Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kuzum teşekkür ederim.. inşallahh❤ daha değişmez heralde😁
Plasenta daha yukarı çıkmış lakin tam açılmamış.. magnezyum kalsiyum d li vitamin verdi.. bende onu gece yatarken içmeye başladım kalçam ve orta parmaklarım ağrıyor deyince onu başladı. İşe yarar inşallah..❤
Değişmez heralde 🙄bende her doktora gittiğimde değişti mi ki diyordum şimdi beraberce kız ismi bulalım 🙂 selozy selozy var mı fikir ? :KK66:
İYi bari ileri haftalarda daha da yıkarı çıkar inşallah ,ben daha magnezyum başlamadım umarım faydasını görürsün

Değişmez heralde 🙄bende her doktora gittiğimde değişti mi ki diyordum şimdi beraberce kız ismi bulalım 🙂 selozy selozy var mı fikir ? :KK66:
İYi bari ileri haftalarda daha da yıkarı çıkar inşallah ,ben daha magnezyum başlamadım umarım faydasını görürsün
İnşallah bakalım.. evet bulalım.. bizimkiler melis diyor ben begüm diyorum zeynep ayça ceren beğendiğim isimler arasında
Senin var mı fikrin?

Ben eşim kişisi ikna olursa Deniz istiyorum.
Bu konuda anlaşamazsak diye biraz isim düşündüm tabiki Türkçe düşündüm :)
Bilge güzel, Sezen ismini çok seviyorum. Selin bence güzel o zaten benim ismim :rolleyes:Yağmuru düşündüm sonradan hüzünlü buldum, Öykü aklımdan geçti ama vazgeçtim. Türkçe olmayanlardan da Rüya ve Derya'yı seviyorum. Dile tamamen geçmiş kelimeler, Türkçe takıntım yok ama abidik gubidik isimlerden de gına geldi,özetle klasik ve bize ait bişey istiyorum :)
Siz neler düşündünüz?

Bilge güzel, Sezen ismini çok seviyorum. Selin bence güzel o zaten benim ismim :rolleyes:Yağmuru düşündüm sonradan hüzünlü buldum, Öykü aklımdan geçti ama vazgeçtim. Türkçe olmayanlardan da Rüya ve Derya'yı seviyorum. Dile tamamen geçmiş kelimeler, Türkçe takıntım yok ama abidik gubidik isimlerden de gına geldi,özetle klasik ve bize ait bişey istiyorum :)
Siz neler düşündünüz?
Bilge ve selin beğendiğimiz isimler arasında bakalım ortak payda hangisi olacak hangi isim olacak❤

Siz neler düşündünüz?
Evet seçimlerin güzel Selincim ,ama biz bi türlü isim düşünmeye odaklanamadık dün eşim Melahat su diyordu :KK70:çok yaratıcısın dedim:-)

Evet seçimlerin güzel Selincim ,ama biz bi türlü isim düşünmeye odaklanamadık dün eşim Melahat su diyordu :KK70:çok yaratıcısın dedim:-)
İyi bari bi fikir vermiş Melahat Su demiş, bizim baba adayı sadece benim fikirlerime muhalefet oluyor :KK70:
Ben Deniz istiyorum ve başka isme ısınamıyorum. Hatta ben ona çoktandır bu isimle sesleniyorum ve tepik be yımrıklarla cevap da alıyorum:KK22::ıslık:

Panik bacı demir hapını yatarken içiyorum ama Alakası varmı bilmiyorum uykusuzluk oldu bende ,şimdiden erken değil mi sağa dön uyku yok sola dön yok :KK43: bu arada bebek hareketi hissetin mi ?

Hapla ilgisi olduğunu sanmıyorum kuzum. Ben de çok dönüyorum dümdüz yatakta rahat edilmiyo baskıdan. Hamile yatağı gibi bişi aldım çukurlu tümsekli şişme bi şey, rahatım şu an.
Hareketleri hissediyorum bazen, özellikle açken ve uzanırken mısır patlaması gibi bişiler oluyo hep aynı yerde, göbek deliğimden 4 parmak aşağıda :)

Benim kuzenin nişanlısı beni kızdırmak için göbeğime "hanimiş tayyip ekreem" diye sesleniyo. 🙄 En son terlikle dövdüm konu kapandı 😂

