• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mazi Sevenler Kulübü

sergücüm emeğine sağlık çok güzel bi kulüp olmus canım çok sefiom seni bak ne dicem o bahsettiğin dolma varya ben yapmadım ama ablamı yaparken çok seyrettim :) hatta annem ispanyol paça pantolonunu hala sandıkta saklar dedem almışta hatırası çok büyük ve rengi yeşil bazen giysemmi diye düşünüyorum onların yerine kucaklıyorum seni canım çookk güzel olmuş hayırlı olsun ..

asenacığım canımsın çokomeller ,eti puf olmuş bide pompom diye çıkarmışlar,
bende kaymaklı bisküviyi aynen senin gibi yerdim önce kaymak sonra biküvisi, çokomelinde üstteki çikolata katmanı inseden ısıra ısıra soyulur sonra içindeki yumuşak beyaz köpükümsü yenir en sondada biküvisi yaa bu saatde bakkal marketde bulamam anlatırken nası canım çekti yaa:))

VERESİYE SATAN / PEŞİN SATAN
Link Silinmiştir.

bir zamanların esnaf dükkanlarında kapıdan hemen girince göze çarpan bir resimdi bu ve neredeyse dedemlerde dahil dükkanlarının baş köşesinde bu resim dururdu artık müşteriyemi göz dağı veriyorlardı yoksa kendilerine bir uyarı mesajımıydı bunu hiç anlayamadım ben:))

snakeeyesim canım bak yine gittim eskilere bu şarkıyı kızıma yıllarca söyledim küçükken ama hala duysam içim bir tuhaf olur ne menem bir duyguysa koca kadın olduk hala etkisinde kalmışız:))

bu şarkıyı ayça isimli bir kız söylerdi ve bu şarkıyla eurovizyon türkiye elemelerine katılmış hatta dereceye bile girmişti ,uzun saçlı ağlak suratlı bir tipti kırmızı bir elbisesi vardı üstünde ,bu şarkıyı söylerkenbirde bebek elinde olurdu..
hakikaten şimdi oda koskocaman bir kadın oldu zannumca vay bee:)))

KÜÇÜK KIZ, KÜÇÜK KIZ, SÖYLE BANA NERDEYDİN
BU SABAH BEKLEDİM, OYNAMAYA GELMEDİN
DİNLEYİN ÇOCUKLAR BEBEĞİM VAR YA
HANİ UZANINCA GÖZÜNÜ KAPAR YA
HANİ KALDIRINCA AÇAR YENİDEN
DÜN SABAH OYNARKEN DÜŞTÜ ELİMDEN
VAH, VAH, SENİ ÇOK ÜZGÜN GÖRDÜK
VAH, VAH, GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLDÜK
SÖYLE, ANLAT BİZE DERDİNİ, HAYDİ SÖYLE BİZE DERDİNİ
DİNLEYİN ÇOCUKLAR BEBEĞİM VAR YA
HANİ UZANINCA GÖZÜNÜ KAPAR YA
HANİ KALDIRINCA AÇAR YENİDEN
DÜN SABAH OYNARKEN DÜŞTÜ ELİMDEN..
KIRILDI....

Link Silinmiştir.

işte buda o meşhur ayça:)

AY NOLUR BENDE ESKİLERDEN BİŞEY LER YAZAYIM KIZZZ:1hug:

GÜZİN İLE BAHA SÖYLERDİ ÇOK HOŞUMA GİDERDİ VALLA,

GENÇLİK BAŞIMDA DUMAN
İLK AŞKIM İLK HEYECEN

GENÇLİK BAŞIMDA DUMAN
İLK AŞKIM İLK HEYECEN

KOVALADIKÇA KAÇAN
ATEŞ BÖCEĞİ MİSİN

KOVALADIKÇA KAÇAN
ATEŞ BÖCEĞİ MİSİN

BİRDE BİZİM KENDİ UYDURMAMIZ VARDI BU ŞARKI İÇİN

AÇLIK BAŞIMDA DUMAN
İLK YEMEĞİM PATLICAN

KOVALADIKÇA KAÇAN
HAMAM BÖCEĞİMİSİN

AMAAANNN ESKİLERE GİTTİM VALLAsenağlamasenağlama

• KADIN PARFÜMLERİ

Viva capio
    Bellisima
    İmpulse
    Anais anais
    Opium

ERKEK PARFÜMLERİ
    Rebul
    Old spice
    Aqua vella
    First class
    Pino

arkadaşlar sizinde aklınıza gelenler olur mutlaka paylaşırsanız sevinirim
    sevgiyle kalın...

