• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mecburlar mı?

Arkadaşlar benim konularımı az çok bilen bilir. Kv ile neler yaşadığımı, bana neler ettiğini. Şimdi bebeğimiz olacak Allahın izniyle. Kv her yaptığını söyleyen, karşılığını bin kat bekleyen bir insan. İstediği olmayınca hakaretlere başlayan biri. Bebeğimiz için de yine hazırlıklar içinde. Onların arabası için 7 aydır 380 tl ödüyoruz, eşim biz evlenmeden önce söz vermiş baba sen al ben yardim ederim. Bu konuda ayrı tartıştım sen neye dayanıp böyle bir söz verdin diye. Biz onların borcunu öderken kv anneler günü diye eşine tüm yolluklarını değiştirtmiş. Geçen de stor perde yaptırmış. Yani hem ihtiyaçları var gibi davranıp hem de zevklerinden geri durmuyorlar. Biz de borç ödüyoruz. Benim ailem ise biz evlenirken kredi çekti 20 bin hala onu ödüyor. Akşam annemle konuştum dedi kızım sen bana anne şu şu lazım olur de alayım kıyafet-ıvırzıvır , yapabilirsek bi de çeyrek yaparız. Ama büyük bi maddi destekte bulunacak gücümüz yok. Kv çeyiz alma zamanı annemi çok ağlattı laf sokmalarıyla. Ki öyle az bir şey de yapmadılar bir emekli maaşı var babamın bi de kredi çektiler. Yatak odası aldık, l koltuk aldık 4 bine, perde, yolluk, ıvır zıvır mutfak eşyaları derken bir sürü masraf yaptık. Düğün de bizim ikamet ettiğimiz yerde oşdu gelen gidenle hep ailem meşguldü. Şimdi annem diyor biz oraya gelince bana yine şunu alsaydınız, biz şunu yaptık bunu yaptık demez inşallah. Ben eşimle konuştum o da dedi kimse bir şey yapmasa da olur. Bizimkiler merak ediyor yapıyor, dedim o zaman annen benim anneme o mutlu günümüzü zehir etmesin. Şimdi benim ailem kız ailesi diye bebeğim için illaki bir şey yapmak zorunda mı? Ablama durumları vardı altın takıp, bebek arabası için 800 tl yardim etmişlerdi. Bi de kıyafetlerinin bir kısmını almışlardı. Ama o zaman ne benim evliliğim vardı ortada ne de kredi. Şimdi annem diyor kızım elimizde olsa yapmaz miyiz? Benim tedirgin olmamı gerektirecek bir durum yok değil mi?çocuk benim çocuğum ille masrafını birilerine yüklemem gerekmiyor heralde. Oldu ki bu dediklerime maruz kaldım nasıl bir tepki versem doğru olur? Çalışıyorum 7 aydır, öğretmenim.

Ek: benim zaten çocuğum için her şeyi alacak çok şükür.
demek ki neymiş çalışan ayaklarının üstünde duran kendi ekmeğini kazanıp erkeğin eline bakmayan kadın ezilmez diye bir şey yok...e be bacım sen öğretmensin biz işi olmayan kazanamayan ev kadını...sen böyleysen peki biz ne yapalım..niye evlenir bu kadınlar anlamam rahatlık mı batıyor bilmem ki..

Canım, benim 3 aylık bir kızım var çok şükür. Kimsede bir şey almadı. Kendimiz aldık. Babam küpe beğenip almış biraz büyüyünce taksin diye. O kadar yani. Illa birisinin bisey almasına gerek yok
Ya en güzeli bu zaten. Keşke kimse bir tel dahi almasa da konuşmasa. Bunu beni ailem asla yımaz. Ama bunlar böyle. Ev konusunda da bana kalsa evlenmzdim paramı biriktirip eşyamı alıp evlenirdim fakat yine göz boyamalarla evlendik. Sonradan çıktı öteki yüzü. Kv böyle sadece ne kp ne de eşim bana dert olmadı.

Hayır ben 1 buçuk yıllık evliyim. İlk 6 ay bu dediğinizi yapmaya çalıştılar. Ama şuan bana yaklaşamıyor bile çünkü beni bırakmaz dediği oğlu benim haklı olduğumu bildiğinden hep yanımdaydı, kızı hep beni destekledi. O yüzden bana çok fazla yanaşamıyor fakat bebeği bahane edip tekrar bir maraz sokacak diye korkmuyor da değilim. Çünkü biktim... bir an önce atanıp uzaklaşmak istiyorum.
Yanaşamıyor ama yanaşma ve maraza çıkarma ihtimali bile sizi tedirgin ediyor.
Konunuzu tekrar okudum,
tedirginliğiniz satırlardan taşıyor.
Bildiğiniz psikolojik baskı altına almış kadın sizi.
Bunun farkına varırsanız,
durumu yönetmeniz ve süreçten,
duygusal anlamda daha az etkilenmeniz mümkün olabilir.

