• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mart ve Nisan Ayı Tüp bebek sürecinde olanlar !

Canım kanamam devam ediyor maalesef, ama artık takmıyorum 😅 çarşamba günü kalp atışı için randevum var, orada belli olur artık :) senin randevun belli oldu mu?
Sanırım fazla değil kanaman değil mi?
Ben yarın tekrar kan vereceğim değerim 1500 civarı olursa cumartesi nasipse kese görmeye gideceğim

28 yaşındayım henüz 5aydır deniyorduk amh düşük olunca doktorum vakit kaybetmeyin dedi. Rahim filmi çekilmeden böyle bi yönlendirme normal mi yoksa ona tüp bebek merkezinde mi bakılacak acaba
Benden sana nir tavsiye tüp bebek denildiyse ihmal etme ve kesinlikle rahim filmi çektir hatta histereskopi de yaptır rahme çizik atılıyor iyi temiz güvenilir merkezleri araştır özellikle embriyologları ve laboratuvarı çok iyi olsun inşallah mucizene en kısa zamanda kavuşmak nasip olsun çok Amin ❤️🙏🤲

Sanırım fazla değil kanaman değil mi?
Ben yarın tekrar kan vereceğim değerim 1500 civarı olursa cumartesi nasipse kese görmeye gideceğim
Yani şöyle oluyor, 3-4 günde bir yoğun bir kanamam oluyor, sonra lekelenme şeklinde devam ediyor tam bitti sanıyorum yine kanamam oluyor. Bugün yine yoğun bir kanamam oldu mesela

Benden sana nir tavsiye tüp bebek denildiyse ihmal etme ve kesinlikle rahim filmi çektir hatta histereskopi de yaptır rahme çizik atılıyor iyi temiz güvenilir merkezleri araştır özellikle embriyologları ve laboratuvarı çok iyi olsun inşallah mucizene en kısa zamanda kavuşmak nasip olsun çok Amin ❤️🙏🤲
sürecimi yeni öğrenmiş biri olarak burdaki olumlu sonuçlar moralimi çok yükseltti 🧿💗 allah hepimize tez zamanda sağlıkla kavuşmak nasip etsin

arkadaşlar 6şubat amh 0.29 27mart 0.019 böyle bir düşüş normal mi farklı hastanelerde yapıldı diye mi bilmiyorum ama bugün doktorum tarafından tüp bebeğe yönlendirildim çok üzgünüm korkulacak bir süreç mi fikirlerinize ihtiyacım var
Değil merak etmeyin. Maddi olarak yüklü, bi de sık sık hastaneye git gel zahmeti var.

28 yaşındayım henüz 5aydır deniyorduk amh düşük olunca doktorum vakit kaybetmeyin dedi. Rahim filmi çekilmeden böyle bi yönlendirme normal mi yoksa ona tüp bebek merkezinde mi bakılacak acaba
Ona da bakılır şimdi. Kadın için en önemli şey amh. O düşükken zaman kaybetmemek lazım diye hızlandıracaklar şimdi her şeyi

