- 27 Mart 2012
- 1.306
- 96
-
- Konu Sahibi basbelasiyim
mrb hosgeldiniz kaç günde bir regl oluosunuz acaba ?
Gecen ay bütün hormon testlerini yaptırdım çünkü prolaktin yüksekti benimdebenimde 6 haftalık kendiliğinden düşük birde kimyasal gebelik oldu 2 ay önce ben kendim istedim araştırılmasını yoksa doktorlar birşeyin yok diyor.bugün gittim hatta genetik testlerimi yaptırmaya kan pıhtılaşması da olabiliyormuş.çok önemli bu testler.hormon testlerini yaptırdın mı peki tsh fsh prolaktin benim onlar normal çıkmıştı.
geçmiş olsun cnm bende bu ay sekiz ayımı dolduruyorum ne tesedüf :) gebelik kişidedn kişiye göre degişiyo galiba benimde etrafımda çok farklı surelerde gebe kalanlar var ama napaalım doktorlar bir seneye kadar normal diyolar biliyosundur o yüzden stres yapmıyalım düşünmeyelim bizimde olsun bende çok düşünüyorum hayal kuruyorum sürekli düşünüyorum ama iyi yapmıyorum işte bende böyle kafamı dağıtmaya çalışıyorum
benim adet döngüm 29-30... çoğu zaman düzenlidir arada bir stresten yada mevsim değişikliklerinden sanırım gecikiyo yada erken gelebiliyo... son adet tarıhim 8 nisandı mesela 21inde aşılamm yapıldı... şimdi sabırsızlıkla 5 nisan kan testimi bekliyorum
Gecen ay bütün hormon testlerini yaptırdım çünkü prolaktin yüksekti benimde
neyse ki her şey normal çıktı. Hiç bir engel yok dedi doktorum. Smear sonucum çıkmadı bir tek ama sorun olduğunu sanmıyorum.
Bu konuda geçmişimiz benziyordu.
Inşallah en yakın zamanda kavusuruz yavrularımıza
Benim leepten dolayı rahim ağzı yetmezliği riskimde var onun için de serklaj a gerek duyabilir doktorum
hayırlısıyla ilk aşamalar gecsin de ..
öyle mi düğün tarihlerimizde yakınmışbnm bu ay o sağlık sorunu bu sağlık sorunu derken bide sınavlarıma çalışıyorum açıköğretmden üni okuyorum bu ay geçen aylara göre düşünme fırsatım daha az oldu diyebilirim bu ay temkinliyim dedim ya ilaçlar o bu derken bir hafta işiki de yasaktı bu aydan ümitli değilim sen hangi sehirdesin yas kaç ?
hmmm bnde normalde 30 günde bir regl oluorum ama üç aydır 33-34 günde bir olmayta başladım sizn 21 inde asılama olmuş reglinizin döngüsünü su yüzden sordum regl döngümüz aynıysa yumurtlama zamanımızda nenziyo olabilir diye ve bnde 8 nisanda regl oldum bu iğneyi yumurta oluşmadan mı çatlamaya yakın mı yani yumurtanın hangi evresinde vuruyolar bnde kendme göre tahmin etcem
istanbuldayım cnm ben yasımda 23 senın
canım ben yumurta için klomen kullandım ve doktor kontrol etti ve yumurtanın büyüklüğüne göre sanırım 19 u sabah 8 de çatlatma iğnesini yaptırdı... yani normalde yumurtam ne zaman oluyo tam bilemm ama bu ay ilaçta kullandım, kullanmadığım aylar aynı mı olur bilmiyorum :26:
hmmm anladım inş bu ay bebişlerimiz gelir hepimiz için diliyorum Allah ım gönlümüze göre versin.
bnde samsunluyum samsunda yasıyorum 25 yasındayımsen hiç doktora gittin mi kür filan yaptın mıı ?
Amin inşallah... bizde problem eşimde sayı düşük şeklide bozuktu hareketlilik te azdı bir senedir bu problemi aşmak için tedavi görüyoruz çok şükür şekil ve hareketlilik düzeldi tek problemimi sayı... aşılama yapılmak için verilen örnek ilk defa 18 milyon çıktı (normalde en fazla 10 milyon çıkmıştı 2 milyonda çıktığı olmuştu) doktorumuz sonuç çok kötü değil dedi beni ümitlendirdi... (aşılama istediğimde sayı düşük tüp yapalım demişti çünki) allahım isteyen herkeze sağlıklı hayırlı ewlatlar nasip etsin inşallah...
aaa annemde samsunlu :) ben iki hafta önce doktora gittim cnm daha öncedende gitmiştim gebeliği düşündüğüm ilk aylarda doktor bi sorunun yok dedi ve folik asit verdi gebelik düşünenlerin önceden kullanması iyiymiş herneyse kullandım işte beş ay oldu daha bişey yok gecen yine gittim doktor baktı bi sorunun yok dedi dört ay daha korunma eger olmazsa tedaviye baslarız dedi ama inş gerek kalmaz onun haricinde bişey yapmadım sadece bazı şeylere dikkat ediyorum hemn kalkmamaya felan işte böyle
aynenn bndensinbnde folik asit kullanıyorum bn hormon testi smear testi de yaptrdm hormon testimde tiroidim yüksek çıktı şimdi onun takibini yapıorum tiroid doktoruna görüncem bide 1 bucuk ay önce muayene oldgm doktor bna son gidişimde rahmnde küçük bi yara var dedi iki ilaç iki fitil verdi ilaçlar bitti sayılır bir haftada ilişki yasaktı böyle işde. Üstüne düştükçe bu işin baska seyler çıkıo. smaer testini de 15 gün snra kontrole gel dedi sonucunu o zaman ögrencm sen hormonlarna baktrdn mı smear testi yaptırdın mı
yok cnm o dediğin testleri yaptırmadım yaptırmam gerkiyomu bilmiyorum doktorda bişey demedi
genellikle doktorlar bakıo gerçi bazı doktorlar bir yıl bekleyin diyo bi rahatszlıgm varsa niye bir yıl erteleyim ki ona göre tedbir alırım dimi ? belki sizin doktorunuzda böyle düşünüyodur bu testleri doktorum tavsiye etti ve eğer bi değer yüksekse hamile kalmayı zorlasırabiliyo geciklestirebiliyo. mesela bn hormonuma baktırmasaydm tiroidimin yüksek oldgnu bilemicektim tiroidde hamileliği zorlastırıyomuş belki 5 aydr bu yüzden olmuo bi değerin yüksekse doktor ilaç veriyo değer düşüyo hamile kalman kolaylasıyo önemli aslında ve bir nevi tedbir. İstersen bu ay da hamile kalmazsan adetinin 2. veya 3. günü gidip doktoruna kan verebilir yaptırabilirsin
herkeste belirti olmuyo ki... yani şu zamana kadar okuduklarımdan bunu anladım ben. biri hiçbişey hissetmiyo diğerinde tüm belirtiler tam. sen yine de pozitifleri gönder evrene
tamamdır canıms hosgeldın:)
genelde herkeste bı belırtı olup bende olmayınca umutsuzluga kapılıyorum.bı de parlodel kullanınca onume ne cıkıcak bılmıyorumgecen aylarda en azından yumurtlama donemımde kasıgım agrırdı bu ay o bıle olmadı,bı ya da ıkı kere anlık oldu pufff