• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mecbur kalınca intihar etmek günah mı?

Sınavdan kötü aldım
Kuzum yaaaa sınav dediğin nedir ki,hiç birşey senden kıymetli değil.Yasin küçük önünde uzun bir hayat var düşeceksin kalkacaksin.Harika yerler görüp , müthiş insanlarla tanışacaksın.Cok sevilip ,çok seveceksin.Tecrube ede ede ,çok çalışarak istediğin ,hayal ettiğin hayatı yaşayacaksın Pes etmek yok . Sıkılırsan yaz buraya biz seni dinleriz

Ben lisede en kotu ogrenciler arasindaydim sinifta kalmamak icin cirpiniyodum. Sonra universitede kapi kapiyi acti ve harika bir sirkette guzel paralarla calisiyorum. Suan hatirlamiyorum bile aldigim notlari. Sende hatirlamicaksin gozunde buyutme. Sadece gunu gunune otur ve ders notlari cikar. Malesef biraz emek vermen gerek bu konuda. Ama inanki hatilamicaksin bile bu gunleri. Cikar kafandan boyle korkutucu seyleri. Cok zorlaniyosandan bir aile buyugunden yada ogretmeninden destek al. Emin ol iletisim en iyi yontem bu durumlarda.

Ohooo ben bi kere 9 tane zayıf getirmiştim tamda 9.sınıftayken😁 biraz kızdılar o kadar hiç birşey olmuyor yani şuan 38 yaşındayım çoktan unutuldu. Aklını başına al güzel kızım intihar ederek ahirete gidersen ebedi sıkıntı da olursun

Son düzenleme:
9. sınıfa gidiyorum bütün sınavlarım berbat
Fen lisesinden mezun biri olarak sana şunu söyleyeyim. Ortaokulda çok iyiydi notlarım. Liseye geçince 9.sınıfta sınavlar başladı. İlk sınav sonucum 36ydı. Hayatımın şokunu yaşamıştım. Yatılı okuyordum liseyi. Annemi arayıp hüngür hüngür ağlayarak 36 aldığımı söylemiştim. Annem hala anlatır. O kadar içli içli ağlamışım ki annem de dayanamayıp ağlamış. Telefonda karşılıklı ağlaşmışız. Gülerek hatırlıyoruz şimdi. Sonra 40lar 50ler hatta 28 aldığım fizik sınavım 😄 tabi yüksek notlar da aldım. İlk sene neyin ne olduğunu anlayana kadar böyle notlar normal. Asla ama asla intihar düşünecek kadar önemseme derslerini. Hayatın sonu değil,asla değil

Hayatın çok değerli . Çocuksun sen daha . Sakın .
Herşey yoluna girer . Sakın yavrum bak . Sınavlar hayatından daha değerli olabilir mi ?
Hadi şimdi aklını dağıtacak güzel blr şeyler yap . Film izle , müzik dinle .
Sonra derslerine düzenli çalışacağın iyi bir sistem oluşturursun .

Bunun için hayatınızı yok etmeye değer mi? 2. dönem derslerinizi sıkı çalışır hepsini düzeltirsiniz.
Daha dün sizin yaşlarda 2 kız sınavlarının kötü geçtiğini konuşuyordu kesin çakıyorum diyorlardı birbirlerine.
Sınavlar sizin canınızdan kıymetli değil ve telafi edilebilirler ama hayatınızı yok etmenin telafisi yok, aileniz hele de annenizin ciğeri yanar, gerekirse profesyonel destek alın.

