Mazi Sevenler Kulübü

Bi de suyun içine bulaşık deterjanı doldurup pipet veya tükenmez kalemin içini çıkartıp dışıyla balonlar yapardık. Az deterjanlı su yutmadım zamanında....

Lovfun , evet baloncuk yapardık senin anlattığını biz bildiğimiz tahta mandalla yapardık mandalı bir bardak deterjanlı suda karıştırır sonrada tam deliklerin olduğu yerden üflerdik .. hele balkon gibi yüksek bir yerden yaptınmı onyüzbinmilyon baloncuk dağılırdı dört bir yana:Roflol:

nostajiyi okuduğumda sevinmiştim ama nostaji derken 80 yıllardan bahsetmek komik olur ROCK HUDSON nostajıdir AYHAN IŞIK nostajidir.birde herkesin küçüklken yaşamış olduğu mahalleanılarını anlatıp, adına nostaji demek komik bence...............

Edaydemir , arkadaşım öncelikle sana NOSTALJİ'nin Türk Dil kurumundan sözlük anlamını açıklamak istiyorum..
NOSTALJİ: geçmişseverlik.....
Şimdi senin eleştirine geleyim, eğer konunun diğer sayfalarındaı tam anlamıyla okumuş olsaydın olayın sadece mahalle anılarını anlatmak olmadığını anlardın.
Bu paylaşımlar , pek çok arkadaşın , farklı mekan ve zamanlarda ama aynı hislerle yaşanmışlıklarının ve anılarının o zamanki tadını yeniden yaşamaktır. Burda amacımız, unuttuğumuzu sandığımız pek çok şeyin yeniden hafızalarımızın derinliklerinden çıkıp gelmesidir yani geçmişini sevenlerin kulübüdür .
Bunlar geçmişteki mahalle anısıda olur , Rock Hudson'da , Ayhan Işık'da,o zamanlardaki bir yemekde olur,bir kitapda,bir filmde bunun sonu gelmez aslında..
Seninde geçmişseverliğinin anılarını bizimle paylaşmandan çok büyük mutluluk duyarım ve her zaman beklerim köşeme...a.s.

Sergümburası tam benlikmiş meğer!..Siz bir de 70'li yılları bilseydiniz!..Gazinolara giderdik.Bostancı Saksonyalılar bize yakındı.Her çarşamba Kadınlar matinesi.Zaman zaman kendimize iltimas geçip Bebek Maksim,Bebek Belediye gazinolarına da giderdik.O zamanlar Emel Sayın,Taner Şener,Nurhan Damcı oğlu falan vardı.Yaz akşamları da sünnet şölenleri olurdu.Biz davetli olmadığımız için,biletle girerdil.O zamanlar Ersen ve Dadaşlar 1 numara.Edip Akbayram!..Ahhhh!.neler yaşandı neler.Siz şimdi ses dergisini de bilmezsiniz

Türkiyenin ilk deodorantı da yanlış hatırlamıyorsam eğerAİDA ADLI deodoranttı.Bir güzel kokardı ki!..Şimdi bile böylesi yok dersem abartmış olmam.
Bir de en eski en güzel sakızdır GOLDEN sakızı.
Şimdilik bu kadar.Sonra yine yazarım.
Bir de bütün sınıfın ingilizce dersinde çok güzel not alıp sınıfı geçtiğini anlatsam inanamazsınız!...

Sergümburası tam benlikmiş meğer!..Siz bir de 70'li yılları bilseydiniz!..Siz şimdi ses dergisini de bilmezsiniz
!...[/IMG]
Realistim nasıl bilmem 70'leri, en güzel yıllarım 70'lerde başlar benimde:1rolleyes:
ayrıca AİDA parfümü az kullanmadım bende pembe bir kutusu vardı birde SES dergisi halen elimde koca bir cilt olarak durmaktadır... yerimseniben
Lütfen anılarınla beraber her zaman gel, bak aida yı unutmuştum hatırlattığın için teşekkür ederima.s.

Alttan bantlı önü böyle ince şeritli taytlar vardı. Ne iğrenç şeylerdi ya ama herkeste de vardı. Yüksek belli pantalonların içine sokulan kazaklar, kendimden büyük vatkalar. Daha ortaokuldayken tüm gömleklerim vatkalıymış

Bir de pempo ve minti sakızları vardı unutamam. Emzik şeker, patlayan şeker, şemsiyeli çikolata, adam şekilli bisküvi, sigara sakızlar, para çikolatalar falan falan. Aklıma geldikçe yazarım yine.