Ya en güzeli bu zaten. Keşke kimse bir tel dahi almasa da konuşmasa. Bunu beni ailem asla yımaz. Ama bunlar böyle. Ev konusunda da bana kalsa evlenmzdim paramı biriktirip eşyamı alıp evlenirdim fakat yine göz boyamalarla evlendik. Sonradan çıktı öteki yüzü. Kv böyle sadece ne kp ne de eşim bana dert olmadı.
Onların huyudur canım o. Evlenmeden melek, evlenince şeyt.n.
Sen annene laf söyletme, eşin izin vermesin yeter. Ezmesinler annecini❤

demek ki neymiş çalışan ayaklarının üstünde duran kendi ekmeğini kazanıp erkeğin eline bakmayan kadın ezilmez diye bir şey yok...e be bacım sen öğretmensin biz işi olmayan kazanamayan ev kadını...sen böyleysen peki biz ne yapalım..niye evlenir bu kadınlar anlamam rahatlık mı batıyor bilmem ki..
Aslında çok çok iyi biliyor ki bu kız bizi sağ elinden sol eline sallar o yüzden de ego savaşı veriyor. Çok egoist bir kadın. Bana açık açık sen çalışınca oğlum ezilir senin altında senin maaşı daha çok olacak dedi. Benim eşimle aramda hiçbir sorun yok ben bi kadının egosu uğruna yuvamı neden yıkayım, ya da eşime üzüntü vereyim. O diyor ven senin yanındayım daha ne yapayım?

Yanaşamıyor ama yanaşma ve maraza çıkarma ihtimali bile sizi tedirgin ediyor.
Konunuzu tekrar okudum,
tedirginliğiniz satırlardan taşıyor.
Bildiğiniz psikolojik baskı altına almış kadın sizi.
Bunun farkına varırsanız,
durumu yönetmeniz ve süreçten,
duygusal anlamda daha az etkilenmeniz mümkün olabilir.
Öyle tabi ama şuan eskiye göre çok çok rahatım. Çünkü bana 1 kişi bile nehir sen kurda yanlışsın demedi. Beni huzursuz eden şey benim bu mutlu zamanlarıma kibrit suyu dökebilecek olması. Çünkü eğer öyle bir şey yaparsa bir daha dönüşü olmayan bir yola sokacak bizi ve ben eşimi çok çok seviyorum bir anlık öfkeyle hareket dernek değil de yanlışını göstermek bir ömür mutlu olmak istiyorum. Çünkü daha önümüzde up uzun bir ömür var. Arada oğlu var, torunu olacak...

kayinvalidenizin laf yapacagini dusunuyorsaniz kendinizde calisiyorsunuz madem aldiklarjnizi annem
aldi dersiniz olur biter :)

Bu dediğini ev konusunda yaptı bana. Ben aldım evi size ven aldım. Sen de benim her istediğimi yapacaksınız getirdi lafı. Eşime dedim çıkalım bu evden. O zaman kv 360 derece döndü. Dedim eşim bir başkasıyla evlense o oturacaktı bu evde ben evlendim ben oturuyorum sen oğluna yaptın bu evi. İstemiyorsan çıkarız gideriz. Uzun zamandır ev konusu yok.
360 derece dönerse tekrar aynı yere gelir. 180’dir o.

Sizin yerinizde olsam atanmayı falan bahane etmez, bu aydan başlardım aileme yardım etmeye. Asıl ihtiyacı olan onlarmış, eşinize de söyleyin her ay bir miktar para vereceğinizi. Böylece anneniz daha az maddi sıkıntıya gireceği için gönlüne göre bir şeyler de alabilir bebeğinize o parayla.

kayinvalidenizin laf yapacagini dusunuyorsaniz kendinizde calisiyorsunuz madem aldiklarjnizi annem
aldi dersiniz olur biter :)
Şu 1 aydır cinsiyet tam belli oldu. Ve son maaşımla gidip bir şeyler aldım eşim de yanımdaydı. 3 Ay daha çalışmayı düşünüyorum. Dediğiniz mantıklı bundan sonrakilerin bir kısmı için öyle diyebilirim.

360 derece dönerse tekrar aynı yere gelir. 180’dir o.

