- 19 Kasım 2019
- 243
- 307
- 23
- Konu Sahibi Sade frappe
-
- #2.961
Pes etmek yok canım, bir daha denersin. Allahım sağlık ve güç versin yeter ki, biz çabaladıkça sonunda alacağız o güzel haberleri
Canım kaçıncı gün embriyosu transfer edilmişti ve hang kalitedeydi embriyolar?
Evet cumartesi günü yaptığında diğerine göre biraz daha belirginlesme varKızlar sizce dünden bugüne koyulaşma var mı? Yorumlarınız benim için değerli :)
Çok bariz koyulasmis canım allah tamamına erdirsin insallahKızlar koyulaşma var dimi sizcede1 transferin 4. Günü 2 ve 3 5. Günü 4 6. Yani bugün
Evet bariz bi şekilde görünüyor çok erkenken bile çıkmış maşallah devamı gelsin inşallahKızlar koyulaşma var dimi sizcede1 transferin 4. Günü 2 ve 3 5. Günü 4 6. Yani bugün
Çok güzel koyulaşma var canım.. İnşallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin AllahKızlar koyulaşma var dimi sizcede1 transferin 4. Günü 2 ve 3 5. Günü 4 6. Yani bugün
Var bence hadi inşallahKızlar koyulaşma var dimi sizcede1 transferin 4. Günü 2 ve 3 5. Günü 4 6. Yani bugün
Yaaa dün belirtin yoktu birden mi oldu
Bende pcos var 28 yaşındayım. Eşimde herhsngi bi sıkıntı yok. Daha önce 2 denemem var biri megatif diğeri boş gebelik oldu.Dondurulmuş embriyo transferi 17 mayısta 2 adet yapıldı.Merhaba hanımlar, Allah kısmet ederse 1 Mayıs'da tedaviye başlıyoruz. Aranızda mayıs ayı tüp bebek adayları varsa topiğime davet ediyorumgelin bu süreci birlikte paylaşalım
Edit:
Ayrıca isteyenler;
~ Tüp bebek yaptırma sebebini
~ Yaşını
~ Kaç yıl denediklerini
~ Daha önce aşılama ve herhangi bir düşük yaşayıp yaşamadıklarını
~ Kaçıncı tüp bebek denemesinde olduğunu
~ Bu dönemde kullanılan ilaçları (folik asit, balık yağı, d vitamini vb)
~ Hayat kalitesinde ve beslenmesinde yaptığı değişimler
~ Sperm kalitesinin ve sayısının artması açısından eşine kullandırdığı ilaçları veya kürleri
~ Yaptıracağı tüp bebek yöntemini (uzun periyod-kısa periyod)
~ Transfer aşamasında taze mi yoksa dondurulmuş embriyo mu konulacağına dair ayrıntılar belirtebilirler
Kendimden bahsetmem gerekirse;
- Bu benim ilk tüp bebek denemem olacak
- Geçen ay aşılama yaptırdım ve tutmadı maalesef
- Yaklaşık 3 senedir deniyoruz
- 1,5 sene önce 6 haftalık hamileyken bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj oldum
- Sağda ve solda bir adet olmak üzere toplamda iki adet 1.5 cm'lik çikolata kistlerim var.
- Uzun periyotlu tüp bebek yöntemi kullanılacak
- Taze embriyo transferi yapılacak
-Bu dönemde kullandığım ilaçlar:
♡ Folik asit olarak folidays,
♡ D3-k2 (orzax ocean- kovid döneminde bağışıklığımın kuvvetlenmesi için yazdı doktorum)
♡ balık yağı (efa mom) bu aralar balık tüketmediğim için bunu kullanmayı kendim tercih ettim.
♡ beslenme olarak; tüp bebek tedavisi sırasinda kullanılan ilaçların ve sonrasında hamile kalınırsa o hamileliğin sebep olacağı kilo alımına karşı 1-2 kilo vermek açısından yediklerime dikkat ediyorum.
♡ bu süre zarfında paketli gıdaları hayatımdan çıkardım
♡ yeşil çay harici kahve ve çay tüketmemeye çalışıyorum
♡ her hafta en az beş gün egzersiz yapıyorum (bunu telefonuma indirdiğim göbeği eritin-bacağı eritin tarzı aplikasyonlar yardımıyla yapıyorum)
♡ Eşime sperm kalitesini ve hareketliliğini arttırması açısından da keçi boynuzu kürü kullandırıyorum. Yumurta toplamaya bir-iki hafta kala da çakşır suyuna başlatacağım.
Umarım mayıs ayı hepimiz için uğurlu bir ay olur
Edit: bu süreçte hamile kalanlar, transfer yaptıranlar veya transfer tarihi belli olup tabloda yer almak isteyenlerini varsa aşağıda yer alan:
Deneme sayısı
Uzun-kısa periyod
Taze-dondurulmuş transfer
Kaçıncı gün embriyosu
Transfer tarihi
Test sonucu (beta hcg sonucu)' na ait bilgileri bana özelden mesaj yoluyla bildirirseniz çok sevinirim.