ESKİDEN
Çember çevrilir,
Su musluktan içilir,
Ağaçlara tırmanılırdı.
Bebekler bezden,
Silahlar tahtadan,
Resimler kömür karasından yapılırdı.
Kızlara ninelerinin, erkeklere dedelerinin
isimleri konulur,
Saatli maarif okunurdu.
Komşuda pişen
Bize...
Bizde pişen komşuya düşerdi.
Geceler ayaz,
Sokaklar karanlık,
Yıldızlar parlak olurdu.
Turşu, salça, mantı
evde yapılır,
Karpuz kuyuda soğutulurdu.
Erik ağacının çiçeği,
Pencere camımıza yaslanır,
Güz yaprakları bahçemize düşerdi.
Kardan adam yapılır,
Evlerde soba yakılır,
Kış gecelerinde masal anlatılırdı.
Merdiven çıkılır,
Aidat ödenmez
Yönetici seçilmezdi.
Evler badanalı,
Sokaklar lambasız,
Mahalleler bekçili olurdu.
Ajans radyodan dinlenir,
Çizgi roman okunur,
Deftere kenar süsü yapılırdı.
Hayat,
Arkası yarın gibiydi,
Kesintisizdi.
Her gün yaşanacak bir şey vardı.
Herkes kendi düşünü kurar,
Kendi hayatını oynardı.

ŞİMDİ
Şimdi,
Herkes
Yoğun,
Yorgun
Ve
Tek başına...

CAN DÜNDAR

ANKARA GENÇLİK PARKI
gençlik parkı :
bayram geldimi bilumum aile ziyaretleri tamamlanır ve üzerimizde en güzel bayramlıklarımızla gençlik parkına giderdik .
fıskiyelerle süslü bir yoldan girilirdi fıskiyeli küçük havuzlu yolun sonunda iki kadın heykeli vardı ve o heykellerin önünde resim çektirirdi herkes bizimde var tabiiki:)
gençlik parkı gece bir başka dünya gibi gelirdi bana, renk renk ışıklar, çay bahçelerinden gelen müzik sesleri ,cıvıl cıvıl , pırıl pırıl insanlar çocukların ellerinde renkli uçan balonlar ,dondurmalar,kağıt helvalar, pamuk şekerler...
mutlaka tanıdık aile dostlarıyla karşılaşmalar herkes en güzel giysileriyle orda olurdu ayak üstü muhabbetler semaverde çay içme davetleri ,
Yemekten sonra lunapark gelirdi çarpışan arabalar , büyük dönen salıncak, korku tüneli , gözleri kırmızı kocaman bir goril maketi vardı korku tünelinin hemen girişinde zaten onu görür görmez o tarafa bakmadan transit geçerdik kardeşlerimle sonra balerin ve galaxy benim çocukluğumda vardı 90 lardan önce vardı yani eminim çünkü babamla ikimiz binmiştik ve indikten sonra babamın söylediği sözü hiç unutamam bir daha hiç bir güç bu manyak(arada usturupluda bir küfür vardı onu söylemeyim) alete beni bindiremez :)):utangac:
gençlik parkında dondurma şişmandan yenirdi uludağ restorant vardı sahibi babamın arkadaşı biz hep orda yemek yerdik muhteşem piliç çevirme yaparlardı.

son yıllarda bir kez gitme gafletinde bulundum ve acıyarak baktım etrafıma izbelik ,perişan ,serseri yatağı olmuş bir yerle karşılaştım keşke gitmeseydim dedim içimden keşke hayallerimin o rengarenk ,ışıl ışıl seçkin, nezih gençlik parkı hep hayallerimdeki gibi kalsaydı :(benneyaptımki

birde nikah salonu vardır içinde gençlik parkının bir köprüden geçerek girersiniz sanırım ankaranın ilk nikah salonuda orasıydı çocukken gelin damat fabrikası gibi gelridi bana orası bir kapıdan bir çift girerken diğer kapıdan bir çift çıkardı ve bekar girip evli olarak çıkılırdı o salonlardan halada var ve bende o kapıdan bekar girip evli çıkanlardan biriyim:):asigim:

