Gunaydiiiin...
Bugun haftanin son gunu, yani benim icin. Yarin haftasonu tatili. Biraz bezgin durumdayim.
Aksam yemegim pek masum degildi. Makarna ve omlet. Evde yemek yoktu, esim yapti yemegi. Ama miktarini abartmadim, icim rahat o yuzden. Yaninda da bol havuc turp salatasi yedim. Kola ictim ama, keske icmeseydim. Aksam yatmadan hemen once de sirkeli su ictim. Normalde aksamlari icmiyorum ama esti ictim...
Sabah kepekli yagsiz tost + cay.
Tabi oncesinde sirkeli suyumu da ictim.
Yarim litre suyumu da bitirdim bileee...
Ama kizlar ben kilo verecegime maalesef hic inanmiyorum, cunku hic hareket etmiyorum. Kosullar hic musait degil. Bilenler vardir, yurtdisinda lojmanda yasiyorum. Evimiz gecici. Spor aleti yok evimde, gecici diye almiyorum bisey. Ayrica laptopum bozuldu evde interneti birak bilgisayar bile yok. Egzersiz falan yapamiyorum. Bide yurtdisi isleri hep boyle oluyor, gunde 12 saat calisiyoruz, eve 8 de variyoruz. sabah 5.30 da uyandigim icin de 10 gibi uykum geliyor. 2 saatte de yemek yap, ye topla banyo yap ancak yetisiyorum. Cok kotu durumdayim anlicaginiz. Motivasyonum dustu biraz bu yuzden.
gunaydın canım .... al benden de o kadar aksam bende abartmadım 5 köfte bir çay tabağı kadar da patates kızartması yedim 20 dakıka bısıklet cevırdım ama sankı vucudumda hıcbır gelısme yok kı sınır oluyorum hırsımdan kendımı yemege vurasım var
Kızlar nolur düşürmeyin motivasyonunuzu! Ünlü bir bilim adamı başarıyla başarısızlığın arasında çok ince bir çizgi vardır, ben pek çok kişi gördüm ki o ince çizgiye kadar gelip ötesine geçememişlerdir demiş. Bizim de başarmamıza ince bir çizgi var. Ama ne hikmetse dağlar var sanıp başaramayacağımıza inandırıyoruz kendimizi.
Hiç birimiz sağlığımızı tehdit eden kilolarda değiliz zaten. Günlük rutinimizden 250-300 kcal çıkarsak yetecek. Bu da nedir biliyor musunuz? Çayımızdaki şekeri azaltmak, canımız çikolata istediğinde paketin yarısını yiyip "bu bana yetti, kalanını başka zaman canım istediğinde yicem" deyip bırakmak, kuruyemişi koca bir kaseye doldurup yemek yerine biraz alıp "bu kadarı eklemlerim için gerekli" deyip gönül rahatlığıyla yemek, "biraz hareket edeyim ki kalbim normal performansının 1,5 katı hızla bir çalışsın, kalp krizi riskimi azaltayım" demek.
Yani birinin yaşam koçu olsanız ona neler önerirdiniz, düşünün. Ve kendiniz onları yapın.
Mutlu, sağlıklı ve ince kalın.
amanın kızlar bu nasıl liste maşallah size de ben bu listeye girersem tüm ortalamayı bozarım yaw...70 kilo bile yok ben 94 falanım..
akşam evde biraz acıktım. meyve salatası yaptım kendime. üstünede tarçın döktüm bolca. kan şekerini düzenliyor. arkasından maden suyu. bitki çayı. yatmadan öncede ballı tarçınlı su.
sabah erken kalktım kahvaltı yaptık eşimle birlikte. herşeyden yedim ama azar azar.
öğleye doğru bir dilim kek yedim.
şimdide öğle yemeğimi yedim. çok az pilav.nohut.yoğurt.
yeşil çay içiyorum şu an.
spor yapamıyorum kenimi halsiz hissediyorum eve gidince. ama akşam şöyle yaptım. yıkanan çamaşırları sepete koyup taşımak yerine tek tek eşya aldım askıya taşıdım astım. eve 2 durak erken indim. bugünde işe gelirken baya bir erken yerde indim. inşallah faydası vardır.
Canım maaşallah büyük bi azimle devam eder gördüm seni
Bu başlığın güzel yanı bu. Herkes kendi kilosuna ve kendi hedefine göre bir programla ilerliyor. Birbirimizle karşılaştırma yapıp strese girmek yerine birbirimize azim aşılıyoruz.
tabi canım herkesin kilosu ve gösterdiği kilo da farklı fazla yerleri de vermek istediği bölge de vs..Önceden 50 kg olan biri 55 kg olunca ah vahh eder ay çok kilo aldım deyince kızardım arkadaşlara falan..Bu da fazla kg mu diye ama şimdi çok yanlış düşündüğümü anladım çünkü yıllarca 50 kilo alan birinin 5 kg alması demek 95 kg olan benim 9.5 kilo almam demek...artı bir ağırlık ve vücudu rahatsız ediyor..Önemli olan hedefimizin aynı olması:zayıflamak, ve engelleyen şartların aynı olması:masa başında ç.alışmak..Evet aramaizda 52 kilodan 48 e inmek isteyen de var, 68 den 60 a inmek isteyen de. Ortak amac su; herkes kendini gormek istedigi gibi olsun. Kilolar farkli, hedefler farkli. Ayni olan masabasi bir iste calismak, kilo verme azmi...