Sizin yerinizde olsam atanmayı falan bahane etmez, bu aydan başlardım aileme yardım etmeye. Asıl ihtiyacı olan onlarmış, eşinize de söyleyin her ay bir miktar para vereceğinizi. Böylece anneniz daha az maddi sıkıntıya gireceği için gönlüne göre bir şeyler de alabilir bebeğinize o parayla.
İlk zamanlar bana karşı çok çok iyidi yani eviniz var para biriktirin derdi, yani ilk zamanki hallerine dönüverdi demek ki isteyince oluyormuş. Atanmak bahane değil maalsef. Eşimin öyle ahım şahım maaşı yok faturalar ve borca gidiyor. Eşya borcumuz yok fakat bu araba için ödenen 380 tl, telefon almıştık ve eşimin motoru için bir taksit var o ödeniyor benim maaşım da anca doğacak çocuk için kenara bir çeyrek atıyoruz. Yol parası, eşime ve bana harçlık. Elimize kalan bir şey olmuyor yani. Atandığımda alacağım 5 bin ile şuan aldığım 2 bin boy ölçüşemiyor.

Bence market pazar su bu derken biraz para ayır. Ayda 300 ayirsan 3 ayda 900 eder. Rahatlıkla bir altın ve yanına birkaç şey alabilirler. Aldıklarının çoğunu annem aldı diyebilirsin, hatta eşinle anlaşıp Her şeyi sen alıp kv ye annem aldı diyebilirsin. Sıkma canını

İlk zamanlar bana karşı çok çok iyidi yani eviniz var para biriktirin derdi, yani ilk zamanki hallerine dönüverdi demek ki isteyince oluyormuş. Atanmak bahane değil maalsef. Eşimin öyle ahım şahım maaşı yok faturalar ve borca gidiyor. Eşya borcumuz yok fakat bu araba için ödenen 380 tl, telefon almıştık ve eşimin motoru için bir taksit var o ödeniyor benim maaşım da anca doğacak çocuk için kenara bir çeyrek atıyoruz. Yol parası, eşime ve bana harçlık. Elimize kalan bir şey olmuyor yani. Atandığımda alacağım 5 bin ile şuan aldığım 2 bin boy ölçüşemiyor.
Orasını siz daha iyi bilirsiniz tabii ama elinizden geliyorsa 100-200 lira da olsa harçlık vermekte fayda var diye düşündüm. Ama canınızı sıkmayın, lafınızı esirgemezseniz kayınvalideniz de hiçbir şeyi eksiklikmiş gibi yüzünüze vuramaz. Allah yardımcınız olsun.

Bence market pazar su bu derken biraz para ayır. Ayda 300 ayirsan 3 ayda 900 eder. Rahatlıkla bir altın ve yanına birkaç şey alabilirler. Aldıklarının çoğunu annem aldı diyebilirsin, hatta eşinle anlaşıp Her şeyi sen alıp kv ye annem aldı diyebilirsin. Sıkma canını
Bizim ev bütçemiz biraz açık. Yani para ortaya koyulur borç ödenir kalanla aştın parası ayrılır geri kalan 2 ye bölünür. Pazar parası hariç eşime de bana da aylık 400 tl kalır en çok. Kişisel paramız bu yine başka ihtiyaçlar kartla alınır. Yani ben en fazla 100 tl ayırabilirim şu 3 ayda çünkü gebeyim yeme içmeye çok fazla harcıyorum iş yerimde yemek çıkmıyor.

Bizim ev bütçemiz biraz açık. Yani para ortaya koyulur borç ödenir kalanla aştın parası ayrılır geri kalan 2 ye bölünür. Pazar parası hariç eşime de bana da aylık 400 tl kalır en çok. Kişisel paramız bu yine başka ihtiyaçlar kartla alınır. Yani ben en fazla 100 tl ayırabilirim şu 3 ayda çünkü gebeyim yeme içmeye çok fazla harcıyorum iş yerimde yemek çıkmıyor.

Yeme içmeye neden çok fazla harcıyorsunuz?
Hamileyken de normal zamanda olduğu gibi beslenebilirsiniz. Ben annem için her turlu yapardım heralde. Bu 3 ay evden goturun 100 degil de 200 olur ama biseyler alınır yani.

