Mart ve Nisan Ayı Tüp bebek sürecinde olanlar !

Kuzum biliyorsun benim amh da düşük 0,41. Benim doktorum hemen başlatıp 3. gün taze transfer yapmak istiyor. Yaşın da küçük annesinin karnında gelişsin dedi. Hatta ben pgt istemiştim ama pgt için 5. güne götürüp dondurmak gerektiği için bana önermedi. Rahim de uygun gözüküyor biz 3. gün taze transfer yapalım dedi. Senin bat ne zaman? Doktora ne zaman gideceksin
Sizde başka yöntem denemeden mi tüp bebek yaptırdınız benim de amh 0.39 henüz doktorla net konuşamadım daha yeni öğrendim de

Sizde başka yöntem denemeden mi tüp bebek yaptırdınız benim de amh 0.39 henüz doktorla net konuşamadım daha yeni öğrendim de
Benim AMH düşük değil ama şu süreçte öğrendiğim şu var, çok vakit kaybetmemek gerek. Aşılama vs maddi manevi yoruyor insanı. Sonra bi bakıyorsun aylar yıllar geçmiş oluyor. Ben direkt beslenmemi düzeltip takviye kullanmaya başlayıp (hem eşin hem sen) kendimi tüp bebeğe hazırlardım

Amin inşallah. Ben 3. günü başladim adetim kesildi bir de hafif mide bulantısı var iğnelerden mi bilmiyorum. Sizde böyle bı şey var mı
Ya benim bugün 4. Günüm ilk günün ertesinde gaz sıkışması ve aşırı bir kasık ağrısı çektim daha sonraki günlerde baya hafifledi zaman zaman hafif kramplar giriyor yarın da son dozumu alıp cumartesi sabah kontrole gidicem tarlusal kullanıyorım aynı zamanda sizde durumlar nasıl?

Eklentiler

• 1000036665.webp
    1000036665.webp
    24,6 KB · Görüntüleme: 28
  • 1000036664.webp
    1000036664.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 30
yok dondurulmuşlarda çözüldükten sonra biyopsi alınmıyormuş, o yüzden dondurmadan önce alıp gönderdiler. Ah benim durumlarım çok karışık, bol yumurta bol döllenme, bol 3.gün ama 5e giderken eleniveriyorlar. İnşallah senin de tutsun, isteyen herkese hem sağlıklı hem hayırlı evlat nasip olsun

Benim taze transfer sağlıksız gebelik olunca ben geride kalanlara pgt olur mu dedim embriyoloğum olur dedi. Bize mi yanlış bilgi veriyorlar, yoksa bu işin standart bir düzeni mi yok, anlamadım. Dondurmadan önce söyledik de sağlıklı doğal yolla olan çocuğunuz var gerek yok dendi. Şimdi de böyle olunca tekrar gündeme getirdik.

Benim taze transfer sağlıksız gebelik olunca ben geride kalanlara pgt olur mu dedim embriyoloğum olur dedi. Bize mi yanlış bilgi veriyorlar, yoksa bu işin standart bir düzeni mi yok, anlamadım. Dondurmadan önce söyledik de sağlıklı doğal yolla olan çocuğunuz var gerek yok dendi. Şimdi de böyle olunca tekrar gündeme getirdik.
Dondurulmuslar da pgt yapılıyor canım. Benim doktorum da yapılabileceğini söylemişti. Ama dondurmadan yapmak tabiki daha iyi demişti.

vallaha belki de yapılıyordur, ben de doğru bildiğim şeyleri yanlış yanlış bildiklerimi doğru duyuyorum. İnternette de araştırmıştım donma çözme sonrası pgt yapılmaz yazıyordu, ama belki de farklı teknolojiler vardır. Aslında en çok üzüldüğüm maalesef para tuzağı her şey. Yani hepimizin derdi var derman ararken 3e 5e bakmadan veriyoz da biz verdikçe onlar istiyor. Ben genetik test ücretlerini burda tane başına 400 usd gibi rakamlar okuyorum burada, 190 usd ye yaptırdım, ama benim de tüp bebek tedavi merkezim biyopsi örneği için 20.000TL ücret aldı benden totalda tek embriyo da olsa 10da olsa 20.000tl imiş. Son dakika şak bu kadar para, şu tedavi diyorlar veriyoruz napalım.

vallaha belki de yapılıyordur, ben de doğru bildiğim şeyleri yanlış yanlış bildiklerimi doğru duyuyorum. İnternette de araştırmıştım donma çözme sonrası pgt yapılmaz yazıyordu, ama belki de farklı teknolojiler vardır. Aslında en çok üzüldüğüm maalesef para tuzağı her şey. Yani hepimizin derdi var derman ararken 3e 5e bakmadan veriyoz da biz verdikçe onlar istiyor. Ben genetik test ücretlerini burda tane başına 400 usd gibi rakamlar okuyorum burada, 190 usd ye yaptırdım, ama benim de tüp bebek tedavi merkezim biyopsi örneği için 20.000TL ücret aldı benden totalda tek embriyo da olsa 10da olsa 20.000tl imiş. Son dakika şak bu kadar para, şu tedavi diyorlar veriyoruz napalım.

Aa sizin baya uyguna gelmiş ya nerede yapılıyor tedaviniz? Bana embriyolog dedi ki donmuşu transfer için çözdüğümüzde de az da olsa bozulma riski var. Yani bu tür riskler hep var ama az dedi. Neyse bakalım inşallah sıkıntı olmaz, olursa da napalım sürece baştan başlayacağız 😔 tabi haklısınız maddi manevi zor bir süreç Allah yardımcımız olsun.