Acaba bunlar vardı da çocukluk o yüzden mi güzeldi, yoksa biz çocuktuk bunlar o yüzden mi güzeldi?????

Acaba bunlar vardı da çocukluk o yüzden mi güzeldi, yoksa biz çocuktuk bunlar o yüzden mi güzeldi?????
Sevgili lovfun bu sorunun cevabı bence her ikiside o yıllarda çocukluğumuzu çocuk gibi yaşadık herhalde o yüzden mazi bizde hep bu anlatılmaz tadı bırakıyor...a.s

Zühtü rengi,apartman topuklu ayakkabılar!....

Maalesef zühtü rengini bulamadım.

jiil çorapları...merhaba:teytey:

ömür yoğurtları ve dondurmaları:icecream:

Uçan Kaz...
Uçan Kazı hatırlayan var mı?
Pazar günleri öğleden sonraları beklerdik onu izlemek için.
Sonra o biter,pazar sineması başlardı.o da biter,klasik müzik konseri başlardı,Nevzat Şimşek sunardı.
Hele Cumartesi günleri radyoda,TRT de yani, öğleden sonra Radyo Tiyatrosu anonsunu beklerdim,saat 14 te mi neydi...
Sergüm,aklıma estikçe buralara uğrayacağım.Önceden hiç girmemiştim buraya.Çok güzel olmuş,ellerine sağlık.

kara şimşek,pilli bebek,bonanza bide kaçak:1rolleyes:ne güzel günlerdiii

ist gülhane şenlikleriiii,ibiiiş,gülbin kılıç diye bir türkücü vardıCADIARZUalahalah nasıl unutmamışım...ajda pekkanın... ben bir köylü kızıyım lay lala lom,lay lala lom,gönülden yaralıyım lay lala lom lay lala lom..aaaah o günler

Leblebi tozları,bayramlarda mantar tabancaları,Diyarbakırın pek meşhur Dağdağan ve onun çekirdeğini ufleyerek atmak için kamış satan satıcıları.
İspanyol paça blucinler üzerine giyilen upuzun tunikler,krepe yapılıp kabartılmış ve mutlaka uçları bigudiden yeni çıkmış gibi kıvrık saçlar.Simsiyah badem gözlükler,epa topuklu ayakkabılar,misafir odaları,divanlar,divan altlarınaki çamaşır sepetleri...fotoromanlar,beyaz diziler,pembe diziler...Veee Çarlinin Melekleri...Görevimiz Tehlike...Dallas...Flamingo Yolu...Şahin Tepesi...

hele hele daha küçükken çerçiciler vardı.tatlıcılar,macuncular,çamaşırmakinaları yeni yeni evlere giriyordu,gaz ocakları da vardı,nerdeee her evde milangaz.bütün çamaşır detarjanlarının ismi tursildi.

herhafta sinamaya gitmek,olmassa olmazlardandı,1971 komşumuz tv almıştı,biz seyredelim diye perdeleri açık bırakırdı da balkondan sohbet ede ede o pırpırlı tv yi seyrederdik...annemizin kızmasına rağmen,gizli gizli tabii.

Ayşemim bütün deterjanlara tursil deyince bende bir şeyler yazayım bari dedim evet o yıllarda ilk çıkan ürünlerin adı artık benzerlerinin markası olup çıkardı..
Annem hala bütün margarinlere sana yağı der ,çamaşır deterjanlarının adı ya omo dur ya tursil , kağıt mendillerin değişmeyen adı hep selpak olarak kalmıştır, krem çikolataların adı da ya şokelladır yada sarelle bu liste uzar gider, eminim pek çok arkadaşım bu listenin devamını getireceklerdir..

