MART-NİSAN AYLARINDA MİCRO ve AŞILAMA YAPTIRACAK ARKADAŞLAR

Merhaba arkadaşlar.
Dün akşam ilk iğnemi yaptım.(Lucrin). Kendimi buna hazırladığımı düşünmüştüm. Ama meğer hiç öyle değilmiş. Bi korku sardı içimi. Ne yapacağımı şaşırdım. Çok endişeliyim. Açıklayamadığım bi sıkıntı var içimde. İlacın etkisimidir nedir. Evde terör estirdim akşam. Çok zor işler. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sabırımızı artısın.Emeklerimiz boşa çıkmaz inşallah. Lütfen bol bol dua edin.

Gulsen canım anlaşılan bizim evdeki terörden sizede gelmiş dün gece bizim evdede terör vardı içimdeki sıkıntı bana herşeyi yaptırıyor baya bi kırıcı oluyorum.bende sıkıntının sebebe 2.tüp bebek denemem için randevuları aldım kısmetise nisanın ilk haftası başlıyorum ve içimi bir korku sarıyor kalbim sıkışıyor gece uyukularım kaçıyor.Bir bakıma bu yaşadıklarımın asıl sebebi 1 yılın içinde hiç desteksiz 2. tüp bebeğe start verdik bunun içinde bankadan kredi aldık bende bir süre işe gidemeycem hepsi eşimin başına kaldı baya sıkışacayız inşallah Rabim yüzümüzü güldürürde varsın çektiklerimiz kalsın çocuklarımıza anlatacak anımız olur ne anı ama...

Arkadaşlar , bugün 1. aşılamam yapıldı. 08.04.2008'de kan tahlili için çağırdılar. Geri sayım başladı. Heyecanlı bir bekleyiş içindeyim. İçim kıpır kıpır. Allah İsteyen herkese versin inşallah.

Aşılama yaptıranlar size birkaç soru sorucam. Bana ovitrelle 250 mgr yazdılar monodox ile birlikte. biri antibiyotik biri de o çatlama eiçin vurduğumuz iğne. Anlamadığım çatlatma iğnesini neden yazdılar. Hem de 31.03.2008'de yapılacakmış. Monodox da antibiyotik. Bu işe ne diyorsunuz. Bilgisi olan var mı acaba?

arkadaşım öncelikle hayırlı olsun inş bir an önce ilk denemenizde pozitif sonuç alırsın çatlatma iğnesini verdiler çünkü kullanacağın yumurta baskılaycı ğne ile yumurtaların olgunlaşacak ultrasyon muayenesinde yomurtalar 18-20 mm olduğuna bakıldıktan sonra çatlatma iğnesini vurulacaksın ve 36 saat içerisinde aşılamanı yapacaklar ama bu iğneyi önceden şu tarihte yapacaksın diye bişi söylenmemesi lazım nerden biliyorlarki çatlatma seviyesine geldiğini yumurtaların ultrasyon takibnden sonra dr un saat verecek şu saatte yap diye sonrasında 36 saat sonra belli bir saatte çağorıp kataterle eşinden alınan semen örneği yıkanıp yoğunlaştırıldıktan sonra katater yardımıyla sana enjekte edilecek en ce bu işte bi saçmalık var dr unla tekrar konuşmalısın

kızlar benım bir sorum daha olacak. Tüp bebeğe başlayacağımızı söylemiştim. Yalnız eşimden genetik test istediler. Bunun nasıl ve ne amaçla yapıldığını bileniniz ya da yaptıranınız var mı acaba? Tüp bebek yapmak için gerekli bir test mi bu?

arkadaşlar transferim yapıldı. bugün 4. günümdeyim ve kasıklarımda adet olacakmışım gibi agrı var.3 nisanda kan testi yaptıracam.Allahım hakkımızda hayırlısını versin.inş bizlerde bebişlerimize kavuşuruz.....

