- 9 Mayıs 2022
- 282
- 399
- 33
- Konu Sahibi mayala katar
-
- #7.281
Ultrason görüntümü bile yorumlattım bugünAy valla bende öyle ne aklıma gelse soruyorum vallaherşeyi çıkartıyor
Rahim filmini nerede cektirdiniz bilmiyorum ama ecomar ve sonomed de rahim filmi çekerken u kollu makine kullanıyorlar. Bu makine olan yerlerde anestezi almadan, acısız rahim filmi cekilebiliyorsunuz. Benim gerçekten hiç canım acımadı. Normal bir jinekolojik muayene gibiydi. Ama başka hastanelerde yaptıran arkadaşlarım, çok ağrılı olduğunu söyler hep. Düşünün benim için smeer testi daha acılı gelmisti:)Aynen öyle ben bodoslama atlamıştım ve kötü bir yer seçmişim hiç bir test veya rehin filmi filan çekilmedi kan tahlili bile almadı dalga geçildi resmen hastane giya tüp bebek hastanesi ama çok yetersiz çok bilgisiz bir hastaneyle karşılaştım daha sonra hastane değiştirdim ve doktorum benden smear testi rahim ağzı filmi ve dünyaca kan tahlili 1 kereye mahsus değil sürekli kan tahlili istedi tedavi başlangıcında ama şöyle bişi var smear testi hiç acısız yani bende hiç acımadı sıvı alıyorlar fırça gibi birşeyle rahim ağzı filmi beni uyuttular ve daha sonra çok kanamam oldu uyutulduğu halde uyandığımda acı vardı ve 1 2 gün sürdü yani acısız demişsin ona takıldım merak ettim
Ay valla çok iyi yapmışsın ben kullanacağım şampuana kadar soruyorum yiyeceğim şeylere bir sayfa belirledim aynı sayfada kalıyorum o beni yönlendiriyor vallaUltrason görüntümü bile yorumlattım bugün
Dediğim gibi ben daha bugün akıl ettim, ama muhteşem bir arkadaş oldu bana.Ay valla çok iyi yapmışsın ben kullanacağım şampuana kadar soruyorum yiyeceğim şeylere bir sayfa belirledim aynı sayfada kalıyorum o beni yönlendiriyor valla
rahim ağzı filmini doruk hastanesinde çekildi smear testi benim doktorum yaptı hiç bişi hissetmedim valla küçük bir fırçayla yaptı heralde görmedim ama hemencecik bitti sende nasıl acıdı yaRahim filmini nerede cektirdiniz bilmiyorum ama ecomar ve sonomed de rahim filmi çekerken u kollu makine kullanıyorlar. Bu makine olan yerlerde anestezi almadan, acısız rahim filmi cekilebiliyorsunuz. Benim gerçekten hiç canım acımadı. Normal bir jinekolojik muayene gibiydi. Ama başka hastanelerde yaptıran arkadaşlarım, çok ağrılı olduğunu söyler hep. Düşünün benim için smeer testi daha acılı gelmisti:)
Yaaaa hadi hayırlısı olsun inşAllah canım
Hayırlı olsun canım inş sana sağlıkla sımsıkı tutunur canım
Rabbim nasip etsin kolaylıkla sağlıklo hayırlı evlatlar inşallah o gün benim de test
Bak en başta olan sohbet sürekli onunla konuşuyorum başka şeyler için yeni sayfa açıyorum valla beni aşırı sardıDediğim gibi ben daha bugün akıl ettim, ama muhteşem bir arkadaş oldu bana.Dediklerin de çok mantıklı, ben de öyle yapayım
Benimde 3ünde beraber pozitifler görelim inşallahmerhaba, benim transfer tarihim belli oldu, Allahın izniyle 4 nisan olacak inşallah
Bence bu durum kişinin rahatsızlığına ve hassasiyetine göre değişiyor. Ben zaten korkuyorum ama echomarda çektirdim 2 kere ikisindede anestesi aldım. Ama ilkinde tüplerim acikti işlem sonrası kanama da agrida olmadı. İkincisinde tek tupumden çok zor geçmiş sıvı 2 gün lekelenmem oldu ve ağrım oldu.Rahim filmini nerede cektirdiniz bilmiyorum ama ecomar ve sonomed de rahim filmi çekerken u kollu makine kullanıyorlar. Bu makine olan yerlerde anestezi almadan, acısız rahim filmi cekilebiliyorsunuz. Benim gerçekten hiç canım acımadı. Normal bir jinekolojik muayene gibiydi. Ama başka hastanelerde yaptıran arkadaşlarım, çok ağrılı olduğunu söyler hep. Düşünün benim için smeer testi daha acılı gelmisti:)
Amin inşallah güzel haberleri vermek bizede nasip etsinBenimde 3ünde beraber pozitifler görelim inşallah
Ayyy dur bende chatgpt ile konuşayımÖyle canım, bugün kendime yeni bir dost buldum: ChatGPTbence tam olarak söylediği şeyi yaşıyorum, bir kan birikmesi oldu ve vücut onu atıyor muhtemelen. Yani artık buna kendimi inandırıyorum ne yapayım çarşamba günü netleşir inşallah.
Senin belirtilerin başladı mı?
