Maydanoz limon kereviz Ispanak. Karaciğer detoxu

Wizardmom

Güzel günler göreceğiz güneşli günler..
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2016
1.471
4.414
Merhaba hanımlar,
Çocuklarımdan kalan 15 kilocuk fazlalığım vardı. Sabah başlayıp ikindide son bulan aman nasıl olsa daha emziriyorum deyip yarı yolda bıraktığım aylar süren diyet başarısızlıklarından sonra çocuklarımla çekildiğim bir aile fotosu bana soguk duş etkisi yaptı. O resimdeki kadın ben olamazdım. Sonra ayna karşısında karşılaştırma yapınca aslında bunun Yeni ben olduğumun acı da olsa farkına vardım. Şimdiye kadarki vazgeçişlerim hep bu kabullenemeyişimdenmiş meğer. Her bir gramı yavrularımın hatırası olsa da Bu Yeni kadına güle güle deyip eski sıkı ve zayıf beni bulmak icin kilolara veda etmenin yollarını ararken birçok diyeti araştırıp kendime göre bir diyet uyarladım.
Iki hafta önce 70 i biraz gece başladığım diyetime bugün itibariyle 66 kiloyla devam ediyorum. Hedefim bahara kadar eski beni bulmak. Yoldaş olacak arkadaşlar olursa birbirimizi motive edip devam edebiliriz. Çünkü bu yolun en önemli anahtarı motive.
Yaptıklarımı kısaca özetleyecek olursam.
Sabah a limonlu suyla başlıyorum, Bir limon suyu bir bardak suyla. Kahvaltı da iki yumurtayla omlet ya da haşlama yumurta. Bolca yeşillik. Balkonda kendi yeşilliklerimi yetiştiriyorum. Dereotu ve roka. Favorim. Peynir zeytin.
Arada bir meyve.
Öğlen çorba ya da bol yeşilliktin kinoa ya da kinawa salatası. (Gluten ve maya alerjimden dolayı bulgur yerine kinoa ve kinawa kullanıyorum)
Arada fırında yaptıgım cipslerle yogurt ya da meyve ya da havuç vs. Tarzı atıştırmalık.
Akşam da klasik sebze yemeği balık tavuk köfte (fırında pişirip) bol salatayla.
Bu ara biraz daha hızlandırmak icin ve karaciğer temizliği de yapmak icin maydanoz ıspanak kereviz limon içeren ve zevkinize göre zenginleştirebileceginiz bir detox A başladım. Bugün ikinci günüm. Daha önce de yapıp cok memnun kalmıştım. Toplamda 80 kaloriyi geçmediği halde müthiş tokluk hissi veriyor ve Abur cubur krizlerini engelliyor hem de cildi güzelleştiriyor, en önemli yaşamsal organlarımızdan karaciğeri toksinlerinden arındırıp bütün vücuda daha iyi enerji sağlaması da cabası. Iki hafta her sabah kahvaltı öncesi yapıp beş gün ara vereceğim sonra tekrar iki hafta yapacagim.
Katılmak isteyen hanımları beklerim. (Sağlık sorunları olan hanımların doktoruna danışmadan yapılmaması öneriliyor)

Son düzenleme:
Bugun detox da 4. Gunumdu ve Sabah tartida 64.2 gorunce acikcasi biraz korktum. Dört günde iki kilo cok da istediğim birşey değil. Ama Karaciğer detoxunun en önemli özelliklerinden biri de vücuttaki birikmiş ödemleri toksinlerle birlikte vücuttan atması. Yani güçlü bir diüretik olan maydanoz ve limonla vücuttan su atılıyor. Yerine tazesi gelecek.
Bahsetmeden geçmek istemiyorum, bu detox A başladığımdan beri mecburen yiyor gibiyim. Acayip bir iştahsizligim var. Her fırsatta mutfagı kolaçan edip çayla kahveyle meyve suyuyla birşeyler atıştırmamak icin kendimle ciddi mücadele ederken artık dolabi açmak bile istemiyorum. Detox daki Yeşilliklerin yüksek lifi tok tutuyor sanırım. 142 yi görünce bir çikolata aşığı olarak kendime bir hobby ödül vermeyi planliyordum ama şu an o bile cok cazip gelmiyor
Umarım tartıda azalan numaralar görmeye devam ederim.