Bu süreçlerde cok yenisin. Tüp bebek sureci öyle birsey ki, doktorlar olumsuz tüp bebek sonucu almadıkça yeni testler yapmiyor. Siz bazı tavsiyelerim olacak. 1- Öncelikle tüp bebek yaptırmadan önce kesinlikle rahim filmi çektirin. Ecomar ve sonomed de Cevat isminde bir doktor var. En iyisidir. Orayı arayıp, rahim filmi çektirmek istiyorum derseniz, size uygun zamanı soyleyecektir. Çok kolay ve acısız bir işlem. Normal bir jinekolojik muayeneden bir farkı yok. Simir testi çok çok daha can acıtan bir işlem.
2- siz de eşinizden kromozom analizi baktirin. Genetiginizde herhangi bir sorun varmi baksınlar. Eğer genetik problem varsa bu dusuklere veya hamile kalmaya engel olabilir. Özel lab. Veya herhangi bir devlet hastanesinin tıbbi genetik bölümüne giderek, amh değerim düşük. Tüp bebek öncesi doktorum genetigimize baktırmak istiyor derseniz, size yardımcı olur. Eğer sorun varsa pgt li yani genetik analizi embiriyolar transfer edilir.
3 - ayrıca siz devlet hastanesinin tıbbi genetik bölümüne gittiğinizde trambofili 6 li panel baktirmanizda gerekir. Kan pihtilasmasi problemi olup olmadığını öğrenmeniz lazım ki, tüp bebek surecinde size kan sulandirici igne versinler.
4 - rahimde katil hücre testi. Yani flow sitometri kır testi. Bu test sadece istanbulda mikrogen lab. Yaptırılıyor. Diğer illerde yapan lab. Vardır ama benim bilgim yok. Rahimde katil hücre fazla ise, rahim var olan embiriyoyu kanser gibi hücre sanıyor. Bu erken öğrenilirken şayet, ilaç veya serum ile bu sorun ortadan kalkıyor.
5. Esinizde muhakkak spermiyogram ve sperm dna hasar testi yaptırın. Eğer eşinizin spermi az sa , hareketsizde veya sperm dna sinda problem varsa, oluşan embiriyorlsr 5.gune kadsr gidemiyor. İlaçla tedavi ediliyor.

Bunları yaptırmadan lütfen direk bodoslama tüp bebek yaptırmayın.

Yani şöyle oluyor, 3-4 günde bir yoğun bir kanamam oluyor, sonra lekelenme şeklinde devam ediyor tam bitti sanıyorum yine kanamam oluyor. Bugün yine yoğun bir kanamam oldu mesela
İnşallah hayırlısıyla kalp atışlarınıda duyarsan artık biraz daha sıkarsın dişini
bu kanamalar son güne kadar gitmez

Ah ah Maral’ım yanlış anlaşılma olmuş çok şükür yönetimle görüştük erken çözüldü yoksa 1 ay ceza boş yere yiyecektik topigimiz nazara geldi diyeyim 🫣 gelen giden övdü anladım bir sıkıntı olucak içimde o gün huzursuzluk vardı öğlen girdim ki yüzümüze kapanmış sizin mesajlarınızı okudum ama cevap veremeyince çok kötü oldum neyse geçti gitti artık belki şikayet edilmiş bile olabiliriz sevenimiz kadar sevmeyende edindiysek eğer olabilir 🤔🤣
Çok şükür iyisiniz ve buradasınız önemli olan bu 🤲 ya evet herkes burası çok iyi diyip durdu aslinda gercekten de maşallah da diyim çok iyiyiz hepimiz. Sen, duaların, kimseyi es geçmeden takiplerin, kızların candan muhabbetleri, pozitif alanların bile en içtenlikle negatif alanlara telkinleri en öne çıkardı bence topigimizi 🧿🧿🧿 artik maşallah diyip öyle giriş yapicam sayfaya 🤣🤣🤣

İyiyim çok şükür 🙌 elhamdulillah bugün işlerim vardı öğleden sonra bakamadım iğnelere başladım üçüncü günü de vurdum bugün pazartesi ilk kontrolüm var buraya yazacam gelişmeleri canım güzel kalpli arkadaşım 🤲🥹❤️
Hayırlı olsun tedavin canim benim 🥰🥰 sabırsızlıkla güzel haberlerini bekliyorum 🤲🤲🤲🌻🌻🌻

İnşallah hayırlısıyla kalp atışlarınıda duyarsan artık biraz daha sıkarsın dişini
bu kanamalar son güne kadar gitmez

Öyle canım, bugün kendime yeni bir dost buldum: ChatGPT 🤣 bence tam olarak söylediği şeyi yaşıyorum, bir kan birikmesi oldu ve vücut onu atıyor muhtemelen. Yani artık buna kendimi inandırıyorum ne yapayım 😄 çarşamba günü netleşir inşallah.

