nostajiyi okuduğumda sevinmiştim ama nostaji derken 80 yıllardan bahsetmek komik olur ROCK HUDSON nostajıdir AYHAN IŞIK nostajidir.birde herkesin küçüklken yaşamış olduğu mahalleanılarını anlatıp, adına nostaji demek komik bence...............
Realistim nasıl bilmem 70'leri, en güzel yıllarım 70'lerde başlar benimde:1rolleyes:Sergümburası tam benlikmiş meğer!..Siz bir de 70'li yılları bilseydiniz!..Siz şimdi ses dergisini de bilmezsiniz
!...[/IMG]
Sevgili lovfun bu sorunun cevabı bence her ikiside o yıllarda çocukluğumuzu çocuk gibi yaşadık herhalde o yüzden mazi bizde hep bu anlatılmaz tadı bırakıyor...a.s
Acaba bunlar vardı da çocukluk o yüzden mi güzeldi, yoksa biz çocuktuk bunlar o yüzden mi güzeldi?????
Alttan bantlı önü böyle ince şeritli taytlar vardı. Ne iğrenç şeylerdi ya ama herkeste de vardı. Yüksek belli pantalonların içine sokulan kazaklar, kendimden büyük vatkalar. Daha ortaokuldayken tüm gömleklerim vatkalıymış
Bir de pempo ve minti sakızları vardı unutamam. Emzik şeker, patlayan şeker, şemsiyeli çikolata, adam şekilli bisküvi, sigara sakızlar, para çikolatalar falan falan. Aklıma geldikçe yazarım yine.
Acaba bunlar vardı da çocukluk o yüzden mi güzeldi, yoksa biz çocuktuk bunlar o yüzden mi güzeldi?????
Ayşemim bütün deterjanlara tursil deyince bende bir şeyler yazayım bari dedim evet o yıllarda ilk çıkan ürünlerin adı artık benzerlerinin markası olup çıkardı..
Annem hala bütün margarinlere sana yağı der ,çamaşır deterjanlarının adı ya omo dur ya tursil , kağıt mendillerin değişmeyen adı hep selpak olarak kalmıştır, krem çikolataların adı da ya şokelladır yada sarelle bu liste uzar gider, eminim pek çok arkadaşım bu listenin devamını getireceklerdir..
şimdi bol çeşit ve bir sürü marka var ama sanki o zamanki ürünler daha mı kaliteliydi şimdi ne sana yağları eski sana yağları ne selpaklar eski selpak ben arıyorum bazen o zamanki lezzet ve kaliteyi ..:1no2:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?