- 5 Eylül 2021
- 1.322
- 631
Sen hangi şehirdesin ben istanbuldayım bütün muaynelerimi tahlilleri özelde yaptırmıştım bugünde sonuçları alıp çam sakuraya gitmiştim.Tüp bebekte kişiye özel tedavi verilir. Sakin olun hepimiz geçtik bu aşamalardan öncelikle doktorunuzu belirleyin doktorunuza güvenin. İlk aşamada kadından yumurta toplanıyor bunun icin genellikle igne yapılıyor herkes alışıyor buna. Ama belki doktorunuz baska bir tedavi yöntemi tercih eder sizde hap gibi vs
Hangi testi istediler canım biz de eşimle genetik testleri devlette yaptırdık 1 ayda çıkıyor 1.5 ayı bulabiliyor. Karyotip analizi o daha erken çıkıyor 1 ayda. Ama randevu kolay bulunmuyor maalese
Tabiki haklısın sağlıkla hayırlısyla olsun da her şeyi yapmaya hazırım ama bu testler neden ilk denemede istenmiyor anlamıyorum illa negatifi mi beklemek zorundalar insan o kadar umut haYal kırıklığı yaşıyor zor gerçektenYaptır canım önemli bunlar. Pıhtılaşmaya yatkınlık genelde çoğu kişide çıkıyormuş bende çıktı. Yani hastalık değil de çevrene etkenlere bağlı olarak kan pıhtılaşmaya yatkın olunca embriyonun tutması zorlaşıyormuş bu yüzden kan sulandırıcı hap ve iğne veriyorlar çok önemli bir şey. Ben şu an oksapar kan sulandırıcı iğne yapıyorum kendime. Geç olsun da güç olmasın hepimiz ne aşamalardan geçip bekliyoruz biraz daha bekleriz hayırlısı gelsin bizi bulsun
Canım erkekte de olsa sıkıntı kadında da olsa sonuçta bebeği taşıyacak olan kadın olduğu için mecbur kadın tedavi görüyorSen hangi
Sen hangi şehirdesin ben istanbuldayım bütün muaynelerimi tahlilleri özelde yaptırmıştım bugünde sonuçları alıp çam sakuraya gitmiştim.
Ah keşke isteseler en başından herhalde strese sokmak istemiyorlar artık bilemiyorum. Tüp bebek tedavisinde 1.denemede başarı oranı %60lardaTabiki haklısın sağlıkla hayırlısyla olsun da her şeyi yapmaya hazırım ama bu testler neden ilk denemede istenmiyor anlamıyorum illa negatifi mi beklemek zorundalar insan o kadar umut haYal kırıklığı yaşıyor zor gerçekten
İğnelerden hiç korkma canım onlar hormon iğnesi yumurta gelişsin diye. Şahsen ben aşırı derecede iğneden korkan insanım hani ölsem iğne yaptırmam derdim şu 1 yılda yaptırdığım iğneleri ne sen sor ne ben söyliyim hatta tek seferde 5 tane iğne vurundum göbeğimden ama korkma sakın çünkü hissetmiyorsun bile benim iğne fobim olduğu için ben hep acilde vurundum ucu çok ince hissetmiyorsun bile hem sonu çok güzel olcak bişey için acısa da değer. Hatta 29 yıllık hayatımda ilk damar yolumu bu süreçte açtırdım. Sen hiiiçç korkma canım tedavine odaklan, bak tüp bebekte olsa olma ihtimali var Rabbim tedavi sürecini güzel geçirsin inşallah, tedavin hayırlı olsunBana yardımcı olurmusunuzbiraz önce doktordan geldik normal yolla çocuk olması imkansız dediler eşimde canlı sperm yokmuş tüp bebek dediler.neler olacak şimdi.YouTube dan videolar izledim göbekten iğne flan yapıyorlar çok korktum
Canım bizde de mesela sperm hareket sorunu var bende hiç bir sıkıntı çıkmadı tüplerim açık değerlerim normal ama tedaviyi gören benim ki herkes öyle bu süreçte. 2 kere hap tedavisi , 1 kere iğne tedavisi oldum 2 kerede iğne tedavisiyle aşılama oldum ama hiç bir şekilde gebelik oluşmadı şimdi de tüp bebeğe başladık pazar günü yumurta toplandıCanım çok
Canım çok sağolben herşeyi yaptırdım hepsi temiz bi sıkıntı çıkmadı problem eşimde çıktı yine de bana o iğneler yada hap verilir mi
