Hee bi de bu medipolde sezeryan Doğumdan sonra beni saçma bi hole bıraktılar. Tam 85 dakika mal mal üşüdüm ve acıdan öldüm yA. Karşıda banko var ve bayan erkek bi sürü sağlık personeli yüzüne bile bakmıyor. Ağrı kesici vurun diye bağırdım 1 saat kimse takmadı valla. En son biri geldi tamam yapayım dedi. Odalar ayarlanıyor falan diye bekliyorsun arada bi yerde oran buran açıkta. Sistemleri çok saçma ya. Bana Doğum için o tarihi verdiysen parayı da peşin aldıysan bi zahmet odayı da hazırla dimi ama.
Tam da Doğuma devam etseydim beklediğim şey yazmışsınız.
Gören olur diye bende yazmak istedim.
İlk doğumumu başka bir hastanede zorunlu sezaryen olarak yaptım.
İkinci de de 28. Haftaya kadar ilk doktoruma devam ettim.
Doktordan çok memnun olmama rağmen hastane ücreti çok yüksek olduğu için medipol de devam etmeye karar verdim.
Bir kere doktor hanım aşırı ilgisiz ve muayeneler 5-6 dakika sürüyordu.
Telefon numarası istediğimde gerek Yok hastaneden ulaşırsın dedi.
Ki önceki doktorumun telefon numarası vardı ve gebelik boyunca 1 kere aradım, o da suyum geldiğinde :) sapık falan değilim yani...
Eyvallah dedim yine de, sonraki ay içinde hastaneden tahlil sonucu sormak için 7 kere aramama rağmen ulaşamadım. Hastane ulaşılabilir değil bence :)
Yine neyse dedim :) sanırım basiretim bağlandı.
Kaprisli hasta olmayayım diye hep görmezden geldim...
Bir kere hastanede karşılaştığım herkes aşırı lakayt.
Doktor asistanları, hemşireler, laboratuvar çalışanları...
Bende sağlık personeliyim çalıştığım hiç bir yerde hastanın yanında kimseye abi/abla diye hitap etmedim.
Ama bunlar neredeyse çekirdek çitleyecek her kenarda köşede 2-3 kadın personel muhabbette...
Sezaryen gününe karar verileceği gün muayene odasında elime bir kağıt verildi, bunu imzala dışarıda okursun dediler.
Bana bu aşırı garip geldi.
Keşke böyle ayak işlerini doktorla muhatap olarak halletmese kimse. Hem doktor kötü durumda kalıyor hem hasta..
ben hala doktora yüklenmek istemiyorum, yoğunluk+kalitesiz hastane yönetimi onu bu hale getirmiş olabilir...
Neyse hasta yatış ile konuşmaya gittik aylar önce 10 kere falan sormamıza rağmen merak etmeyin hallederiz dedikleri süit oda tabiki dolu idi.
Normal oda görmek istedik tabiki onlar da dolu yada göstermek istemediler bilmiyorum.
Peki acil Doğuma geleni nereye yatırıyorsunuz dedim, ses yok.
Muhtemelen yukarıda alıntıladığım üye gibi 85 dakika bekleyip yer ayarlamaya çalışıyorlardır...
Anestezi uzmanı için görüşmeye gittik 4:50 idi saat doktor çıkmış...
uzaktan geliyorum nöbetçi antestezi uzmanı baksa dedim durun bekleyin diye giden anestezi uzmanının asistanı ile görüştürdüler.
Ameliyat sabahı hallederiz önemli değil dedi. Bir aksilik çıkmasın deyince yine lakayt tavır, 'bir şey olmaz yaeee' cevabını aldık :)
Neyse. Bağlanan basiretim çözülmüş olsa gerek hastanede daha fazla kişi ile muhatap oldukça kendimi oraya emanet edemeyeceğime karar verdim...
Ki detaylarda daha çok şey var :)
Umarım Doğum yapacak olanlar memnun kalır, karşılaştığım insanlardan daha iyileri ile karşılaşır...