• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mecburlar mı?

Söz, nişan,düğün ,sünnet,bebek için altın saçmaladığının bir an önce bitmesi dileğiyle diyorum;ama yerine başka başka saçmalıkllar türetiliyor o da ayrı bir konu. Ailenize üzüldüm açıkçası. Ben olsam aileme bunu yaşatmamak adına eş tarafından gelebilecek her şeyi aldım deyip kapatırdım olayı.Anne-baba Çocuklarını iş güç sahibi yapar ama bitmiyor bitmiyor...Durumları iyi ise yardımcı olabilirler de neden diğerlerinden karşılık beklerler anlamıyorum. Ben niye bu kadar celallendim onu da anlamadım ama neyse 🤷‍♀️
İşte ben de anlamıyorum. Eşimden yana sıkıntım olsa çekmem de o beni mutlu etmek için çok çabalıyor ben bunu görüyorum.

Bizdeki adet anneanne ilk torunun herseyini alır. Beşik araba kıyafet.... sizinkini bilmiyorum.
Bunu çok sıkıntı yapıyorsanız siz alıp annenize verin, o vermiş gibi yapsın. Siz de kayınvalide yanında mahcup olmazsınız. Aslında mahcupluk bir durum yok ama kayinvalideler çok acımasız oluyor
Ahhh ahhh sizin bu durumunuz bana neler neler hatırlattı. 😭😭😭😭
İşte yaşayanlar daha iyi empati kurabiliyor ister istemez. Bakalım bir çok kişi aynı şeyi söyledi gizlice alıp anneme verebilirim. Hatta eşim bile bunu hoşgörür.

Eşini doğrusunu yapıyor insan çalışıp da ailesine 380 lira gönderemeyecek değil herhalde. Hatalı olan sizsiniz aileniz sizin için 20 bin lira kredi çekmiş hala bebek eşyasıydı çeyrekti kabul edebiliyorsunuz insanlardan. Genç insansınız birikim diyorsunuz aileniz yaşlı ömürlerimin en ihtimam gerektiren zamanlarında bir de siz birikim yapı diye mi kemer sıkacaklar
Benim bir şey beklediğimi nerden çıkardınız, bazı şeyleri çok ters anlamak istiyorsunuz. Eş kendi ihtiyacı olmazsa yapabilir bunu ve karşı tarafın gerçekten ihtiyacı varsa. Ayrıca bana yaşatılanları bilmeden bu yorumu yapmqnız gayet normal. Siz yaşasanız emin olun tırnağınızı dahi kıymazdınız.

İşte yaşayanlar daha iyi empati kurabiliyor ister istemez. Bakalım bir çok kişi aynı şeyi söyledi gizlice alıp anneme verebilirim. Hatta eşim bile bunu hoşgörür.
Çalışıyorsanız ailenizin kredisine de yardımcı olmaya çalışın.
Benim annem de çok ilgili biri değildi psikolojik nedenlerden dolayı bize pek neyse işte. Bir de üvey anne var.
Ilk kızımın tüm ihtiyaçlarını ablam kendi kızınınkileri vererek karşıladı. Ama hiçbiri eski püskü değil yepyeniydi. Araba, beşik, kıyafet küvet, biberon emzik.
Yani biz çok az bir şey aldık. Sonra ne oldu?
Bizde adet dedim yaa anneanneler yapar diye. Kayınvalide ne dese begenirsiniz? Ben anneanne olacaktım ( üç oglu var)ki bak nasıl bohça çıkarıyorum.( bohça derler) imali bir şekilde.
O kadar üzüldüm ki annemin durumunu bile bile bunu yüzüme vurdu. Siz böyle yazınca o geldi aklıma. 😭😭😭😭😭😭😭

Çalışıyorsanız ailenizin kredisine de yardımcı olmaya çalışın.
Benim annem de çok ilgili biri değildi psikolojik nedenlerden dolayı bize pek neyse işte. Bir de üvey anne var.
Ilk kızımın tüm ihtiyaçlarını ablam kendi kızınınkileri vererek karşıladı. Ama hiçbiri eski püskü değil yepyeniydi. Araba, beşik, kıyafet küvet, biberon emzik.
Yani biz çok az bir şey aldık. Sonra ne oldu?
Bizde adet dedim yaa anneanneler yapar diye. Kayınvalide ne dese begenirsiniz? Ben anneanne olacaktım ( üç oglu var)ki bak nasıl bohça çıkarıyorum.( bohça derler) imali bir şekilde.
O kadar üzüldüm ki annemin durumunu bile bile bunu yüzüme vurdu. Siz böyle yazınca o geldi aklıma. 😭😭😭😭😭😭😭
Ben her şeyini yaparım çocuğumun, kim nefe gücü yeterse yapsın ya da yapmasın yeterki huzur versinler. Kimse için doğurmuyorum ki. Kendilerini ne sanıyorlar anlayamadım gitti.

