Aynen bu iyi bir cümle olmuş. Ben çeyiz meselesinde çok tartıştım keşke siz de hiçbir şey yapmasaydınız diye. Şimdi aynı konuyu bebek eşyasına da taşır diye aklımı kurcaladı.O zaman kvnizi bu kadar dert etmeyin.
Son cümlede yazmıştım. Öyle davranmadan açık açık konuşun anneme böyle davranma biz sizi yarıştırmıyoruz herkes gönlünden geçeni elinden geleni yapsın yeter diye.
O zaman sorun yok.Öyle bir şey yazmadım ki, o yüzden soruyu anlayamadım. Bizim zaten kimsenin yardımına ihtiyacımız yok çok şükür.
Aslında olmamız gerekiyor çok doğru, eşim ailesine yardim ederken ben de buna seyirci kalıyorum ama atanırsam bunu telafi edicem inşallah.Neden ailenizin kredisine ortak olmuyorsunuz
Aileniz sizin düğününüz için kredi ve çekmiş ve hala onu ödüyorlar değil mi ondan bahsediyorum onlar sizin için borç öderken eşiniz babasının araba borcuna yardım ediyor annesinin eşyalarını yeniliyor, ben yerinizde olsam birikim yapacağına babamın ödediği krediye yardım ederim.Bizim eşya borcumuz yok ama alınacak bir sürü eksiğimiz var ama biz diyoruz az para biriktirelim de ilerde rahat ederiz.
Konuşmaya başlarsa zaten sonu iyi olmayacak, ben evimin huzuru için en makul yolu bulmaya çalıştım hep.O zaman sorun yok.
Buraya yazdığınız son cümleyi,
kayınvaldenize de söyleyip susturun kendisini.
Biz sadece araba ya 7 ay ödedik 380 tl. Eşyalarını kendisi değişti fakat bu bile sinir bozucu madem durumun var kendi borcunu kendin öde. Eşime dedim o kadar aile önemliyse ben ağaç kovuğundan çık adım benim ailem de sıkıntıda. Bu konular aramızda uzunca sürdü ben atanırsam inşallah aileme az da olsa destek olacağım. Zaten şuan onlara veriyoruz hala onları ki bir de bizim ufak tefek borcumuz bitsin...Aileniz sizin düğününüz için kredi ve çekmiş ve hala onu ödüyorlar değil mi ondan bahsediyorum.onalr sizin için borç öderken eşiniz babasının araba borcuna yardım ediyor annesinin eşyalarını yeniliyor, ben yerinizde olsam birikim yapacağına babamın ödediği krediye yardım ederim.
O oluyorsa kesinlikle siz de destek olun.Aslında olmamız gerekiyor çok doğru, eşim ailesine yardim ederken ben de buna seyirci kalıyorum ama atanırsam bunu telafi edicem inşallah.
Keşke ceyizde de böyle yapmasına izin vermeseydiniz ama olan olmuş. Sınırınızı çizin haddini bilsin kv. Yada ailenle hiç bi şekilde karşılaştırma ki söylemeye fırsat bulamasın. En son aynı şeyr devam ediyorsa yaptıysan torununa yaptın benim ailemin başına vurmak için yaptıysan yapmasaydın de e artık susar.Aynen bu iyi bir cümle olmuş. Ben çeyiz meselesinde çok tartıştım keşke siz de hiçbir şey yapmasaydınız diye. Şimdi aynı konuyu bebek eşyasına da taşır diye aklımı kurcaladı.
Ya evet o da doğru her ay 400 tl yi anneme versem o da yapardı derim.Kendin aldiğin herseyi annem aldi diyeceksin .Doguma kadar para biriktirip ne kadarlik altin alabiliyorsan alıp annene verip tak diyeceksin .
Kv yede her ay size alinan seylerle bir kamyon bebek esyası alınır deyip agzini kapatacaksin .
Valla size yüzde yüz katılıyorum okurken resmen sinirlendim bende aile o kadar borç altına girmiş tekrar mi girsin madem durumunuz musait siz yapın o zaman yazık o aileye emekli maasla kredi ödemek çok zorOkurken içim şişti
MECBUR DEĞİLLER
Madem çalışıyorsunuz
Eşinizin ailesi için her ay 300 küsür ödüyorsunuz
Düşün artık ailenizin yakasından
Tavrınızı koyun eşinize ve ailesine
bırakın ailenizde rahat etsin artık
Bende tam olarak bu yüzden neden çocuk yaptınız diye sormuştum.Kusura bakmayın ama ben sizi,etki altına alıp, pasifize ettiklerini algıladım yazdıklarınızdan.
Bu dediğini ev konusunda yaptı bana. Ben aldım evi size ven aldım. Sen de benim her istediğimi yapacaksınız getirdi lafı. Eşime dedim çıkalım bu evden. O zaman kv 360 derece döndü. Dedim eşim bir başkasıyla evlense o oturacaktı bu evde ben evlendim ben oturuyorum sen oğluna yaptın bu evi. İstemiyorsan çıkarız gideriz. Uzun zamandır ev konusu yok.Keşke ceyizde de böyle yapmasına izin vermeseydiniz ama olan olmuş. Sınırınızı çizin haddini bilsin kv. Yada ailenle hiç bi şekilde karşılaştırma ki söylemeye fırsat bulamasın. En son aynı şeyr devam ediyorsa yaptıysan torununa yaptın benim ailemin başına vurmak için yaptıysan yapmasaydın de e artık susar.