:emir_bebek: 2008'in Anne Adayları :emir_bebek:

***** Arkadaşlar lütfen tedavi olduğunuz merkezi ve sorunun ne olduğunu belirtiniz.*****

Darkinlife - 2 Aşılama --Morfoloji,ileri hareket,sol kanal kapalı - (Doğal yoldan) HAMİLEEEEEEE:nazar: :teytey: :hooray: :teytey: :hooray:

BonaDea - 1.Micro(kısa protokol) - 24 Mart'ta tedaviye başladı - Gazi Eurofertil -- Hipogonadotropik Hipogonadizm

Akdaş - 3.Aşılama - Mart Sonu - ?? - Sperm sayısı azlığı ve hareketsizliği
Kederli - 2.Micro(Dondurulmuşlarla) - Haziran'a erteledi - İrenbe - ??
Jasmin976- ?.Micro -4-5 Nisan - ?? - ??
Fındık80 - 2 Aşılama - Nisan - Gata - ??
Zehra81 - 2.Micro(Kısa protokol) - Nisan 2.haftası - ?? - ??
Nurr - 1.Micro- 21 Mart - Gazi Ünv. - Sperm sayısı azlığı ve hareketsizliği ---Dualarınızı eksik etmeyin
Ecearda - 2 Aşılama - 1 Mart - ?? - ??
Esinesinti - 1.Micro- 1 Nisan - Gurgan Clinic - Sperm Hareketsizliği
Nazlımelek - 1.micro - Mart 6-7 - Marmara Ünv.Hast.- PCO
Sersöz - 2.Aşılama - Mart ortası - ?? - ??
Ebrizm - 2.Micro - 17 Mart - Symrna Art Tüp Bebek Mrk.-- Yumurta oluşumu ve hareketli sperm azlığı
Mehtap - 1. Micro - Nisan ilk haftası - Kent Hastanesi - Polikistik Over
EsraSoner - 1.Aşılama - 6 Mart - taksım tup bebek - ???
Güley - 1.Aşılama - Mart - ??? - Sol tüp tıkalı
Dkus - ?.Micro - Mart - Umut Tüp Bebek Mrk - Erken yumurta yetmezliği
Meralun - 1.Micro - 21 Mart- Gürgan Clinic - ??
Türlü Türlü - 1.Micro - 17 Mart - İlk Adım Tüp Bebek Mrk.(Samsun) - 2.evre endo - Dualarınızı eksik etmeyin
_nehir_ -- 1.Aşılama -- 22 Mart -- ??? -- ??? -- Dualarınızı eksik etmeyin
Beyaz46 - 2.Aşılama - Mart Sonu - Nişantaşı Pakize Tarzi Tüp Bebek Mrk. -- Sebepsiz İnfertilite
Gülücem - ?. Micro - Nisan - ??? - Sebebsiz İnfertilite
Yonca7980 - 1.Aşılama - Nisan 1.Hafta - ??? -- Sebebsiz İnfertilite
Gülsen - 1.Micro - 24 Martta tedaviye başladı - İst. Brüksel Kadın Sağ. ve Üreme Mrk - Endometriozis
Umutvar - 1.Aşılama - Yumurta kendiliğinden çatladığı için aşılama yapıladı. - ??? - ???
Tonya - 1.Aşılama - 17 Mart -- ??? -- ??--Dualarınızı eksik etmeyin
Emili40 - 1.Micro - Nisan -- ??? -- ???
Dup - 1.Micro - 9 Nisanda tedaviye başlayacak -- Amerikan Hst. -- ???
Mehay - 6.Aşılama -- Nisan -- ??? -- ???
Butterfly's - ? Micro (dondurulmuşla) -- Mart Sonu - ??? -- ???
Nevrosky - 1.Aşılama - 24 Mart - Ege Ünv. - Sebebsiz İnfertilite ---Dualarınızı eksik etmeyin
İyimser -- 2.Aşılama -- 12 Mart -- ??? -- ??? -- Dualarınızı eksik etmeyin
Sersöz - 2.Aşılama - 24 Mart'ta tedaviye başladı -- ??? -- ???
Atlantis9 - 1. Micro - Nisan -- ?? --??
@ysen - 2.Micro (dondulumuşlarla) - 5 Nisan - ?? -??
Fatosasi - ? Aşılama -- 24 Mart'ta tedaviye başladı - ?? - ??
Honeybaby - 1.Aşılama - Nisan Sonu - ??? - Sperm sayısı
Caniş -- 1.Aşılama -- Nisan -- Gürgan Clinic -- Sperm sayısı
Diloş_04 -- 1.Aşılama -- 6 Nisan Test günü -- Ank.Ünv. -- Polikistik Over ----Dualarınızı eksik etmeyin