Senin belirtilerin başladı mı?

Eklentiler

• IMG_6652.webp
    IMG_6652.webp
    47 KB · Görüntüleme: 15
Bu süreçlerde cok yenisin. Tüp bebek sureci öyle birsey ki, doktorlar olumsuz tüp bebek sonucu almadıkça yeni testler yapmiyor. Siz bazı tavsiyelerim olacak. 1- Öncelikle tüp bebek yaptırmadan önce kesinlikle rahim filmi çektirin. Ecomar ve sonomed de Cevat isminde bir doktor var. En iyisidir. Orayı arayıp, rahim filmi çektirmek istiyorum derseniz, size uygun zamanı soyleyecektir. Çok kolay ve acısız bir işlem. Normal bir jinekolojik muayeneden bir farkı yok. Simir testi çok çok daha can acıtan bir işlem.
2- siz de eşinizden kromozom analizi baktirin. Genetiginizde herhangi bir sorun varmi baksınlar. Eğer genetik problem varsa bu dusuklere veya hamile kalmaya engel olabilir. Özel lab. Veya herhangi bir devlet hastanesinin tıbbi genetik bölümüne giderek, amh değerim düşük. Tüp bebek öncesi doktorum genetigimize baktırmak istiyor derseniz, size yardımcı olur. Eğer sorun varsa pgt li yani genetik analizi embiriyolar transfer edilir.
3 - ayrıca siz devlet hastanesinin tıbbi genetik bölümüne gittiğinizde trambofili 6 li panel baktirmanizda gerekir. Kan pihtilasmasi problemi olup olmadığını öğrenmeniz lazım ki, tüp bebek surecinde size kan sulandirici igne versinler.
4 - rahimde katil hücre testi. Yani flow sitometri kır testi. Bu test sadece istanbulda mikrogen lab. Yaptırılıyor. Diğer illerde yapan lab. Vardır ama benim bilgim yok. Rahimde katil hücre fazla ise, rahim var olan embiriyoyu kanser gibi hücre sanıyor. Bu erken öğrenilirken şayet, ilaç veya serum ile bu sorun ortadan kalkıyor.
5. Esinizde muhakkak spermiyogram ve sperm dna hasar testi yaptırın. Eğer eşinizin spermi az sa , hareketsizde veya sperm dna sinda problem varsa, oluşan embiriyorlsr 5.gune kadsr gidemiyor. İlaçla tedavi ediliyor.

Bunları yaptırmadan lütfen direk bodoslama tüp bebek yaptırmayın.
Aynen öyle ben bodoslama atlamıştım ve kötü bir yer seçmişim hiç bir test veya rehin filmi filan çekilmedi kan tahlili bile almadı dalga geçildi resmen hastane giya tüp bebek hastanesi ama çok yetersiz çok bilgisiz bir hastaneyle karşılaştım daha sonra hastane değiştirdim ve doktorum benden smear testi rahim ağzı filmi ve dünyaca kan tahlili 1 kereye mahsus değil sürekli kan tahlili istedi tedavi başlangıcında ama şöyle bişi var smear testi hiç acısız yani bende hiç acımadı sıvı alıyorlar fırça gibi birşeyle rahim ağzı filmi beni uyuttular ve daha sonra çok kanamam oldu uyutulduğu halde uyandığımda acı vardı ve 1 2 gün sürdü yani acısız demişsin ona takıldım merak ettim

Öyle canım, bugün kendime yeni bir dost buldum: ChatGPT 🤣 bence tam olarak söylediği şeyi yaşıyorum, bir kan birikmesi oldu ve vücut onu atıyor muhtemelen. Yani artık buna kendimi inandırıyorum ne yapayım 😄 çarşamba günü netleşir inşallah.

Senin belirtilerin başladı mı?
Ay valla bende öyle ne aklıma gelse soruyorum valla 😅😅😅 herşeyi çıkartıyor

Back
X