Not: bilmeyenler için;
Tedaviye reglin 2.veya 3.günü başlanması o tedavinin "kısa periyodlu" olduğu anlamına gelir. Bir diğer yandan ise tedaviye adetten yaklaşık 10 gün önce başlanması (bir önceki adet tarihinin 21.günü oluyor genellikle) o tedavinin "uzun periyodlu" olduğu anlamına gelir.
Not: tedavide rahim dinlendirmesi yapılmadan transfer yapılması o tedavide "taze transfer" yapıldığı; rahim dinlendirmesi yapıldıktan sonra dondurulmuş embriyoların çözdürülten sonra transfer yapılması ise "dondurulmuş transfer" yapıldığı anlamına gelir.
Uyarı: bilgilendirmenin eksik bilgi icermemesine ve bilgilendirme yaparken etiket yapmaya (bknz: Sade frappe Sade frappe ) dikkat edin lütfen.
Anne Adayı Adı Yaş Problem Deneme Sayısı Uzun - Kısa periyot Taze - Dondurulmuş Transfer Kaçıncı gün embriyosu Transfer Tarihi Beta HCG Sonucu @Esoca38 24 Çift taraflı varikosel İlk Kısa periyot Taze 3. Gün 16 Nisan pozitif
@Asli47 31 Sebepsiz infertilite İlk Kısa periyot Dondurulmuş 5. Gün 8 Mayıs pozitif
@dusunen kdn 30 Pcos ve ileri hareketli sperm sayısındaki düşüklük İlk Kısa periyot Dondurulmuş 5. Gün 20 Mayıs ? @Nm88326 35 Tek tüp - Düşük amh İlk Kısa periyot Taze 3. Gün 10 Mayıs ? merakliblog 29 Tüplerde şekil bozukluğu İlk Kısa periyot Taze 5. Gün 4 Mayıs Pozitif
@Zynp2020 35 Haretli sperm azlığı 2. Deneme Kısa periyot Dondurulmuş 5. Gün 10 mayıs ? @candyyyy 31 Tüplerin alınması - Düşük amh 3. Deneme Uzun periyot Dondurulmuş 5. Gün 20 Mayıs ? FlyingHummingbird 30 Pcos - sperm sayısı ve hareketliliğinde düşüklük İlk Kısa periyot Dondurulmuş 5. Gün Haziran ayı ? @coki 30 Sebepsiz infertilite 2. Deneme Uzun periyot Dondurulmuş 5. Gün 2 adet transfee 4 Mayıs Pozitif
buradayimfiruze 30 Sebepsiz infetilite 3. Deneme Kısa periyot Dondurulmuş 5. Gün 6 Mayıs Pozitif
@Bulutumsu7 26 Pcos - oligospermi - varikosel İlk Deneme Kısa periyot Dondurulmuş ? ? ? @gulcann16 33 Düşük Amh - sperm değerleri 2. Deneme Kısa periyot Dondurulmuş 5. Gün 29 Mayıs ? @Ballibadem 33 Çikolata kisti İlk Kısa periyot Taze 3. Gün 17 Mayıs ?
Ayy amin tatlım ya kaçıncı günündü bugün OPU dan sonra? Ben normal tarihimde olcam yaa kesin yani 4 gün sonra
Belirtim vardı ya ağladım falan o belirtimYaaa dün belirtin yoktu birden mi olduyarın doktora gideceksin o zaman
Canım erken olmuş oldum opu dan 12 gün sonra 24 gün sürdü döngüm, normalde 28 günde 1 olurumAyy amin tatlım ya kaçıncı günündü bugün OPU dan sonra? Ben normal tarihimde olcam yaa kesin yani 4 gün sonra
Benimde aynı 6. Günüm hep sol tarafımda batma zonklama oluyo. Transfer öncesinde de vardı solda arada ağrı. O yüzden transfere bağlamadım ama .Arkadaşlar bişey sorcam bende transferimin 4. Günündeyim hep sol tarafımı hissediyorum yani hep sol kaşığımda bişeyler hissediyorum yada sol bacağım ağrıyor bu sizde de var mı normal mi acaba sağda hiçbişey yok sol hissediyorum
Benimde aynı 6. Günüm hep sol tarafımda batma zonklama oluyo. Transfer öncesinde de vardı solda arada ağrı. O yüzden transfere bağlamadım ama .
benimde belki öncedende vardır ama tek taraflı olması biraz düşündürdü
Benimde belki önceden de vardır tek taraflı olması düşündürdü biraz normal o zamanBenimde aynı 6. Günüm hep sol tarafımda batma zonklama oluyo. Transfer öncesinde de vardı solda arada ağrı. O yüzden transfere bağlamadım ama .
Ben de 28 günde bir oluyorum belki seninki gibi erken gelirCanım erken olmuş oldum opu dan 12 gün sonra 24 gün sürdü döngüm, normalde 28 günde 1 olurumHayırlısı olsun kuzucum stres yapma bünyeye göre değişio bu iş anladığım kadarıyla
Normal benceBenimde belki önceden de vardır tek taraflı olması düşündürdü biraz normal o zaman
Ya benim normal tarih beklenirse haziranin ilk haftası olurumAyy amin tatlım ya kaçıncı günündü bugün OPU dan sonra? Ben normal tarihimde olcam yaa kesin yani 4 gün sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?