Aşılama ile ilgili

İğneyi göbek deliğinden itibaren 4 parmak assağısı bir gün sağ bir gün sol olarak yapıcaksın anlatıcaklar sana zaten hayırlı olsun inşallah 💕

Evet bende 3.gün başlamıştım adetin iğnenin saati çok önemli saatlerini aksatma hep aynı saatte olmasına dikkat et. Benım yengemde aşılamayla ikizlere hamile 🥰💕
Moralimi yükseltti böyle şeyler duymak :) inşallah senin de benim de tüm isteyenlerin dilediği gibi olur

Çok kolay yaparsın hiç acımıyor da zaten ilk yapacağın gün youtubda videolar bar öyle de izleyip yapabilirsin kolay zaten ağrısız acısız sadece yaptığın yerin üstüne yaparsan morarıyor ona dikkat edersin

Aşılama sonrası çatlatma iğnesinin vermiş olduğu gebelik belirtileri yaşıyorum ilk 4 gün ağrım oldu kasıklarımda sık idrara çıkma vs 5-6 belirti yoktu 7-8 kasık batması sık idrar hafif mide bulantısı bugün 9. Gün bugun bel ağrısı kasık ağrısı adet olucak gibi
Bende bu şekilde öğrenmiştim regl belirtisi sen tek farkı benim aşırı bel ağrım oldu ve karnım regl olacak gibi agriyodu gerçi devam ediyor aynı ağrılar umarım tutar aşılamanız nedense pozitif olacak gibi hissettim ☺️

Arkadaşlar merhaba, geçen hafta aşılama tedavisine başlamak için hastaneden aradılar gittim. Reglimin 5. günüydü. Doktor 2 gün sonra gelmemi ve raporumun çıkacağını söyledi. Ama 2 gün sonra şehir dışında olmam gerekiyordu iş için. Pazartesi (bugün) olsun o zaman yine başlanabilir dedi. Bu sabah gittim. Benim doktorum yoktu başka bir doktor muayene etti. Bugün döngümün 10. günü olmuş oluyor. Rahim duvarı kalınlığına vs bakıldı. Solda 14.5 cm yumurtam varmış. Ama hoca bu ay için aşılamayı uygun bulmadı. Sanırım geç kaldım. Raporumdaki ilaçları almamı söyledi. Bulana kadar canım çıktı ama gonal f ve ovitrelleyi buldum neyse ki. Bir sonraki adetimin 3. günü gelmemi söyledi. Sanırım 3. gün itibariyle 10 gün kadar gonal f kullanılıyor doğru mu? Sonrasında da çatlatma iğnesi ve akabinde aşılama oluyor. Açıkcası üniversite hastanesine gidiyorum ve çok kalabalık doğru düzgün bilgi alamıyorum. Yakın zamanda aynı yollardan geçmiş birileri varsa biraz bilgi paylaşımı yapmak , süreci öğrenmek, zorlukları yan etkileri vs öğrenmek ve dertleşmek isterim o sebeple konu açmak istedim.
Bir gariplik var … 10 gün gonal f 14.5 cm olan yumurtayı çok fazla büyütür bu da aşılama sürecine zarar verir bence …

Bir gariplik var … 10 gün gonal f 14.5 cm olan yumurtayı çok fazla büyütür bu da aşılama sürecine zarar verir bence …
Sanirim o sebeple. Beni gec cagirdilar. Simdi uygun degil bir sonraki adetin 3. Gunu baslayalim dediler galiba o yuzden cunku bana randevu verdiklerinde adetimin 10. Gunuydu

Doktorunu değiştirmeni öneririm
Üniversite hastanesine gidiyorum çok kalabalık olduğu için sanırım adet tarihine bakmadan çağırıp uygun görmediklerini bir sonraki adet tarihinde çağırıyorlar. Özele gidiyordum normalde ama aşılama için özelde yaptırmayı düşünmüyorum. Maddi olarak bu bütçeyi gerekirse tüp bebeğe ayırmak istiyorum çünkü

Üniversite hastanesine gidiyorum çok kalabalık olduğu için sanırım adet tarihine bakmadan çağırıp uygun görmediklerini bir sonraki adet tarihinde çağırıyorlar. Özele gidiyordum normalde ama aşılama için özelde yaptırmayı düşünmüyorum. Maddi olarak bu bütçeyi gerekirse tüp bebeğe ayırmak istiyorum çünkü
Haklısın. Aşılama için ücret vermek çok gereksiz. Bir arkadaş aşılama için 30 bin verdi geçenlerde. Ben de aşılama yaptırdım benimkiler olumsuz sonuçlandı ama 1.500 ilaç parası 1.500 doktor parası toplam 3.bine mal oldu üniversite hastanesinde.