Not:
*Tedavi sürecinde olan arkadaşlar mavi, transferi yapılan arkadaşlar kırmızıyla gösterilmiştir.
** Aramıza yeni katılan arkadaşları da kendilerine sormadan listeye ekliyorum, umarım sakıncası yoktur. Eğer rahatsız olan arkadaşlarımız belirtirlerse listeden çıkartabilirim.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar
ben bugün üye oldum kulübe benim eşimin sperm sayısı düşük olduğu için çocuğumuz olmuyor aşılama için start verdik bu hafta doktor bana doğum kontrol hapı verdi bir ay kullanacağım sonrada ilk aşılamamızı yapacağız inşallah hepimizin bebişi olur .hamile kalanların yazdıklarını okuyunca sevindim darısı herkesin başına.....

arkadaşım öncelikle hayırlı olsun inş bir an önce ilk denemenizde pozitif sonuç alırsın çatlatma iğnesini verdiler çünkü kullanacağın yumurta baskılaycı ğne ile yumurtaların olgunlaşacak ultrasyon muayenesinde yomurtalar 18-20 mm olduğuna bakıldıktan sonra çatlatma iğnesini vurulacaksın ve 36 saat içerisinde aşılamanı yapacaklar ama bu iğneyi önceden şu tarihte yapacaksın diye bişi söylenmemesi lazım nerden biliyorlarki çatlatma seviyesine geldiğini yumurtaların ultrasyon takibnden sonra dr un saat verecek şu saatte yap diye sonrasında 36 saat sonra belli bir saatte çağorıp kataterle eşinden alınan semen örneği yıkanıp yoğunlaştırıldıktan sonra katater yardımıyla sana enjekte edilecek en ce bu işte bi saçmalık var dr unla tekrar konuşmalısın

ama aşılamam yapıldı diyo Nevrosky, yani aşılama yapıldıktan sonra çatlatma iğnesi vermişler, 8 Nisanda sonuç belli olacakmış senmi yanlış anladın benmi anlamadım valla ama galba doktor yanlışkafamçokkarıştı

kızlar benım bir sorum daha olacak. Tüp bebeğe başlayacağımızı söylemiştim. Yalnız eşimden genetik test istediler. Bunun nasıl ve ne amaçla yapıldığını bileniniz ya da yaptıranınız var mı acaba? Tüp bebek yapmak için gerekli bir test mi bu?

valla nasıl bişey olduğunu bilmiyorum ama bizde böyle bişey duymuştuk sorduk doktora ilk tüp bebek denemesinde gerek görmüyoruz çünkü gereksiz yere maliyeti artırıyo, bu tür testleri 3.denemede falan istiyoruz dedi ama bence yaptır sonuçta tutmayınca bütün yapılan masraf boşa gidiyo üç beş kuruştan kaçıcam derken, ne gerekiyosa yaptır, ayrıca nasıl bişey olduğunu öğrenirsen bi başlık açıp yazarsan sevinirim bende merak ediyorum Allah kolaylıklar versin hayırlısıyla tutar inşallaha.s.

honeybaby, Nurr
sizlerinde Allah yardımcınız olsun hayırlısıyla tutunurlar inşallaha.s.

Bonedeaaa
Canım 24 Martta başladı tedavim. Yumurta toplama ve trasfer işlemim İstanbul Brüksel kadın sağlığı ve Üreme merkezinde olacak. Dualarınızı eksik etmeyin. Bu yoldaki hergesin yardımcısı olsun rabbim.

Günaydın kızlar....Kuzi cim teşekkür ederim. Cuma günü bu testi yaptıracağız. Ne amaçla ve nasıl yapıldığını öğrendikten sonra ilk iş buraya yazacağım.