PİYANİST ŞANTÖR FURYASI
sanırım 80'lerin başıydı ümit besen, nejat alp,arif susam,cengiz coşkuner şimdilik bunlar geldi aklıma .
O zamanlar şantörde neyki diye şaşırmıştım.
birde kasetlerinde sözde programdan canlı yayın yapar gibi konuşurlardı, alkış sesleri felan olurdu ,sonra kalabalık topluluk sesleri heyy bravoo falan gibi seslerde olurdu arada
- ooo ahmet beyde burdalar ,ayşe hanım hoşgeldiniz efenim ,
kasedin yarısı böyle konuşmalarla dolardı arada bir iki şarkı attırırlardı
sesleri pek güzel olmasada dinlerdik...

Değerli arkadaşlarım bu köşeye gelip ziyaretlerinizi esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim.
sizlerden bir ricam olacak mümkünse bana teşekkür yazısı yazmayın mesaj yazımın sağ üst köşesindeki terazi zaten bu iş için teşekkürlerinizi ordan yaparsanız çok memnun olurum
buraya paylaşımlarınızı geçmiş mazideki anılarınızı geçmişin unutulmayanlarını yazarsanız çok daha şık bir köşemiz olacağına inanıyorum burası benim köşem değil aslında anılarının tazeliğini muhafaza etmek isteyen herkesin köşesi ...
sevgiyle kalın...............​

BEN DAHAMI ESKİYİM NE..KARPUZ KABUKLARINA İPLER TAKARDIK. ARABAMIZ ONLARDI KUM TAŞIRDIK GÜN BOYU.ÇEMBER ÇEVERİRDİK AKŞAMA KADAR SOKAKLARDA .ANİ GELEN BAHAR YAĞMURLARI BİLE ETKİLEMEZDİ BİZİ .SAÇAK ALTINDA BEKLERDİK YAĞMURUN KESİLMESİNİ.BİR GÜN MAHALLENİN EN GÜZEL ELMALARI OLAN EVİNDEN ELMA ÇALMAYA KARARVERDİK.ELMALAR O KADAR GÜZELKİ BAHÇE DUVARI VAR HANİ YARIM BOY ÜZERİ HAPİSANE TELİ GİBİ OLANLARDAN UÇLARIDA TELLERİN MIZRAK GİBİ BİLENLER VARDIR.HERKES DUVARIN ÜSTÜNE ÇIKTI 2 TANE ALAN VINNNNN.SIRA BENDE,O SIRADA BAHÇENİN SAHİBİ GELMEZMİ BİZDE BİR PANİK BİR PANİK. ELİMDE ELMALAR DUVARDAN ATLAYAN KAÇTI. BEN NE YAPTIM BİLİYOMUSUNUZ SALAK BEN ATLARKEN BAHÇE DUVARININ KANCASINA TİŞÖRTÜMDEN TAKILDIMVE DUVARDA ELİMDE ELMALAR TAKILI KALDIM . HERKES KAÇTI AMA HERKES.BEN VE BAHÇE SAHİBİİİ GÖZ GÖZE BAŞ BAŞAAAAA SONRA NE OLDU DEVAMI YARINNNN

GÜNAYDIIIINNNN,
SABAH ŞERİFLERİNİZ HAYIRLI OLSUN CANLARIM:1hug:a.s.
HASİBEM SEN BENDEN DAHA ESKİ DEĞİLSİN ŞEKERİM ÜZÜLME, BEN FOSİLLEŞTİM ZANNUMCA,