Bencede devlette yaptırın özelde aşılama cok maliyetli oluyor. Aşılama için 3.gün ya da 5.gün iğne ya da ilaç tedavisine başlanıyor 10.gün çok geç

Haklısın. Aşılama için ücret vermek çok gereksiz. Bir arkadaş aşılama için 30 bin verdi geçenlerde. Ben de aşılama yaptırdım benimkiler olumsuz sonuçlandı ama 1.500 ilaç parası 1.500 doktor parası toplam 3.bine mal oldu üniversite hastanesinde.
Aynen kesinlikle. İlaçlara 2600 verdim, aşılama için ücret verecek miyim bilmiyorum ama en fazla 2000 TL sanırım öyle duymuştum. Özelde birkaç ay önce sorudugmda 18 bin idi. Şu an bi 10 bin daha eklenmiştir kesin. Tutmaması ihtimaline karşı bütçeyi zorlamak istemedim
Siz kaç kere aşılama oldunuz? Hamile kalabildiniz mi olumsuz aşılama sonrasında doğal yoldan?

Bencede devlette yaptırın özelde aşılama cok maliyetli oluyor. Aşılama için 3.gün ya da 5.gün iğne ya da ilaç tedavisine başlanıyor 10.gün çok geç
Evet buradan cevap aldıkça iyice emin oldum ben de bende bir problem var sandım. Sağolsunlar hiç açıklamıyorlar deseler ya 10. gün geç ondan sonraki ay çağırıyorum seni diye:) kafamda kuruyorum sonra

Evet buradan cevap aldıkça iyice emin oldum ben de bende bir problem var sandım. Sağolsunlar hiç açıklamıyorlar deseler ya 10. gün geç ondan sonraki ay çağırıyorum seni diye:) kafamda kuruyorum sonra
Evet maalesef bazı doktora konuşmak eziyet gibi geliyor .Ortalama reglnin 12-18 günleri arasında yapıyorlar aşılamayı

Aynen kesinlikle. İlaçlara 2600 verdim, aşılama için ücret verecek miyim bilmiyorum ama en fazla 2000 TL sanırım öyle duymuştum. Özelde birkaç ay önce sorudugmda 18 bin idi. Şu an bi 10 bin daha eklenmiştir kesin. Tutmaması ihtimaline karşı bütçeyi zorlamak istemedim
Siz kaç kere aşılama oldunuz? Hamile kalabildiniz mi olumsuz aşılama sonrasında doğal yolda
2 kez

Siz kaç kere aşılama oldunuz? Hamile kalabildiniz mi olumsuz aşılama sonrasında doğal yoldan?
Maalesef şuan 2. Aşılamanın 14. Gününün dolmasını bekliyorum doktor kontrolünde yeni bir rota belirleyeceğim. 11. Gün kan sonucum negatif çıktığı için 2. Aşılmada başarısız sonuçlandı. Tüp bebek deryalarına bende dalacağım gibi hiçe dalmadan azıcık kendimi dinlendirmem lazım öyle bi süreçteyim.

Maalesef şuan 2. Aşılamanın 14. Gününün dolmasını bekliyorum doktor kontrolünde yeni bir rota belirleyeceğim. 11. Gün kan sonucum negatif çıktığı için 2. Aşılmada başarısız sonuçlandı. Tüp bebek deryalarına bende dalacağım gibi hiçe dalmadan azıcık kendimi dinlendirmem lazım öyle bi süreçteyim.
İşte burda bazı arkadaşlar 11. Gün kan sonucu negatif olup 16/17. Gün pozitife dönenler oldu diye sağolsunlar yazıyorlar ama çoook milyonda bir ihtimal . Bu yüzden gerçekçi yaklaşmaya karar verdiğim evredeyim.

Beb de acikcasi kendimi tup bebege hazirlamaya calisiyorum. Asilamalar çok etkili degil gibi geliyor ama tabi Allah ne gosterir bilemeyiz. Umudunuzu kaybetmeyin tup bebekte basari sansi cok yuksek. Belki kendinizi dinlendirdiginiz surecte kendiliginden geliverir bebis.

X