Sevgili Rahel,
Sorunu cevaplamaya çalışayım. Genetik testler her iki çifte de yapılabilen, tüp bebek tedavisine girmeden önce çiftlerden herhangi birinde kromozomal anomali, genetik bir sıkıntı olup olmadığını saptar. Bu test sayesinde tüp bebek tedavisine giren çiftler tedavi devam ederken başka testlere tabi tutulmaları gerekebilir. Örneğin yumurta topladıktan sonra embryolara uygulanan PGD denilen bi rtest. Bu da Preimplantasyon Genetik Tanısı. Yani embryoyu sana transfer etmeden uzerinde implante olmaya engel bir hastalık varsa bunun teshisinde PGD cok etikilidir.
Ayrıca yaptıracağınız genetik test sadece kan vermekten ibaret, o bakımdan fazla zaman almayacaktır.
Şimdiden hayırlı ugurlu olmasını dilerim.
Sevigi ile

Sakura çok teşekkür ederim. Bu testi sadece eşimden istediler. Eşimin sperm sayısı düşük olduğu için direk tüp bebek dediler ve birkaç test istediler..Umarım herşey yolunda gider, Allahım tüm isteyenlere bebek nasip eder..

Arkadaşlar selam, ben de yeni katıldım aranıza.yazılanları okuyunca bu sıkıntılı yolda yalnız olmadığımı hissettim, moral oldunuz hepiniz.Umarım allah herkesin dualarını kabul eder.

Eşimde sperm sayısı ve hareketliliğinde azlık ve şeklinde bozukluk var. İlk sperm testinden sonra aşılama dedi doktor, sonra yapılan testte sayı daha da düşük çıkınca hemen tüp bebek yapalım dedi. (Bu arada eşimde varikosel var, ikinci testi ürolog istedi) Ben afallayınca iyi o zaman önce aşılamayı deneyelim dedi ve Nisan ayında adetimin 3.günü klomen'e başla dedi. Ama kafam allak bullak oldu, sizce de saçma değil mi, durum ne ise o, ben dedim diye aşılamaya döndü doktor(!), ne yapacağımı bilemiyorum arkadaşlar, fikrilerinizi paylaşarak bana moral verebilir misiniz, lütfen .....

melarun ve esinesinti gürgan clinic e gittiğinizi belirtmişsiniz, sizce nasıl, ben de tümur hocadan yarına randevu aldım, bi de o değerlendirsin durumumu diye, bana görüşlerinizi yazar mısınız?

Canım sağol ama yine de belki sormadan listeye eklememden hoşlanmayanlar olabilir diye not düştüm.

Benide eklermisin listeye Bonadea bende 21 mart ta 1. asılamamı yaptırdım 6 nisanda öğrencem sonucu sabırsızlıkla bekliyorum, kızlar dualarınızı eksik etmeyin ins.a.s.
Bu ilk aşılamam ama ocak ta denemiştik iğnelere rağmen gelişen yumurtalarım olmadığı için iptal edilmişti.Ama bu ay büyüyen yumurtam vardı ve asılama yaptılar.Canim ben ank tıp fakl kısrılık merkezinde tedavi olyorum sorunum polikistik over...

ama aşılamam yapıldı diyo Nevrosky, yani aşılama yapıldıktan sonra çatlatma iğnesi vermişler, 8 Nisanda sonuç belli olacakmış senmi yanlış anladın benmi anlamadım valla ama galba doktor yanlışkafamçokkarıştı

Sordum soruşturdum , ters bir durum yokmuş. Hamilelik oluştu ise desteklemek amaçlı ile de kullanılıyormuş. İçim rahatladı. İlginiz için teşekkürler arkadaşlar. a.s.

:emir_bebek: 2008'in Anne Adayları :emir_bebek:

***** Arkadaşlar lütfen tedavi olduğunuz merkezi ve sorunun ne olduğunu belirtiniz.*****

Darkinlife - 2 Aşılama --Morfoloji,ileri hareket,sol kanal kapalı - (Doğal yoldan) HAMİLEEEEEEE:nazar: :teytey: :hooray: :teytey: :hooray:

BonaDea - 1.Micro(kısa protokol) - 24 Mart'ta tedaviye başladı - Gazi Eurofertil -- Hipogonadotropik Hipogonadizm