Bak nabzını öğrenmişsin bundan sonra böyle davranman gerekiyor demekki anlaması için.Bu dediğini ev konusunda yaptı bana. Ben aldım evi size ven aldım. Sen de benim her istediğimi yapacaksınız getirdi lafı. Eşime dedim çıkalım bu evden. O zaman kv 360 derece döndü. Dedim eşim bir başkasıyla evlense o oturacaktı bu evde ben evlendim ben oturuyorum sen oğluna yaptın bu evi. İstemiyorsan çıkarız gideriz. Uzun zamandır ev konusu yok.
Canım, benim 3 aylık bir kızım var çok şükür. Kimsede bir şey almadı. Kendimiz aldık. Babam küpe beğenip almış biraz büyüyünce taksin diye. O kadar yani. Illa birisinin bisey almasına gerek yokArkadaşlar benim konularımı az çok bilen bilir. Kv ile neler yaşadığımı, bana neler ettiğini. Şimdi bebeğimiz olacak Allahın izniyle. Kv her yaptığını söyleyen, karşılığını bin kat bekleyen bir insan. İstediği olmayınca hakaretlere başlayan biri. Bebeğimiz için de yine hazırlıklar içinde. Onların arabası için 7 aydır 380 tl ödüyoruz, eşim biz evlenmeden önce söz vermiş baba sen al ben yardim ederim. Bu konuda ayrı tartıştım sen neye dayanıp böyle bir söz verdin diye. Biz onların borcunu öderken kv anneler günü diye eşine tüm yolluklarını değiştirtmiş. Geçen de stor perde yaptırmış. Yani hem ihtiyaçları var gibi davranıp hem de zevklerinden geri durmuyorlar. Biz de borç ödüyoruz. Benim ailem ise biz evlenirken kredi çekti 20 bin hala onu ödüyor. Akşam annemle konuştum dedi kızım sen bana anne şu şu lazım olur de alayım kıyafet-ıvırzıvır , yapabilirsek bi de çeyrek yaparız. Ama büyük bi maddi destekte bulunacak gücümüz yok. Kv çeyiz alma zamanı annemi çok ağlattı laf sokmalarıyla. Ki öyle az bir şey de yapmadılar bir emekli maaşı var babamın bi de kredi çektiler. Yatak odası aldık, l koltuk aldık 4 bine, perde, yolluk, ıvır zıvır mutfak eşyaları derken bir sürü masraf yaptık. Düğün de bizim ikamet ettiğimiz yerde oşdu gelen gidenle hep ailem meşguldü. Şimdi annem diyor biz oraya gelince bana yine şunu alsaydınız, biz şunu yaptık bunu yaptık demez inşallah. Ben eşimle konuştum o da dedi kimse bir şey yapmasa da olur. Bizimkiler merak ediyor yapıyor, dedim o zaman annen benim anneme o mutlu günümüzü zehir etmesin. Şimdi benim ailem kız ailesi diye bebeğim için illaki bir şey yapmak zorunda mı? Ablama durumları vardı altın takıp, bebek arabası için 800 tl yardim etmişlerdi. Bi de kıyafetlerinin bir kısmını almışlardı. Ama o zaman ne benim evliliğim vardı ortada ne de kredi. Şimdi annem diyor kızım elimizde olsa yapmaz miyiz? Benim tedirgin olmamı gerektirecek bir durum yok değil mi?çocuk benim çocuğum ille masrafını birilerine yüklemem gerekmiyor heralde. Oldu ki bu dediklerime maruz kaldım nasıl bir tepki versem doğru olur? Çalışıyorum 7 aydır, öğretmenim.
Ek: benim zaten çocuğum için her şeyi alacak çok şükür.
Hayır ben 1 buçuk yıllık evliyim. İlk 6 ay bu dediğinizi yapmaya çalıştılar. Ama şuan bana yaklaşamıyor bile çünkü beni bırakmaz dediği oğlu benim haklı olduğumu bildiğinden hep yanımdaydı, kızı hep beni destekledi. O yüzden bana çok fazla yanaşamıyor fakat bebeği bahane edip tekrar bir maraz sokacak diye korkmuyor da değilim. Çünkü biktim... bir an önce atanıp uzaklaşmak istiyorum.Bende tam olarak bu yüzden neden çocuk yaptınız diye sormuştum.
Mesleğime tam anlamıyla başlayayım ben onlara destek olucam inşallah.Kimse birşey almak zorunda değil. Bir hediye alınır durumları varsa altın o kadar. Bizde bebeğin masraflarını kız tarafı yapar diye bir adet yok. Kv derse böyle şeyler cevabın verirsiniz. Ayrıca ailenize de sizin yerinizde olsam geri öderdim çektikleri krediye.
Allah yardımcın olsun bebekten sonra yine aynısını yaparsa yine tavrını belli et. Oda öyle işte napıcan.Hayır ben 1 buçuk yıllık evliyim. İlk 6 ay bu dediğinizi yapmaya çalıştılar. Ama şuan bana yaklaşamıyor bile çünkü beni bırakmaz dediği oğlu benim haklı olduğumu bildiğinden hep yanımdaydı, kızı hep beni destekledi. O yüzden bana çok fazla yanaşamıyor fakat bebeği bahane edip tekrar bir maraz sokacak diye korkmuyor da değilim. Çünkü biktim... bir an önce atanıp uzaklaşmak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?