İnşallah Allah razı olsunİğnelerden hiç korkma canım onlar hormon iğnesi yumurta gelişsin diye. Şahsen ben aşırı derecede iğneden korkan insanım hani ölsem iğne yaptırmam derdim şu 1 yılda yaptırdığım iğneleri ne sen sor ne ben söyliyim hatta tek seferde 5 tane iğne vurundum göbeğimden ama korkma sakın çünkü hissetmiyorsun bile benim iğne fobim olduğu için ben hep acilde vurundum ucu çok ince hissetmiyorsun bile hem sonu çok güzel olcak bişey için acısa da değer. Hatta 29 yıllık hayatımda ilk damar yolumu bu süreçte açtırdım. Sen hiiiçç korkma canım tedavine odaklan, bak tüp bebekte olsa olma ihtimali var Rabbim tedavi sürecini güzel geçirsin inşallah, tedavin hayırlı olsun
Sizde yine sperm varmış hareket sorunuda olsa var.bizde hiç sperm yok bi tane var oda cansızCanım bizde de mesela sperm hareket sorunu var bende hiç bir sıkıntı çıkmadı tüplerim açık değerlerim normal ama tedaviyi gören benim ki herkes öyle bu süreçte. 2 kere hap tedavisi , 1 kere iğne tedavisi oldum 2 kerede iğne tedavisiyle aşılama oldum ama hiç bir şekilde gebelik oluşmadı şimdi de tüp bebeğe başladık pazar günü yumurta toplandı
Ben transfer öncesi kullandım 16 mg prednol transfer günü bıraktım
Teşekkür ederim kızlarCanım ben de prednol kullaniyorum transferden 3 hafta once başladım pozitif haberi ve sonrasinda da bir sure kullanilacakmis
1 buçuk yıldır doktora mı gitmemiştiniz yoksa gittiniz de geç teşhis mi koydular? Kendinizi toparlayın ve tedavinize odaklanınİnşallah Allah razı olsunbir buçuk yıldır niye olmuyor diye ağladım şimdide bu sonuca ağlıyorum
Biz de ilk tedaviye başladığımızda 1 taneydi hatta bizi yönlendiren de olmadı 0 olmasından 1 olması iyidir falan dediler düzelir falan deyip geçiştirdiler daha sonra hastane ve doktor değiştirdik kullandığı takviyelerle önce 50 milyona sonra da 80 milyona çıktı ama bu sefer de hareket yoktu şimdi tüp bebek tedavisindeyiz bizde. Hem doktorunuz tüp bebekte olsa bir ihtimal var demiş, bu ihtimalin hiç olmadığı kişilerde biliyorum doktorun yüzüne sen boşuna uğraşma sen anne olmazsın dediği kişileri tanıyorum. Biliyorum sizin için de kabullenmesi zor ama kendinizi toparlayın ve tedavinize odaklanın moral o kadar çok önemli ki.Sizde yine sperm varmış hareket sorunuda olsa var.bizde hiç sperm yok bi tane var oda cansızeşimden iğneyle flan sperm arayacaklar flan flan iş uzun sperm bulunursa tüp bebek olacak oda bulunmayabilirmiş
İlk başlarda gittik daha çok erken olur bekleyin dediler gönderdiler.sonra hep bi iş çıktı olur bekleyelim diye bekledik ama o sırada ben gerekli tahlilleri yaptırıyordum echomar ı flan araştırdım buldum rahim filmi çekildim derken bu güne geldik meğer sıkıntı başkaymış1 buçuk yıldır doktora mı gitmemiştiniz yoksa gittiniz de geç teşhis mi koydular? Kendinizi toparlayın ve tedavinize odaklanın
Canım tüp bebek yapılır dedi doktor kesin olur demedi ki.genetik testi sonucu gelen kötü çıkarsa zaten tüp bebekte olmaz dedi eşimi iyice korkuttu ben zaten tepki bile veremiyorum artkBiz de ilk tedaviye başladığımızda 1 taneydi hatta bizi yönlendiren de olmadı 0 olmasından 1 olması iyidir falan dediler düzelir falan deyip geçiştirdiler daha sonra hastane ve doktor değiştirdik kullandığı takviyelerle önce 50 milyona sonra da 80 milyona çıktı ama bu sefer de hareket yoktu şimdi tüp bebek tedavisindeyiz bizde. Hem doktorunuz tüp bebekte olsa bir ihtimal var demiş, bu ihtimalin hiç olmadığı kişilerde biliyorum doktorun yüzüne sen boşuna uğraşma sen anne olmazsın dediği kişileri tanıyorum. Biliyorum sizin için de kabullenmesi zor ama kendinizi toparlayın ve tedavinize odaklanın moral o kadar çok önemli ki.
