Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

goz bandın varsa tak ya da bır ortu ıle gozunu kapatıp uykuya dal cok daha ıyı gelıyor canım, bende mıgren var son zamanlarda boyle uykuya dalınca hızlı azaldıgını farkettım.

sende ben gibisin demek,MaşAllah dediğin 6 ay yaşıyor :))))
bende aynısını dedim,adam şimdi bu olabilir dediğinde yooo dedim ve oldu :)

Selam Hanımlar, benim de selozy gibi ayrıntılı ultrason günümdü. Çok şükür herşey yolunda. Son haftalarda bebeğin hareketlerini falan hissetmedim, pek de iyi beslenmedim diye kaygılıydım ama neyse ki rahatladım. Benim oğlan sakin bir tipe benziyor, benim kadar olmasın, muayeneden bir yarım saat evvel sütlü kahve içtim, muayenede de doktor epey salladı ama pozunu bile değiştirmedi tipitip. En son 'öff yeter be' der gibi elini salladı ekrana o yani. Kg işini çok iyi idare edemedim, son ay dikkat etsem de 5.ayı +7 kg ile bitirdim. Bakalım ne olacak. Demir hapı fena reflü yapıyor, dr yatarken al en iyi emilim o zaman dedi ama 2-3 kere unuttum almayı, şimdi akşam yemeğinden sonra alıyorum ama mide de halaya başlıyor kurtuluş yok.
Neyse, yavru iyi olsun da, darısı bekleyenlerin başına.

dennisgo ha gayret hcg işi bitmeye yakın demek. Bu bekleyişi bedenin ve ruhun açısından çok iyi değerlendirdin bravo, ne güzel hafiflemişin.
Armin kuzum senin bünyenin hassas olduğu geçirdiğin her türlü operasyonda belli olmuştu, Allah kolaylık versin, e ikiz anası olmak kolay değil. Olabildiğince dinlen.
can09e , panic_attack , Ozgur06 ve diğer haberlerini çok takip edemediğim anne adayları, herkesin gidişatı iyidir inşallah.

Her şeyin yolunda olmasına çok sevindim canım. Senin oğluşunun hayata karşı tavrı da pek hoş. Doğduğunda da sakin bir bebek olup işini kolaylaştırır umarım :)
Benim bekleme sürem iyi geçiyor gereksiz yüklerimden kurtuluyorum. Spor yapmak bana gerçekten çok iyi geldi.

Süper her şey yolunda maşallah senin adına sevindim canım.
Bizim görüş günü yarın inşallah iyiyiz biz de

Gözün aydın meryemcim. Ben de 4 kilo aldım. Ama şimdiden hareketlerim kısıtlandı, göbeğe uyum sağlayamadım. Dün ben şimdiden böyleysem son ay napıcam diye düşünüp ağladım. Sonra da naapıyorum yeea dedim ve sustum
Evet karakterlerini belli ediyolarmış, annem hep söyler abin çok harketliydi sen nerdeyse hiç tekmelemedin bile diye. Kaydığını pozisyon değiştirdiğini hissederdim o kadar der. Gerçekten o çok hareketliydi ben sakindim. Benim bebe sürekli parendeler atıyo, bence baya yaramaz olacak, hayırlısı.
Yemekten sonra alman iyi değil, besinler emilimini azaltabilir, hem de daha fazla mide sorunu yaşarsın. Yatmadan almalısın,unutuyosan alarm kurabilirsin. Bikaç gün içince alışırsın

Senin de gözün aydın selozy . Bu günleri görmek çok güzel, Allah diğer arkadaşlara da en kısa sürede nasip etsin.
4 kg muazzam ya ne diyorsun... Son ay artık irademiz dışında eller ayaklar bazlama gibi oluyormuş, hareket iyice azalıyormuş tabii ne yapacaksın, evde olunuyor genelde zaten..
Valla umarım dediğin gibidir, bu sakinliği her zamanlı birşeydir, bu bir fragmandır... Demir hapı konusunda evet haklısın, dediğini yaptım şimdi alarm kurdum gece 23.30a her gün. Çok disiplinliyimdir ama hayret bir iki gece dışarı falan da çıkınca unutmuşum. Neyse devam dedi doktor zaten, yeni kutuya başlayacağım zaten.