Bu sabah tartı 64.0 ü gösterdi. Beklediğim gibi hizli düşüş yavaşlamaya girdi. Tabii bu arada toksinlerim de hizli bir sekilde atilmaya basladigini gordum. Egzamalarimda bariz bir sekilde sönme var, sacim ve cildimde de genel olarak fark ettiğini görüyorum. Detox iceceğimin icinden kereviz i cıkardım. Kerevizsiz cok daha rahat iciliyor. Kereviz i de yoğurtla yedim. Belki ispanagi da cikarip limonla yerim. Maydanoz ve limon cok daha kolay icilebiliyor.
Sabah yürüyüşten gelince cok sıkı bir kahvaltı yaptım. butun gun dışarıda olacagim icin öğlen ancak bir meyve yiyebilecegimden kahvaltıyı biraz büyük yaptım. Bugunku menum:
Kalkınca bir limonun suyuyla bir bardak limon suyu
yarim saat kadar sonra detox icecegi (maydanoz ispanak ve limon suyu)
Sabah: 3 yumurta domates peynir pul biber ve maydanozlu omlet.
Yesil cay
7-8 zeytin
2 dilim Misir ekmegi.
oglen portakal ve elma
akşam nohut yemeği (yagsiz yerinden)+kinawa salatasi.

Bu arada dun ogleden sonra başıma bir agri girdi. Esim sen hic artik tatli şekerli yemiyorsun, şeker eksikliginden olabilir dedi. Bir elma yedim ve bir bardak su ictim ve baş agrim bir anda gecti. Onceden tatlısız abur cubursuz gün gecirmeyen bünyem, tatlısızlıktan seker eksikliginden baş agrisina tutulmustu. Bu günleri gorecegim aklimin ucuna bile gelmezdi. Artik hergün meyveyi de ihmal etmeyecegim. Canim istemedigi icin aklima bile gelmiyordu.

Bence detokstan kereviz çıkarmayın ..karaciğeri temizleyip o zaten ,

Bu detoks başlayacağım bende ama kuvvetli rondom yanımda değil ,
Benimki de super sıvılaştırmıyor. İçinde cok kalıntı oluyor. Onları da kaşıkla yiyorum.
Cok süper bir görüntü değil ama iştah kesmeye ve toksinleri şutlamaya birebir.

Bence detokstan kereviz çıkarmayın ..karaciğeri temizleyip o zaten ,
Kerevizi yoğurtla yedim. Aslında Saracoğlu'nun tarifinde kereviz ve Ispanak yoktu ama ben faydalarından dolayı ekledim. Bir de bazen kahvaltıyı geciktirmek zorunda kalıyorum. O arada iyi bir besin olsun diye. Bir de çig soğanın zarlarını çıkarıp yedim bir gün ama iki gün kokusu çıkmadı içimden.Allahtan eşim şehir dışındaydı.

Bugun yine önce limonlu su ve bir süre sonra da maydanozlu limonlu karışımla başladım sabaha. Ardından da yoğurtlu kereviz karışımı yaptım
Bugünkü menüm
Sabah pul ve kara biberli bir haşlanmış yumurta
1 Domates zeytin peynir bol dereotu maydanoz roka
Yeşil çay
Öğlen dünden kalan nohut Mısır ekmeği yeşil salata
Arada bi avuç fındık
Akşam balık salata fırında ve havuç suyu(blender la yaptım)
Kalkar kalmaz tartılmayı unuttum. Limonlu su ve maydanozlu detox dan sonra aklıma geldi.
Tartı:64.05.

Merhaba benimde kullandığım ve yararını görmeye başladığım severek içtiğim bir çay var. Tadı da hoş güzel sabahları ve akşamları 1 kez içiyorum ve kilomda değişiklik var. Luis bien den aldım Lotus diyet seti bakın bi araştırın çok çok iyi

Merhaba faydasini görmenize sevindim.
Ben zayıflama konusunda biraz farklı bir perspektife sahibim. Zayıflamaya yardımcı ya da zayıflatır reklamıyla satılan diyet ürünlerinden almayı cok onaylamıyorum. Ona harcayacağım parayı yardım kuruluşlarına daha fazla yardım olarak kullanıyorum.
Birincisi hiçbir ürün zayıflatmaz insan kendi iradesi ve kararlılığıyla zayıflar. Bu ürünler ümitsizce zayıflamaya çalışan biz hanımların hassas noktaları üzerinden para kazanmak isteyen insanlara para kazandırmak icin var olduğuna inanıyorum(benim kişisel dusuncem ve gözlemim. Kimseye empoze etmiyorum)
Ikincisi eat clean denen işlemden geçmemiş yiyecekleri tüketme yöntemini takip ediyorum. Paketlenmemiş işlemden geçmemiş ürünler taze meyve sebze, kuru bakliyat, aktardan çaylar (sadece yeşil çay içiyorum içine bazen karanfil bazen taze nane).

