Doğum, bir kadının hayatındaki en önemli anlardan biridir. Doğumun için titizlikle araştırarak, profesyonelliği ispatladığını düşündüğüm Lebriz Hale Aktün Tamer ı seçtim. İlk günden itibaren Lebriz Hale Aktün Tamera normal doğum istediğimi üzerine basarak belirttim.doğum sancılarımın başlaması ve artması nedeniyle eşimle beraber hastaneye geldik. Gece geç saatte gelmemiz nedeniyle nöbetçi doktor muayene etti ve doğum sürecinin başladığını onayladı ve bizi doğumhaneye sevk etti. Biz de hasta yatışta normal doğum için gerekli prosedürleri gerçekleştirerek doğumhanedeki odamıza alındık.
Lebriz Hale Aktün Tamera odamıza gelerek %90 ihtimal ile sezeyan ile doğum yapacağımı söyledi.Gerekli ilgiyi göstermeden odamızı terk etti. Beni ağlar şekilde odamda bırakarak, paniğe sevk etti. Doktorumu bir daha gördüğümde ameliyathanedeydim.
Eğer nedeni sezeryan yapmamıza doktorumuzun dediği gibi mekonyum neden olduysa, neden bebek doğduktan sonra hiçbir mekonyum emaresine rastlanmadı? Çünkü muayene sırasında mekonyum bulunduğu büyük bir yalandı. Doktorun sezeryan yapmasındaki gerçek neden benimle zaman harcamak istememesimiydi. Saatlerce normal doğum nedeniyle mesai harcamak yerine 20dk da işini bitirmek daha mı kolay gelmişti. İnsan hayatı ile nasıl böyle keyfe keder oynanabiliyor.
kızlar, NORMAL DOGUM İSTEYEN TERCİH ETMEM Lebriz Hale Aktün Tamer
Bu yorumu okuyunca, cevap yazma gereği duydum. Mesajın sahibi hanımın rumuzu pravda, rusça'da gerçek anlamına gelmekte. Ben de Moskovalıyım. İstanbul'da eşimle beraber ikamet ediyoruz. Bu yazıyı ben rusça yazdım, eşim de Türkçeye çevirdi.
Forumlarda yaptığımız araştırma sonucu Lebriz Hale hanıma gitmeye karar verdik.
Daha ilk muayenelerde pozitif tavırları ve güleryüzüyle doktorumuz o olsun diye aramızda konuştuk.
Sorduğumuz bütün sorulara sabırla cevap verdi, gebelik süresince ortaya çıkan sorunları çözmede çok yardımı dokundu.
Ben de pravda hanım gibi, normal doğum istiyordum ve Lebriz Hale hanımla en baştan bu konuyu konuştuk, kendisi de onayladı.
Eğer doğum sırasında bir sorun çıkmazsa normal doğum yapacağımıza karar verdik. Ve öyle de oldu. Normal doğum yaptım.
31 Mayıs günü oğlumuz dünyaya geldi, 3360 gr 52cm 9/10 apgar skoru. Hastaneye girdikten doğuma kadar olan süreç 4,5 saat sürdü. Sancıların şiddetlendiği sırada epidüral anestezi istedim ama doğum sürecini yavaşlatır diye hem Lebriz Hale hanım, hem de ebe hanım önermediler. İyiki de yapmadık epidürali.
Sancıların şiddetlendiği sırada yatakta NTS bağlı kalmak yerine, yürümeme izin verdiler, pilates topu isteyince hemen getirdiler. Yürüme ve pilates acıları bayağı azalttı.
Oğlumuzun boynuna kordon 2 kez dolanmıştı ama Lebriz Hale hanımın becerileri sayesinde hiç bir sorun yaşamadık ve hızlı bir doğum oldu. Ne ben ne de oğlum bir zarar görmedi.
Doğumdan hemen sonra oturmak, yürümek hiç sorun olmadı.
Kısa bir süre sonra 2. çocuğumuzu düşünüyoruz ve kesinlikle Lebriz Hale hanıma gideceğiz.
Tecrübesi ve profesyonelliği su götürmez bir gerçek. Bunların yanında pozitiflik ve güleryüzlülük olunca insan güveniyor.
Her doğum aynı olacak diye bir şey yok. Bazıları zor bazıları kolay oluyor. Herkese kolay ve sorunsuz gebelikler ve doğumlar diliyoruz.