tabi canım herkesin kilosu ve gösterdiği kilo da farklı fazla yerleri de vermek istediği bölge de vs..Önceden 50 kg olan biri 55 kg olunca ah vahh eder ay çok kilo aldım deyince kızardım arkadaşlara falan..Bu da fazla kg mu diye ama şimdi çok yanlış düşündüğümü anladım çünkü yıllarca 50 kilo alan birinin 5 kg alması demek 95 kg olan benim 9.5 kilo almam demek...artı bir ağırlık ve vücudu rahatsız ediyor..Önemli olan hedefimizin aynı olması:zayıflamak, ve engelleyen şartların aynı olması:masa başında ç.alışmak..
İşallah herkes istediği hedefe ulaşır arkadaşlar..
ben 2 hafta önce 95.6 la başladım canım bu 3. haftam..akupunktura başladım..geçen hafta 94.1 dim çç1.5 kg verdim daha..Başladım sizleyim canım..Listeyi kim yapıyor bu arada?
ya ben c.tesi sabah gidiyordum akupunktura kendi tartımın da pili bitti yeni pil aldım takayım derken yanındakki dili kırdım çalışmıyor temassızlıktan yeni tartı da alamadım daha..akupunkturda tartılıyordum o da işi varmış cuma akşamı gel dedi anlayamıcam şimdi tam ne kadar verdiğimi..en kısa zamanda tartı almam lazım...
İnşallah canım. arada tabiki olacak moral bozuklukları ama birlikte aşarız yaa dimi
uff ben çok kötü birşey yaptım:2:
çayın yanında 2 adet kuru pastaya hayır diyemedim:2::2::2::2: çok da azimliydim sabah ama hayır diyemedim çok üzülüyorum şuan:2:
listeyi simurgh arkadaşımız düzenliyor. pazartesi sabahı tartılıp kendisine özel mesajla bildiriyoruz. o da sağolsun liste hazırlıyor.
akupunkturda iğneler var dimi. acımıtmıyormu onlar
Arada olur öyle canım üzülme.
Ben de 9.bardak suyu deviriyorum şu an
tabi tabi...siz birbirinizle tam tanıştınız mı bilmiyorum ama ben kendimdne bahsedeyim size isterseniz..Made artık burdayız daha yakından tanıyalım birbirimizi değil mi
Ben Nİhal...33 yaşındayım..İzmirliyim..(Birarkadaşım hayatımda ilk kez İzmirli bir bayanın kilolu olduğunu görüyorum o da sensin demişti)Evliyim..Bir Emeklilik şirketinde müşteri hizmetlerinde çalışıyorum..Malum tüm gün masabaşındayım..Her zaman balıketliydim ama lise sonda 58 kiloydum..o sene ünv hazırlık stresiyle 68 kilo oldum sonra da bir daha o kilonun altına inemedim..üstüne aldım verdim..üstüne aldım verdim..83 kg ile gelin oldum...80 kiloya dek düştüm ya diyordum 80 i ilk gördüğümde ben napıcam nasıl verilir bu kadar kg..80 den 95 e nasıl geldin diye sorun şaka gibi işte orda film kopuk..gerçekten hayatımın şokunu yaşadım..hala düşündükçe bulamıyorum..2 sene önce durduk yere bayılmaya başladım..drlar testler vs derken psilokolojik dediler antidepresan falan kullandım o kısımları yazmıştım..derken 95.6 ı gördüm..ve burdayım...
..
evet bende telafi etmek için 2.5 lt yi tamamlıcam bugün ve 3 durak erken inip eve yürüyeceğim yürümeyi seviyorum
hoşgeldin o zaman
arkadaşın öyle demekle büyük patavatsızlık etmişbu yüzden ben zayıflamaya çalıştığımı diyete başladığımı demiyorum kimseye. milletin hiç lafını çekemem.
canım emin ol hepimizin az çok bir sürü derdi var. benim mesela ağır bir depresyon geçirdim. uzun bir süre tedavi gördüm. içtiğim ilaçların haddi hesabı yok. onlarda kilo üstüne kilo. burda hem sohbet ediyoruz hem birlikte birşeyler başarmaya çlışıyoruz. motive ediyoruz birbirimizi. güzel bir ortam. çok nete giremiyorum o yüzden burayı özlüyorum.
bak mesela akşam canım kek yemek istedi ama tuttum.deidm burda nasıl yazarım kızarlar bana diye
evet bende telafi etmek için 2.5 lt yi tamamlıcam bugün ve 3 durak erken inip eve yürüyeceğim yürümeyi seviyorum