canım kusura bakma göremedim herhalde .öncelikle teşekkür ederim benim kistim de 3,5 cm idi .2. evrede olduğumu söyledi doktor. ben de 3 ay doğum kontrol hapı kullandım erime di doktor beklersek tüplerine sarabilir dedi. o yüzden ameliyat oldum. ameliyat sorunsuz geçti. 6 ay içinde bebeğiniz olur dedi. ama malesef olmadı.:sm_confused: tekrar gittiğimizde herşey normal beklersek olur. fakat bu tür kistlerin bebek olmadığı taktirde 6 aydan sonra tekrarlama ihtimali var. dedi. isterseniz aşılama yapalım şansınız %15 dedi. ben tüp bebek istedim. yaşım 28 old. için tüp bebekte şansım %80 miş. öylelikle karar verdik. inşallah hayırlısı olur.başka aklına takılan birşey olursa sorabilirsin elimden geldiğince cevap yazarım. sanada bol şans .kendine iyi bak.
Merhaba Canım
Doktoruma birkaç kere hatırlattım hocam alsak diye. Dediğin gibi beklme süreci var. Ne zaman olacağı belli değil 3 ay 6 ay vs. Yaşım 32. Sanırım o yüzden almaya gerek yok dedi. Yaşın 32 dedi. Bence zaman kaybetmeyelim Sanırımda haklı. Yinede aklım takılıyor.Aslında ben hata ettim. bundan 3 yıl önce mol gebelik geçirmiştim.O zamanki doktorum alabiliriz kistini istersen dedi.Ama kararı bize bıraktı.O zamanda bayağı küçüktü 8 milim falan.Doktorada tekrar tekrar sormuştum o zamanlar gebeliğe engel bir durumum varmı engel olabilecek birşey varsa bekleme dönemimde halledelim. Beni çok aydınlatmadı bu endometriozis konusunda.Bilseydim böyle sorunlar doğuruyo hiç beklemezdim.İyi bir doktordu ama. Böyle şeyler çok önemli.1 yıl bekleme süreci vardı mol gebelikte . Bu sırada hocam tedavilik bir durumum varsa diyede üstüne basabasa söylemiştim. Keşke o zaman aldırsaydım. Ama kısmet. Keşkelerin bir anlamı yok artık. Hayırlısı diyelim.
canım ;
canını sıkma senin yaşında birçok kadın tüp bebek ile hamile kalabiliyor.Hatta benim araştırdığım bazı kaynaklar artık kist alınmadan tüp bebek uygulanabileceğini söylüyor. Benim bir arkadaşım 3cm kist ile hamile kalmıştı(endo). Hamile kaldıktan sonra kistinin olduğunu öğrenmişti. ama 3 ay içinde bebek o kisti iliaçsız eritmişti.yani anlayacağın allahtan ümit kesilmez. herşeyin bir zamanı var demekki herşeyin hayırlısı sen doktoruna güveniyorsan sorun yok. her duyduğuna inanma.bazen insanlar bilip bilmeden konuşup canını sıkabilir. sen herşeyden önce rahat ol.bol şans
yeni başlayan arkadaşlar hepiniz aramız hoş geldiniz tedavisi süren bizler içinde hayırlısı olur inşallah. benim bu gün son kontrolüm vardı iğneler bitti bu akşam çatlatma iğnemi olucam ve c tesi günü yumurta toplama işlemi pazartesi günü transfer allah inşallah yüzüüze güler ve bize bebeklerimizi kısmet eder. Bir an önce şu işlemleri atlatmak istiyorum artık kalbim dayanmıycak bu kadar heycana. Dualarınızı eksik etmeyin nolur bende her an her dua ettiğimde yalvariyorum allahıma isteyem her keze burdaki tüm bekleyenlere kısmet et bizim dualarımızı kabul et diye. hepinize sevgiler.
Ebrizm, canım inşallah herşey yolunda gider ve bebişlerine kavuşursun. Kaç yumurta gelişti?
selam kızlar bende yeniyim aranıza benide katın bakalım.p.tesi bende ilk aşılamamı olcam yumurta takibinden sonra pazar günü çatlatma iğnemi olcakmışım çok heyecanlıyım bakalım hepimize ALLAH yardım etsin herkesin gönlüne göre olsun lütfen takibi bırakmayalım.
yeni başlayan arkadaşlar hepiniz aramız hoş geldiniz tedavisi süren bizler içinde hayırlısı olur inşallah. benim bu gün son kontrolüm vardı iğneler bitti bu akşam çatlatma iğnemi olucam ve c tesi günü yumurta toplama işlemi pazartesi günü transfer allah inşallah yüzüüze güler ve bize bebeklerimizi kısmet eder. Bir an önce şu işlemleri atlatmak istiyorum artık kalbim dayanmıycak bu kadar heycana. Dualarınızı eksik etmeyin nolur bende her an her dua ettiğimde yalvariyorum allahıma isteyem her keze burdaki tüm bekleyenlere kısmet et bizim dualarımızı kabul et diye. hepinize sevgiler.
Ebrizm
Canım, inşallah hayırlısı ile herşey yolunda gider. Olumsuz şeyler düşünme. Zaman bırak herşeyi. İnşallah duaların kabul olur. Kader kısmet neyse hepimizde onu yaşayacağız. Allah yardımcın olsun. Dularımız seninle.Transferden sonra bizi habersiz bırakma.
selam arkadaslar bende araniza dun katildim ve ilk asilamam 11 mart sali gunu yapildi bugun 4.gunum ve cok heyecenliyim...umarim hayirlisi ile hepimizin isleri yolunda giderde bebislerimizi kucagimiza bir an once aliriz
bu arada daha tecrubeli arkadaslara bi sorum olacak bugun moralim bozuldu cunku goguslerimde agri oldu normal reglime 13-14 gun var ve genelde reglime 1 hafta 10 gun kala goguslerimde agri olur insallah bu sefer regl olmam agri olunca boole bi gerginlik kapladi icimiyani kasik ve gogus agrisi tutmasi halinde de oluyomu yoksa bu reglimin mi habercisi acaba???
sagol esracim icimi rahatlattin ayy bu olay test sonucunu alana kadar boole izdirap icinde gececek heralde :) ayy nooldu ayy agridi ay tuttumu ay tutmadimi allahtan sure kisa boole 1 ay falan beklemiyoruz insan aklini yitirirdi walla :)