BENDE AKLIMDA KALANLARI ANLATAYIM BARİİ, ŞİMDİ KIZLAR BİZİM ZAMANIMIZDA YAZ GÜNLERİ GECE SAAT 12 LERE KADAR SAKLAMBAÇ OYNAYABİLİRDİK, KİMSE ÇOCUĞUNU MERAK ETMEZDİ, SOKAKLAR DAHA GÜVENLİYDİ, DÜŞÜNSENİZE GECENİN 12 Sİ OLMUŞ ÇOCUĞUNUZ SOKAKTA ARKADAŞLARIYLA SAKLAMBAÇ, KUKA, YAKALAMACA OYNUYOR, BİRDE ABLALARIMIZ BİZİ ÖĞRETİRDİ YOLDAN GEÇEN YAKIŞIKLILARA LAF ATARADIK VALLA:Roflol::Roflol: O ZAMANLAR ORTALIK HİPY KAYNARDI, BİZ ONLARLA ARKALARINDAN ŞÖYLE BAĞIRIRDIK '' SARI HİPİ ÇAMAŞIR İPİ, KIZDIRMA BENİ SATARAIM SENİ'' DİYE BAĞIRIRDIK, AYY ŞİMDİ DÜŞÜNÜYORUMDA O ZAMANLARI İNSAN ÖZLÜYOR BEE, TELEVİZYON YOK, BİLGİSAYAR YOK AMA HAYAT DAHA GÜZELDİ VALLA, EN BÜYÜK LÜKSÜMÜZ RADYOYDU, TEYPTİ,

AAAAAHHH AAAHHHH, BEN YAŞLANMIŞIM BEEEEE:1no2:senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

samanyolu aylık dikiş,örgü va nakış modelleri veren bayanlara hitap eden bir dergiydi içinde patron dediğimiz izahlı şemaları olurdu o yıllarda tekstil ülkemizde bu kadar yoğun ve gelişmiş olmadığından annelerimiz bu dergiler alır ve sayesinde avrupa modasıda evlerimize gelirdi:)a.s

şimdi kapağına baktımda aylık magazin dergisi diye yazmışlarfisfisfis
magazinin kelime anlamı ne olarak algılanıyordu o zamanlar acepfisfisfis

tara0004lv7.jpg

Ev Kadını:
70 lerin en popüler bayan dergisi samanyolu ise 80 li yılların bence en popüler dergiside ev kadınıydı uzun zaman abonesi olduğum bir dergiydi samanyolu gibi sadece el becerilerine hitap etmezdi içerik olarak daha modern konularında paylaşımları vardı bu dergide.süprizzzzz

Geişim yayınlarının çıkardığı bu derginin ana teması herne kadar dikiş nakış gibi benzeri şeyler olsada içinde sağlık, pratik bilgiler,güzellik önerileri,yemek tarifleri,fal ,çiçek bakımı,en son trendler ve hatta fatoş abla diye güzin abla tarzı dertleşme sayfası bile vardı a.s

ve şimdiki kadın dergilerine bakınca çok daha bilgilendirmeye yönelik bir dergi olduğunu anlıyorum şimdikiler gibi yok sevgilinizi baştan çıkarma yolları,yok bu testi çözün nasıl kadın olduğunuzu anlayın gibi saçma laf kalabalıkları barındırmazdı :kızgın:

tara0005yr5.jpg

ESKİ TÜRK FİLİMLERİNDEN

ÜÇ ARKADAŞ;
Türk sinemasında ilki 1958 ikincisi 1971 yılında çekilen konusu çekimleri oyuncuları her ikisindede insanı etkiliyen ve başından ayrılmadan seyredilen nadir filmlerinden biriydi.
ben ne yazıkki ikisinide televizyonda seyrettim sinemada seyretmesinin keyfini alamasamda hala yine aynı duygusallıkla seyredeceğim nadir yeşilçam melodramlarındandı.
Konusu:
hayatlarını sokaklarda çalışarak kazanan 3 fakir arkadaş.sokak fotoğrafçısı mösyö Artin ,niyetçi Murat, ayakkabı boyacısı Mıstık.
birgün karşılarına kimsesiz ve kör bir genç kızın girmesi Gül, fakirliklerini anlamaması için kıza yapılan küçük oyunlar (benim en çok güldüğüm sahneside köhne eski köşke kızı getirirler evi gezdirirken duvarda asılı bir keçi resmini buda rahmetli dedemiz diya tanıttıkları sahne :))
sonunda kızın gözlerinin açılma ümidi doğar ama para yoktur ve genç kıza aşık olan Murat hırsızlık yapar kızın gözleri açılır ama dostlarını kaybeder.
bir zaman sonra kız şarkıcı olur afişlerini gören arkadaşları son bir kez onu dinlemeye giderler boyacı Mıstığın sesini tanıyan genç kız dostlarını bulur ve mutlu son.