Hapla ilgisi olduğunu sanmıyorum kuzum. Ben de çok dönüyorum dümdüz yatakta rahat edilmiyo baskıdan. Hamile yatağı gibi bişi aldım çukurlu tümsekli şişme bi şey, rahatım şu an.
Hareketleri hissediyorum bazen, özellikle açken ve uzanırken mısır patlaması gibi bişiler oluyo hep aynı yerde, göbek deliğimden 4 parmak aşağıda :)
Hımm bi bakayım bende o şişme şeye :KK16:ya bende de bi hareketler falan ama gaz mı bebek mi bilemiyorum:KK43: ama dün akşam karnımın dışından bile gördüm
Tayyip Ekrem hareketli demek ki:-)

kolay bir Doğum için yürüyüşe başlaman iyi olacaktır canım.. ağzının tadının da yerine gelmiş olması güzel.. iki tedavi kilosunu verdim bile kaldı üç tanesi :) yakında onlar da gider çünkü iyi motive oldum. Bir de kilo vermekten bağımsız sporun mutlulukla bir ilgisi var bence :)
Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi var daha güzelll :))

Doktordan şimdi geldim. Patolojiye giden dokularda bebek yok. Diğer doktor miyomlardan rahimi göremiyorum demişti kendi doktoruma da bunu söylemiş. Kontrol etti çok kötü bir tablo bekliyordum ama böyle bir şey yok her şey yolunda dedi. Milyonlar var ama hamileliğe engel değil dedi.
Yani tedavide östrojen içerikli ilaç olmayacak spontane gelişecek ovulasyon süreci. İki embriyo transferine hala şiddetle karşı. Hem önceki ameliyatım hem de hamilelik şekeri tablomla ikiz gebelik riskini göze almak istemiyor. Hcg nin kesinlikle hamilelik kaynaklı yükseldiğini başka sorun olsa ultrasonda onunla uyumlu bir şey görmemiz gerektiğini söyledi. Değerin yavaş düşmesinin gördükleri bir şey olduğunu hatta bazen arada tekrar yükselebildiğini söyledi. Beklemeye devam edeceğiz 2 negatif alana kadar.
Bir sonraki adetten sonra yani 8 Ekim’de Rahime bir sıvı göndererek tüm rahimi kontrol edecek. Rahim filminin bir değişiğiymiş. Kasım’da hazır olur yeni tedaviye başlarız dedi. Ben de tatile gideceğim ve dönmemiş olurum muhtemelen dedim. Aralık’ta da Noel yılbaşı derken çok tatil var muhtemelen gelecek sene başlarız dedik :)
Embriyolara genetik yaptıralım mı diye sormadık bir sonraki kontrolde de onu sorayım bari.. AA bir de aspirin kullandım demedim ama ailemde hamilelikte pıhtılaşma sorunu var kan sulandırıcı kullanmam gerekir mi dedim. Testlerin normal hamile kalınca tekrar bakarız gerekirse Hematoloji takibe başlar dedi.
Çok sevindim Denizciğimmm, kafan rahat bir şekilde kilolarını vermeye devammm, ohh tıp gibi deniz, mis gibi tatil, rahat kafa ve ruh hali, sonra yeni bir yıl, yeni umutlar, yine başlasın keyifli, heyecanlı süreççç

Selam teyzeler bugün kontrol vardı :)
Kızımız pek hareketliydi normalde 18+1 ama ölçümler 19 haftalık ,doktorum zaten ayrıntılıyı kendisi yapacaktı18-21 hafta arası bugün bayağı detaylı inceledi haftaya Cuma tekrar çağırdı 290 gr olmuş minnoş iyice şekillenmiş çok şükür Allah’a ,rahim ağzını falan ölçtü herşey yolunda dedi inşallah benimde diğer arkadaşlarında sağlıkla tamamına erer ,bebek isteyen diğer arkdşalarımızda inşallah ennnn kısa zamanda güzel haberlerini paylaşırlar ♥
Gözünaydın, sağlıkla kucağınıza alın hepinizz :KK200:

Çok sevindim Denizciğimmm, kafan rahat bir şekilde kilolarını vermeye devammm, ohh tıp gibi deniz, mis gibi tatil, rahat kafa ve ruh hali, sonra yeni bir yıl, yeni umutlar, yine başlasın keyifli, heyecanlı süreççç
Evet canım ben de sevindim muhtemelen bir kaç hafta sonra tatile başlarım Kasım sonu Aralık başı da gelirim :) mevsim pek güzel olmasa da bir sene gidememiş olmanın acısını çıkaracağım bu tatilde.

X