• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mayıs ayında tüp bebek yapacaklar hai beraber moral depolayalım şimdiden

mudunu kaybetme canım.bir arkadaş çok doğru bilgiler paylaşmış.ben de sağlıkçıyım.8.güne kadar bebek orda olsa bile hcg salgılayamaz.yerleşme transferden hemen sonra olmuyor 7-8 gün mutlaka geçiyor,kimisinde 10.gün,kimiisnde daha erken hcg salınımı oluyor.sıkma canını,umudunu yitirip üzülürsen,tutunmaya çalışan bebeğin de strese girer,daha kolay terkeder seni!!güçlü ol,olumlu düşün.allahım hayırlısını verir elbette.olursa mutluluğunu paylaşırız,olmazsa allah büyük.

kendimden anlatayım.ben ilk tüp bebek tecrübemde epey acemiydim.kısa protokol uygulandı.sağlıkçı olmamaız nedeniyle yaşıma ragmen doktorumuz 2 embriyo tarnsfer etti.o gün merkezde kaldık.ertesi gün eve geldim,yataktan pek çıkmadım.yavaş hareket ettim.bu arada pek şiddetli kabız oldum.ıkınmak zorunda kaldım2. günümde...neyse 5.gün artık hiç bişeyim yoktu.ev gezmesine falan gittim.yatarken ayaklarımı uzatmıyordum.hep topluyordum bacaklarımı gerilmesini önlüyordum.en sıkıcı tarafı da gerinememekti:))
neyse 5.günle beraber kasık batmalarım başladı.tek belirtim buydu.transfer sonrası 5.gün uçakla 1 saatlik bir yolculuk yaptım.rahat geçti,sıkmadım kendimi.bu arada hergün idrarda gebelik bakıyordum ama her negatifte,daha erken çıkamamsı,bozma moralini,diyordum:))
7.gün arefeydi hiç oruç tutmamıştım bi tanecik tutayım istedim.o gün resmen öldüm bittim.açlıktan-susuzluktan değil.elim ayağım buz,kendimi ruh gibi hissediyorum.bu arada 100km falan da araba kullandım,yoruldum belki...akşam oruç açmaya yakın karın ağrım oldu.orucumu açtım,bitik bir halde çişe gittim.o anı size anlatmam imkansız.çamaşırımdaki lekeyi görünce bayılacaktık,hemen o an uçuk çıktı, uçuğun çıkışı olumsuz durum habercisiydi,hissederken bile anlamıştım beni bıraktıklarını...
neyse,,,
8.gün bhcg baktım kanda.hala kanamam vardı,lop lop pıhtılar düşürüyordum.0.5 çıktı.yıkıldıkça yıkıldım....
12.gün doktora muayeneye gittim.beni ilk kez muayene eden bir jinekologtu.o ana kadar ben adet olduğumu ,bu işin bittiğini düşünüyorum.doktorun sözleri şok etti..düşük izi oluşmuş,hamile olduğunu biliyor muydun????????ama dedim,hcg değerim 0.5ti,hamile olsam yüksek çıkmaz mıydı??
hayır,dedi.salınım tutunmayla başlamaz.yerleşmeyle başlarmış bu da 10gün öncesi pek nadir olurmuş...
kafanızı şişirdim ama içimden yazmak geldi.umutsuz arkadadaşlar ders alsın,gereksiz yere üzmesinler kendilerini.eşim de bugün''senin o zaman hamile olduğunu ilk günden beri biliyordum.ben seni tanımaz mıyım,bakışların,gözlerin değişmişti.kanamadan sonra kayboldu o halin, deyince hepten cız etti içim...
allahım bu seferki tedavimde hayırlar versin.allah hepimizin yardımcısı olsun...

neden düşük yaptım,sebebini de yazayım size:doktorumu çok iyi seçememişim.tam anlamıyla doğru ilaç uygulaması yaptıramadı bana.örneğin lucrin iğnesine başladım.10gün kullandım.agustos sıcağında o lucrin flakonu hep oda ısısında durdu.kimse bana her uygulamada dolabın yumurta gözüne koy,dememişti.bu da lucrin kullanımının yanlış olmasına sebep oldu,baskılayamadı kanamayı.
2.yanlışsa crienon vaginal jel.bana yatarken yap,ve yat,hareket etme demişti.ben de yatakta yapıp,elimi bile yıkamadan yatıyordum.halbuki jel uygulandıktan sonra 10-15dakka hareket etmek kana karışmasını sağlarmış.kalçadan sabah akşam progesteron iğnesi olmak gerekiyormuş.ama nim doktoor sadece vajinal jel yeterli,demişti.bebeklerim pregesteron eksikliğinden düştü.eminim artık....

1 gecede mucize beklediM ama olmadı benim sonucum negatif merak edip bekleyen soran arkadaslara tek tek cevap yazmak isterdim ama gücüm yok...sadece haber vermek istedimm

Son düzenleme:
1 gecede mucize beklediM ama olmadı benim sonucum negatif merak edip bekleyen soran arkadaslara tek tek cevap yazmak isterdim ama gücüm yok...sadece haber vermek istedimm
canım,allah sana sabır versin.ne desem boşuna,bilirim..ağla,bağır,çağır..boşalt içini..biran önce toparlan.allahtan gelen için yapacağımız bir şey yok.bunda da vardır bir hayır.allah sana bebeğini teslim edecek vakti bilir.kaygılanma.aslında hepimizin çırpınışı boşuna değil mi??olacaksa,zamanı geldiyse herşeye ragmen kendiliğinden de olur,ya da tedaviler cevap verir.dualarına devam et.allahım hayırsız bir gebelik vermedi ya,onun için şükret..

