Kilo vermek için aslında yememek en son çare.
Kendimden biliyorum.
Çok az yemek yiyerek metabolizmamızı iyice yavaşlatıyoruz ve farkında olmadan kendimize zarar veriyoruz. Zayıflama kürleri, haplar vs. tavsiye etmiyorum. Çünkü hiç birinin bir işe yaradığı yok.
Tavsiye ettiğim tek şey SPOR kızlar.
Uzun , tempolü yürüyüşler, plates, twist sonucunda 67 kilodan 54 kiloya rahatlıkla düşebildim.
Fazla bir diyet yapmadım.
Sadece yağlı yemeklerden kaçındım ve bol su içtim.
Yaklaşık 8 ayda 12 kilo verdim.
Apandist ameliyatında bana verdikleri antibiyotik alerji yaptı. Ürtiker oldum. Tedavi için de kortizonlu iğneler yaptılar ve bu da bende kilo yaptı
(. 55 kilodan 67 kiloya çıktım.
Erkek arkadaşımla tanıştığımda 55 kiloydum. Nişanımda 67. Evlendiğimizde de 56 kiloydum. Şu an da 54-55 civarındayım.
Spor yaparak metabolizmamı hızlandırdım. Psikolojik olarak da çok rahatlatıyor insanı.
Eve yürüyüş bandı aldım. Haftada 4-5 gün günde 10 km. yürüdüm. Tabi başlangıçta 5,6,7..km di. Sonra 10 da sabitledim. 6km hızla 10 km yürüdüm.
Yürüyüşten hemen sonra da 100 adet twist yaptım.
Yürüyüş yapmadığım günler veya yürüyüşün erken bittiği günler de plates yaptım.
İnternette topsuz plates hareketleri var.
Hareketler çok kolay görünüyor ama insanı gerçekten çok zorluyor. Rahatlıkla bulabilirsiniz hareketleri.
Kilo vermek , sağlıklı olmak çok büyük mutluluk.
Bir mağazada 34 bedenin cuk diye üstünüze oturmasının hazzını anlatamam :)))
Üstelik sporla kilo verdiğiniz için almıyorsunuz. (Tabi yemeği abartmazsanız) Ve metabolizmanız hızlandığı için spor yapmasanız da dikkatli yemekle birlikte kilo vermeye devam ediyorsunuz.
Ve yine sporun etkisi ile sıkılaştığınızdan olduğunuz kilodan da zayıf gösteriyorsunuz.
Spor diyorum yani kızlar.