Akdaş - 3.Aşılama - Mart Sonu - ?? - Sperm sayısı azlığı ve hareketsizliği
Kederli - 2.Micro(Dondurulmuşlarla) - Haziran'a erteledi - İrenbe - ??
Jasmin976- ?.Micro -4-5 Nisan - ?? - ??
Fındık80 - 2 Aşılama - Nisan - Gata - ??
Zehra81 - 2.Micro(Kısa protokol) - Nisan 2.haftası - ?? - ??
Nurr - 1.Micro- 21 Mart - Gazi Ünv. - Sperm sayısı azlığı ve hareketsizliği ---Dualarınızı eksik etmeyin
Ecearda - 2 Aşılama - 1 Mart - ?? - ??
Esinesinti - 1.Micro- 1 Nisan - Gurgan Clinic - Sperm Hareketsizliği
Nazlımelek - 1.micro - Mart 6-7 - Marmara Ünv.Hast.- PCO
Sersöz - 2.Aşılama - Mart ortası - ?? - ??
Ebrizm - 2.Micro - 17 Mart - Symrna Art Tüp Bebek Mrk.-- Yumurta oluşumu ve hareketli sperm azlığı
Mehtap - 1. Micro - Nisan ilk haftası - Kent Hastanesi - Polikistik Over
EsraSoner - 1.Aşılama - 6 Mart - taksım tup bebek - ???
Güley - 1.Aşılama - Mart - ??? - Sol tüp tıkalı
Dkus - ?.Micro - Mart - Umut Tüp Bebek Mrk - Erken yumurta yetmezliği
Meralun - 1.Micro - 21 Mart- Gürgan Clinic - ??
Türlü Türlü - 1.Micro - 17 Mart - İlk Adım Tüp Bebek Mrk.(Samsun) - 2.evre endo - Dualarınızı eksik etmeyin
_nehir_ -- 1.Aşılama -- 22 Mart -- ??? -- ??? -- Dualarınızı eksik etmeyin
Beyaz46 - 2.Aşılama - Mart Sonu - Nişantaşı Pakize Tarzi Tüp Bebek Mrk. -- Sebepsiz İnfertilite
Gülücem - ?. Micro - Nisan - ??? - Sebebsiz İnfertilite
Yonca7980 - 1.Aşılama - Nisan 1.Hafta - ??? -- Sebebsiz İnfertilite
Gülsen - 1.Micro - 25 Martta tedaviye başladı - İst. brüksel kadın sağlığı - Endometriozis
Umutvar - 1.Aşılama - Yumurta kendiliğinden çatladığı için aşılama yapıladı. - ??? - ???
Tonya - 1.Aşılama - 17 Mart -- ??? -- ??--Dualarınızı eksik etmeyin
Emili40 - 1.Micro - Nisan -- ??? -- ???
Dup - 1.Micro - 9 Nisanda tedaviye başlayacak -- Amerikan Hst. -- ???
Mehay - 6.Aşılama -- Nisan -- ??? -- ???
Butterfly's - ? Micro (dondurulmuşla) -- Mart Sonu - ??? -- ???
Nevrosky - 1.Aşılama - 24 Mart - Ege Ünv. - Sebebsiz İnfertilite ---Dualarınızı eksik etmeyin
İyimser -- 2.Aşılama -- 12 Mart -- ??? -- ??? -- -
Sersöz - 2.Aşılama - 24 Mart'ta tedaviye başladı -- ??? -- ???
Atlantis9 - 1. Micro - Nisan -- ?? --??
@ysen - 2.Micro (dondulumuşlarla) - 5 Nisan - ?? -??
Fatosasi - ? Aşılama -- 24 Mart'ta tedaviye başladı - ?? - ??
Honeybaby - 1.Aşılama - Nisan Sonu - ??? - Sperm sayısı
Diloş_04 - 1. Aşılama - 21 Mart- Ankara TIP Fkl.- PCO -Dualarınızı eksik etmeyin
Not:
*Tedavi sürecinde olan arkadaşlar mavi, transferi yapılan arkadaşlar kırmızıyla gösterilmiştir.
** Aramıza yeni katılan arkadaşları da kendilerine sormadan listeye ekliyorum, umarım sakıncası yoktur. Eğer rahatsız olan arkadaşlarımız belirtirlerse listeden çıkartabilirim.

arkadaşlar ben yapmaya çalıştım umarım olmuştur. BONEDEA olmuşmu canım? aşılamaya yaklaştım pazara sanırım.

X