10.gün baktın değil mi.pazardı aslında test günün.kaçıncı gün embriyosuydu.kaç tane koyuldu.belirtin oldu mu.transfer sonrası ne yedin içtin.nasıl geçirdin o günleri.azcık anlatır mısın canımcım??

evet canım 10. gün baktım,çünkü busabah daha önce hiç görmediğim kahverengi koyu kıvamlı bi akıntı geldi,arkadaşımın zoruyla doktorumu aradım,oda bi kan testi yaptır dedi,varsa eğer düşük tehlikesi olabilir dedi,benim 5.gün embriyosuydu,sen benim geçmişimi bi okusan nasıl hamile kaldın derdin,transferden sonra 4 veya 5. gün karnım ağırmaya başladı benim ,hemen sukoyuverdim ne yattım ne dinlendim nasıl olsa tutmadı diye,ağırda kaldırdım,merdivenleri koşarak inip çıktımda,bi ilk gün yatmıştım o kadar,bir mucize yani tutması benim için hiç beklemiyodum hep karnım ağrıdı ,hep adet olmayı bekledim,yemem içmemde normalden farksızdı,hatta jelimi kullanmayı unuttum,hapımı bir kere içmeyi unuttum,o kadar umutsuzdum yani,ama TUTTU:)tamamen yatmakle alakalı değil yani

evet canım 10. gün baktım,çünkü busabah daha önce hiç görmediğim kahverengi koyu kıvamlı bi akıntı geldi,arkadaşımın zoruyla doktorumu aradım,oda bi kan testi yaptır dedi,varsa eğer düşük tehlikesi olabilir dedi,benim 5.gün embriyosuydu,sen benim geçmişimi bi okusan nasıl hamile kaldın derdin,transferden sonra 4 veya 5. gün karnım ağırmaya başladı benim ,hemen sukoyuverdim ne yattım ne dinlendim nasıl olsa tutmadı diye,ağırda kaldırdım,merdivenleri koşarak inip çıktımda,bi ilk gün yatmıştım o kadar,bir mucize yani tutması benim için hiç beklemiyodum hep karnım ağrıdı ,hep adet olmayı bekledim,yemem içmemde normalden farksızdı,hatta jelimi kullanmayı unuttum,hapımı bir kere içmeyi unuttum,o kadar umutsuzdum yani,ama TUTTU:)tamamen yatmakle alakalı değil yani
allah allah.neler diyosun sen!işte kanıt bu..olacaksa istersen takla at hergün olur,olmazsa olmaz.kasmaya gerek yok.öyle değilmi canım?kaç çıktı hcg sonucun?

pretty tebrık edıyorum canım,umarım dogum haberlerınıde alırız..

carmen canım uzme kendını uzerek olmuyor iste..elbet vardır bı hayır...kendıne dıkkat et..

allah allah.neler diyosun sen!işte kanıt bu..olacaksa istersen takla at hergün olur,olmazsa olmaz.kasmaya gerek yok.öyle değilmi canım?kaç çıktı hcg sonucun?
evet ya aynen öyle,çokta kasmaya gerek yokmuş yani 23.75 çıktı doktor 2 gün sonra yine tekrarla dedi,kalçadan iğneme devam,bakalım yaa yükseldiğini görürsem tamam derim artık..

pretty tebrık edıyorum canım,umarım dogum haberlerınıde alırız..

carmen canım uzme kendını uzerek olmuyor iste..elbet vardır bı hayır...kendıne dıkkat et..
canım teşekkür ediyorumm,darısı herkese....

canım tebrik ediyorum güzel haberler almak çok güzel .......darısı başımıza

Son düzenleme:
canım tebrik ediyorum güzel haberler almak çok güzel .......darısı başımıza
teşekkür ediyorum rana,seninde yarın hayırlı haberlerini alırız inşalaah,çogu kişinin bu hafta sonu belli olacak sanırım,inşallah herkes için hayırlısı olur..

CNNMMM COOK SEVINDIM INAN SENI IYI DILEKLERIN IYI KALBIN VE BEBEGIN SENI BULDU HAYIRLI OLSUN TEBRIKLER:nazar::nazar::nazar::nazar: BU ARADA NEREDE YAPTIRDIN CNM SEN ?
ya sende çok içten bi arkadaşsın,senin bebeğinde dünyaya gelmek için en hayırlı zamanı bekliyordur emin ol
,inşallah sende en yakın zamanda görürsün çift çizgiyi ,istanbulda john hopkins,anadolu sağlık merkezinde yaptırdım,doktorumda çok iyiydi
hayirli ugurlu olsun allah kucagina almayida nasip etsin insallah:emir_bebek::nazar::nazar:

amin canım hepimize inşallahhhh,çok sağolun,

Son düzenleme:
benm evde bekliyor idrar testleri.cesaret edip te yapamıyorum bir türlü benm 7. gün bugün.yarın falan yaparım diyodum ama yok yapmıcam sonucun negatif olmasını kaldıramayabilirm.insallah allah hepimizi güldürür...

yok canim, idrar testini dusunme bile bence. bosuna kafani karistirma.

Back