Sana yardımcı olur mu ve normal yaşam tarzın nasıl bilmiyorum canım ama kendimden bahsedeyim.
Ben 8-17 evden çalışan biriyim. Normalde hareket olarak çok sınırlı heleki Kılınç, yaz olsa yine çıkılıyor dışarıya.
Molalarımda hep oturmaktan belim ağrıdığı için uzanırım.
Ama transferimden sonraki üç gün uzanmak yerine çıktım minik yürüyüşler yaptım.
İlk gün akşam geldim zaten eve ama ertesi gün olmasa bile bir sonraki gün evi süpürdüm mesela.
Annemin yanında olduğum için yemek işi ona bakıyor ama kahvaltı olsun yemek yerken olsun yerindende hiç aman bir şey olacak diye düşünmeden kalkıp yemekleri tazeledim.
İlk üç gün çay tazelerken hem demliği hem çaydanlığı aynı anda kaldırmadım ama mesela, haliyle altında suyu olan yer ağır düşüncesiyle.
Benim doktorumun hemşiresine sordum, tabi dikkat et ama hareket et kan dolaşımı olsun ve ağır kaldırma dedi.
Yemek içme olarakta şu an dikkat edilecek bir durum yok pozitifi alınca dikkat edeceksin ama aklımda kalmasın diyorsan şimdiden topraksı şeylere (soğan patates gibi) ve kırmızı ete çıplak elle dokunma, sokak hayvanlarına temas yasak, kedi dışkısına çıplak elle dokunma, sakatat tüketme dedi.
Pozitiften sonra dikkat edeceksin demesinin sebebi, tamam transfer oldun evet ama doğal gebelik gibi düşün, bu dönemde daha bilmiyorsun hamile olduğunu ve her şeyi yapıp tüketiyorsun.
Sadece sen transfer olduğunu bildiğinden dolayı ağır kaldırma stres yapma kasma kendini ve moralini yüksek tütüp fazla üstüne uğrayıp acaba mı falan diye düşüncelere kapılma dedi
Ve bana çok mantıklı geldi bu dedikleri. Gerçekten doğal gebelik olduğunda bu dönem bilmiyorsun hamile olduğunu.