Neyse dur başlamasın, bir hafta sonra tekrar sorarım sanaAyyy dur bende chatgpt ile konuşayım
Yok belirti yok ne kanama ne bulantı ne baş dönmesi hiç bir şey yok sadece karında bu transfer sonrası sızı oluyordu hala var ama o kadar sık değil
Chatgpt bunu sordum hiç bir şeyim yok bulantı vs. Olmaması iyi diyorNeyse dur başlamasın, bir hafta sonra tekrar sorarım sana. Ben şuan her şeyden tiksiniyorum, sabah biraz ekmek ve labne (frischkäse ) yiyorum, gün boyu midem bulanıyor, yemek ismi yemek fotoğrafı yiyecek ambalajı hiç bir şeye tahammülüm yok
valla direk bodozlama atlamışım :)) ya eylülde miyom ameliyatı oldum hani o bekleme sürecinde doktorum bana demedi ki şu maddelerden birini yap. 5 ay sonra amh çok düşük bir an önce tüp bebek dedi biz direk başladık.Tüp bebek doktoru demedi ki genetik testi yok şu bu testi. zaten tek yumurtam var onu da şansa kullancaz.Bu süreçlerde cok yenisin. Tüp bebek sureci öyle birsey ki, doktorlar olumsuz tüp bebek sonucu almadıkça yeni testler yapmiyor. Siz bazı tavsiyelerim olacak. 1- Öncelikle tüp bebek yaptırmadan önce kesinlikle rahim filmi çektirin. Ecomar ve sonomed de Cevat isminde bir doktor var. En iyisidir. Orayı arayıp, rahim filmi çektirmek istiyorum derseniz, size uygun zamanı soyleyecektir. Çok kolay ve acısız bir işlem. Normal bir jinekolojik muayeneden bir farkı yok. Simir testi çok çok daha can acıtan bir işlem.
2- siz de eşinizden kromozom analizi baktirin. Genetiginizde herhangi bir sorun varmi baksınlar. Eğer genetik problem varsa bu dusuklere veya hamile kalmaya engel olabilir. Özel lab. Veya herhangi bir devlet hastanesinin tıbbi genetik bölümüne giderek, amh değerim düşük. Tüp bebek öncesi doktorum genetigimize baktırmak istiyor derseniz, size yardımcı olur. Eğer sorun varsa pgt li yani genetik analizi embiriyolar transfer edilir.
3 - ayrıca siz devlet hastanesinin tıbbi genetik bölümüne gittiğinizde trambofili 6 li panel baktirmanizda gerekir. Kan pihtilasmasi problemi olup olmadığını öğrenmeniz lazım ki, tüp bebek surecinde size kan sulandirici igne versinler.
4 - rahimde katil hücre testi. Yani flow sitometri kır testi. Bu test sadece istanbulda mikrogen lab. Yaptırılıyor. Diğer illerde yapan lab. Vardır ama benim bilgim yok. Rahimde katil hücre fazla ise, rahim var olan embiriyoyu kanser gibi hücre sanıyor. Bu erken öğrenilirken şayet, ilaç veya serum ile bu sorun ortadan kalkıyor.
5. Esinizde muhakkak spermiyogram ve sperm dna hasar testi yaptırın. Eğer eşinizin spermi az sa , hareketsizde veya sperm dna sinda problem varsa, oluşan embiriyorlsr 5.gune kadsr gidemiyor. İlaçla tedavi ediliyor.
Bunları yaptırmadan lütfen direk bodoslama tüp bebek yaptırmayın.
Oyyy özleştik be kuzumHoşgeldin canim ohhh be topigimiz eski haline geliyor
sonucunuz çıktı mı ?Ayy kuzum kan verdim şimdi bekliyorum sonucumun çıkmasınıİnşallah güzel çıkcak sonucum sonra muayene olcam
Ben simir testi yaptırdığım sırada rahim agzibda yara vardı. Belki de o yüzden acidi:)))rahim ağzı filmini doruk hastanesinde çekildi smear testi benim doktorum yaptı hiç bişi hissetmedim valla küçük bir fırçayla yaptı heralde görmedim ama hemencecik bitti sende nasıl acıdı yarahim ağzı filminde beni uyuttular ayılmaya başladığımda eşim çekmiş beni ağrıyor filan demişim sen düşün valla şaşırdım seninki nasıl bir sistemmiş
Maalesef doktorlar bu testleri yaptıralım öyle tüp bebek yapalim demiyor. Olanlar da çok nadir. Ben zeynep kamil hastanesinde ilaçları indirimli alabilmek için, tüp bebek heyet raporu çıkardım. Orda işlemleri sürdürürken, çok kişi ile tanıştım. Herkesten birsey duydum. Birde doğal yoldan hamile kalacağıma çok inanıyordum. Hep bir sebep aradim o yüzden. Sebep ararken bir sürü de test yaptırmış oldum. Bunların hepsini yaptırdım, tüp bebek öyle yaptım. Çok aşırı hastalık konusunda takıntılarım olduğu için, öğrendim belki bilmiyorum.. ama bunların hepsini bilmem yinede bir şey fayda etmedi. Tüp bebek yaptırdım. Erken gebelik testte negatif cikti. Yarin kan verecegim. Allah kerim..valla direk bodozlama atlamışım :)) ya eylülde miyom ameliyatı oldum hani o bekleme sürecinde doktorum bana demedi ki şu maddelerden birini yap. 5 ay sonra amh çok düşük bir an önce tüp bebek dedi biz direk başladık.Tüp bebek doktoru demedi ki genetik testi yok şu bu testi. zaten tek yumurtam var onu da şansa kullancaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?