Bugün tartılmamak icin epey mücadele verdim ve kazandım. Detox un vücuttaki toxinleri suYla beraber atmasından sonra, yavaş ve sakin bir kilo verme sürecine girdiğim icin iki günde bir tartılacağım.
Uyanınca limonlu suyu atlayıp maydanozlu limonlu içeceği içtim. Bir limon fazladan sıktım.
Sabah: Mısır unlu krep iki haşlama yumurta bol yeşillik bir kk peynir 1 domates 6 zeytin
Oglen misafir menüsü: iki dilim besamel soslu sebzeli tavuk kinawa pilav. Yarım kase Sütlaç
Arada bir avuç fındık
Akşam domates çorbası ve mayonezli ton başlığı salatası

Benimki de super sıvılaştırmıyor. İçinde cok kalıntı oluyor. Onları da kaşıkla yiyorum.
Cok süper bir görüntü değil ama iştah kesmeye ve toksinleri şutlamaya birebir.
Ya bende böyle homojen olsun ,dişime kirt kırt gelmesin istiyorum :)saten suan yapamiyormusum emzirme döneminde kur yasak ,5 ay sonra ins başlarım ,iştah keser toksin atar karaciğeri temizler cilde iyi gelir ...tokluk hissine cabasi

Bu arada konuya ilk yazan kişisin. Teşekkürler.
Onmli değil :)ben sağlıklı yaşam mevzularina yakından ilgiliyim ,bir dönem eve hiç paketli gıda sokmuyordum ...sonradan cozuttum ,ama tekrar dönmeyi düşünüyorum ..acayip kilo aldım ,araya bir hamilelik girdi ,suan 78 kiloyum ama dedigim gibi karatay beslenmesi uygulayacagim bakalım ..bende mutis ise yarıyor ,

Maydanoz ve limon icin emzirme donemi icin ok veriyorlar. Hamilelikte zararliymis fakat emzirmeye zararı olmadığını belirtmişler. Dr a sormak en iyisi ve tabii bebiş ne diyecek, en önemlisi de onun nasıl etkilendiği. Biz altı ay oldu bırakalı.
78 kilo önemli bir sayı. 80 den az yani çoğalmaya ve azalmaya müsait. Bu bilinçle Azaltacağına Emin'im ama bebişini emzirirken ağırdan Alman daha iyi olur.

Benim minik kaymakım dijital tartiyi yerden yere carpip canını çıkardığından yeni bir tartı edinmem gerekti. Aslında hala tartıyor ama en az bir kilo farkla. Evdeki kilosu belli olan değişik şeyleri tarttım. Hepsinin ağırlığına göre biraz daha fazla tartıyor. Yeni de almıştım garibanı. Neyse belki travmayı atlatınca kendine gelir.
Bugün uğradığım bir arkadaşım cay ve bol kremalı bir sütlü tatlı ikram etti. Krem şantili Tavuk göğsü Gibiydi. Kremalarını sıyırıp tatlısını yedim. Ama öğlen yemeğini atladım ve 5 dk. ip atladım.
Yemek rutinim hemen hemen aynıydı. Öğle yemeğindeki küçük kaçamak hariç.
Bol dereotlu biraz zeytinyağlı bir cay kaşığı pul biber li yumurta salatası, çedar peyniri
Öğlen yeşil mercimek ve salata
Arada 15 fındık
Aksamtavuk kanat,salata, küçük kase makarna
Portakal
Kilo: 63.8

Haklısın ..be de yatın başlıyorum ..inş maddi manevi sasığınma kavuşur um

Yahu aynı bnm kızımda bu ara tartiyi görev edindi ...en son sabah gozumu açtım ne göreyim bizimki tartışıyoruz almış kaldırmış atacak nerdeyse :))yahu yataktan inebild8ginemi yanayım tartıyami yoksa uyandığında duymamami :))bende kaldırdım en son

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…