- 29 Mart 2011
- 2.763
- 1.885
-
- Konu Sahibi basbelasiyim
- #1.481
merhaba kızlar, bende evlendiğimden beri korunmuyorum. nisan ayında dr kontrolüne başladım. tahlillerim progesteron dışında iyi çıktı. yumurtalık takibine ve klomene başladım. fakat ilaca ragmen yeterince büyümedi. bu arada ortaya çıktı ki yumurtlamam adetime 1 hafta kala gibi oluyormuş4 Mayısta adet olmayı bekliyorum ve adetimin 3. günü klomeni günde 3 kez kullanacağım ilaç bitiminde yine kontrolüm var ve bu arada eşiminde tahlil yaptırması gerekiyor. çok daralıyorum ama yapacak bişey yok.. günde 3 klomenle olmazsa iğne tedavisi o da olmazsa aşılama yapılacakmış. Allahtan hayırlısını hepimiz için diliyorum. bu süreçde de desteğinizi bekliyorum.
canım polikistik oversen söylüyo zaten doktor. "bu geçmeyen bi hastalık, tedavisiz de hamile kalabilirsin, tedaviye rağmen hamile kalamayabilirsin de". yumurtalık ultrasonunda her adet döneminde yumurtalık etrafında minik minik birden fazla kistin oluştuğu kimisinin kendiliğinden kaybolduğu kimisinin aynen kaldığı bi durum. adet düzensizliği, tüylenme vb belirtileri var. yani kadınlık hormonundan çok erkeklik hormonunun çalıştığı bi hastalık gibi düşün kabataslak. internette PCOS diye arat bulursun. hem görsellerden yumurtalık görüntülerine bakabilirsin.
PCOS olmadığına sevindim.:
Vajinadan bakmadı ama adetin birinci günü karından baktı.olsa söylerdi herhalde.sağol canım ya tüylerim hemen çıkar tüylü biriyimdir ama testesteronum normal çıktı
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Polikistik over vajinal ultrasonda cikar mi
Allah ım sifasını versin inş tabiki birbirimze destek olmak için buradayız. Adetime yakın son bir haftada yumurtluyomusum dedin peki sen bu süreçte son hafta die önemsemedgn dönemde agrı sızı akıntı vs yasadın mı ?
canım polikistik oversen söylüyo zaten doktor. "bu geçmeyen bi hastalık, tedavisiz de hamile kalabilirsin, tedaviye rağmen hamile kalamayabilirsin de". yumurtalık ultrasonunda her adet döneminde yumurtalık etrafında minik minik birden fazla kistin oluştuğu kimisinin kendiliğinden kaybolduğu kimisinin aynen kaldığı bi durum. adet düzensizliği, tüylenme vb belirtileri var. yani kadınlık hormonundan çok erkeklik hormonunun çalıştığı bi hastalık gibi düşün kabataslak. internette PCOS diye arat bulursun. hem görsellerden yumurtalık görüntülerine bakabilirsin.
PCOS olmadığına sevindim.:
Vajinadan bakmadı ama adetin birinci günü karından baktı.olsa söylerdi herhalde.sağol canım ya tüylerim hemen çıkar tüylü biriyimdir ama testesteronum normal çıktı
tatlım tüylenmenin çıkış süresinden çok lokasyon olarak bakıyorlar. bu hastalık; yüzde (özellikle çene ve yanak bölgesinde kalın sert kıllar), bacak arasında, göbek altı, göğüs ucu ve arası, bel vb yerlerde erkek tipi kıllanama yapıyo bazılarında.
PCOS olsan görürdü bence. görünmeyecek gibi değil yani doktorlar için.
tatlım tüylenmenin çıkış süresinden çok lokasyon olarak bakıyorlar. bu hastalık; yüzde (özellikle çene ve yanak bölgesinde kalın sert kıllar), bacak arasında, göbek altı, göğüs ucu ve arası, bel vb yerlerde erkek tipi kıllanama yapıyo bazılarında.
PCOS olsan görürdü bence. görünmeyecek gibi değil yani doktorlar için.
Sağol tatlım verdiğin bilgiler için.ben en iyisi bu ay hiç bişi kullanmadan deniyeyim.
evet hepsini yaşadım hatta bunları hep hamilelik belirtisi zannettim.. hatta o dönemde eşimle çok sık ilişkiye de girmedim
çünkü bu ihtimali hiç düşünmemiştim adetlerim hayatımda hep çok düzenlidir. sadece evlendiğimden beri birkaç günlük gecikmeler yaşadım. o da muhtemelen psikolojik
hmmmm anladım vallaha ahanda bu ağrıların sebebini simdi anladm
birkaç kişiden daha duydum bazı kadınlar geç yumurtluyo bnde onlardanım galba. Belim kasıklarım sanki yumurtalıklarım ağrıo aynı adet olcam sanki. bu ağrılar 11 mayısta olsa adet olcam dicem o derece yani.
O zaman değerlendirmek lazım bu günleri
bu ay da tutmazsa yumurtlamayı ovulasyon testleryle tespit etmeye çalışcam.
kesinlikle kaliteli bir ovulasyon testi kullanılmasını hatta 1 ay kadar dr kontrolünde ovulasyon takibi öneririm herkese. boşuna 10 ay kaybetmişim
bir de adetin 3. günü yapılan kan testleri de çok önemli. siz siz olun bunları ihmal etmeyin.
Sağol tatlım verdiğin bilgiler için.ben en iyisi bu ay hiç bişi kullanmadan deniyeyim.
rica ederim. ben artık okuya okuya ezberledim hepsini.
hayırlı zamanda hayırlı evlatlar diliyorum hepimiz için.
arkadaşlar ben genel olarak herkesi ilgilendiren bi şey daha söyliycem.
aramızda daha çok yeni evlilikleri olan arkadaşlarımız var ve hepsi umutsuz. şöyle düşünün, evlat sahibi olmak için 20-30 seneler uğraşan aileler var. ama yakınlarınızda vardır ama tv'de görmüşsünüzdür. bizim daha çok yeni lütfen herkes libidosunu arttıracak bişeyler yapsın ve mayıs ayı çalışmalarına hız kesmeden devam edelim.
rabbim doğru zamanı bilir ama yaş 30 oldu tedirgin oluyorum prolaktinim 130 ergenlikten beri
olsun ben de 28'im çok yok aramızda. ben 4,5 senedir evliyim yaklaşık 10 aydır deniyoruz. benim problemim de PCOS. yapacak bişey yok. Allah'ın takdiri
Hayırlısı olsun canım. Her işte bir hayır vardır mutlaka.
en kısa zamanda gebe kalmanı ve sağlıklı bir şekilde yavrunu kucağına almanı dilerim.
Uzulme birtanem umutlar hic bitmez Eabbim elbet tez zamanda bebislerimizi verecektir cok sukur adet olabiliyoruz hala umudumuz var
Ah canım ya ben de seni merak ediyodumkader arkadaşım bende 27. Gün adet oldum umutlar mayısa artık
tatlım benı 28 mayısa ekleyebılır mısın.tahmını adetım 28 mayısmıs.bu ılac sayesınde demek kı 28gunde bır adet olcam.en azından hazırana dewretmemısım :)