorun isterseniz adınıza yatan bir miktar var mı. Eğer bir problem olurda yatmazsa sgk aranarakta ayrıntılı bilgi alınabiliyor hemen yardımcı oluyorlar.. Süt parası da harca harca bitmez bir miktarmış :)

inşallah yasa bir an önce çıkarda kreş yardımı, çocuk yardımı vs faydalanacağımız şeyler olur. Heyecanla bekliyorum...

Amin sağol cümlemiz inşallah...

bende bi kimyasal yaşadım 5 haftada değerim yükselmedi kanamam başladı doktorlar bunu genelde gebelik olarak görmüyor hatta düşük bile sayılmıyor ben eğer sabırsız davranmayıp bekleseydim zaten kanamam başlıcaktı ve bunu normal adet sanacaktım
bu süreçten sonra hemen şimdiki bebeğime hamile kaldım ara vermeden kimyasalda da şuanda doktorum neşe hanım kimyasalımı bildiği için bu gebeliğimde benle çok ilgilendi şen şakrak aşırı güler yüzlü değil ama hiç bir sorumu yerde bırakmadı beni sürekli rahatlattı

aslında hande akbaşa gitmek istiyorum tüp bebek konusunda uzman olduğu için daha bilgilidir diye düşünüyorum ama bilmiyorum deniycem artık peki adetinin düzene girmesini beklemedin mi hiç yani korunmadan hemen hamilemi kaldın hamileliğin kaçıncı ayındasın şuanda ya ben o kadar korkuyorum ki tekrar düşük olur diye hamile kalmaya korkuyorum

aslında hande akbaşa gitmek istiyorum tüp bebek konusunda uzman olduğu için daha bilgilidir diye düşünüyorum ama bilmiyorum deniycem artık peki adetinin düzene girmesini beklemedin mi hiç yani korunmadan hemen hamilemi kaldın hamileliğin kaçıncı ayındasın şuanda ya ben o kadar korkuyorum ki tekrar düşük olur diye hamile kalmaya korkuyorum

canım kimyasalı yaşadım sonra takvime göre korunduk doktorumuz normalde 1 ay ara verin demişti. yumurtlama günleri geçti diye korunmadık sonra meğer ben geç yumurtlamışım kazara oldu doktorda yapcak bişey yok dedi dikkatli olduk ilk zamanlar çok şükür oğlum 21 haftalık şimdilik bi sorun gözükmüyor

merhaba herkese
daha once yazmistim ben derya yasara gidiyordum ve normal dogum icin konusmustuk hep.

26 nisan da 40+0 da dogum yaptim. Normal dogum olarak basladi ancak sezeryanla bitti :(

bu hastanede dogum yapacaklara sunu soylemek isterim eger normal dusunuyorsaniz doktorun hic onemi olmuyor. Cunku sanci gelince gideceksiniz ve mesai saatleri disindaysa nobetci dr sizi dogurtacak.

Ben 16 saat hastanede sanci cektim. Gece 3 te gitmistik hastaneye, nobetci kimdi hatirlamiyorum bile ilk kontrolumu yapti, 3 cm aciklik var dedi yatisim yapildi. Sabah 9 a kadar ebeler gelip kontrol etti, nobetci dr hic gelmedi yanima. 9 da derya hn geldi guzelce kontrolunu yapti, sonra arada yine geldi gitti ama daha cok ebe ve hemsireler geliyor. Oglen 1 de derya hn geldi ve ogleden sonra izinli oldugunu soyledi gitti bu arada cuma gunuydu aklinizda olsun her cuma izinliymis. Beni baska nobetci dr a birakti didem hn. A. Saat 19 a kadar o dr arada geldi kontrol etti filan. Benim aciklik hala 4 cm. Takatim kalmamisti. Her ihtimale karsi yemek su hicbirsey vermiyorlar, bi de uykusuzluk ve 3-5 dk arayla gelen sancilari karsilmaktan halim kalmadi, aglaya aglaya sezeryan oldum. Dr a epidural icin yalvardim resmen ama olmaz ikinamazsin dedi, vermedi. Belki kendi dr. Um olsaydi yada baska bir dr belki epidurali verir normal dogum yapabilirdim.

Kendinizi kesinlikle kesin normal dogum yapicam diye sartlandirmayin, inanin benim gibi zor durumlarda saglikli dusunulmuyor ve biran once dogum olsun istiyorsunuz. Dr. A israr edelim, tartisalim vs gibi seyler ne sizin nede yakinlarinizin aklina geliyor. Simdi olsa neler neler derdim ama o halimle herseyi kabullenmisim.

Hastane gercekten cok guzel ve rahat. Ben sancilarimi dogumhanedeki ozel odada cektim ve esim annem kardesim hep yanimdaydi. Sadece esime cok fazla disari cikmayin demisler o kadar. Cunku koridorda benim gibi bir kisi daha sanci cekiyordu ve gezinmek gerekiyor.
Hemsireler cok ilgili her an kontroller icin gelip gidiyorlar, bebek hemsiresi ayri, benimle ilgilenenler ayri filan.
Ertesi gun cocuk dru geldi zaten ilk o bakmis bebege. 2 defa da kan almak icin bebegi goturduler onun disinda hep yanimizdaydi.

Biraz uzun ve daginik oldu ama...
Sormak istedikleriniz varsa seve seve cevaplarim ozelden de yazabilirsiniz

derya yaşar uzman doktor mu yoksa doçent mi birde 13 + 3 üm acaba en erken ne zaman cinsiyet tahmininde bulunabilir.

Back