Çekmeyin ya hu. Ne diye çekesiniz? Iki aileye de içlerinden gelen ufak hediyelerin dışında bir sey kabul etmek istemediğinizi söyleyin.Bu tür gelenekçi görüşlerin acısını çeken son kuşak olmamız dileğiyle. Dilerim çocuklarımız mutlu mesut evlilikler yaşar.
Hamile kaldığımda kv yüzünden o kadar çok dua ettim ki nolur oğlum olmasın. Erkek anneleri özellikle çok fazla bu tür olayların başrolünde. Olur da ben de egoma yeniliri. Oğluma, evliliğine müdahale ederim diye çok korktum ki kendimi bilirim kimseyle husumetim olmamıştır bugüne kadar. Çok şükür ki rabbim kız evlat nasip etti. Kv bana çektirdi fakat oğlum olsun diye Çok dua etmiş. İlk zaman doktor erkek gibi demişti de ben dua ettim de ondan demişti. Sonradan kız olduğunu öğrendik. Bu sefer de anneme hayırlı olsun vs. Demiş sonunda da inşallah annesi gibi gelin olur demiş. Bana etmediği kalmayan insan orda bile laf sokmuş o mutluluğu paylaşmak dururken.Kaynana terorü bitmeden olmaz o iş.
Haklisiniz.Herkes torununa en iyisi olsun ister, yerinizde olsam ailemi yüceltmek için kv karşı onlar çeyrek alıyorsa üstüne para koyar tam altın alır veririm anneme söyleme bunu bana sen tak derim madem böyle mala mülke değer veriyor konuşamaz n alsam annem aldı ablam aldı bebeğe der psikolojik baskı yaparım. Kendisşnin iğnelediği gibi iğnelerim
Bununla ilgili ne patırtılar oldu. Ben dedim, oğlu dedi, kızı dedi, eşi dedi... Ama kadın gözü doymaz. Hep istiyor hep İstiyor.Ben günümüz şartlarında iyi bir maaşa çalışıyorum. Allaha şükür eşimin de işi iyi. Evin giderleri onda oğlumla ilgili giderler bende.
Benim ailemin durumu iyi, babam emekli fakat birikmiş parası var.
Oğlumun adı rahmetli abimin adı. Babamlar ne varsa sermek istiyor. Aldıkça mutlu oluyor. Ben de şu eksik bu eksik diyorum. Benim de hoşuma gidiyor bu durum. Sponsor dede.
K.valide k.peder ayrı.
K.validemin durumu yok olsa yağdırır. O da yeri geliyor örüyor, yeri geliyor bir çorap alıyor.
K.pederim ise çok durumu olmasa da bebek arabasını aldı. Bir kaç bezini ben alayım dedi kendi getirmedikçe istemedim. Şimdi oto koltuğunu sana yazdık dedik. Bakalım.
Yani bizler aslında kimseye güvenip çocukyapmadık elbette ama büyükler için büyük mutluluk torunlarına bir şey yapmak.
İmkanları ölçüsünde de ben istiyorum ufak tefek şeyler. Bundan gocunmuyorum.
Ama hiç birinin birine laf söylemesine de izin vermem, kendileri yapmaz da.
K.peder örneğin daha fazla yapabilecek durumdayken oğlanın masraflarını (kendi aldığı) eşimle ortak çalıştıkları işin ortak giderine masraf yazmış. Eşim bu durumdan hoşlanmadığı için babasından talep de bulunmuyor.
Bu biraz da kendi aile dinamikleriniz ile alakalı.
Tekrar k.valideme dönücem. Eltimin oğluna aldığı eski oyuncakları yüeüteci mama sandalyesini falan getiriyor oğluma. Eltimin 2. Bebeği oldu bizden 3 ay büyük. Ona altınküpe aldı mesela. Bize yapamadı. Biz yanımızda olması yeter diyoruz kendisi her defasında söylüyor alamadım diye. Abisinin eşyaları yeter diyoruz.
Yani bu süreci siz yüeüteceksiniz. Bende de benim ailem yaparken diper taraf yapamayan noktada. Hiç neden demedik dedirtmedik.