Tabiki kimseye güvenip çocuk yapmadınız. Eğer imkanın varsa annene gizliden eşinde bilmesin biraz para ver, veya sen bebeğe alışveriş yap sonra annen gelince annenin eline tutuştur kv Nin yanında versin sana, anladığım kadarıyla kv fesat bir kadın ve anneni çok üzeceğe benziyor. İmkanı olsa zaten yapar

Benim bir şey beklediğimi nerden çıkardınız, bazı şeyleri çok ters anlamak istiyorsunuz. Eş kendi ihtiyacı olmazsa yapabilir bunu ve karşı tarafın gerçekten ihtiyacı varsa. Ayrıca bana yaşatılanları bilmeden bu yorumu yapmqnız gayet normal. Siz yaşasanız emin olun tırnağınızı dahi kıymazdınız.
Ben şunu yaptım bunu yaptım diye kendimi ispat derdine hiç girmeyeceğim. Karşı tarafın ihtiyacı olup olmaması da göreceli şeyler; kimisi yolluku ihtiyaç sayar kimisi benim annem gibi tatili. Ben de annenin tatil parasını aylık 250 250 ödüyorum eşim bir şey desin kıyameti koparırım. Ailenizden birşeyler beklediğinizi ben çıkarmadım. Az para biriktirip ileride rahat etmek istiyoruz demişsiniz bir mesajınızda. İşte aileniz tam da o ileride dediğiniz zamanlarda ve istemeseniz bile anneniz şunu bunu yaparız dediğinde anne yapacağınızı yaptınız zaten hiç zorlamayın artık demiyorsunuz.

Güzelim annen ne yapsa yaranamayacak o yüzden ezilme de üzülme de....hepimiz bu süreçleri yaşadık inan.KV Sana bizde kız tarafı şunu yapar,bunu alır derse "bizde yapmaz ...çocuk eşimle benim soyadimi taşıyor çok şükür aslan gibi babası var çocuğumun o çalışıp alacak herseyini" dersin.Hic canini sıkma şimdiden.

Ben şunu yaptım bunu yaptım diye kendimi ispat derdine hiç girmeyeceğim. Karşı tarafın ihtiyacı olup olmaması da göreceli şeyler; kimisi yolluku ihtiyaç sayar kimisi benim annem gibi tatili. Ben de annenin tatil parasını aylık 250 250 ödüyorum eşim bir şey desin kıyameti koparırım. Ailenizden birşeyler beklediğinizi ben çıkarmadım. Az para biriktirip ileride rahat etmek istiyoruz demişsiniz bir mesajınızda. İşte aileniz tam da o ileride dediğiniz zamanlarda ve istemeseniz bile anneniz şunu bunu yaparız dediğinde anne yapacağınızı yaptınız zaten hiç zorlamayın artık demiyorsunuz.
Demiyor muyum? Bunu da bi yerden çıkarmışsınız. Ben kimseden iğne bile istemiyorum. Ne o taraftan ne bu taraftan herkesin kendi fikri ve fiili. Yapmayın desem de yapılacaklar var. Yapın zaten demem. İstiyorum ki herkes gönlünden geçeni gücünün yettiğini yapsın. Ben memnun olayım diye değil. Benim eşim ailesine yardim ediyorsa bunu sadece kendi parasıyla yapmıyor o para evimizin bütçesi. İhtiyaç olan şey bellidir madem yolluğa ihtiyacı var o zaman kalkıp araba almayacak ya da alacak da kendi zevki için aldığı şeyi Kendi ödemeyi bilecek. Benim mutfak masam yok benim de ihtiyacım bu ama ben başka şeylerimi tamamlamaya çalışıyorum onu bir köşeye bırakıyorum. Vediğim parayla 3 tane alırdım zaten masa ve başka ihtiyaçlarımı.

Güzelim annen ne yapsa yaranamayacak o yüzden ezilme de üzülme de....hepimiz bu süreçleri yaşadık inan.KV Sana bizde kız tarafı şunu yapar,bunu alır derse "bizde yapmaz ...çocuk eşimle benim soyadimi taşıyor çok şükür aslan gibi babası var çocuğumun o çalışıp alacak herseyini" dersin.Hic canini sıkma şimdiden.
Zaten verilecek o kadar çok cevap varki, benim aileme yaptıkları, ağlattıkları neticesinde. Ama beni geriyor ne olursa olsun. Bir koparsa pir kopacak yazık olacak. İster istemez bi ortamda karşılaşıcaz, ölüm-kalım var ben istiyorum ki yüz yüze bakabilelim ömür boyu.