şimdi bol çeşit ve bir sürü marka var ama sanki o zamanki ürünler daha mı kaliteliydi şimdi ne sana yağları eski sana yağları ne selpaklar eski selpak ben arıyorum bazen o zamanki lezzet ve kaliteyi ..:1no2:

bayıldım bu-ra-ya
okudukça duygulandım iç çektum azcuk, göslerim mi nemlendi nee azcuktaa
ben eskilerden neyi hatılıyom neyiii şeker pembeyiiii ayy deli olurduk ona cmt si çıkardı galiba trt1 de şeker pembe bi dinazor vardı bide adaya düşmüş oğlan çocuğu bide deniz kzı vardı yanılmıysam, susam sokağı, kırpık, yanlardan ponponlu beyaz okul çorapları benim hiç olmamıştı ama
hatta bi anımıda anlatım hemen
1. sınıftayız 23 nisanlarda siyah ayakkabı beyaz çorap beyaz kurdela olmasssa olmaz ama benim anam alamamıştı siyah ayakkkabıda onun yerine kahve rengi noylan lastiklerden almıştı hani sityaha daha yakın
sınıftan başka bi arkadaşın da siyah ayakkabısı yok onunda siyah lastiği var bzizim boylar kısa diye koymuşlar ikimi en öne lastik yakkabılı çocukları eygidim eyyy lastiklerimizi gösteriyoz birbirimize ben diyom benimki daha güsel o diyo hayırrr benimki daha güsell hey gidim heyyy bis bilmezdik o zaman adidas nikee mutlu olurduk lastiklerimizlee
ayyy içim hoş olduu sğl arkadaşım yaa

sevgili mevam61 nostalji tutkunlarına her zaman yerimiz vardır güzel dileklerin için teşekkür ederim daha pek çok paylaşımda yine birlikte olalım yalnız senden bir ricam var yazını okurken biraz zorlandım sanırım karadenizlisin , karadenizlilerin gülen yüzü yansımış yazılarına ama biraz daha anlayabileceğim gibi yazabilirsen ben ve diğer okurlara daha kolay olacaktır ve senin anılarını okurken daha keyifli zaman geçireceğimize inanıyorum ..
sevgiyle kal a.s.

Merhaba Arkadaşlar.Çok yaşayın sizler. Beni eskilere götürdünüz. Televizyonun tek kanallı olduğu dönem yayınlanan her programın bir tadı vardı.İnsanlar reklamlardan bile sıkılmazdı.Clementine diye bir çizgi film vardı şimdi olsa çocuklarıma izlettirmeyi isterdim ama bulamıyorum.Filmleri,dizileri bütün aile izlerdik şimdi ise yok senin dizi yok benim dizi diye yarım yamalak izleniyor:dance:Mahalle bakkalımızdan alışverişin bile bir tadı vardı sanki ailemizin bir ferdiydi.Karşılıklı bir güven içinde alışveriş yapılırdı.Büyükler yoksa bile biz çocuklar rahatlıkla gidip alacağımızı alıp bakkal defterine yazılacak derdik.:icecream:

Ben severim eski günlerime benzer bir günü yeniden yaşamayı. Dün yine canlandırmaya çalıştım o günleri. Mahalleden bir arkadaşımla mahalleye yakın bir yerde iftar ettik. Sonra çocukluğumuzda ki ramazanlarda ki gibi ceylanlara
gidip dondurma aldık ve beni tanıdılar inanamadım, dondurmaları ikram ettiler bize... misafirsiniz diye. hala tadı eskisi gibiydi birde kavunlu gibi yeni tadlar eklemişlerdi çok güzeldi. Parkın içinden geçtik etrafın değişmeyenlerini süzerek.
Sonra birkaç büyük ziyaret ettim. Ve çocukluğumuzdaki gibi teravih kılmaya
doğru camiye koştuk, ne kikirderdik , ne kadar kızarlardı bize büyükler, şimdi yanımızda vardı bizim yaşlarımızda iki küçük ama çok adablı bir şekilde namazlarını kıldılar. Biz tabi tüm apartmanın haytaları olarak gülmekten kırılırdık çoçukluk işte. Böyle bir ramazan akşamı sonrası yine büyük olduğum zamana döndüm.
Asi tekrar hatırlattı sağolsun çok unutkanım böyle güzel bir köşeyi dahi unutabiliyorum zaman içinde.

Bütün ocakların adı Aygazdır.
Bütün pedlerin adı Orkid...Bütün beyaz sıvı ovucuların adı da Cif.

Gerçi bunun da dilbilgisinde bir adı var.Anlam genişlemesi deniyor buna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…