Kızlar bugün ilk doz cetrotide iğnemi vurduk. 3 doz kullanıp cumartesi kontrole gideceğim. Muhtemelen haftaya opu ve transfer var çünkü bana 3. gün taze transfer yapılacak. Her şey yolunda giderse tabi 🩷

Bu arada şu ana kadar en çok acıtan iğnem cetrotide oldu 😒💜
Evet ya, opudan sonra 6 tane almıştım mahvetmişti beni 🫠 hayırlısıyla güzel güzel embriyoların olsun inan 🙏🫶
canım her şeyi okuyup dikkat edersin mental sağlık kalmaz 😂 önünde ben varım daha nasıl örnek istiyorsun 😂 boşver 🫶

Evet ya, opudan sonra 6 tane almıştım mahvetmişti beni 🫠 hayırlısıyla güzel güzel embriyoların olsun inan 🙏🫶

canım her şeyi okuyup dikkat edersin mental sağlık kalmaz 😂 önünde ben varım daha nasıl örnek istiyorsun 😂 boşver 🫶
Valla ya zaten hep seni önüme getirip rahatlamaya çalışıyorum, ama buralarda dolaşırken bir okuyorum allahalla diyorum. Senin test sonucun olumlu ve güzel çıksa da daha da rahat etsek 😀 inşallah hayırla sağlıkla 🙏🏾

Aa sizin baya uyguna gelmiş ya nerede yapılıyor tedaviniz? Bana embriyolog dedi ki donmuşu transfer için çözdüğümüzde de az da olsa bozulma riski var. Yani bu tür riskler hep var ama az dedi. Neyse bakalım inşallah sıkıntı olmaz, olursa da napalım sürece baştan başlayacağız 😔 tabi haklısınız maddi manevi zor bir süreç Allah yardımcımız olsun.
Benim İzmirde İrenbe'de oluyor tedavim. Laboratuvarda oranın anlaşmalı olduğu bir yer ankaraya gitti biyopsi numuneleri, beni o laboratuvardan aradılar, ücreti kendileri söyledi, direkt parayı onlara gönderdim baya şeffaftı aslında süreç. Yalnızca 5.güne giden 4 yumurtam için totalde 20.000TL merkeze ödedim, bu arada 10numune de alsa 1 numune de alsa aynı ücreti alıyorlarmış vs vs. İnşallah emeklerimiz boşa gitmez. Bu arada doktorum bana da donma çözme sonrası bozulması her zaman ihtimal demişti, ayrıca pgt için numune alırken nadir de olsa embriyoya hasar verilebiliyormuş tabi bilinmiyor verilen hasar pgt temiz geliyor ama embriyo hasar aldığı için yine sorun olabiliyormuş. Amaaan allaha emanet valla her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündükten sonra gelen nasip kısmet perileri geldi yine :D

Öncelikle Allah hepimizin yardımcısı olsun bende yeni başladım tedaviye ilk denenem doktor taze transfer yapacağını söyledi. Yumurta büyütme sürecinde nelere dikkat etmeliyim

Benim İzmirde İrenbe'de oluyor tedavim. Laboratuvarda oranın anlaşmalı olduğu bir yer ankaraya gitti biyopsi numuneleri, beni o laboratuvardan aradılar, ücreti kendileri söyledi, direkt parayı onlara gönderdim baya şeffaftı aslında süreç. Yalnızca 5.güne giden 4 yumurtam için totalde 20.000TL merkeze ödedim, bu arada 10numune de alsa 1 numune de alsa aynı ücreti alıyorlarmış vs vs. İnşallah emeklerimiz boşa gitmez. Bu arada doktorum bana da donma çözme sonrası bozulması her zaman ihtimal demişti, ayrıca pgt için numune alırken nadir de olsa embriyoya hasar verilebiliyormuş tabi bilinmiyor verilen hasar pgt temiz geliyor ama embriyo hasar aldığı için yine sorun olabiliyormuş. Amaaan allaha emanet valla her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündükten sonra gelen nasip kısmet perileri geldi yine :D

Teşekkür ederim bilgiler için. İnşallah pozitif güzel sonuçlar alın 🤲🏾 benim eşim dahiliye doçenti ünide. Yani şuralarda araştırarak öğrendiğim bilgiler, kadınların şu süreçte öğrendiklerine bakıyorum soruyorum hiçbirini bilmiyor 😀 kadın doğum uzmanı gibi olduk valla Allah sonumuzu hayır etsin..

Öncelikle Allah hepimizin yardımcısı olsun bende yeni başladım tedaviye ilk denenem doktor taze transfer yapacağını söyledi. Yumurta büyütme sürecinde nelere dikkat etmeliyim
Benim ilk denemem taze oldu. Tuttu ama HCG çok yavaş arttı sağlıksız gebelik çıktı, sonlandı. İğnelerde bir şey yok ya, yani hani çok ağrılı acılı zannediyordum öyle değil, yumurtanız benim gibi çok yoksa öyle çok çok şişmezsiniz. Dr verdiği dozda belli saatlerde kullanıp verilen günde de toplanıyor, 5. Güne gelen veya bazı yerler 3. Gün yapıyor transferi. Süreciniz hayırlı olsun, ben de ilk deneyimimi atlatmış oldum

Back
X