kendimden anlatayım.ben ilk
tüp bebek tecrübemde epey acemiydim.kısa protokol uygulandı.sağlıkçı olmamaız nedeniyle yaşıma ragmen doktorumuz 2 embriyo tarnsfer etti.o gün merkezde kaldık.ertesi gün eve geldim,yataktan pek çıkmadım.yavaş hareket ettim.bu arada pek şiddetli kabız oldum.ıkınmak zorunda kaldım2. günümde...neyse 5.gün artık hiç bişeyim yoktu.ev gezmesine falan gittim.yatarken ayaklarımı uzatmıyordum.hep topluyordum bacaklarımı gerilmesini önlüyordum.en sıkıcı tarafı da gerinememekti:))
neyse 5.günle beraber kasık batmalarım başladı.tek belirtim buydu.transfer sonrası 5.gün uçakla 1 saatlik bir yolculuk yaptım.rahat geçti,sıkmadım kendimi.bu arada hergün idrarda gebelik bakıyordum ama her negatifte,daha erken çıkamamsı,bozma moralini,diyordum:))
7.gün arefeydi hiç oruç tutmamıştım bi tanecik tutayım istedim.o gün resmen öldüm bittim.açlıktan-susuzluktan değil.elim ayağım buz,kendimi ruh gibi hissediyorum.bu arada 100km falan da araba kullandım,yoruldum belki...akşam oruç açmaya yakın karın ağrım oldu.orucumu açtım,bitik bir halde çişe gittim.o anı size anlatmam imkansız.çamaşırımdaki lekeyi görünce bayılacaktık,hemen o an uçuk çıktı, uçuğun çıkışı olumsuz durum habercisiydi,hissederken bile anlamıştım beni bıraktıklarını...
neyse,,,
8.gün bhcg baktım kanda.hala kanamam vardı,lop lop pıhtılar düşürüyordum.0.5 çıktı.yıkıldıkça yıkıldım....
12.gün doktora muayeneye gittim.beni ilk kez muayene eden bir jinekologtu.o ana kadar ben adet olduğumu ,bu işin bittiğini düşünüyorum.doktorun sözleri şok etti..düşük izi oluşmuş,hamile olduğunu biliyor muydun????????ama dedim,hcg değerim 0.5ti,hamile olsam yüksek çıkmaz mıydı??
hayır,dedi.salınım tutunmayla başlamaz.yerleşmeyle başlarmış bu da 10gün öncesi pek nadir olurmuş...
kafanızı şişirdim ama içimden yazmak geldi.umutsuz arkadadaşlar ders alsın,gereksiz yere üzmesinler kendilerini.eşim de bugün''senin o zaman hamile olduğunu ilk günden beri biliyordum.ben seni tanımaz mıyım,bakışların,gözlerin değişmişti.kanamadan sonra kayboldu o halin, deyince hepten cız etti içim...
allahım bu seferki tedavimde hayırlar versin.allah hepimizin yardımcısı olsun...