insanlardan bir şey bekleyip durmasanız olmuyor mu?en az onun ailesine gönderdiği kadar siz de gönderin. göndermenizi istemezse aileniz ayrı bi hesap açın orayta biriktirin eşiniz bilmesin çocuğa yatırım olur ilerisi için. ailenizi niye sakız ediyorsunuz ki milletin ağzına. söylemeyin kimseye iyi ya da kötü bir şey

insanlardan bir şey bekleyip durmasanız olmuyor mu?en az onun ailesine gönderdiği kadar siz de gönderin. göndermenizi istemezse aileniz ayrı bi hesap açın orayta biriktirin eşiniz bilmesin çocuğa yatırım olur ilerisi için. ailenizi niye sakız ediyorsunuz ki milletin ağzına. söylemeyin kimseye iyi ya da kötü bir şey
Haydaa ya bir şey istiyorum diye bir cümle mi kurmuşum? Haberim yok vallahi. Senin paran benim param yok eşimle. O zamanında söz vermiş babasına vericem dedi. Ben çalışmaya daha 7 aydır başladım. Başladığımdan beri ufak tefek ihityaçlarımızı tamamlamaya çalıştık. Yeni evli çift olarak. Tek maaş ile geçindir 1 sene. Asgari ücret düzeyinde bir maaşla ne yapılabilirdi de ailesi bize bu yükü yükledi? Az empati kurun ya hu. Ben işe başladım başlayalı zaten az rahat nefes aldık. Bana psikolojik olarak yaşatılanlar bi başka boyut. Eşim benden özür diledi verdim bi söz dönemedim dedi. Ben de daha fazla üzmedim. Ödüyoruz. Kısasa kısas yapamadım ailemi yuvamı düşündüm. Eşimin iyi niyetinde diyemediği şeyi "önce biz" i göz önüne koydum. Çalışmadığım dönem elimizdeki az ziynetlerden kullandık onu yerine koymaya çalıştık. Şimdi hamileyim ona masraf çıkacak onun derdindeyim. Eşimden gizli yapamam bir şey, o da yapamaz hesap ortadadır bizde. Kafesin içinde yaşamıyorum benim de kendime göre giderlerim var.

Ilk bebegin herseyini kız tarafı ikinciyi erkek tarafı yapar filan diye de adet mi varmis ilk kez duyuyorum??
Bence anne ve babası sorumludur dünyaya getirtikleri bebegin herşeyinden..mantıklı olan bu değil mi?
Tamam hediye olarak gelir tabiki ordan burdan da kimseyi almaya mecbur bırakmak ne biliyim tuhaf ya

Ilk bebegin herseyini kız tarafı ikinciyi erkek tarafı yapar filan diye de adet mi varmis ilk kez duyuyorum??
Bence anne ve babası sorumludur dünyaya getirtikleri bebegin herşeyinden..mantıklı olan bu değil mi?
Tamam hediye olarak gelir tabiki ordan burdan da kimseyi almaya mecbur bırakmak ne biliyim tuhaf ya
Ya evet işte ben de bu fikirdeyim. Kendi yalanına kendi inanmak gibi bir şey yaptıkları.

O huzur vermeyecek diye beni seven eşimi bırakacak, annelikten mahdum kalacak değilim. Eşim arkamda, o ne yaparsa yapsın. Benim danışmak istediğim düşündüğüm gibi davranırsa ben nasıl bir tepki vermeliyim?

Eger öyle bir şey yaparsa aldığı ne var ne yok kapinin önüne koyun. Maksat size destek olmaksa zaten lafini etmez yok degilse kötü niyetinin karşılığını vermiş olursunuz

Eger öyle bir şey yaparsa aldığı ne var ne yok kapinin önüne koyun. Maksat size destek olmaksa zaten lafini etmez yok degilse kötü niyetinin karşılığını vermiş olursunuz
Bu da iyi fikir eğer lafını ederse tüm yaptıklarını aldıklarını kapısının önüne bırakırım. Hatta eşim bırakır.

Ailenizin bebeginize bir sey alip almamasi kimseyi ilgilendirmez.
Kv-niz laf soktugunda susturmasini bilmelisiniz.

Aman şu düğün dernek işlerinde kız tarafı alsın, erkek tarafı alsın tantanaları bitmiyor diye kızınıyorken bir de "Torun adetleri" mi çıkmış?

Şu geleneklere bir güncelleme gelse de kurtulsak toplum olarak!

Aman şu düğün dernek işlerinde kız tarafı alsın, erkek tarafı alsın tantanaları bitmiyor diye kızınıyorken bir de "Torun adetleri" mi çıkmış?

Şu geleneklere bir güncelleme gelse de kurtulsak toplum olarak!
Bu tür gelenekçi görüşlerin acısını çeken son kuşak olmamız dileğiyle. Dilerim çocuklarımız mutlu mesut evlilikler yaşar.

Back