Kuzum sperm 70 günde bir yenilenen bir şey. Düzenli sağlıklı beslenme, Vitamin takviyeleri (biz doktorun tavsiyesiyle argifertil kullanmıştık) ve aktarlardan alınacak takviyelerle (keçiboynuzu, çakşır otu, ginseng vb) sperm durumu değişebiliyor. Bizde de sperm sayısı yeterli olsa da ileri hareketli sperm olmadığı için normal yoldan gebelik zor denilmişti. Tüp bebek tedavisine başladık öyle olunca. Tedaviye başladığınızda doktor ve hemşireler sizi yönlendiriyor. Korkulacak bir şey yok bebeğin için her zorluğa, iğne ve ilaçlara katlanıyorsun. Bu süreçte maddi ve manevi olarak hazır olmak çok önemli. Umarım herşey istediğiniz gibi ilerlerBana yardımcı olurmusunuzbiraz önce doktordan geldik normal yolla çocuk olması imkansız dediler eşimde canlı sperm yokmuş tüp bebek dediler.neler olacak şimdi.YouTube dan videolar izledim göbekten iğne flan yapıyorlar çok korktum
Aslında ilk gidince eşinizden sperm testi istemeleri lazımdı bizim süreç öyle başlamıştı benden de hsg istemişlerdiİlk başlarda gittik daha çok erken olur bekleyin dediler gönderdiler.sonra hep bi iş çıktı olur bekleyelim diye bekledik ama o sırada ben gerekli tahlilleri yaptırıyordum echomar ı flan araştırdım buldum rahim filmi çekildim derken bu güne geldik meğer sıkıntı başkaymış
Canım tüp bebek yapılır dedi doktor kesin olur demedi ki.genetik testi sonucu gelen kötü çıkarsa zaten tüp bebekte olmaz dedi eşimi iyice korkuttu ben zaten tepki bile veremiyorum artk
Canım tüp bebekte zaten kesin hamile kalma garantisi zaten yok. Takviyelerle de eşinin değerleri düzelebilirCanım tüp bebek yapılır dedi doktor kesin olur demedi ki.genetik testi sonucu gelen kötü çıkarsa zaten tüp bebekte olmaz dedi eşimi iyice korkuttu ben zaten tepki bile veremiyorum artk
başlamıyorlar canım.Önce erimesini bekliyorlar çünkü o kistlerde hormon salgılıyormuş.Ben erimesi için beklemediyim.Arkadaşlar yumurtalik kisti olup tup bebek tedavisine başlayan oldu mu
Keşke olsaydıda az olup hareketli çok az olsaydı bizim işimiz ihtimallere kaldıKuzum sperm 70 günde bir yenilenen bir şey. Düzenli sağlıklı beslenme, Vitamin takviyeleri (biz doktorun tavsiyesiyle argifertil kullanmıştık) ve aktarlardan alınacak takviyelerle (keçiboynuzu, çakşır otu, ginseng vb) sperm durumu değişebiliyor. Bizde de sperm sayısı yeterli olsa da ileri hareketli sperm olmadığı için normal yoldan gebelik zor denilmişti. Tüp bebek tedavisine başladık öyle olunca. Tedaviye başladığınızda doktor ve hemşireler sizi yönlendiriyor. Korkulacak bir şey yok bebeğin için her zorluğa, iğne ve ilaçlara katlanıyorsun. Bu süreçte maddi ve manevi olarak hazır olmak çok önemli. Umarım herşey istediğiniz gibi ilerler