Teravihlerde ayrı bir şamataydı arkadaşlarımla mutlaka gülme krizine tutulurduk, büyüklerin cık cık cık sesleri ve ters ters bakışlarına aldırış etmezdik, birde önümüzde namaz kılan kilolu teyzelerin etekleri çok bol olurdu onlar secdeden kalkarken etekleri arkasına sanki kazara olmuş gibi kafamızı sokardık onlar doğrulurken etekleride kalkardı ,herkes secdeye yatınca çaktırmadan tek tek tesbihleri alır ve saklardık sıra tesbih çekmeye gelince herkes aranmaya başlardı:Roflol:
tencere kekini hatırlayanlar varmı içinizde, yada fırınlara verilen, komşularla karışmasın die altına adı yazılan tepsi tepsi börüt börekleri hatta karışsa bile tepsilerin boş gitmediği dostça muhabbeti koyulaştırıp sizin börekde guzelmiş die espri konusu olduğu, çıngıralı mahalle yoğurcularının olduğu guzelim yıllar.... hepinziin eline sağlık her bi yazıda ayrı koptum yaaa bizler o yılların son demleriydik cocuklarımız o kadar sanslı deil, ben bazen şekr bayramında mendlle aldığım şekeri ve harçlığı dşünüyorum ne kaar sevinirdik, şimdi cocuklar kapımı çalsa ben yokum ben ve benım gibi bayramı fırsat bilip tatile kaçanlar yuzunden bu duyguları yaşayamıyorlar, bende buyudum mendille harçlık şeker vereyim bende başka cocukları sevindireyim... ama nerdeee
31 yıldır kek tencerem hala durur...gerçi kulpları dökülüyor ama hala işe yarıyor
çıngıraklı gezici yoğurtcular şimdi onlarda geçmişin hoş bir anısı oldular.., çıngıralı mahalle yoğurcularının olduğu guzelim yıllar....
AH SERGÜCÜM BİLMEZ MİYİM O KEK KALIBINI..YAKIN ZAMANA KADAR ANNEMİN Kİ BİLE PERİŞAN BİR VAZİYETTE DURUYORDU HALA...VE TABİİ Kİ ÇINGIRAKLI YOĞURTÇULAR..HEY GİDİ GÜNLER HEY...
Unutanlar için tekrar hatırlatalım o mazimizin en nadide parçasından biri olan kara önlüğümüzüyerimsenibençok duygulandım bendede bi hatıra var ozamanlar guguklu saatler vardı saat başı guguk diye kuş çıkardı hep beklerdim o kuş çıksın guguk desin diye hala çok istiyorum o saatten bi türlü sahip olamadım
birde o siyah önlükler siyah kalın kilotlu çorap beyaz yaka hiç unutulurmu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?