Arkadaşlar benim konularımı az çok bilen bilir. Kv ile neler yaşadığımı, bana neler ettiğini. Şimdi bebeğimiz olacak Allahın izniyle. Kv her yaptığını söyleyen, karşılığını bin kat bekleyen bir insan. İstediği olmayınca hakaretlere başlayan biri. Bebeğimiz için de yine hazırlıklar içinde. Onların arabası için 7 aydır 380 tl ödüyoruz, eşim biz evlenmeden önce söz vermiş baba sen al ben yardim ederim. Bu konuda ayrı tartıştım sen neye dayanıp böyle bir söz verdin diye. Biz onların borcunu öderken kv anneler günü diye eşine tüm yolluklarını değiştirtmiş. Geçen de stor perde yaptırmış. Yani hem ihtiyaçları var gibi davranıp hem de zevklerinden geri durmuyorlar. Biz de borç ödüyoruz. Benim ailem ise biz evlenirken kredi çekti 20 bin hala onu ödüyor. Akşam annemle konuştum dedi kızım sen bana anne şu şu lazım olur de alayım kıyafet-ıvırzıvır , yapabilirsek bi de çeyrek yaparız. Ama büyük bi maddi destekte bulunacak gücümüz yok. Kv çeyiz alma zamanı annemi çok ağlattı laf sokmalarıyla. Ki öyle az bir şey de yapmadılar bir emekli maaşı var babamın bi de kredi çektiler. Yatak odası aldık, l koltuk aldık 4 bine, perde, yolluk, ıvır zıvır mutfak eşyaları derken bir sürü masraf yaptık. Düğün de bizim ikamet ettiğimiz yerde oşdu gelen gidenle hep ailem meşguldü. Şimdi annem diyor biz oraya gelince bana yine şunu alsaydınız, biz şunu yaptık bunu yaptık demez inşallah. Ben eşimle konuştum o da dedi kimse bir şey yapmasa da olur. Bizimkiler merak ediyor yapıyor, dedim o zaman annen benim anneme o mutlu günümüzü zehir etmesin. Şimdi benim ailem kız ailesi diye bebeğim için illaki bir şey yapmak zorunda mı? Ablama durumları vardı altın takıp, bebek arabası için 800 tl yardim etmişlerdi. Bi de kıyafetlerinin bir kısmını almışlardı. Ama o zaman ne benim evliliğim vardı ortada ne de kredi. Şimdi annem diyor kızım elimizde olsa yapmaz miyiz? Benim tedirgin olmamı gerektirecek bir durum yok değil mi?çocuk benim çocuğum ille masrafını birilerine yüklemem gerekmiyor heralde. Oldu ki bu dediklerime maruz kaldım nasıl bir tepki versem doğru olur? Çalışıyorum 7 aydır, öğretmenim.

Ek: benim zaten çocuğum için her şeyi alacak çok şükür.
Bizdeki adet anneanne ilk torunun herseyini alır. Beşik araba kıyafet.... sizinkini bilmiyorum.
Bunu çok sıkıntı yapıyorsanız siz alıp annenize verin, o vermiş gibi yapsın. Siz de kayınvalide yanında mahcup olmazsınız. Aslında mahcupluk bir durum yok ama kayinvalideler çok acımasız oluyor
Ahhh ahhh sizin bu durumunuz bana neler neler hatırlattı. 😭😭😭😭

Eşini doğrusunu yapıyor insan çalışıp da ailesine 380 lira gönderemeyecek değil herhalde. Hatalı olan sizsiniz aileniz sizin için 20 bin lira kredi çekmiş hala bebek eşyasıydı çeyrekti kabul edebiliyorsunuz insanlardan. Genç insansınız birikim diyorsunuz aileniz yaşlı ömürlerimin en ihtimam gerektiren zamanlarında bir de siz birikim yapı diye mi kemer sıkacaklar

Söz, nişan,düğün ,sünnet,bebek için altın saçmaladığının bir an önce bitmesi dileğiyle diyorum;ama yerine başka başka saçmalıkllar türetiliyor o da ayrı bir konu. Ailenize üzüldüm açıkçası. Ben olsam aileme bunu yaşatmamak adına eş tarafından gelebilecek her şeyi aldım deyip kapatırdım olayı.Anne-baba Çocuklarını iş güç sahibi yapar ama bitmiyor bitmiyor...Durumları iyi ise yardımcı olabilirler de neden diğerlerinden karşılık beklerler anlamıyorum. Ben niye bu kadar celallendim onu da anlamadım ama neyse 🤷‍♀️

Yeme içmeye neden çok fazla harcıyorsunuz?
Hamileyken de normal zamanda olduğu gibi beslenebilirsiniz. Ben annem için her turlu yapardım heralde. Bu 3 ay evden goturun 100 degil de 200 olur ama biseyler alınır yani.
Evden götüremiyorum, ilk zamanlar götürüyordum sonra arkadaşlara bu benim yemeğim yemeyin diyemiyorum 2-3 kişi daha aynı masada yiyoruz onlar da ortak olabiliyor. Normalde iyi beslenen biri değilim ama şuan çok iyi beslenmeye çalışıyırum. Et, balık, meyve derken zaten bir sürü para gidiyor. Bunlar ucuz şeyler değil. Özel eğitimciyim özel gereksinimli çocuklarla iç içeyim ve bu beni çok etkiliyor. İyi gelişsin diye elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Ki elimizdeki çok para değil.

Back