Sorun yapip yapmamak degil .Niyet iyi mi kotü mü.Ben günümüz şartlarında iyi bir maaşa çalışıyorum. Allaha şükür eşimin de işi iyi. Evin giderleri onda oğlumla ilgili giderler bende.
Benim ailemin durumu iyi, babam emekli fakat birikmiş parası var.
Oğlumun adı rahmetli abimin adı. Babamlar ne varsa sermek istiyor. Aldıkça mutlu oluyor. Ben de şu eksik bu eksik diyorum. Benim de hoşuma gidiyor bu durum. Sponsor dede.
K.valide k.peder ayrı.
K.validemin durumu yok olsa yağdırır. O da yeri geliyor örüyor, yeri geliyor bir çorap alıyor.
K.pederim ise çok durumu olmasa da bebek arabasını aldı. Bir kaç bezini ben alayım dedi kendi getirmedikçe istemedim. Şimdi oto koltuğunu sana yazdık dedik. Bakalım.
Yani bizler aslında kimseye güvenip çocukyapmadık elbette ama büyükler için büyük mutluluk torunlarına bir şey yapmak.
İmkanları ölçüsünde de ben istiyorum ufak tefek şeyler. Bundan gocunmuyorum.
Ama hiç birinin birine laf söylemesine de izin vermem, kendileri yapmaz da.
K.peder örneğin daha fazla yapabilecek durumdayken oğlanın masraflarını (kendi aldığı) eşimle ortak çalıştıkları işin ortak giderine masraf yazmış. Eşim bu durumdan hoşlanmadığı için babasından talep de bulunmuyor.
Bu biraz da kendi aile dinamikleriniz ile alakalı.
Tekrar k.valideme dönücem. Eltimin oğluna aldığı eski oyuncakları yüeüteci mama sandalyesini falan getiriyor oğluma. Eltimin 2. Bebeği oldu bizden 3 ay büyük. Ona altınküpe aldı mesela. Bize yapamadı. Biz yanımızda olması yeter diyoruz kendisi her defasında söylüyor alamadım diye. Abisinin eşyaları yeter diyoruz.
Yani bu süreci siz yüeüteceksiniz. Bende de benim ailem yaparken diper taraf yapamayan noktada. Hiç neden demedik dedirtmedik.
Di mi? Eğer amaç ben bunu yaptım , sen ne yaptınsa... Ki benim kv içinden geliyor yapıyor ama ardından gözlüyor başka kim ne yapacak ya da yapmayacak.Sorun yapip yapmamak degil .Niyet iyi mi kotü mü.
Kendin aldiğin herseyi annem aldi diyeceksin .Doguma kadar para biriktirip ne kadarlik altin alabiliyorsan alıp annene verip tak diyeceksin .
Kv yede her ay size alinan seylerle bir kamyon bebek esyası alınır deyip agzini kapatacaksin .
Bu zamana kadar hiç yalan söylemedim ama keşke elimde olsa da ailem 10 bin verdi desem. Aslında kimse bununla ezilecek değil. Fakat amacı ezmek olan kişi bunu duyunca öyle güzel ezilir ki... Ben zaten artık kendimden geçtim. Benim ailemi rahat bıraksın, insanları sanli yapmak zorunda oldukları bir şeyi yapmamış evlatlarına sahip çıkmamış gibi hissettirmesin. Bana bile ailen seni bu kadar uzağa boşuna evlendirmedi seni başından attı diyen insan.(600km uzak) ki ben sevgi dolu bir yuvada yetiştiğim için sürekli şükreden bir insan olarak bu lafa kahroldum.Konu sahibi niye yalan söylemek zorunda olsun? Mecburmu kv'deye bu tiyatroyu sergilemeye? Yalan ortaya ciksa, konu sahibi mahcup olur ve kv'de kendini asiri önemli ve hakli olarak görür.
Utanilcak birsey yok. Anneanne, babaanne olmak para ile degil, sevgi ile alakali. Iki tarafta mecbur degil altin yada kiyafet almaya. Konu sahibi evlenecek, cocuk sahibi olacak yasa geldiyse, kendini korumasini, cizgilerini cekmesini bilmeli.