İnşallah sakin bir çocuk olur, ben de öyleymişim eşim de. Bakalım göreceğiz.
Spor yapman çok iyi. Ben de bakayım, vücudumun lohusalık performansı, bebeğin bakımı derken doğumdan sonra haftada 1 gün de olsa yüzmeye gitmeyi umuyorum. Vücudum hayatında görmediği kiloyu görüyor kolay değil, sporsuz başetmek zor olur. İşim de hareketli sayılır, hantallaşıp verimsiz olmak istemem döndüğümde. İnşallah bir kaç aya sana hamilelik tavsiyeleri verirken çaktırmadan senden de ılımlı diyet listelerini isteyeceğim

Daha taramalarla uğraşıyoruz bakalım, heyecan hep dorukta, detaylıyı da atlatmışsın gözün aydın, darısı hepimizin başına sağlıkla insAllah

herseyın yolunda olması guzel, gozunaydın.

İyiyiz biz de bi sorun yok. Benim perinatolog randevum var Cuma günü. Onu da atlatınca 7 Ekim'de kendi doktorumla randevum var. Bakalım ayrıntılılarda neler olucek.

Ben de iyi beslenemediğimden şüpheleniyordum çünkü 1,5 kilo aldım şimdiye kadar (kimse şaşırmasa da) ama kan tahlillerinde bi eksiklik çıkmadı. Benim oğlan demir, b12 ve kalsiyum depolarımı yarıya düşürmüş ama yine de şu an ayrıca bi takviyeye ve son 3 ay dışında da kilo almana gerek yok, değerlerin düşük değil dedi doktorum.

Haftaya pilates veya yogaya başlayacağım araştırmalarım sürüyor.
Ders günlerimi ve saatlerimi biraz daha arttırdım hazır gayet iyiyken ve sıkılmamak için. Yılbaşında komple bırakırım artık işi gücü.

Yavaştan kampanyaları takip edip alışveriş yapmaya da başladım. Erkendir belki bilmiyorum ama son anda iş yapmayı hiç sevmem :)
Bendeki durumlar böyle.

Bu arada demir hapı kullanıyorsan gece uyku arasında içmen lazım ki yediğin içtiğinle etkileşip emilimi ziyan olmasın.

panic_attack Ayrıntılı da geçince iyice rahatlıyorsun. Cm cm ölçüyor her yerini doktor. Birşey sormayayım da adamın aklı karışmasın derken dalıp gidecektim az kalsın. Yüzü gözü de görünüyor biraz cepheden ilk defa - ya da biz ilk defa öyle gördük.

Evet yavaştan alışveriş bekleyiş heyecanını iyi yönde beslemek için bire bir. Bizim çevrede epey bir 2.el paylaşım yaşanacak o yüzden sadece çok hoşuma giden bir iki şey aldım ben, son iki ay yükleneceğim olmayanlara.
İsim düşünüyorum, ev yerleşimini çözmeye çalışıyorum, kafa dört nala yani.

Demir konusunda evet, şimdi yemeği en geç 21.30 gibi kesip 24.00de alıp yatıyorum, dediğin daha da mantıklı yapabilirsem.[/QUOTE]

Panik bacı demir hapını yatarken içiyorum ama Alakası varmı bilmiyorum uykusuzluk oldu bende ,şimdiden erken değil mi sağa dön uyku yok sola dön yok bu arada bebek hareketi hissetin mi ?

Selaaammm canımmm hadi hayırlısı olsun inşallah kızına arkadaş
Kuzum teşekkür ederim.. inşallahh❤ daha değişmez heralde
Plasenta daha yukarı çıkmış lakin tam açılmamış.. magnezyum kalsiyum d li vitamin verdi.. bende onu gece yatarken içmeye başladım kalçam ve orta parmaklarım ağrıyor deyince onu başladı. İşe yarar inşallah..❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…