Aslında o kırışıklıklar o defterin ne kadar çok karıştırıldığının bir kanıtı. Bu da ne kadar çok okuyup yazdığının bir kanıtı... Eski gözlemlerimden hatırlıyorum çalışkan çocukların defterleri öyle yıpranık ve kenarları buruşuk olurdu. Genellikle benim de öyle olurdu. Ataç kullanmayı da sevmezdim ama kırışıklığa engel olmanın başka yolu yoktu tabiiii. Hatırlıyorum da kardeşimin kırışıklık problemi hiç olmadı. Çünkü defterinin ilk 5 sayfası yazılıydı gerisinde bişey yazıp yazmadığını o dahil kimse bilmiyordu. Bu durumda sayfalar da gıcır gıcırdı tabi!
Bir de derse göre defter alma telaşı yaşardık her sene... 100 yaprak kareli, ya da 2 ortalı harita metod, ya da 200 yaprak çizgili, önü tarih dersine arkası coğrafya dersine kullanılacak şekilde kareli 4 ortalı.... şeklinde tanımlanırdı hocalar tarafından...
İlk okulda da defter süsleme sanatı geliştirmiştik... Çizgili defterlerin kenarına çizmek zorunda olduğumuz bir kırmızı çizgi vardı. Cümlelerin başlama noktası ve paragraf başlarının düzenini sağlamak amaçlı. ki bu amacı şimdi şimdi fark ediyorum. Örtmenler yap derdi yapardık... Neyse işte o kırmızı çizginin sol tarafını çeşitli süslerle bezemek modaydı. Sık sık arkadaşlardan kopya çekmek suretiyle ben de bazı denemeler yapmıştım.
Ah be çocukluk her anı birer hayatmış aslında...
Ayşemim bütün deterjanlara tursil deyince bende bir şeyler yazayım bari dedim evet o yıllarda ilk çıkan ürünlerin adı artık benzerlerinin markası olup çıkardı..
Annem hala bütün margarinlere sana yağı der ,çamaşır deterjanlarının adı ya omo dur ya tursil , kağıt mendillerin değişmeyen adı hep selpak olarak kalmıştır, krem çikolataların adı da ya şokelladır yada sarelle bu liste uzar gider, eminim pek çok arkadaşım bu listenin devamını getireceklerdir..
şimdi bol çeşit ve bir sürü marka var ama sanki o zamanki ürünler daha mı kaliteliydi şimdi ne sana yağları eski sana yağları ne selpaklar eski selpak ben arıyorum bazen o zamanki lezzet ve kaliteyi ..:1no2:
GÜNAYDIIIINNNN,
SABAH ŞERİFLERİNİZ HAYIRLI OLSUN CANLARIM:1hug:a.s.
HASİBEM SEN BENDEN DAHA ESKİ DEĞİLSİN ŞEKERİM ÜZÜLME, BEN FOSİLLEŞTİM ZANNUMCA,
BENDE AKLIMDA KALANLARI ANLATAYIM BARİİ, ŞİMDİ KIZLAR BİZİM ZAMANIMIZDA YAZ GÜNLERİ GECE SAAT 12 LERE KADAR SAKLAMBAÇ OYNAYABİLİRDİK, KİMSE ÇOCUĞUNU MERAK ETMEZDİ, SOKAKLAR DAHA GÜVENLİYDİ, DÜŞÜNSENİZE GECENİN 12 Sİ OLMUŞ ÇOCUĞUNUZ SOKAKTA ARKADAŞLARIYLA SAKLAMBAÇ, KUKA, YAKALAMACA OYNUYOR, BİRDE ABLALARIMIZ BİZİ ÖĞRETİRDİ YOLDAN GEÇEN YAKIŞIKLILARA LAF ATARADIK VALLA:Roflol::Roflol: O ZAMANLAR ORTALIK HİPY KAYNARDI, BİZ ONLARLA ARKALARINDAN ŞÖYLE BAĞIRIRDIK '' SARI HİPİ ÇAMAŞIR İPİ, KIZDIRMA BENİ SATARAIM SENİ'' DİYE BAĞIRIRDIK, AYY ŞİMDİ DÜŞÜNÜYORUMDA O ZAMANLARI İNSAN ÖZLÜYOR BEE, TELEVİZYON YOK, BİLGİSAYAR YOK AMA HAYAT DAHA GÜZELDİ VALLA, EN BÜYÜK LÜKSÜMÜZ RADYOYDU, TEYPTİ,
AAAAAHHH AAAHHHH, BEN YAŞLANMIŞIM BEEEEE:1no2:senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama
Bir 80ler hayranı olarak...Bilgisayarımda sürekli4 100.6 JOY FM dinliyorum..tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?