1958 yılı çekiminde

oyuncular:
Fikret Hakan
Muhterem Nur
Semih Sezerli
Salih Tozan

yönetmen:
Memduh Ün

1971 yılı çekiminde

oyuncular:
Kadir İnanır
Hülya Koçyiğit
Müşfik Kenter
Halit Akçatepe

yönetmen:
Memduh Ün

annem süpersin mükemmel bir yer çok çalışıyorsun çok yoruluyorsun azıcık mola ver annem benim

Çocukluğum

Affan Dede'ye para saydım
Sattı bana çocukluğumu
Artık ne adım var ne yaşım
Bilmiyorum kim olduğumu
Hiçbir şey sorulmasın benden
Haberim yok olan bitenden

Bu bahar havası bu bahçe
Havuzda su şırılşırıldır
Uçurtmam bulutlardan yüce
Zıpzıplarım pırıl pırıldır
Ne güzel dönüyor çemberim
Hiç bitmese horoz şekerim

Kızlar türk sinemasının unutulmaz jönleri offff offfff hepsi birbirinden jönde hele Tarık'ım Akan'ıma bakın hele Şeniz

Göksel Arsoy
gkseluj0.jpg

İzzet Günay
izzetug8.jpg

Kadir İnanır
kadirwf8.jpg

Sadri Alışık
sadripf9.jpg

TARIK AKANŞeniz
tarkee3.jpg

Kartal Tibet
th5403191a65103368269b0xj6.jpg

Tamer Yiğit
th5405729997101221045lonh4.jpg

Devamı aşağıda...........jeyyar

telsiz:
bir zamanların iletişim cihazı cep telefonlarının büyük büyük babası,
''brek brek'' anonslarıla karşı tarafa sesini durmaya çalışmak biten cümlenin sonunda ''annaşıldı tamam'' demek telsizin ana kuralıydı:)
ama benim canım yurdum insanı bu iletşim cihazını yine malum kız tavlama aracına uyarlamakta gecikmemişlerdi ve'' brek brek arkadaş arıyorum arkadaş'' telsizlerin yegane anons şekli olmuştu:))
kardeşim telsizi eve ilk getirdiğinde o salonda ben odada bağırarak konuşma denemeleri yapmıştık oysa zaten sesimiz geliyordu , telsizdeki mekanik sesten önce duyardık zaten kendi sesimizi :)))

següm cnm arkadaşım bu yazını bulmak süper oldu bana,şu an tek delilim sensin bu yazıyı gözlerine sokacağım en başta eşim ve bazı arkadaşların. ndn diyeceksin.cnm daha bir ay önce yazlıkta eşim ve arkadaşlarla sohpet ederken ben bir konu üzerine, brek brek dedim,o ne demek dediler,bende eskiden telsizde söylerdik ya deyince millet bastı kahkayı.öyle bir kelime yoq sen yanılıyorsun dediler en kötüsüde eşim gülerek sen vak vakla karıştırdın diye kahkaha attı hiç bir şekilde ispatlayamamıştım telsizde kullandığımız bu kelimeyi ellerine sağlık arkadaşım şimdi son gülen ben olacağım sayende :dance: bu arada süper ötesi bir köşe olmuş sık sık ziyaretçin olacağım öpüyorum seni cnm a.s.

sergu ablam teskkür ederim sanaaa 86 doğumlu olsamda 80 hayranıyımmm çiğnediğim turbo sakızlarrr ahh ahh benneyaptımki gercekten baya önemsemişş uzun uzunn yazmıssınn cookk saoll kocamannn öptümm seniiii bn biraz daha takılayım nostaljii yolculugundaa:kahve::1hug::1hug:a.s.:nazar:

Back