Bazıları hic susmuyo .Yapacak birsey yok .Ne kadar laf anlatsanda anlamıyor maalesefKonu sahibi niye yalan söylemek zorunda olsun? Mecburmu kv'deye bu tiyatroyu sergilemeye? Yalan ortaya ciksa, konu sahibi mahcup olur ve kv'de kendini asiri önemli ve hakli olarak görür.
Utanilcak birsey yok. Anneanne, babaanne olmak para ile degil, sevgi ile alakali. Iki tarafta mecbur degil altin yada kiyafet almaya. Konu sahibi evlenecek, cocuk sahibi olacak yasa geldiyse, kendini korumasini, cizgilerini cekmesini bilmeli.
Bu zamana kadar hiç yalan söylemedim ama keşke elimde olsa da ailem 10 bin verdi desem. Aslında kimse bununla ezilecek değil. Fakat amacı ezmek olan kişi bunu duyunca öyle güzel ezilir ki... Ben zaten artık kendimden geçtim. Benim ailemi rahat bıraksın, insanları sanli yapmak zorunda oldukları bir şeyi yapmamış evlatlarına sahip çıkmamış gibi hissettirmesin. Bana bile ailen seni bu kadar uzağa boşuna evlendirmedi seni başından attı diyen insan.(600km uzak) ki ben sevgi dolu bir yuvada yetiştiğim için sürekli şükreden bir insan olarak bu lafa kahroldum.
Bazıları hic susmuyo .Yapacak birsey yok .Ne kadar laf anlatsanda anlamıyor maalesef
Canım endişe değil. Bu zamana kadar Hep nokta atışı yaptım. Yani kv neyi, ne zaman, ne şekilde yapacak o kadar iyi öğrendim ki. Keşke ben endişelensem ama haksız çıksam. Sayısız deneyimden sonra artık onu çözdüm. Eşim ve görümcem bile artık evet yapar diyor. Yapmaz, ya da şöyle yapar diyemiyor.Birak konussun. Kv'de öyle diyor diye, dogrumu diyor sanki? Kv'de kendinu astiginda, bir iki cümle ile sert ama dobra dobra tepkini göster.
Genel olarak kadinin dediklerine bu kadar takma. Kadinin gücü, senin verdigin kadar unutma. Sen onu umursamadigin anda, gücüde azalir. Bu konuda bir psikologa git bence. Cok fazla endise ediyorsun.
Tam da tahmin ettiğin gibi her şey. Sustuk ailece, saygılı olalım diye. Ama anlayana...Canım sen ve esin başak tiniz boyle seyleri takmani anlayabiliyorum ama yapma lütfen hamilesin zaten simdiden bunlari dusunmene gerek yok. Eminim esin de icten ice annesine sinir oluyordur ki,vurdumduymaz yonu de varmis aman takmaaa gibisinden. Ben ce takma kaynanani
Ben esimden biliyorum çünkü (basak)kendisi
Kayinvaliden inanilmaz terbiyesizmis yalnız. Tahmin ediyorum ki senin annen mutevazi ve hanimefendi
Zaten annen oyle oldugu icin kayinvaliden zehirli zehirli konusmus
Ah bana düşse böylesi var ya dişlerimle yerim onu
Babanlar napsinlar ellerinden geleni yapacaklar tabi ablan falanda illaki birseyler alır.
Yalniz artik biraksinlar ya boyle adeti töreyi yaziklar olsun insanların huzurunu bozuyorlar.
Ben oyle seyler okudum yok bebek dogdumu kiz annesi alirmis besigini vs diye bu isler boş
Esinle en guzelini alıp gözüne sokun.
Canım endişe değil. Bu zamana kadar Hep nokta atışı yaptım. Yani kv neyi, ne zaman, ne şekilde yapacak o kadar iyi öğrendim ki. Keşke ben endişelensem ama haksız çıksam. Sayısız deneyimden sonra artık onu çözdüm. Eşim ve görümcem bile artık evet yapar diyor. Yapmaz, ya da şöyle yapar diyemiyor.
Terbiyesiz yaaaTam da tahmin ettiğin gibi her şey. Sustuk ailece, saygılı olalım diye. Ama anlayana...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?