Daha çok küçüksün.boyle saçma sapan düşüncelerinl sil at aklından lütfen. Ailenden cekiniyorsan onlara 2. Dönem düzeltecegine ikna et ve derslerine çalış. Sınav notları telafisi olan şeyler. Ne olursunuz ilk önce aklınıza intihar gelmesin yazık günah gençliğinize

Sınavdan kötü aldım
Sınav icin mi intihar ediceksin yani.Bak yavrum 21 ve 16 yaşında çocuklarım var benim.Az çok yaşının getirilerini biliyorum.Bu yaşlar herşeyin büyütüldüğü, herşeyin dert edildiği yaşlar ama sen bir sınav için canından vazgececek kadar değersiz misin.Sınavdan kötü de alacaksın öğrencisin sen olabilir ne olmuş daha önünde neler neler var, kimisi iyiyse kimisi kötü olacak hayat bu zaten.At o düşünceyi kafandan bir dahada getirme , daha çok küçüksün güzel seylere odaklan, ailene sarıl, gerekirse terapi al.

Fen lisesinden mezun biri olarak sana şunu söyleyeyim. Ortaokulda çok iyiydi notlarım. Liseye geçince 9.sınıfta sınavlar başladı. İlk sınav sonucum 36ydı. Hayatımın şokunu yaşamıştım. Yatılı okuyordum liseyi. Annemi arayıp hüngür hüngür ağlayarak 36 aldığımı söylemiştim. Annem hala anlatır. O kadar içli içli ağlamışım ki annem de dayanamayıp ağlamış. Telefonda karşılıklı ağlaşmışız. Gülerek hatırlıyoruz şimdi. Sonra 40lar 50ler hatta 28 aldığım fizik sınavım 😄 tabi yüksek notlar da aldım. İlk sene neyin ne olduğunu anlayana kadar böyle notlar normal. Asla ama asla intihar düşünecek kadar önemseme derslerini. Hayatın sonu değil,asla değil
Bende fizikten 24 almıştım lise de ilk sınavdan. Meğer 24 1 bile değilmiş 0 mış hahahshs. O güne kadar taktir aşağısı almayan bana ve aileme şok şok şok. 😀😀 fen lisesinden düz liseye geçişim yapılmıştı lise 2 he geçerken heheehehe

orta okulda 8 zayıfla sınıfta kaldım
zar zor liseye geldim ilk sene yani 9cu sınıfta 4 zayıfla kaldım
sonra pişmanlık perilerim geldi, çalıştım çok çalıştım

şu an 38 yaşında 2 üniversite bitirdim, meslek sahibi oldum

zayıf alındığı içib intihar edilmez, ders alınır silkelenir ders çalışır
ailen cok baskı yapıyorsa okulun rehber öğretmeni ile konuş

Hem çok günah hem de çok aptalca.
Bu hayatta bir çok sınav var ve emin ol her zaman hepimiz tüm sınavları veremiyoruz.
Sınavlardan kötü aldıysam kendine güzel bir ders çalışma planı yap, öğretmenlerinden destek al ve notlarını düzelt.
Ve aileni düşün sınavdan kötü alman onlar için geçici bir üzüntü ama evladını kaybetmek ömür boyu onları sınavda bırakır ve hiç geçemezler.
Yani sen şuan nasıl hissediyorsan onlar ömür boyu bunun kat be kat büyüğünü hissederler. Lütfen bu konuda okulundaki rehberlik öğretmenin ile konuş ve sana bir yol göstermesini iste

Ayrıca yaşı kaç olursa olsun kendini öldürecek kadar akla sahip olan bir bireyin kendi canına kıymadı ebedi cehennem sebebidir.

Bir kez daha eğitim sisteminizin berbatlığını savunayım bakınız bu topik

İstediğin kadar kötü not al istersen sınıfta kal hayat notlardan ibaret değil gelecekte çok güzel günler yaşayacağını düşün hayal et enerjiyi yolla

Bak benim 9.sınıfta notlarım süperdi 10.sınıfta yerlere çakılıydı öyle böyle toparladım bütünleme denen sınava bile girdim mezun oldum üniversiteyi kendi isteğimle okumadım hiç pişman değilim çünkü hayatta sevdiğim şeyleri yapıyorum önemli olan sınavlarının iyi olması ya da çok iyi bir meslek sahibi olman değil değerlerinin olması, bir vizyona sahip olman, mutlu olduğun şeyleri yapman bundan ötesi yok yavrum

Back